AJANKOHTAISTA COVID-19 koronavirus

PÄIVITETTY 16.4.2020

Maksupalautukseen tarjoamme teille voucheria (lahjakorttia), joka on voimassa vähintään 31.08.2021 asti.

Tämä voucher poikkeaa normaalista lahjakortista, koska se ei vanhene normaalin lahjakortin tapaan. Päin vastoin voucherin arvon saa kokonaisuudessaan takaisin, ellei sitä pysty hyödyntämään voimassaolon aikana.

Lisäturvaa tuo myös se, että voucher antaa matkustajan rahoille turvan, vaikka matkatoimisto ajautuisi maksukyvyttömyystilaan, koska siitä on asetettu vakuus Kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

Kaikista 13.5. jälkeen lähtevien matkojen peruutuksista peritään normaalit peruutuskulut.

PÄIVITETTY 07.04.2020

Suomen matkailualan liitto vetoaa suomalaismatkustajiin

Voucherin (lahjakortin) avulla matkustajan rahat ja matkatoimiston tulevaisuus olisivat turvatut.
Koko maailma elää nyt koronaviruksen vaikutusten kourissa. Matkailu on pysähtynyt. Uusia matkavarauksia ei tehdä ja vanhoja perutaan.

Koronavirukseen perustuvista matkapakettien peruutuksista tulisi matkapakettilain mukaan maksaa asiakkaille rahat takaisin 14 vuorokaudessa. Nyt tilanne on kuitenkin se, että matkatoimistojen on mahdotonta palauttaa rahoja. Rahat on maksettu eteenpäin palveluntuottajille, kuten hotelleille, lentoyhtiöille ja varustamoille heti, kun matkustaja on maksanut ne matkatoimistolle. Nyt niiden saaminen takaisin kyseisiltä toimijoilta kestää pitkiä aikoja. Matkatoimistojen kassat tyhjenevät nopeaan tahtiin.

Suomen matkailualan liitto (SMAL) vetoaa suomalaismatkustajiin, että he hyväksyisivät matkatoimistojen tarjoaman voucherin (lahjakortin) maksunpalautuksen sijasta. Sitä voi hyödyntää täysimääräisenä uuden matkan varaamisessa sen voimassaoloajan puitteissa, joka on vähintään vuosi. Tämä voucher poikkeaa normaalista lahjakortista, koska se ei vanhene normaalin lahjakortin tapaan. Päin vastoin voucherin arvon saa kokonaisuudessaan takaisin, ellei sitä pysty hyödyntämään voimassaolon aikana.

Lisäturvaa tuo myös se, että voucher antaa matkustajan rahoille turvan, vaikka matkatoimisto ajautuisi maksukyvyttömyystilaan, koska siitä on asetettu vakuus Kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

SMAL vetoaa matkustajiin. Matkatoimistot kantavat vastuunsa myös tällaisissa täysin niiden vaikutuksen ulkopuolelta tulevien matkailun romuttavien tapahtumien kohdatessa. Vastuusta ei olla vetäytymässä. Kun autatte matkatoimistoja selviytymään tästä tilanteesta hyväksymällä sen tarjoaman voucherin, matkoja voidaan tehdä jatkossakin yhdessä tuttujen ja turvallisten toimijoiden kanssa. Ilman yhteen hiileen puhaltamista matkailualan toimijoiden rivit voivat harveta merkittävästi.

Lisätietoja: Heli Mäki-Fränti, toimitusjohtaja, SMAL, 040 575 1303

PÄIVITETTY 3.4.2020

Hyvä asiakkaamme, asiakaspalvelumme on pahoin ruuhkautunut ja vastausajat ovat poikkeustilanteesta johtuen huomattavasti normaalia pidemmät.

Pahoittelemme koronaviruksen aiheuttamaa haittaa.

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Samalla THL luopui maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueiksi. Ulkoministeriö ei enää 12.3.2020 lähtien muuta yksittäisten matkustustiedotteiden turvallisuustasoa koronavirusriskin vuoksi. Matkustustiedotteissa annetaan jatkossakin tietoa maan tai alueen matkustusturvallisuudesta.

Ennakoitujen matkustus- ja lentorajoitusten pidentymisten vuoksi olemme tehneet päätöksen peruuttaa kaikki oman tuotannon seuramatkapakettimme päivämäärällä 3.4.2020 15.5.2020 saakka. UEFA jalkapallokisat siirtyvät kesään 2021.

Olemme olleet kirjallisesti yhteydessä kaikkiin asiakkaisiimme, joiden lähtöpäivä on 31.5. mennessä. Meille voi nyt laittaa sähköpostia, koska koko toimistomme tekee etätöitä.

Pietarin seuramatkat ovat toistaiseksi toteutumassa 1.6. jälkeen. Näillä lähdöillä on voimassa normaalit maksu- ja peruutusehdot.

Peruuntuneitten matkojen/lentojen/junien ym osalta selvitämme ja seuraamme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa toimialan, viranomaisten ja EU:n toimenpiteitä maksunpalautuksiin liittyen. Tiedotamme tilanteesta matkustajille ja palaamme asiaan myöhemmässä vaiheessa.

Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensisijaista, joten seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia tiiviisti päivittäin. Mikäli matkan toteutumisessa olisi muutoksia, otamme Teihin yhteyttä.

Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti. Mikäli haluaisitte peruuttaa toistaiseksi toteutumassa olevan matkan, noudatamme kunkin matkan erityisehtoja:    https://www.kymenmatkat.fi/kymenmatkojen-lisa-ja-erityisehdot/
sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia toimialan linjauksia.

****************************************************************

Hyvä asiakkaamme, pyydämme huomioimaan, että peruuntuneen tai keskeytyneen matkan maksupalautusten osalta ei tässä täysin poikkeuksellisessa tilanteessa pystytä noudattamaan normaaleja käytäntöjä. Pyydämme asiakkailta malttia tilanteen suhteen ja palaamme asiaan mahdollisimman pian. Kiitos etukäteen kärsivällisyydestä!

Pyydämme olemaan yhteydessä sähköpostitse, koska kaikki myyjämme ovat etätöissä.

******************************************************************

Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille toistaiseksi. Kaikkien maiden matkustustiedote on nyt toistaiseksi vähintään vältä kaikkea matkustamista -tasolla

Ota yhteys toimistoomme saadaksesi lisätietoa kauttamme varattujen matkojen siirtämisistä ja peruutuksista.

Hallitus julkisti viimeisimmät linjaukset koronan suhteen maanantaina 16.3.2020

Ihmisten liikkumista voidaan rajoittaa henkeä ja terveyttä uhkaavan vakavan vaaran vuoksi.

Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi aloitetaan valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen.

Keskeytetään matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen niin pian kuin mahdollista, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden paluuta.

Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille.

Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi. Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti.

Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa.