AJANKOHTAISTA COVID-19 koronavirus

11.05.2021

Palvelemme puhelimitse ma-pe klo 10:00-13:00 ja
ajanvarauksella väliaikaisessa liiketilassamme torstaisin.

Muina aikoina otamme tilauksia vastaan
sähköpostilla>>>

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden ottaa edullinen
PCR- testi (99 €) partnerimme kautta.

Euroopan unionin neuvosto on lisännyt kymmenen maata sekä yhden yhteisön/alueellisen viranomaisen luetteloon matkustusrajoituksista vapautettavista maista.

 

Jäsenmaiden tulisi 1. heinäkuuta alkaen vaiheittain poistaa ulkorajoilla sovellettavat matkustusrajoitukset suosituksessa esitettyjen kriteerien ja edellytysten perusteella seuraavien kolmansien maiden asukkailta:

 

 • Albania
 • Armenia (uusi)
 • Australia
 • Azerbaidžan (uusi)
 • Bosnia ja Hertsegovina (uusi)
 • Brunei (uusi)
 • Kanada (uusi)
 • Israel
 • Japani
 • Jordania (uusi)
 • Libanon
 • Montenegro (uusi)
 • Uusi-Seelanti
 • Qatar (uusi)
 • Moldovan tasavalta (uusi)
 • Pohjois-Makedonian tasavalta
 • Ruanda
 • Saudi-Arabia (uusi)
 • Serbia
 • Singapore
 • Etelä-Korea
 • Thaimaa
 • Yhdysvallat

Kiina, edellyttäen että vastavuoroisuus vahvistetaan

Matkustusrajoitukset olisi poistettava vaiheittain myös Kiinan erityishallintoalueilta Hongkongilta ja Macaolta.

 

Sellaisten yhteisöjen ja alueellisten viranomaisten luokassa, joita vähintään yksi jäsenmaa ei tunnusta valtioiksi, myös Kosovon (uusi) ja Taiwanin matkustusrajoitukset olisi poistettava asteittain.

 

Andorran, Monacon, San Marinon ja Vatikaanin asukkaita olisi pidettävä suositusta sovellettaessa EU:n asukkaina.

 

Venäjän viisumin myöntämisen edellytyksistä

Kiinnittäkää huomiota siihen, että Venäjän viisumin myöntämisen edellytyksenä on, että hakijalla, jolla ei ole Suomen kansalaisuutta, täytyy olla asiakirja, joka todistaa oikeuden asua pysyvästi Suomessa (esim. oleskelulupa tai  DVV:n asuinpaikkatodistus).

Kaikilla Venäjälle matkustavien ulkomaiden kansalaisten on esitettävä nämä asiapaperit lennon lähtöselvityksessä Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä rajatarkastuksessa Venäjällä.

https://www.finentry.fi/

https://koronatietoni.fi/

ECTAAn kooste EU-maiden testi- ja karanteenivaatimuksista Re-open EU>>>

8.3.2021

ECTAAn kooste EU-maiden testi- ja karanteenivaatimuksista Re-open EU>>>

 

16.02.2021

Olemme toimistolla torstaisin klo 15-17:00.
Tule sisään vain täysin terveenä, kasvomaskin kanssa.
Muina aikoina otamme tilauksia vastaan sähköpostilla kymenmatkat@kymenmatkat.fi

Venäjän konsulaatti myöntää nyt liikematkaviisumeita.

Kivijalkatoimistomme on toistaiseksi avoinna vain torstaisin klo 15-17:00. Palvelemme sähköpostilla, joka on varmin tapa tavoittaa meidät.

26.1.2021

Suomen hallitus on jälleen kiristämässä maahantuloon ja rajaliikenteeseen liittyviä rajoituksia. Uudet sisärajavalvontaan liittyvät rajoitukset tulevat voimaan 27.1. ja ne ovat näillä näkymin voimassa 25.2. asti. Muutoksilla pyritään vähentämään rajan yli saapuvaa liikennettä, jotta estettäisiin uusien koronavirusmuunnosten leviämistä. Valtioneuvoston tiedotteessa kiristyksiä perustellaan sillä, että Suomen tautitilanne eroaa huomattavasti muista Schengen-maista, ja näin ollen matkustajien myötä syntyvä riski virusmuunnosten leviämiselle Suomessa on merkittävä. Maahantulo työssäkäynnin perusteella rajoitetaan vain välttämättömään. Sisärajoilla sallitaan työmatkaliikenteenä vain huoltovarmuuden ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätön työmatkaliikenne ja tiettyjä erikseen mainittuja erityisryhmiä. Maahantulo sallitaan asiaan liittyvällä työnantajan täyttämällä lomakkeella.

