Albania – Pohjois-Makedonia kiertomatka

Koe ainutlaatuinen Albania, kotkien maa. Rikkaan kulttuurin ja historian täyteinen maa oli täysin eristetty yli puoli vuosisataa 1900-luvulla. Maa on vuoristoinen, viljelyä voidaan harjoittaa vain kapealla rannikkokaistaleella. Siellä sijaitsee myös pääkaupunki Tirana. Pohjois-Makedonia sijaitsee sisämaassa Balkanilla. Se on osa laajempaa Makedonian maantieteellistä aluetta, josta loppu jakautuu Kreikan, Bulgarian ja Albanian kesken.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Albania – Pohjois-Makedonia kiertomatka

Tirana – Kruja – Shkodra –  Durrës – Gjirokastër – Butrint – Saranda –  Vlora – Berat – Elbasan – Struga  -Ohrid – Bitola – Tirana

Koe Albania ja Pohjois-Makedonia. Matka alkaa ainutlaatuisesta Albaniasta, kotkien maasta, joka on rikkaan kulttuurin ja historian täyteinen maa. Albania oli täysin eristetty yli puoli vuosisataa 1900-luvulla. Maa on vuoristoinen, viljelyä voidaan harjoittaa vain kapealla rannikkokaistaleella. Siellä sijaitsee myös pääkaupunki Tirana.

Pohjois-Makedonian tasavalta sijaitsee sisämaassa Balkanilla. Se on osa laajempaa Makedonian maantieteellistä aluetta, josta loppu jakautuu Kreikan, Bulgarian ja Albanian kesken. Pohjois-Makedonia hämmästyttää ainutlaatuisella luonnon monimuotoisuudella sekä kulttuurillaan.

Matkalla vierailemme useissa pikkukylissä ja kaupungeissa sekä linnoituksissa. Saamme ihastella Durrësin satamakaupunkia ja näemme muinaiset keskiaikaiset muurit, roomalaisen amfiteatterin ja arkeologisen museon. Myös UNESCOn maailmanperintökohteeksi julistettu Gjiroskastër tulee tutuksi.

Matkalla vieraillaan myös maagisella Blue Eye -lähteellä. Näemme upeita kirkkoja, kristallinkirkkaita vesä ja valloittavan kauniita maisemia, joita katsellessa sielu lepää.

Hintaesimerkkimme 10 pv: 1699€ / hlö (minimi 2 henkilöä)
Lähdöt 2020: 4.4, 25.4, 30.5, 27.6, 4.7, 15.8, 26.9 ja 10.10, odotamme lähtöpäiviä vuodelle 2021

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Tirana-Helsinki
* Kuljetukset ohjelman mukaan
* Majoitus 3 – 4* hotelleissa aamiaisin
* Englanninkielinen opastus matkakohteissa
* Sisäänpääsymaksut kohteisiin ohjelman mukaan
* Veneretket Ohrid järvellä

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu 195€/hlö
* Puolihoito 138€/hlö
* Korkeasesonki (kesä-, heinä-, ja elokuu) 75 € / hlö

Päivä 1: Tirana
Saapuminen Tiranan lentoasemalle  josta kuljetus hotellille ja majoittuminen.
Matkaa hotelliin on 20 km lentokentältä. Loppupäivä vapaa-aikaa.

Päivä 2: Tirana-Kruja-Shkodra-Tirana (225km)
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Krujan keskiaikaista kaupunkia, joka sijaitsee vuoren rinteessä. Vierailu vanhassa basaarissa ja kansallissankari Skanderbegin museossa. Matka jatkuu Shkodran kaupunkiin joka on Albanian suurin katolinen keskus sekä yksi maan tärkeimmistä kaupungeista. Käynti Rozafan linnoituksessa, jossa legendan mukaan nuori patriisi jouduttiin uhramaan, jotta linnoitus saatiin valmiiksi. Iltapäivällä paluu takaisin Tiranaan.

Päivä 3: Tirana-Durrës-Ardenica monastery-Gjirokastër (230km)
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Durrësia, joka on Albanian toiseksi suurin ja tärkein satamakaupunki. Näet mm. muinaiset keskiaikaiset muurit, roomalaisen amfiteatterin ja arkeologisen museon. Matka jatkuu kohti UNESCOn maailmanperintökohteeksi julistettua Gjiroskastëria, jossa yöpyminen.

