Bosnia-Herzegovina_The Old Bridge, Mostar_800x600
Balkanin kierros – Serbia-Bosnia-Kroatia-Montenegro

Balkanin niemimaa on vuosisatojen ajan ollut eri kansojen sulatusuuni suurten imperiumien, uskontojen ja muinaisten kauppareittien risteyskohdassa ja tämä on jättänyt jälkensä alueen kieliin, perinteisiin, kulttuuriin ja keittiöön.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Balkanin kierros – Serbia-Bosnia-Kroatia-Montenegro

Serbia (Belgrad) – Bosnia (Sarajevo) – Kroatia (Dubrovnik) – Montenegro (Kotor) –  Euroopan piilotetut helmet

Balkanin niemimaa on vuosisatojen ajan ollut eri kansojen sulatusuuni suurten imperiumien, uskontojen ja muinaisten kauppareittien risteyskohdassa ja tämä on jättänyt jälkensä alueen kieliin, perinteisiin, kulttuuriin ja keittiöön.

Linnoitukset, palatsit ja keskiaikaiset ortodoksiluostarit edustavat vain pientä osaa seudun nähtävyyksistä; aikaa voi viettää niin kansallispuistoissa, hiekkarannoilla ja idyllisissä vuoristokylissä kuin kaupungin villeissä yökerhoissa tai ravintoloissa nauttimassa alueen monipuolisesta ruokakulttuurista sekä perinteisestä balkanilaisesta vieraanvaraisuudesta.

Hintaesimerkkimme 7 pv: 1330 € / hlö
minimi 2 henkilön ryhmälle

Yhden hengen huone lisämaksusta 340 € / hlö

Lähtöpäivät lauantaisin 2018: 31.3, 14.4, 28.4, 19.5. 2.6, 16.6, 30.6, 14.7, 18.08, 01.09.

1. päivä

Lento Helsingistä Belgradiin, majoittuminen hotelliin, vapaata aikaa ja 3-ruokalajin tervetuloillallinen.

2. päivä

Aamupäivällä Belgradin opastettu kierros, jossa tutustutaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Titon Mausoleumiin eli Kukkien Taloon, Tasavallan Aukioon, Pyhän Savan Katedraaliin ja Kalemegdan puistoon ja linnoitukseen. Iltapäivällä vapaata aikaa tutustua kaupunkiin.

3. päivä

Aamulla suunnataan kohti Zlatiborin vuoristomaisemia ja matkustetaan historiallisella Šargan -junalla henkeäsalpaavien maisemien halki perinnekylään tutustumaan serbialaiseen puu- ja kiviarkkitehtuuriin. Illalla majoitutaan hotelliin Mokra Gorassa ja nautitaan yhteinen päivällinen.

4. päivä

Matka jatkuu kohti Bosniaa. Matkalla maan pääkaupunkiin Sarajevoon pysähdytään Višegradin kaupungissa. Monikulttuurisessa Sarajevossa tehdään kiertoajelu ja tutustutaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten vanhaan kaupunkiin, kirkkoihin ja moskeijoihin.

5. päivä

Kierros jatkaa kohti Mostaria ja päivän aikana vieraillaan Počiteljin 1500-luvulta peräisin olevassa linnoituksessa ja Blagajin vanhassa kaupungissa. Mostarissa nähdään tietenkin eräs Balkanin tunnetuimmista nähtävyyksistä, Stari Most -silta, mutta tutustaan myös Koskin-Mehmed Pashan -moskeijaan, kultaseppien katuun ja muihin paikallisiin nähtävyyksiin. Illaksi ajetaan Dubrovnikiin hotelliin.

6. päivä

Dubrovnikin kiertoajelulla tutustutaan tähän historialliseen kaupunkiin, muun muassa Stradunin aukioon, kaupunginmuureihin, Rolandin pylvääseen ja vanhaan satamaan. Matka jatkuu Montenegroon Budvanska Rivieralle ja matkalla vieraillaan Unescon Maailmanperintölistalla olevassa Kotorissa.

7. päivä

Kuljetus Dubrovnikin lentokentälle

Bosnia-Herzegovina tunnetaan Mostarin vanhasta sillasta, Stari Most, monista kivisistä moskeijoistaan ja kauniista luonnostaan.
Pääkaupunki: Sarajevo
Virallinen kieli: Bosnia
Valuutta:  Bosnian markka
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta maasta poistumisen jälkeen.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta

Kroatia on ruoan, viinin ja musiikin luvattu maa. Vihreät maisemat ja lukuisat nähtävyydet kruunaavat tämän upean lomakohteen.
Pääkaupunki: Zagreb
Virallinen kieli: Kroatia
ValuuttaKroatian kuna
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Passin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Montenegro tunnetaan kauniista , kirkasvetisistärannoistaan Adrienmeren rannalla. Montenegro on valtio Balkanilla, Etelä-Euroopassa. Sen naapureita ovat Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Kroatia, Kosovo ja Serbia. Maa rajoittuu osittain Adrianmereen.
Pääkaupunki: Podgorica
Virallinen kieli: Montenegro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta ei vaadita Montenegroon viisumia. Ilman viisumia Montenegrossa voi oleskella 90 päivää. Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta maahan saapumisesta.
Aikaero Suomeen: +1

Tiedot sitoumuksetta

Serbia on vielä koskematon maa useille turisteille, se on kuitenkin Balkanin alueen suurin valtio, mutta matkakohteena jäänyt Kroatian ja Slovenian varjoon.
Pääkaupunki: Belgrad
Virallinen kieli: Serbia
Valuutta: Serbian dinaari
Passi ja viisumi: Serbiaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Belgrad, Dubrovnik-Helsinki
* Lentokenttäverot
* Majoitus 6 yön ajan neljän tähden hotelleissa jaetussa kahden hengen huoneessa
* Lentokenttäkuljetukset Belgradissa ja Dubrovnikissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset nykyaikaisella, ilmastoidulla linja-autolla
* Kiertoajelut ja pääsymaksut kohteisiin
* Paikallinen englanninkielentaitoinen opas mukana kohteissa
* Tervetuloillallinen Belgradissa

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.