Lisää tietoa rajoituksista löytyy seuraavien linkkien kautta:

Maahantulon rajoituksia kiristetään 27.1. (valtioneuvosto.fi)

Hallitus päätti rajaliikenteen kiristämisestä (valtioneuvosto.fi)

Tietoa Suomeen saapumisen käytännöistä saatte Rajavartiolaitoksen sivuilta osoitteesta Ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana – Rajavartiolaitos.

Finnair on ilmoittanut edellyttävänsä 28.1.2021 alkaen THL:n suosituksen mukaisesti kaikilta Suomeen matkustavilta asiakkailtaan todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta tai lääkärintodistuksen, josta käy ilmi, että matkustaja on sairastanut koronavirusinfektion viimeisen kuuden kuukauden aikana, mutta on tästä täysin parantunut ja voi näin ollen matkustaa. Edellytys koskee myös Suomeen saapuvia Suomen kansalaisia. Vaatimus ei koske matkustajaa, joka vaihtaa Helsingissä kansainväliselle jatkolennolle, ellei hänen lopullisen kohdemaansa viranomainen vaadi vastaavaa testiä. Vaatimus ei myöskään koske alle 12-vuotiaita lapsia, joskin 7–11-vuotiaille lapsille todistuksen hankkiminen on suositeltavaa.  Todistusvaatimus on voimassa toistaiseksi, ja yhtiö ilmoittaa päivittävänsä tietoa kotisivuilleen, joten tuoreimmat tiedot on syytä tarkistaa säännöllisesti (ks. Saapuminen Suomeen ulkomailta | Finnair Suomi).

Eri lentoyhtiöiden käytännöt asian suhteen vaihtelevat, joten asia kannattaa tarkistaa kunkin yhtiön kanssa aina tarvittaessa.

Myös eräät maat ovat ryhtyneet vaatimaan negatiivista koronatestitulosta maahantulon edellytyksenä. Näin on toiminut muun muassa Iso-Britannia ja myös Alankomaat, jossa 23.1. alkaen matkustajien on tullut osoittaa negatiivinen pikatestin tulos, joka ei saa olla neljää tuntia vanhempi. Kaikkien Schipholin lentokentän kautta matkustavien on täytettävä terveysilmoitus ennen koneeseen nousua ja säilytettävä ilmoitus sen varalta, että sitä kysytään Schipholin kentällä. Maiden matkustusta koskevat rajoitukset ja vaatimukset vaihtelevat toisistaan ja ne muuttuvat nyt sellaista vauhtia, että perässä ei meinaa pysyä. Eri maiden käytäntöjä ja vaatimuksia voi yrittää seurata ulkoministeriön matkustustiedotteiden ja Suomen edustustojen Facebook-sivujen kautta (ks. https://um.fi/matkustaminen).

11.10.2020

Suomen hallitus on  vahvistanut jälleen uudet, maanantaina 12.10. voimaan tulevat matkustusrajoitukset. Suomeen voi Euroopasta saapua ilman karanteenivaatimusta tuolloin enää Vatikaanivaltiosta, joten ei voi kuin toivoa, että paavi seurueineen ryhtyy matkustamaan aktiivisesti.

Euroopan ulkopuolisista maista maahamme voi vapaasti matkustaa Australiasta, Etelä-Koreasta, Japanista, Ruandasta, Thaimaasta, Uruguaysta ja Uudesta-Seelannista.

Ulkoministeriön matkustamista koskeva maailmanlaajuinen yleissuositus on koronaviruspandemian johdosta vältä tarpeetonta matkustamista. Poikkeuksena tähän suositukseen ovat edellä mainitut maat, joiden osalta hallitus on poistanut maahantulon rajoitukset.

*****************************

6.10.2020

EU-komissio on julkaissut Re-open EU -nettisivuston, jossa julkaistaan tietoa eri jäsenvaltioiden matkustusrajoituksista ja matkustuksen avaamisesta.  https://reopen.europa.eu/en
Sivusto on julkaistu kaikilla virallisilla EU-kielillä.

