Itävalta Bregenzin Musiikkijuhlat ryhmämatka

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Itävalta Bregenzin Musiikkijuhlat ryhmämatka

Bregenzin Musiikkijuhlat ryhmille

Esimerkkimatka: Taikahuilua järvinäyttämöllä

Kuuluisan Bregenzer Festspiele musiikkijuhlan pääesityspaikka on Bodensee-järvelle rakennettu ulkoilma-lava, jossa esitetään Mozartin klassikkoa Taikahuilua.

Esimerkkimatkapäivät: 28-31.7.

Hintaesimerkkimme: 1360.-
Yhden hengen huoneen lisämaksu on 120.-/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Lufthansan lennoilla:
HEL  MUC 0635-0810
MUC HEL 1935-2305
* Majoitus hotellin Hotel am seessä kahden hengen huoneissa aamiaisella
* Kuljetukset lentoasemalta hotelliin
* Tulopäivän lounas
* Kaupunkikävely,  Vuoristohissiajelu
* Petolintunäytös,  Orkesterikonsertti
* 3 maan veneajelu,  Juhlaillallinen
* Liput taikahuilu esitykseen
* Lounas ja ½ retki viimeisenä päivänä
* Kuljetus lentoasemalle

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi!

Ohjelmaehdotus:

Sunnuntai 28. heinäkuuta

Bussikuljetus lentokentältä hotellille suomalaisen oppaan johdolla Tervetuliais lounas ja infotilaisuus Iltapäivällä kaupunkikierros Bregenzin vanhassa kaupungissa, jossa tarjolla erilaisia kierroksia kuten esim. vanhankaupungin tornit, muurit, kellarit / Bregenzin nykyarkkitehtuuri / taidetta yleisillä aukioilla /kaupungin ”ihmeitä” / kirjailija Kaspar Hagen jalanjäljillä Yöpyminen hotellissa

Maanantai 29. heinäkuuta

Runsas aamiainen hotellissa ½ päiväretki Pfänder-vuorelle

Pfänder vuori (1064m), josta ainutlaatuinen näkymä Bodensee-järvelle ja Konstanzin kaupunkiin, sekä 240 alppivuoren huippua, on alueen pidetyin näköala kohde. Selkeällä säällä näkymä kattaa kolme maata: Itävallan Allgäu- ja Lech alpit idässä, Sveitsin vuoret sekä lännessä Saksan Schwarzwald. Pfändervuorella on monta eri vaihtoehtoa nauttia luonnosta ja henkeäsalpaavasta näköalasta. Vuoristohissin lähistöllä on kolme eri vuoristoravintolaa aurinko- ja panoraamaterasseineen. Alpenwildparkissa austelee erilaisia alppieläimiä kuten villisikoja, saksanhirviä, vuorikauriita, roikkovatsasikoja (sak. Hängebauchschwein!), oinaita ja murmeleita. Kaivamissaan maanalaisissa onkaloissa murmelit nukkuvat talviunta lokakuun puolestavälistä maaliskuuhun asti.

Petolintuesitys

Kotkatilan ensisijainen tavoite on tutustuttaa kävijät petolintuihin, niiden maailmaan ja siinä ohessa antaa hieman tarkempaa tietoa näistä mahtavista eläimistä. Esittelyn linnut eivät ole olleet vapaita lintuja, vaan ne kasvatetaan erillisillä tiloilla tähän tarkoitukseen. Noin 40 minuuttia kestävän esityksen aikana näemme eri lintujen liitävän taivaalla. Linnut palaavat ylvään lentonsa päätteeksi takaisin ohjaajansa käsivarrelle. Uhanalaisetn lintujen käyttäytyminen ja niiden tottumuksista kerrotaan saksaksi, jonka suomenkielinen opas kääntää parhaansa mukaan. Huom! Jos nautit lounasta aurinkoterassilla, älä jätä schnitzeliäsi vartioimatta; punahaukka Felix nappaa sillon tällöin pieniä herkkupaloja ihmisten lautasilta…

Hissiajelu alas laaksoon ja Bregenzin kaupunkiin Vapaa aikaa Bregenzissä Opas neuvoo mielellään eri vaihtoehdoista. Paluu hotellille yleisillä kulkuneuvolla. Aikainen illallinen järven rannassa Klo. 19.30 orkesterikonsertti Musiikkijuhlatalossa

Wiener Symphoniker on Wienin konserttiorkesteri ja kulttuuri lähettiläs, joka vastaa kaupungin sinfonisen musiikin välittämisestä. Orkesterin toiminta on monipuolinen, keskenäinen rooli perustuu kuitenkin tyypillisen wieniläisen musiikin vaalimiseen. 128 jäsenen suuruinen orkesteri on Euroopan merkittävimpiä, sen erikoisalaansa ovat romanttinen konserttikirjallisuus, kuten Brahms, Bruckner, Beethoven, Mahler ja Richard Strauss.

Kapellimestari: Claus Peter Flor, sopraano: Arpiné Rhadjian, alt: Katrin Wundsam, tenori: Rainer Trost, basso: Eike Wilm Schulte. Kesto: 2 ¼ tuntia, väliaika mukaanlaskettuna. M. Weinberg: Symphonie Nr. 5, op. 76 L. van Beethoven: Symphonie Nr. 9, op. 125

Yöpyminen hotellissa

Tiistai 30. heinäkuuta

Runsas aamiainen hotellissa 3-maan risteily: Itävalta/Saksa/Sveitsi

Mainau kukkasaari / Saksa Kreivi Bernadotten kukkaissaari: Ruotsalainen ”Bodenseen kuninkaana” Ruotsalainen prinssi herätti Mainaun saaren suudelmallaan ja muutti sen suureksi Eedenin puutarhaksi: vuonna 1932 kreivi Lennart Bernadotte ihastui palavasti tähän Bodenseen saareen. Nykyään tätä helmeä hoitavat hänen lapsensa. Täällä saaren sydän sykkii, Bernadotten kreivin perheen kodissa. Linnankahvilan alueella vierailijat saavat liikkua vapaasti. Saari houkuttelee vuosittain yli miljoona kävijää, saaren välimerellinen tunnelma keväisin ja kesäisin kukinnen aikaan, useat appelsiinipuut, palmut ja ikivanhat mammuttipuut antavat iloisen ja riemukkaan mielen.

Konstanz / Saksa Mikä kaupunki voisi sijaita viehättävämmällä paikalla kuin Konstanz? Tätä eivät kysy pelkästään vierailijat, vaan myös kaupungin ylpeät ja innokkaat asukkaat. Bodenseen suurin kaupunki uskomattomine näkymineen ja historiansa ansiosta on todellakin huumaavan kaunis ja näkemisen sekä kokemisen arvoinen.

Vierailu Jan Hus-museossa: Jan Hus (tšekkiläinen uskonpuhdistaja ennen Martti Lutheria) saapui Konstanziin kirkolliskokouksen vuoksi edustamaan uskonpuhdistuksellisia teesejään. Vaikka hänelle oli luvattu vapaa kulku, hänet vangittiin ja poltettiin kerettiläisenä. Tästä tapahtumasta huolimatta kaupungin hurskaat herrat järjestivät pari vuotta myöhemmin paavin vaalit: vuoden 1417 paavinvaaleista tuli ainoat, jotka on koskaan pidetty Alppien pohjoispuolella! Satamasta löytyi sopiva rakennus tähän tarkoitukseen, vanhan kauppatalon ovet teljettiin, ikkunat muurattiin tai naulattiin kiinni ja sen edustalle määrättiin vahdit. Nämä vahdit pitivät tiukasti huolen siitä että yhteys rakennuksen ulkopuolelle oli katkaistu. Kolmen päivän kuluttua hämärässä salissa pelkässä kynttilänvalossa kardinaalit olivat valinneet uuden paavin, juhlallisuudet kaupungissa ovat tietenkin ikimuistoiset. Uusi Paavi ”Martin V” antoi Konstanzin kansalle siunauksensa. Hus-museo dokumentoi Jan Husin elämää ja toimintaa. Häntä kunnioitetaan vielä tänäänkin suuresti omantunnonvapauden filosofina. St. Gallenin luostari / Sveitsi Vierailemme St. Gallenin luostarissa, joka oli vuosisatojen ajan yksi Euroopan tärkeimmistä benediktiiniluostareista. Luostari on Unescon maailmanperintökohde. St. Gallenin luostari perustettiin vuonna 720. Varhaisista luostarirakennuksista on kovin vähän jäljellä; suurin osa nykyisistä rakennuksista on barokkia vuosilta 1755-1768. St. Gallenin luostarin kirjasto on yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kirjastoista. Vuonna 2005 siellä oli yli 160 000 teosta, joista 2200 käsin kirjoitettuja ja 500 yli tuhat vuotta vanhoja

Aikainen illallinen St. Gallenissa, Sveitsissä

Illastamme ennen paluuta Bregenziin ja Itävaltaan. Perinteinen sveitsiläinen alppiruoka maistuu kotoisassa ja viihtyisässä Wirtshaussissa St. Gallenin vanhassakaupungissa.

Paluu hotelliin ja valmistautuminen matkan seuraavaan kohokohtaan

TAIKAHUILU JÄRVINÄYTTÄMÖLLÄ

Kuuluisan Bregenzer Festspiele musiikkijuhlan pääesityspaikka on Bodensee-järvelle rakennettu ulkoilma-lava, jossa tänä vuonna esitetään Mozartin klassikkoa Taikahuilua.

Kaksinäytöksinen ooppera Libretto Emanuel Schikaneder Saksaksi, saksalainen tekstitys Järvinäyttämöllä klo. 21.15, kesto: noin 2 ¼ ei väliaikaa.

Mozartin Taikahuilu sisältää jokaiselle jotain: viihdettä, romantiikkaa, jännitystä ja komiikkaa. Se ei ole vain kertomus prinssistä ja prinsessasta vaan monisyinen tarina hyvän ja pahan taistelusta, johon voi löytää monta vaihtoehtoista tulkintaa.

”Zauberflöte”, Mozartin viimeinen oopera, on ensimmäinen suuri saksankielinen ooppera ja möys maailman suosituinpia. Singspielin tapaan Taikahuilussa on lauletun tekstin lisäksi paljon puhuttua dialogia. Ilmestyessään teos tosin liitettiin wieniläisen taikaoopperan (Wiener Zauberoper) traditioon.

Vapaamuurariteemat toistuvat libreton lisäksi myös musiikissa. Teoksen alkusoitto alkaa kolmella koko orkesterin akordilla, ja vapaamuurareiden pyhänä pitämä luku kolme toistuu järjestelmällisesti läpi oopperan: kolme naista, kolme poikaa, kolme temppeliä, Yön kuningatar näyttäytyy kolme kertaa, Tamino soittaa huiluaan kolme kertaa. Lisäksi oopperassa käytetään runsaasti juhlallista Es-duuria ja vaikuttavia matalia puhaltimia.

Taikahuilun musiikki sisältää monenlaisia aineksia. Yön kuningattaren ja Sarastron roolit edustavat enemmänkin eräänlaisia periaatteita – Yön kuningatar pimeyttä, luonnon voimaa, feminiinisyyttä ja Sarastro valoa, järjen voimaa ja maskuliinisuutta – kuin todellisia eläviä henkilöitä. Tällaiset roolit ovat tyypillisiä opera serian piirissä. Papageno ja Papagena ovat opera buffan hahmoja, Taminon ja Paminan roolit puolestaan saksalaisen singspielin hahmoja. Tällaiset luokitukset eivät kuitenkaan

ole ehdottomia, sillä esimerkiksi Sarastron rooliin sisältyy myös tragédie lyrique’n ja opera buffan piirteitä.

Bregenzin Musiikkijuhlilla tämä Mozartin työ vuodelta 1791 on jälleen järvinäyttämön ohjelmassa kesällä 2013 ja 2014. Edellisen kerran ooppera oli Musiikkijuhlien pääohjelmana vuonna 1985 ja 1986. Ohjaus Musiikkijuhlien johtaja David Pountney, lavastus Johan Engels, puvut ja nuken on suunnitellut suunnitellut Marie-Jeanne Lecca. Tämä samainen trio teki Bregenzin Musiikkijuhlilla opperan Die Passagierin vuonna 2010 joka herätti kansainvälisesti suurta kohua.

Keskiviikko 31. heinäkuuta

Runsas aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus Retki Rappenlochschlucht-rotkoon Rappenlochschlucht sijaitsee on noin parikymmentä kilometriä Bregenzistä etelään, Itävallan osavaltiossa Vorarlbergissä. Kyseessä on yksi Keskieuroopan suurimmista rotkoista. Sen synty johtuu Ebniter puron (myös Dornbirnin puroksi kutsuttu) virratessa kalkkivuorten halki Bregenziwaldissa.

tai…

Biosfäärialue Grosses Walsertaliin. Tämä ns. biosfäärialue, jonka tarkoituksena on säilyttää luontoa, biologista monimuotoisuutta ja kulttuuriperintöä ja jonka sosiaalis-taloudellisen kehityksen tulee olla paikallisluonteen mukaista. Alueen kasvisto on erittäin monipuolista. Riippuen kiinnostuksesta järjestetään lyhyt mutta kaunis vaellus, ja nautimme alppimaisemasta ja raikkaasta ilmasta vielä täysin siemauksin. …tai

Tutustuminen alppijuustoon Aamiaisen jälkeen ajo Bregenzerwaldin juustotielle. Matkan aikana nähdään Vorarlbergin tyypillisiä vuorimaisemia ja maalaistaloja. Osavaltion tunnetuin paikallinen tuote on juusto. Vierailu juustolassa ja juustonmaistiaiset. Lounas retken aikana.

Kuljetus lentokentälle ja hyvästelyt matkaoppaanne kanssa

Wiedersehen in Bregenz ja turvallista kotimatkaa!

Itävalta_Flugshow1(c)Pfaenderr_Bregenz400x300 Itävalta_ruderboot_Bodensee400x300

Hotel am See ****

Tämä ylellisen moderni hotelli avattiin vuonna 2011. Sijainiti on mitä parhain, vain pari metriä Bodensee-järven rannasta Hardin kylässä, vain viisi kilometriä Bregenzin keskustasta. 2 min hotellista on junapysäkki, musiikkijuhlien lipuilla pääsee maksutta musiikkijuhlatalolle, yht. alta 10 min kävelymatka.

Kaikissa huoneissa on lasinen kylpyhuone, maksuton wifi, taulu tv sekä mukava oleskelutila jossa sohva. Eräissä huoneissa parvekkeet. Talo on savuton.

Hotellin 200 m² laajalle wellness-osastolle on asukkailla ilmainen sisäänpääsy. Saunoja löytyy myös infrapunalla ja höyryllä, kuntosalissa myös Power Plate koneita. Vyöhyketerapiahierontaa sekä muita kehon nautintoja myös tarjolla (edullisempia kuin Suomessa, kannattaa tarkistaa hinnat!). Aurinkoterassi saunan yhteydessä.

Hotellissa viihtyisä aulabaari jossa voi nauttia drinkin jos toisenkin. Läheinen ravintola Käth’r tarjoaa paikallisia erikoisuuksia.

www.hotelamsee.biz

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta matkavakuutukset>>>

Eurooppalainen120x120

Itävalta tunnetaanlukuisista tapahtumistaan ja festivaaleistaan sekä mahtavista Alpeista, patikoinnista ja laskettelusta.
Pääkaupunki: Wien
Virallinen kieli: Saksa
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

 

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön sekä lentoluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.