Kukaj-Valbone-Albania-1024x768
Albania – Kosovo – Aktiiviloma

Koe Albania ja tutustu tähän Balkanin tuntemattomaan helmeen kiertomatkalla, jolla koet koskenlaskua, kulttuuria ja näet maan pääkaupungin Tiranan.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Albania – Kosovo – Aktiiviloma

Albania on Euroopan tuntematon helmi, joka oli puoli vuosisataa lähes täysin eristyksissä ja joka on vasta viime vuosina alkanut aueta turismille.

Maa on hintatasoltaan edullinen ja maisemiltaan vaihteleva: sieltä löytyy niin metsiä, vuoristoja kuin rantoja, joten se tarjoaa jokaiselle jotakin. Välittömät ja rennot paikalliset ovat avuliaita ja ystävällisiä matkailijoita kohtaan.

Nyt voit lähteä Albaniaan aktiivilomalle; vaeltamaan vuorille ja uimaan turkoosin sinisissä vesissä. Albaniassa vallitsee Välimeren ilmasto, eli kesät ovat kuumia ja aurinkoisia, ja kevät ja alkusyksy ovatkin täydellisiä ajankohtia vierailulle.

Opastetun matkan hintaesimerkkimme 9 pv: 1689 € / hlö

Valitse itse matkapäiväsi, 9 pv.
Matkat tehdään ajalla 1.4-31.8.2018, jolla välillä voit itse valita matkapäiväsi.

Päivä 1:
Opas odottaa teitä Tiranan lentokentällä ja teidät kuljetetaan Shkodraan Pohjois-Albaniaan. Vierailu legendojen ja mysteerien ympäröimässä Rozafan linnassa, jossa voitte nauttia upeista näkymistä alapuolellanne olevaan kaupunkiin. Kiertelette kaupungin kapeilla kujilla ja ihailette kaunista arkkitehtuuria. Teillä on myös aikaa nauttia kaupungin kahviloista ja baareista.

Päivä 2:
Aamulla lähdetään risteilemään kahdeksi tunniksi Koman –järvelle, jonka maisemia monet vertaavat Norjan vuonoihin. Tämän jälkeen vieraillaan Valbonan laaksossa, eräässä Albanian idyllisimmistä puistoista. Korkeat huiput ympäröivät laaksoa ja alueella on suuri määrä erilaisia kasveja ja eläimiä. Laaksoa täplittävät lukuiset pikkukylät ja ympäröivillä vuorilla on paljon vaellusmahdollisuuksia. Ilta vietetään pienessä kylässä paikallisten seurassa ruokaa laitellen ja yöksi majoitutaan paikalliseen majataloon.

Päivä 3:
Aamiaisen jälkeen matkustetaan Kosovoon Prizrenin kaupunkiin, joka on Unescon maailmanperintölistalla. Prizren on kuin ulkoilmamuseo: se on yksi Kosovon kauneimpia kaupunkeja ja se on säilyttänyt vanhan arkkitehtuurinsa. Prizrenin käsityöläiset ovat tunnettuja kulta- ja hopeaesineistään ja muista perinnekäsitöistään. Suosittelemme tutustumista vanhaan kaupunkiin, jossa kannattaa käydä myös lounaalla. Iltapäivällä jatketaan kohti Krujaa, historiallista kaupunkia josta on upeat näköalat ympäröivälle seudulle. Kruja, joka tarjoaa matkailijalle luontoa, historiaa, arkeologiaa ja perinteistä elämänmenoa, on yksi Albanian kauneimpia turistikohteita ja tunnettu kivisistä kujistaan ja perinteisistä rakennuksista. Mielenkiintoisia vierailukohteita ovat esimerkiksi linna ja etnograafinen museo. Krujassa tavataan myös paikallisia käsityöläisiä, jotka esittelevät perinteisten matkamuistojen valmistamista.

Päivä 4:
Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Durresia, jossa nautitaan uimisen ja hiekkarannalla lekottelun lomassa lounas. Iltapäivällä jatketaan Unescon maailmanperintökohteeseen Beratiin, joka on ihastuttava yhdistelmä itää ja länttä, täynnä historiaa ja arkkitehtuuria. Vierailemme vanhassa linnoituksessa, jonka historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse ja jonka muurien sisäpuolella paikallisia yhä asuu perinteisissä mökeissään.