Rajavartiolaitoksen ohjeistus matkustajille maahantuloa koskien lue lisää>>>

Venäjä – seuraavat ulkomaan kansalaiset voivat saapua maahan:

* Valtiollinen yhteistyö, tavaraliikennettä hoitavat kuljettajat, lento-, laiva- ja junahenkilökunta.
* Venäjän kansalaisen perheenjäsenet, lähisukulaisen hautajaiset
* Oleskeluluvan haltijat (huom. työntekoviisumi рабочая виза ei ole sama kun oleskelulupa)
* Teknistä huoltoa ja asennustyötä suorittavat työntekijät, joiden tiedot on toimitettu toimialan ministeriön toimesta sisäasiainministeriölle ja FSB:lle
* Lääketieteelliset syyt, kiireellistä hoitoa tarvitsevat ulkomaalaiset kansalaiset

****************************************

20.8.2020

Venäjän konsulaatti on edelleen kiinni, viisumeita ei toistaiseksi myönnetä.

Suomen hallitus on linjannut, että sisärajavalvonta ja matkustusrajoitukset palautetaan Norjasta, Tanskasta, Islannista, Saksasta, Kreikasta ja Maltalta tulevaan liikenteeseen. Ulkorajojen osalta palautetaan rajoitukset Irlannista, San Marinosta ja Kyprokselta tulevaan liikenteeseen sekä Japanin asukkaille Japanista Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Työmatkustus, perhesyyt ja muut perustellut syyt mahdollistavat kuitenkin maahantulon niistäkin maista, joista sisärajavalvonta on voimassa.

Muutoksena hallituksen aikaisempaan linjaukseen on myös se, että jatkossa tullaan liikenne sallimaan Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisillä maarajan rajanylityspaikoilla paikallisten rajayhteisöjen sisällä. Päätös sallii Ruotsin ja Norjan puolella asuvien rajayhteisöjen jäsenille mahdollisuuden asioida Suomen puolella, vaikka sisärajavalvonta on palautettu.

Hallitus suosittelee siis edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista. Yleissuositus välttää tarpeetonta matkustamista ei koske seuraavia maita: Etelä-Korea, Georgia, Italia, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Ruanda, Slovakia, Thaimaa, Tunisia, Unkari, Uruguay, Uusi-Seelanti, Vatikaani ja Viro. Kiinan osalta suositellaan välttämään tarpeetonta matkustamista kunnes vastavuoroisuus vahvistetaan EU:ssa.

Kaikki rajapäätökset astuvat voimaan maanantaina 24. elokuuta.

***

27.7.2020

Tänään 27.7. astuivat voimaan Suomen hallituksen päivittämät matkustusta koskevat linjaukset Suomen ja EU- / Schengen-maiden sekä Euroopan ulkopuolisten maiden kesken. Matkustusrajoituksia palautettiin Suomen ja Itävallan, Suomen ja Sveitsin sekä Suomen ja Slovenian väliseen matkailuun siten, että ’tarpeetonta’ matkustusta näihin maihin kehotetaan välttämään ja näistä maista saapuvia kehotetaan noudattamaan omaehtoista karanteenia.

Samaan aikaan kuitenkin vapautettiin matkustusta muutamien Euroopan ulkopuolisten maiden kanssa niin, että työmatkustuksen ohella näistä maista sallitaan myös vapaa-ajanmatkustus.

Yleissuositus välttää tarpeetonta matkustamista ei tästä päivästä lukien koske seuraavia maita: Alankomaat, Andorra, Belgia, Irlanti, Islanti, Italia, Kreikka, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Malta, Norja, Saksa, San Marino, Slovakia, Tanska, Unkari, Vatikaani ja Viro sekä Euroopan ulkopuolisista maista Georgia, Japani, Uusi-Seelanti, Ruanda, Etelä-Korea, Thaimaa, Tunisia, Uruguay. Kiinan osalta edellytetään, että vastavuoroisuus vahvistetaan EU:ssa. Huom. mailla voi olla voimassa omia rajoituksiaan matkailijoiden maahanpääsystä.

Asiaa koskeva tiedote löytyy ulkoministeriön kotisivuilta . Näiden linjausten todetaan oleva voimassa 25.8. saakka

 

17.7.

Pitkän odotuksen jälkeen on maailma taas avautumassa meille kaikille!

