Albania-Makedonia kiertomatka

Koe ainutlaatuinen Albania, kotkien maa. Rikkaan kulttuurin ja historian täyteinen Montenegron naapurimaa oli täysin eristetty yli puoli vuosisataa 1900-luvulla. Maa on vuoristoinen, viljelyä voidaan harjoittaa vain kapealla rannikkokaistaleella. Siellä sijaitsee myös pääkaupunki Tirana. Makedonia sijaitsee sisämaassa Balkanilla. Se on osa laajempaa Makedonian maantieteellistä aluetta, josta loppu jakautuu Kreikan, Bulgarian ja Albanian kesken.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Albania-Makedonia kiertomatka

Uusia ja ennen kokemattomia seutuja – Albania ja Makedonia

Tirana – Kruja – Shkoder –  Durres – Gjirokaster – Butrinto – Saranda –  Vlora – Berat – Elbasan – Struga  -Ohrid – Bitola – Tirana

Koe yhdessä Albania ja Makedonia. Matkamme alkaa ainutlaatuisesta Albaniasta, kotkien maasta, joka on rikkaan kulttuurin ja historian täyteinen Montenegron naapurimaa. Albania oli täysin eristetty yli puoli vuosisataa 1900-luvulla. Maa on vuoristoinen, viljelyä voidaan harjoittaa vain kapealla rannikkokaistaleella. Siellä sijaitsee myös pääkaupunki Tirana.

Makedonian tasavalta sijaitsee sisämaassa Balkanilla. Se on osa laajempaa Makedonian maantieteellistä aluetta, josta loppu jakautuu Kreikan, Bulgarian ja Albanian kesken. Makedonia hämmästyttää ainutlaatuisella luonnon monimuotoisuudella sekä kulttuurillaan. Matkalla saamme nähdä ja kokea korkeat vuoret, kristallinkirkkaat järvet, luonnon vehreyden ja monipuolisuuden.

Lähdöt: 23.3., 28.4., 19.5., 9.6., 16.6., 23.6., 30.6., 28.7., 11.8., 15.9., 13.10., 17.11. ja 8.12.2019

Hintaesimerkkimme 10 pv: 1559€ / hlö (minimi 2 henkilöä)

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsingistä
* Kuljetukset ohjelman mukaan
* Majoitus 3 – 4**** hotelleissa aamiaisin
* Englanninkielinen opastus matkakohteissa
* Sisäänpääsymaksut kohteisiin ohjelman mukaan
* Veneretket Ohrid ja Black Drim springs järvillä

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu 245 €/hlö
* Puolihoito 130 €/hlö
* Korkeasesonki (kesä-, heinä-, ja elokuu) 75 € / hlö

Päivä 1:
Saapuminen Tiranan lentoasemalle  josta kuljetus hotellille ja majoittuminen.
Matkaa hotelliin on 20 km lentokentältä. Vapaa – aikaa loppupäivä.

Päivä 2:
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Krujan keskiaikaista kaupunkia, joka sijaitsee vuoren rinteessä. Vierailemme vanhassa basaarissa ja kansallissankari Skanderbegin museossa. Matkamme jatkuu Shkoderin kaupunkiin joka on Albanian suurin katolinen keskus sekä yksi maan tärkeimmistä kaupungeista. Käymme Rozafan linnoituksessa, jossa legendan mukaan nuori patriisi jouduttiin uhramaan, jotta linnoitus saatetiin päätökseen.
Iltapäivällä paluu takaisin Tiranaan.

Päivä 3:
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Durresia, joka on Albanian toiseksi suurin ja tärkein satamakaupunki.  Näemme mm. muinaiset keskiaikaiset muurit, roomalaiset amfiteatterit ja arkeologiset museot. Jatkamme kohti UNESCOn maailmanperintökohteeksi julistettua Gjiroskasteria jossa yöpyminen.

Päivä 4:
Aamiainen ja vierailu Gjiroskasterin vanhassakaupungissa, jossa mm. kaikki asunnot on rakennettu keskiaikaisten tornien muotoisiksi. Matka jatkuu Butrintiin, joka on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Matkalla vierailemme maagisella lähteellä, joka on nimeltään ”Blue Eye”. Luonnonkaunis väylä johdattaa meidät Butrintiin, antiikin Kreikkalais-Roomalais kaupunkiin.
Yöpyminen Sarandassa, rannikko kaupungissa, joka sijaitsee vastapäätä Korfun saarta.

Päivä 5:
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Beratia joka tunnetaan myös nimellä ”tuhannen ikkunan kaupunki”. Berat valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon  esimerkkinä hyvin säilyneestä ottomaaniaikaisesta kaupungista. Matkan varrella pysähdys Palermo Bayssa, jossa vierailemme ottomaanien linnoituksessa, jonka rakensi kuuluisa tyranni Ali Pasha, joka hallitsi näitä maita 1800-luvulla.
Yöpyminen Beratissa.

Päivä 6:
Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Elbasan kaupungin kautta kohti Makedoniaa. Muutaman kilometrin päässä rajalta sijaitsee Strugan kaupunki
jossa pidetään vuosittain suuri runo – festivaali. Useat kirjallisuuden Nobel palkitut kuten Pablo Neruda tai Seamus Heanye ovat osallistuneet tähän
tapahtumaan joka järjestetään joka vuosi elokuussa, vuodesta 1962 lähtien. Täältä matkamme jatkuu Ohridiin.
Yöpyminen Ohridissa.

Päivä 7:
Aamiaisen jälkeen kävelykierros Ohridissa, vierailemme mm. vanhimmassa kirkossa, St. Sophia, joka on 1200-luvulta. Teemme myös veneretken Ohrid-järvellä.
Yöpyminen Ohridissa.

Päivä 8:
Aamiaisen jälkeen suuntaamme Bitolaan, Kreikan rajan lähellä sijaitsevaan kaupunkiin johon Ottomaanien valtakunta on vaikuttanut. Teemme kävelykierroksen jonka aikana näemme tyylikkäitä rakennuksia kuten kellotornin, moskeijan ja Ottomaanien basaarin. Muutaman kilometrin päässä Bitolasta on Heraklea Lincestiden arkeologinen alue, jonka perusti Makedonian Filippi II, Aleksanteri Suuren isä. Raunioissa on lukuisia roomalaisia monumentteja, kuten kylpylä ja teatteri.
Yöpyminen Ohridissa.

Päivä 9:
Aamiaisen jälkeen lähdemme takaisin Tiranaan. Teemme kierroksen Et’hem Beun moskeijassa, 18-luvulla porvarillinen Blloku-alue, jossa hän asui yli 40 vuotta. Yöpyminen Tiranassa.

Päivä 10:
Aamiainen ja kuljetus lentokentälle.

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Albania on vielä koskematon maa useille turisteille.  Albanian maisemat ovat kauneimmillaan vuoristojen ympäröimissä ottomaani-kaupungeissa, joista sekä Gjirokastra että Berat ovat Unescon Maailmanperintökohteita.
Pääkaupunki: Tirana
Virallinen kieli: Albania
Valuutta: Albanian lek
Passi ja viisumi: Albaniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin.Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Makedonia on vielä useimmille tuntematon matkakohde, vaikka maassa onkin paljon nähtävää. Makedonian tärkein matkakohde on Ohrid sekä Ohridjärvi, jota kuuluvat UNESCOn maailmanperintöluetteloon.
Pääkaupunki: Skopje
Virallinen kieli: Makedonia
Valuutta: Makedonian denaari
Passi ja viisumi: Makedoniaan matkustettaessa tarvitaan voimassa oleva passi. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555