Kotka Alvar Aallon arkkitehtuuria ja Karhulan lasi -kierros

Näe Alvar ja Aino Aallon design-ikonit Lasia kaikille – Karhulan lasi -näyttelyssä palkitussa Merikeskus Vellamossa ja vieraile Aallon Sunilan sellutehtaan asuinalueella Suomenlahden rannalla. Siirry Sunilaan joko risteillen Kymijokea pitkin palkitun Jokipuiston kautta tai linja-autokuljetuksella Karhulan teollisuuspuiston ruukkialueen kautta.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Kotka Alvar Aallon arkkitehtuuria ja Karhulan lasi -kierros

Alvar Aallon jalanjäljillä Sunilassa retkellämme näet Alvar ja Aino Aallon design-ikonit ”Lasia kaikille – Karhulan lasi” -näyttelyssä  Merikeskus Vellamossa ja vierailet Aallon Sunilan sellutehtaan asuinalueella Suomenlahden rannalla. Sunilaan voit matkata joko risteillen Kymijokea pitkin palkitun Jokipuiston kautta tai linja-autokuljetuksella Karhulan teollisuuspuiston ruukkialueen kautta.

Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Sunila on Kotkan-Haminan seudun kansainvälisesti tunnetuin arkkitehtuurikohde. Aikoinaan maailman kauneimmaksi tehtaaksi kutsutusta Sunilan tehtaasta tuli asuinalueineen Aallon kansainvälisen modernismin ikoni, jota esiteltiin Pariisin ja New Yorkin maailmannäyttelyissä vuosina 1937 ja 1939. Tehtaaseen ja sen alkuperäisiin Aino Aallon suunnittelemiin tiloihin ei kuitenkaan tällä hetkellä pääse vierailemaan.

Kotkan Karhulassa sijaitseva Sunilan asuinalue syntyi tarpeesta saada teollisuuden työntekijöille houkuttelevia asuntoja sekä palveluja alueen asukkaille. Sunilan teollisuusalue ja sen viereen rakennettu asuinalue muodostavat kokonaisuuden, jonka suunnitellussa näkyy 1930-luvun modernismin vaikutus. Asuinaluetta voidaankin kutsua modernin arkkitehtuurin helmeksi. Sunila sijaitsee meren rannalla noin 13 kilometriä Kotkan keskustasta koilliseen. Laajasta ja yhtenäisestä asuinalueesta tunnistaa Aallon käsialan heti sinne saapuessaan.

Alvar Aalto suunnitteli vuosina 1936–1939 Sunilan sellutehtaan ja asuinalueen. Sunila on asemakaavasuojeltu kaunis metsälähiö ja arkkitehtimestarin laajin toteutunut työ.

Sunilassa asuttiin sekä vanhan Sunilan puutaloissa, että Alvar Aallon suunnittelemissa modernin tyylisuunnan funkkistaloissa. Usein työläisperheen asumisura alkoi vanhan Sunilan hellahuoneesta, jossa vesi kannettiin kaivosta ja tarpeet hoidettiin ulkorakennuksessa. Jonotuksen jälkeen päästiin uuden asuinalueen asuntoon. Siirtymää on verrattu taivaaseen pääsyyn. Kun ajattelee uusien asuntojen isoja nauhaikkunoita ja valossa kylpeviä valkoisia seiniä, vertaus on ymmärrettävä.

 

Matka-aika: ympäri vuoden

Matkan kesto: 5 tuntia

Hinta: 57 €/hlö, kun 25 -35 hlöä

Hintaan sisältyy: Merikeskus Vellamo sisäänpääsyliput & opastus Lasia kaikille Karhulan lasi –näyttely, Sunilassa opastus 2,5 h, Kantolan vierailu, kahvi/tee & kahvileipä Kantolassa.

Kotka-Sunila

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!
Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.
Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.