Otamme edelleen tilauksia vastaan ja vastaamme muutaman päivän odotusajalla, vaikka kivijalkatoimistomme onkin suljettu Covid-19 tilanteen vuoksi.

Venäjän konsulaatin viisumiosasto on suljettu, ilmoitamme täällä sivuillemme, kun viisumeita taas myönnetään.

Laita kyselysi sähköpostilla kymenmatkat@kymenmatkat.fi.

Matkustus on avautunut näihin maihin: Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua ja 13.7. lukien myös Alankomaat, Andorra, Belgia, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Liechtenstein, Malta, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Unkari ja Vatikaani.

Lisäksi Suomi sallii 13.7. alkaen työmatkaliikenteen ja muun välttämättömän liikenteen seuraavista EU:n ulkopuolista maista: Algeriasta, Australiasta, Georgiasta, Japanista, Uudesta-Seelannista, Ruandasta, Etelä-Koreasta, Thaimaasta, Tunisiasta, Uruguaysta ja Kiinasta (edellyttäen, että vastavuoroisuus vahvistetaan EU:ssa).

Euroopan maista matkustamista ei vielä tällä hetkellä suositella Ruotsiin, Espanjaan, Luxemburgiin, Portugaliin, Puolaan, Ranskaan ja Tsekkiin.

Jos päätät matkustaa, tee aina matkustusilmoitus. Tällöin ulkoministeriö on tietoinen oleskelustasi kohdemaassa ja voi hätä- tai kriisitilanteessa olla tarvittaessa sinuun yhteydessä.

Omaehtoista karanteenia suositellaan kaikille Suomeen saapuville, jotka tulevat maista, joihin kohdistuu edelleen sisä- tai ulkorajavalvonta. Omaehtoista karanteenia ei tarvita, jos henkilö saapuu maista, joiden osalta matkustusrajoitteita on lievennetty. Lisätietoa THL:n sivuilta.

.

.

 

PÄIVITETTY 16.4.2020

Maksupalautukseen tarjoamme teille voucheria (lahjakorttia), joka on voimassa vähintään 31.08.2021 asti.

Tämä voucher poikkeaa normaalista lahjakortista, koska se ei vanhene normaalin lahjakortin tapaan. Päin vastoin voucherin arvon saa kokonaisuudessaan takaisin, ellei sitä pysty hyödyntämään voimassaolon aikana.

Lisäturvaa tuo myös se, että voucher antaa matkustajan rahoille turvan, vaikka matkatoimisto ajautuisi maksukyvyttömyystilaan, koska siitä on asetettu vakuus Kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

Kaikista 13.5. jälkeen lähtevien matkojen peruutuksista peritään normaalit peruutuskulut.

PÄIVITETTY 07.04.2020

Suomen matkailualan liitto vetoaa suomalaismatkustajiin

Voucherin (lahjakortin) avulla matkustajan rahat ja matkatoimiston tulevaisuus olisivat turvatut.
Koko maailma elää nyt koronaviruksen vaikutusten kourissa. Matkailu on pysähtynyt. Uusia matkavarauksia ei tehdä ja vanhoja perutaan.

Koronavirukseen perustuvista matkapakettien peruutuksista tulisi matkapakettilain mukaan maksaa asiakkaille rahat takaisin 14 vuorokaudessa. Nyt tilanne on kuitenkin se, että matkatoimistojen on mahdotonta palauttaa rahoja. Rahat on maksettu eteenpäin palveluntuottajille, kuten hotelleille, lentoyhtiöille ja varustamoille heti, kun matkustaja on maksanut ne matkatoimistolle. Nyt niiden saaminen takaisin kyseisiltä toimijoilta kestää pitkiä aikoja. Matkatoimistojen kassat tyhjenevät nopeaan tahtiin.

Suomen matkailualan liitto (SMAL) vetoaa suomalaismatkustajiin, että he hyväksyisivät matkatoimistojen tarjoaman voucherin (lahjakortin) maksunpalautuksen sijasta. Sitä voi hyödyntää täysimääräisenä uuden matkan varaamisessa sen voimassaoloajan puitteissa, joka on vähintään vuosi. Tämä voucher poikkeaa normaalista lahjakortista, koska se ei vanhene normaalin lahjakortin tapaan. Päin vastoin voucherin arvon saa kokonaisuudessaan takaisin, ellei sitä pysty hyödyntämään voimassaolon aikana.