Päivä 5:
Aamu aloitetaan adrenaliiniryöpyllä, lähdemme nimittäin koskenlaskuun Osumi-joelle pariksi tunniksi. Tämän hauskan, mutta kenties hieman märän kokemuksen jälkeen kerätään voimia piknik-lounaalla luonnonhelmassa. Lounaan jälkeen jatketaan Gjirokastran kaupunkiin, joka tunnetaan kivien kaupunkina. Sekin on päässyt maailmanperintölistalle vuonna 2005, koska se on yksi harvoista säilyneistä Ottomaanien ajan kauppapaikoista Balkanilla. Päivän aikana vieraillaan myös kaupungin linnoituksella.

Päivä 6:
Kuudes matkapäivä on omistettu Albanian luonnolle ja kulttuurille. Päivän aikana vieraillaan vanhassa Butrintin kaupungissa; tämä antiikkinen kaupunki on arkeologinen helmi ja jälleen yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kaupungissa on kreikkalaistyylisiä rakennuksia ja se sijaitsee ainutlaatuisessa paikassa meren ja järven välissä. Butrintin jälkeen matka jatkuu Ksamilin kylään ja sen kuuluisalle rannalle. Loppupäivän voittekin rentoutua rannalla, uiden turkoosissa meressä ja veneretkellä Ksamilin pienille saarille.

Päivä 7:
Päivä vietetään Albanian Rivieralla, uiden suojaisilla rannoilla ja pysähdellen Himaran, Dhermin ja Jalan pienissä rannikkokylissä. (Lisämaksusta voidaan järjestää sukellusta tai melontaa). Illaksi matkustetaan Llogaran kansallispuistoon, 1000m merenpinnan yläpuolelle.

Päivä 8:
Aamulla vaelletaan Llogaran kansallispuistossa Caesar’s Path -reitillä, joka kulkee Julius Caesarin jalanjäljissä. Puistosta ja vaellusreitiltä avautuvat henkeäsalpaavat näkymät alas turkoosille merelle. Myöhemmin jatketaan Albanian kuhisevaan pääkaupunkiin Tiranaan.

Nähtävää Tiranassa:
Skanderbergin Aukio ja Äiti Teresan Aukio
Skanderbergin monumentti
Luonnonhistoriallinen museo ja taidegalleria
Check Point monumentti
Tiranan pyramidi
Näköala kellotornista

Päivä 9:
Kuljetus Tiranan lentokentälle

Albania on vielä koskematon maa useille turisteille.  Albanian maisemat ovat kauneimmillaan vuoristojen ympäröimissä ottomaani-kaupungeissa, joista sekä Gjirokastra että Berat ovat Unescon Maailmanperintökohteita.
Pääkaupunki: Tirana
Virallinen kieli: Albania
Valuutta: Albanian lek
Passi ja viisumi: Albaniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin.Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Kosovo on Euroopan uusin maa. Sen naapureita ovat mm Albania ja Makedonia. Pääkaupunki Pristina on matkailijalle edullinen ja turvallinen. Pääosin asukkaat ovat kielitaitoisia. Pristinassa on vilkas yöelämä ja kesäkauden aikana voi levähtää kahviloiden terassilla.
Pääkaupunki: Pristina
Virallinen kieli: Albania, Serbia
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta ei vaadita Kosovoon viisumia.  Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta maahan saapumisesta.
Aikaero Suomeen: +1

Tiedot sitoumuksetta

 Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Tirana-Helsinki
* Lentokenttäverot
* Majoitus 8 yön ajan jaetussa kahden hengen huoneessa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Pääsymaksut kohteisiin
* Paikallinen englanninkielentaitoinen opas mukana kohteissa
* Illallinen Valbonassa
* Vaellus Valbonassa
* Koskenlasku Beratissa
* Vaellus Llogarassa
* Veneretki Ksamilin saarille

Hinta edellyttää minimi 2 matkustajaa

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.