Päivä 4: Gjirokastër-Blue Eye-Saranda (92km)
Aamiainen ja vierailu Gjiroskastërin vanhassakaupungissa, jossa mm. kaikki asunnot on rakennettu keskiaikaisten tornien muotoisiksi. Matka jatkuu Butrintiin, joka on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Matkalla vieraillaan maagisella lähteellä, joka on nimeltään ”Blue Eye”. Luonnonkaunis väylä johdattaa sinut Butrintiin, antiikin kreikkalais-roomalaiseen kaupunkiin.
Yöpyminen Sarandassa, rannikkokaupungissa, joka sijaitsee vastapäätä Korfun saarta.

Päivä 5: Saranda-Berat (265km)
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Beratia, joka tunnetaan myös nimellä ”tuhannen ikkunan kaupunki”. Berat valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon esimerkkinä hyvin säilyneestä ottomaanien aikaisesta kaupungista. Matkan varrella pysähdys Palermo Bayssa, jossa vieraillaan ottomaanien linnoituksessa, jonka rakensi kuuluisa tyranni Ali Pasha, joka hallitsi näitä maita 1800-luvulla. Viimeinen etappi matkasta kulkee Llogaran kansallispuiston halki ja illalla saavutaan Beratiin, jossa majoittuminen.

Päivä 6: Berat-Elbasan-Struga-Ohrid (165km)
Aamiaisen jälkeen vieraillaan vielä Beratin suuressa linnoituksessa, jossa on monia ortodoksisia kirkkoja. Sen jälkeen matka jatkuu Elbasan kaupungin kautta kohti Pohjois-Makedoniaa. Muutaman kilometrin päässä rajalta sijaitsee Strugan kaupunki, jossa pidetään vuosittain suuri runofestivaali. Sieltä matka jatkuu Ohridiin, jossa yöpyminen.

Päivä 7: Ohrid
Aamiaisen jälkeen kävelykierros Ohridissa, joka on Pohjois-Makedonian suurin turistikeskus ja maan uskonnon- ja kulttuurin keskus. Kaupungissa on 365 ortodoksista kirkkoa eri aikakausilta; yksi vuoden jokaiselle päivälle. Vierailu mm. Santa Sofian kirkossa, joka on peräisin 1000-luvulta ja antiikin aikaisessa teatterissa. Ohjelmassa on myös veneretki kristallinkirkkaalla Ohrid-järvellä.

Päivä 8: Ohrid-Bitola-Heraclea Lynkestis-Ohrid (175km)
Aamiaisen jälkeen suunnataan Bitolaan, Kreikan rajan lähellä sijaitsevaan kaupunkiin johon Ottomaanien valtakunta on vaikuttanut. Kävelykierros jonka aikana nähdän tyylikkäitä rakennuksia kuten kellotornin, moskeijan ja Ottomaanien basaarin. Muutaman kilometrin päässä Bitolasta on Heraclea Lynkestis – arkeologinen alue, jonka perusti Makedonian Filippi II, Aleksanteri Suuren isä. Raunioissa on lukuisia roomalaisia monumentteja, kuten kylpylä ja teatteri. Yöpyminen Ohridissa.

Päivä 9: Ohrid-Tirana (135km)
Aamiaisen jälkeen paluu takaisin Tiranaan. Kierros 1700-luvulta peräisin olevassa Et’hem Beun moskeijassa ja Bllokun kaupunginosassa, jossa maan kommunistinen eliitti aikolinaan asui. Majoitus Tiranassa.

Päivä 10: Tirana
Aamiainen ja kuljetus lentokentälle.

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Albania on vielä koskematon maa useille turisteille.  Albanian maisemat ovat kauneimmillaan vuoristojen ympäröimissä ottomaani-kaupungeissa, joista sekä Gjirokastra että Berat ovat Unescon Maailmanperintökohteita.
Pääkaupunki: Tirana
Virallinen kieli: Albania
Valuutta: Albanian lek
Passi ja viisumi: Albaniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin.Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Pohjois-Makedonia on vielä useimmille tuntematon matkakohde, vaikka maassa onkin paljon nähtävää. Pohjois-Makedonian tärkein matkakohde on Ohrid sekä Ohridjärvi, jota kuuluvat UNESCOn maailmanperintöluetteloon.
Pääkaupunki: Skopje
Virallinen kieli: Makedonia
Valuutta: Pohjois-Makedonian denaari
Passi ja viisumi: Pohjois-Makedoniaan matkustettaessa tarvitaan voimassa oleva passi. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555