Albania Kosovo ja Pohjois-Makedonia kiertomatka

Koe ainutlaatuinen Albania, kotkien maa. Rikkaan kulttuurin ja historian täyteinen maa oli täysin eristetty yli puoli vuosisataa 1900-luvulla. Maa on vuoristoinen, viljelyä voidaan harjoittaa vain kapealla rannikkokaistaleella. Siellä sijaitsee myös pääkaupunki Tirana. Pohjois-Makedonia sijaitsee sisämaassa Balkanilla. Se on osa laajempaa Makedonian maantieteellistä aluetta, josta loppu jakautuu Kreikan, Bulgarian ja Albanian kesken.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Albania Kosovo ja Pohjois-Makedonia kiertomatka

Albania Kosovo ja Pohjois-Makedonia

Tirana – Kruja – Shkodra – Valbona – Prizren – Peja – Prishtina- – Skopje – Tetovo – Ohrid – Saint Naum – Ohrid  – Berat – Ardenice – Durres – Tirana

Koe kerralla kolme ihastuttavaa maata;  Albania, Kosovo ja Pohjois-Makedonia. Matka alkaa ainutlaatuisesta Albaniasta, kotkien maasta, joka on rikkaan kulttuurin ja historian täyteinen maa. Albania oli täysin eristetty yli puoli vuosisataa 1900-luvulla. Maa on vuoristoinen, viljelyä voidaan harjoittaa vain kapealla rannikkokaistaleella. Siellä sijaitsee myös pääkaupunki Tirana.

Albania Kosovo ja Pohjois-Makedonia kiertomatkan Kosovo

Euroopan uusin maa Kosovo julistautui itsenäiseksi Serbiasta vuonna 2008. Paikalliset ovat ystävällisiä ja uteliaita ja ottavat hartaasti toivotut matkailijat sydämellisesti vastaan.

Pohjois-Makedonian tasavalta sijaitsee sisämaassa Balkanilla. Se on osa laajempaa Makedonian maantieteellistä aluetta, josta loppu jakautuu Kreikan, Bulgarian ja Albanian kesken. Pohjois-Makedonia hämmästyttää ainutlaatuisella luonnon monimuotoisuudella sekä kulttuurillaan.

Matkalla vierailemme useissa pikkukylissä ja kaupungeissa sekä linnoituksissa. Saamme ihastella Durrësin satamakaupunkia ja näemme muinaiset keskiaikaiset muurit, roomalaisen amfiteatterin ja arkeologisen museon. Myös UNESCOn maailmanperintökohteeksi julistettu Gjiroskastër tulee tutuksi.

Matkalla vieraillaan myös maagisella Blue Eye -lähteellä. Näemme upeita kirkkoja, kristallinkirkkaita vesä ja valloittavan kauniita maisemia, joita katsellessa sielu lepää.

Albania-Kosovo ja Pohjois-Makedonia

Hintaesimerkkimme 9 pv: 2115€ / hlö (minimi 2 henkilöä)
Lähdöt 2021: 3.4, 21.5, 11.6, 9.7, 6.8, ja 3.9

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Tirana-Helsinki
* Kuljetukset ohjelman mukaan
* Majoitus 3 – 4* hotelleissa aamiaisin
* Englanninkielinen opastus matkakohteissa
* Sisäänpääsymaksut kohteisiin ohjelman mukaan
* Veneretket Komani järvellä

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu 195€/hlö

Päivä 1: Tirana
Saapuminen Tiranan lentoasemalle  josta kuljetus hotellille ja majoittuminen.
Matkaa hotelliin on 20 km lentokentältä. Loppupäivä vapaa-aikaa.

Päivä 2: Tirana-Kruja-Shkodra
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Krujan keskiaikaista kaupunkia, joka sijaitsee vuoren rinteessä. Vierailu vanhassa basaarissa ja kansallissankari Skanderbegin museossa. Matka jatkuu Shkodran kaupunkiin joka on Albanian suurin katolinen keskus sekä yksi maan tärkeimmistä kaupungeista. Käynti Rozafan linnoituksessa, jossa legendan mukaan nuori patriisi jouduttiin uhramaan, jotta linnoitus saatiin valmiiksi. Yöpyminen Shkodrassa.

Päivä 3: Shkodra – Valbona – Prizren
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Komania, missä teemme retken Komani järvellä nauttien upeista maisemista. Valbonan jälkeen matka jatkuu kohti Kosovoa, joka tunnetaan Euroopan uusimpana maana. Saapuminen Prizrenin kaupunkiin, mikä yhdistää ottomaanien ja bysantilaisten arkitehtuurin. Nähdään mm. vanhankaupungin linnoitus, Schaderva-aukio, ikoninen Sinan Pashan moskeija ja ryhmitelty Kivisilta. Yöpyminen Prizrenissä.

Päivä 4: Prizren – Peja – Pristina
Tänä aamuna matkustamme Pejaan. Kävelemme pitkin pääbulevardia ja vierailemme Pecin luostarissa. Matka jatkuu Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan. Nähdään vastasyntyneen muistomerkki, joka symboloi Kosovon valtion perustamista vuonna 2008 ja vieraillaan sulttaani Mehmet II Fatihin rakentamassa 1400-luvun keisarillisessa moskeijassa. Yöpyminen Pristinassa

Päivä 5: Pristina – Skopje – Tetovo – Ohrid
Aamiaisen lähdemme Makedonian pääkaupunkiin Skopjeen. Nähdään Skopjen linnoitus ja Äiti Teresan museo. Tetovssa vierailmme Sarena Dzamija moskeijassa. Yöpyminen Ohridissa.

Päivä 6: Ohrid – Saint Naum – Ohrid
Aamiaisen jälkeen vierailemme Saint Naumin luostarissa.
Loppupäivä aikaa tutustumiseen kauniiseen Ohridiin, joka sijaitsee Ohrid-järven rannalla. Ohrid on Pohjois-Makedonian suurin turistikeskus ja maan uskonnon- ja kulttuurin keskus. Kaupungissa on 365 ortodoksista kirkkoa eri aikakausilta; yksi vuoden jokaiselle päivälle.
Yöpyminen Ohridissa.

Päivä 7: Ohrid – Berat
Aamiaisen jälkeen matka jakuu Elbanin kautta Beratiin. Vieraillaan suuressa linnoPäivä 8: Berat – Ardenice – Durres – Tirana Lähdettäessä Beratista tänä aamuna jatka kohti Ardenican luostaria ja vieraile. Jatka sitten kohti Durresin satamakaupunkia. Se on muinainen kaupunki ja maan toiseksi suurin kaupunki Tiranan jälkeen. Käy Rooman amfiteatterissa 2. vuosisadalla jKr ja arkeologisessa museossa. Aja yön yli Tiranan pääkaupungissa. ituksessa, jossa on monia ortodoksisia kirkkoja. Yöpyminen Beratissa.

Päivä 8: Berat – Ardenice – Durres – Tirana
Aamiaisen jälkeen paluu takaisin Tiranaan. Matkalla vieraillaan
Ardenican luostarissaja Durresin satamakaupungissa. Durreas on maan toiseksi suurin kaupunki Tiranan jälkeen. Vireillaan amfiteatterissa ja arkeologisessa museossa. Yöpyminen Tiranassa.

Päivä 9: Tirana
Aamiainen ja kuljetus lentokentälle.

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Albania on vielä koskematon maa useille turisteille.  Albanian maisemat ovat kauneimmillaan vuoristojen ympäröimissä ottomaani-kaupungeissa, joista sekä Gjirokastra että Berat ovat Unescon Maailmanperintökohteita.
Pääkaupunki: Tirana
Virallinen kieli: Albania
Valuutta: Albanian lek
Passi ja viisumi: Albaniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin.Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Pohjois-Makedonia on vielä useimmille tuntematon matkakohde, vaikka maassa onkin paljon nähtävää. Pohjois-Makedonian tärkein matkakohde on Ohrid sekä Ohridjärvi, jota kuuluvat UNESCOn maailmanperintöluetteloon.
Pääkaupunki: Skopje
Virallinen kieli: Makedonia
Valuutta: Pohjois-Makedonian denaari
Passi ja viisumi: Pohjois-Makedoniaan matkustettaessa tarvitaan voimassa oleva passi. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Vuokraa Hertz Auto lomallesi tästä

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta
matkavakuutukset>>>

Vaihda valuuttaa

Varaa liput

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Suosittelemme, että varaatte liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

TAKAISINMAKSUT Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista. Käyttämättömistä hotellivuorokausista, kuljetusyhtiöiden lipuista, tapahtumalipuista tai muista varatuista palveluista ei suoriteta palautuksia tai hyvityksiä.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä käyttöehtoja ja muita ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä

Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555