Suomi Pyhtää

Pyhtää sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä itään.

Helsingistä tänne polkaisee alle tunnissa autolla, veneellä matkan taittuminen on hiukan verkkaisempaa. Kannattaa siis tulla tutustumaan, mitä Seiskatien varrella sijaitseva luonnonkaunis Pyhtää tarjoaa matkailijalle. Tule perheen kanssa virkistäytymään upeaan hiekkarantaiseen Huutjärveen, nauttikaa helteellä vilvoittavasta jäätelöstä rantakioskista tai isompaan nälkään aterioikaa viihtyisästi Huutjärven Pyhtäänlinnan rantaravintolassa.

Pyhtään kaunis luonto kutsuu matkaajan tutkimaan ympäristöään. Valitse mieleisesi tutustumiskohde täältä  Pyhtää retkikohteet>.  Päivän voi viettää vaikkapa nauttien merestä ja kauniista saaristosta, Kymijoen idyllistä tai patikkaretkellä kansallispuiston suoalueilla.

Pyhtäällä on runsaasti erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia. Mielenkiintoinen Kaunissaari, patikoijan tai suksijan suosikki Valkmusan kansallispuisto ja  Sirius Sport Resort tarjoavat taatusti jokaiselle sopivia tapoja nostaa sykettä.

Historialliset kohteet ovat osoitus Pyhtään pitkästä historiasta, joka ulottuu aina vuoteen 1347 asti.

Pyhtää meri ja joki

Pyhtää on taatusti merikunta! Karikkoinen, karu ja kuitenkin vehreä saaristo ja sinisenä siintävä meren ulappa kutsuu matkailijaa saaristoomme retkeilemään, veneilemään ja nauttimaan rauhasta mukavissa, piiloisissa poukamissa. Saarten huojuvat hongat ja käkkärämännyt on omaleimaista juuri Pyhtään edustan saaristossa. Kaunissaari tietenkin on helmi Suomen saarien joukossa.

Kymijoen idyllinen kauneus kannattaa kokea melomalla pitkin kaupunkien ja erämaiden läpi virtaavaa Kymijokea, jota ei turhaan kutsuta Suomen Amazoniksi. Patikkaretkelle voit lähteä vaikkapa Valkmusan suoalueen pitkospuille.  Siispä Pyhtään kaunis luonto tarjoaa matkailijalle ihan parastaan.