Lisäturvaa tuo myös se, että voucher antaa matkustajan rahoille turvan, vaikka matkatoimisto ajautuisi maksukyvyttömyystilaan, koska siitä on asetettu vakuus Kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

SMAL vetoaa matkustajiin. Matkatoimistot kantavat vastuunsa myös tällaisissa täysin niiden vaikutuksen ulkopuolelta tulevien matkailun romuttavien tapahtumien kohdatessa. Vastuusta ei olla vetäytymässä. Kun autatte matkatoimistoja selviytymään tästä tilanteesta hyväksymällä sen tarjoaman voucherin, matkoja voidaan tehdä jatkossakin yhdessä tuttujen ja turvallisten toimijoiden kanssa. Ilman yhteen hiileen puhaltamista matkailualan toimijoiden rivit voivat harveta merkittävästi.

Lisätietoja: Heli Mäki-Fränti, toimitusjohtaja, SMAL, 040 575 1303

PÄIVITETTY 3.4.2020

Hyvä asiakkaamme, asiakaspalvelumme on pahoin ruuhkautunut ja vastausajat ovat poikkeustilanteesta johtuen huomattavasti normaalia pidemmät.

Pahoittelemme koronaviruksen aiheuttamaa haittaa.

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Samalla THL luopui maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueiksi. Ulkoministeriö ei enää 12.3.2020 lähtien muuta yksittäisten matkustustiedotteiden turvallisuustasoa koronavirusriskin vuoksi. Matkustustiedotteissa annetaan jatkossakin tietoa maan tai alueen matkustusturvallisuudesta.

Ennakoitujen matkustus- ja lentorajoitusten pidentymisten vuoksi olemme tehneet päätöksen peruuttaa kaikki oman tuotannon seuramatkapakettimme päivämäärällä 3.4.2020 15.5.2020 saakka. UEFA jalkapallokisat siirtyvät kesään 2021.

Olemme olleet kirjallisesti yhteydessä kaikkiin asiakkaisiimme, joiden lähtöpäivä on 31.5. mennessä. Meille voi nyt laittaa sähköpostia, koska koko toimistomme tekee etätöitä.

Pietarin seuramatkat ovat toistaiseksi toteutumassa 1.6. jälkeen. Näillä lähdöillä on voimassa normaalit maksu- ja peruutusehdot.

Peruuntuneitten matkojen/lentojen/junien ym osalta selvitämme ja seuraamme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa toimialan, viranomaisten ja EU:n toimenpiteitä maksunpalautuksiin liittyen. Tiedotamme tilanteesta matkustajille ja palaamme asiaan myöhemmässä vaiheessa.

Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensisijaista, joten seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia tiiviisti päivittäin. Mikäli matkan toteutumisessa olisi muutoksia, otamme Teihin yhteyttä.

Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti. Mikäli haluaisitte peruuttaa toistaiseksi toteutumassa olevan matkan, noudatamme kunkin matkan erityisehtoja:    https://www.kymenmatkat.fi/kymenmatkojen-lisa-ja-erityisehdot/
sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia toimialan linjauksia.

****************************************************************

Hyvä asiakkaamme, pyydämme huomioimaan, että peruuntuneen tai keskeytyneen matkan maksupalautusten osalta ei tässä täysin poikkeuksellisessa tilanteessa pystytä noudattamaan normaaleja käytäntöjä. Pyydämme asiakkailta malttia tilanteen suhteen ja palaamme asiaan mahdollisimman pian. Kiitos etukäteen kärsivällisyydestä!

Pyydämme olemaan yhteydessä sähköpostitse, koska kaikki myyjämme ovat etätöissä.

******************************************************************

Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille toistaiseksi. Kaikkien maiden matkustustiedote on nyt toistaiseksi vähintään vältä kaikkea matkustamista -tasolla

Ota yhteys toimistoomme saadaksesi lisätietoa kauttamme varattujen matkojen siirtämisistä ja peruutuksista.

Hallitus julkisti viimeisimmät linjaukset koronan suhteen maanantaina 16.3.2020

Ihmisten liikkumista voidaan rajoittaa henkeä ja terveyttä uhkaavan vakavan vaaran vuoksi.

Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi aloitetaan valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen.

Keskeytetään matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen niin pian kuin mahdollista, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden paluuta.

Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille.

Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi. Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti.

Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa.