Airoplane flying in the blue sky400x300
Albania-Makedonia kierto

Koe ainutlaatuinen Albania, kotkien maa. Rikkaan kulttuurin ja historian täyteinen Montenegron naapurimaa oli täysin eristetty yli puoli vuosisataa 1900-luvulla. Maa on vuoristoinen, viljelyä voidaan harjoittaa vain kapealla rannikkokaistaleella. Siellä sijaitsee myös pääkaupunki Tirana.
Makedonia sijaitsee sisämaassa Balkanilla. Se on osa laajempaa Makedonian maantieteellistä aluetta, josta loppu jakautuu Kreikan, Bulgarian ja Albanian kesken.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Albania-Makedonia kierto

Uusia ja ennen kokemattomia seutuja – Albania ja Makedonia

Tirana – Kruja – Durres – Apalonia – Vlora – Butrinto – Saranda – Gjirokaster –Berat – Elbasan – Struga  -Ohrid – Tirana

Koe yhdessä Albania ja Makedonia. Matkamme alkaa ainutlaatuisesta Albaniasta, joka on rikkaan kulttuurin ja historian täyteinen Montenegron naapurimaa. Makedonian tasavalta taas on maa, joka hämmästyttää ainutlaatuisella luonnon monimuotoisuudella sekä kulttuurillaan. Matkalla saamme nähdä ja kokea korkeat vuoret, kristallinkirkkaat järvet, luonnon vehreyden ja monipuolisuuden.

Hintaesimerkkimme 8 pv: 2 henkilöä: 1339 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsingistä
* Kuljetukset ohjelman mukaan
* Majoitus 4**** hotelleissa aamiaisin
* Englanninkielinen opastus matkakohteissa
* Sisäänpääsymaksut kohteisiin

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu 240 €/hlö
* Puolihoito 127 €/hlö
* Korkeasesonki (kesä-, heinä-, ja elokuu) 44 € / hlö

Päivä 1:
Saapuminen Tiranan lentoasemalle  josta kuljetus hotellille ja majoittuminen.
Matkaa hotelliin on 20 km lentokentältä. Vapaa – aikaa loppupäivä.

Päivä 2:
Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle Tiranaan. Näemme ulkoapäin Kansallishistorian museon, E`them Beyn Moskeijan ja Kellotornin. Matkamme jatkuu pitkin pääkatua, jossa näemme Kuvataideakatemian, Mainin yliopiston jne.
Tiranasta matkamme jatkuu kohti Krujan keskiaikaista kaupunkia, joka sijaitsee vuoren rinteessä.Vanha basaari johtaa meidät kansallissankarin Skanderbegin linnaan. Tutustumme linnaan ja etnografiseen museoon.
Iltapäivällä paluu takaisin Tiranaan.

Päivä 3:
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Durresia, joka on Albanian toiseksi suurin ja tärkein satamakaupunki Albaniassa.
Kiertoajelun aikana näemme mm. upean mosaiikkiseinäisen amfiteatterin. Matka jatkuu kohti Apoloniaa joka on kuuluisa arkeologisista kohteista.
Vierailemme mm. Hellenistien ja Roomalaisten raunioilla sekä keskiaikaisessa luostarissa.
Apoloniasta jatkamme kohti Vloraa jossa yöpyminen.

Päivä 4:
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Sarandaa, Ajamme rannikkoa pitkin ja ohitamme matkalla mm. vuoren joka on yli 1000 me merenpinnan yläpuolella.
Saavumme Sarandaan josta jatkamme matkaa Butrintiin, joka on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Luonnonkaunis väylä johdattaa meidät antiikin kaupunki Butrintiin ja verailemme muinais aikojen kreikkalaisessa teatterissa.
Illallinen ja yöpyminen Sarandassa.

Päivä 5:
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Gjirokastraan joka on myös yksi UNESCOn maailmanperintökohteista.
Matkalla vierailemme maagisella lähteellä, joka on nimeltään ”Blue Eye”.
Kun olemme hämmästelleen ”Blue Eye” lähdettä, jatkamme matkaa eteenpäin Gjirokastra, joka on ”museo kaupunki”. Kaikki asunnot on rakennettu keskiaikaisten tornien muotoisiksi. Vierailemme linnassa, joka näyttäytyy kaupungin yllä kuin parveke. Kävijöille tämä erikoinen linna tarjoaa mahdollisuuden nauttia kauniista maisemasta. Linnassa sijaitsee  Kansallinen asemuseo, jossa on säilytetty erilaisia aseita nykyajasta albaanien antiikkiaseisiin.
Yöpyminen Gjirokasterissa.

Päivä 6:
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Beratia joka tunnetaan myös nimellä ”tuhannen ikkunan kaupunki”. Berat valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon
esimerkkinä hyvin säilyneestä ottomaaniaikaisesta kaupungista. Vierailemme sen kolmessa historiallisessa kohteessa Mangalemassa, Goricassa ja Kalajassa.
Yöpyminen Beratissa.

Päivä 7:
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Elbasan kaupungin kautta kohti Makedoniaa. Muutaman kilometrin päässä rajalta sijaitsee Strugan kaupunki
jossa pidetään vuosittain suuri runo – festivaali. Useat kirjallisuuden Nobel palkitut kuten Pablo Neruda tai Seamus Heanye ovat osallistuneet tähän
tapahtumaan joka järjestetään joka vuosi elokuussa, vuodesta 1962 lähtien. Täältä matkamme jatkuu Ohridiin.
Yöpyminen Ohridissa.

Päivä 8:
Aamiaisen jälkeen kävelykierros Ohridissa, vierailemme mm. vanhimmassa kirkossa, St. Sophia, joka on yhdenneltätoista luvulta.
Teemme myös veneretken Euroopan vanhimmalla järvellä, Ohridjärvellä.
Yöpyminen Ohridissa.

Päivä 9:
Aamiaisen jälkeen lähdemme Saint Nauman luostariin joka sijaitsee erittäin luonnonkauniissa ympäristössä.
Teemme myös veneretken kuuluisalla Ohridinin laskujoella ”Black Drin”illä.
Iltapäivällä saapuminen Tiranaan.
Yöpyminen Tiranassa.

Päivä 10:
Aamiainen ja kuljetus lentokentälle.

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Albania on vielä koskematon maa useille turisteille.  Albanian maisemat ovat kauneimmillaan vuoristojen ympäröimissä ottomaani-kaupungeissa, joista sekä Gjirokastra että Berat ovat Unescon Maailmanperintökohteita.
Pääkaupunki: Tirana
Virallinen kieli: Albania
Valuutta: Albanian lek
Passi ja viisumi: Albaniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin.Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Makedonia on vielä useimmille tuntematon matkakohde, vaikka maassa onkin paljon nähtävää. Makedonian tärkein matkakohde on Ohrid sekä Ohridjärvi, jota kuuluvat UNESCOn maailmanperintöluetteloon.
Pääkaupunki: Skopje
Virallinen kieli: Makedonia
Valuutta: Makedonian denaari
Passi ja viisumi: Makedoniaan matkustettaessa tarvitaan voimassa oleva passi. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa. Hintaesimerkkimme edellyttää aina vähintään kahden hengen yhdessä matkustavaa seuruetta, mikäli matkustajat haluavat majoittua yhden hengen huoneissa tai matkaan lähtee vain yksi matkustaja, kysy hinta toimistostamme. Pidätämme oikeuden tarjoushinnan tarkistamiseen lentohintojen polttoainelisämaksujen ja/tai viranomaismaksujen muuttuessa. Paikkoja rajoitetusti.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555