Budapest_The-Szechenyi-Chain-Bridge-Danube-between-Buda-and-Pest400x300
Unkari Budapest Uusi Vuosi

Budapest yllättää kokeneenkin matkailijan yhä uudelleen monipuolisuudellaan sekä uutuuksillaan. Tonavan varrella voit ihailla ilotulituksia keskiyöllä sekä nauttia ulkoilma konserteista.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Unkari Budapest Uusi Vuosi

Tonava juhlavalaistuksessa

Budapest yllättää kokeneenkin matkailijan yhä uudelleen monipuolisuudellaan sekä uutuuksillaan. Tuliset paprikaherkut, Kuningasten viini – Tokaji, unkarilaiset sävelet ja upeat nähtävyydet tulevat tutuiksi Budapestin matkalla.

Voit valita, katsotko ilotulitusta Budan vai Pestin rannalla. Budan puolella sijaitsee jyhkeä linnakukkula, Pestissä ovat ostoskeskukset, vanha, perinteinen kauppahalli ja kaupungin pääkävelykatu. Tonavan varrella voit ihailla ilotulituksia keskiyöllä sekä nauttia ulkoilmakonserteista.

Matkapaketti 30.12.-2.1.

Hintaesimerkkimme 4 pv: 739  € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Finnairin suorat lennot Budapestiin
* Lentoverot
* Majoitus kolmen tähden Sissi hotellissa 3 yön ajan jaetussa kahden hengen huoneessa
aamiaisella

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Esimerkkiohjelma lisämaksusta:

1 pv
Lento Helsingistä Budapestiin, ja lentokentältä kuljetus keskustaan, jossa kaupunkikiertoajelu. Kierroksen aikana nähdään Kaupunginpuisto, Sankarten aukio sekä historiallinen Andrássy-bulevardi. Ajetaan pitkin Tonavan rantaa, kohti upeaa parlamenttitaloa, jota vastapäätä kohoaa historiallinen Linnavuori kirkkoineen ja linnakkeineen. Kierros jatkuu kukkulalle, josta avautuvat upeat maisemat Tonavan silloille ja kaupungin ylitse.

2 pv
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä kävelyretki noin 500 metrin päässä hotellista sijaitsevaan Euroopan vanhimpaan kauppahalliin. Se on yksi kaupungin  suosituimmista käyntikohteista ja suorastaan pursuaa ihmeteltävää, herkkuja ja ostettavaa.

Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat todella runsaat ja Vaci utca kävelykadulta löytyvät tunnetuimmat muotiliikkeet. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut. Pientä Kaarikatua pitkin pääset katsomaan maailman kolmanneksi suurinta synagogaa, juutalaiskortteleita ja Pyhän Tapanin Basilikaa.

Budapest By Night -retkellä näet Tonavaa hieman erilaisesta näkökulmasta Legend-laivalla, joka vie noin tunnin pituiselle iltaristeilylle. Laivalta katselet molempien rantojen kauniisti valaistuja rakennuksia ja upeita siltoja, samalla kun nautit kuohuviinilasillista.

3 pv
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Päivää voi viettää vaikkapa Budapestin kuuluisissa kylpylöissä. Unkari tunnetaankin juuri kylpylöistä, hyvästä ruoasta ja viineistään.

4 pv
Aamiainen hotellissa. Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua omatoimisesti tämän Tonavan Kaunottaren moniin nähtävyyksiin. Iltapäivällä kuljetus lentoasemalle ja iltalento Helsinkiin.

 


Unkari Budapest

House of Houdini sijaitsee salaperäisellä linna-alueella Budan puolella, vain sadan metrin päässä kuninkaanlinnasta. Talo on omistettu suurelle taikurille ja kahlekuninkaalle Harry Houdinille (1874 Budapest, HU – 1962 Detroit, USA). The House of Houdinissa on Euroopan suurin pysyvä näyttely Harry Houdinista. Ohjelma: taikuri Show (25 min.) ja opastettu kierros museossa (15 min.)Ihanteellinen ryhmäkoko on 10 henkilöä, suurin ryhmäkoko on 20 henkilöä. (Suuremmat ryhmät voidaan jakaa).

Andrássy út on vanha bulevardi Budapestin keskustassa. Bulevardi tarjoaa eräitä kaupungin hienoimpia putiikkeja ja lähinnä korkeatasoisia liikkeitä. Se kulkee Pestin halki Erzsébet térin aukiolta Kaupunginpuistoon, noin 2,5 kilometriä pitkän matkan.

Váci utca on Budapestin historiallisen keskustan kuuluisin katu, kadun varrella on lukuisia matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja ravintoloita.

Budan linna on Unkarin kuninkaiden entinen linna Budapestin I osa-alueella, Linnavuoren eteläkärjessä.

Pestissä Andrássy út -kadun päässä, sijaitseva Sankarien aukio on tunnettu nähtävyys ja Unkarin kansallisten juhlien järjestämispaikka.

Pestin Kaupunginpuistossa sijaitseva Széchenyin uusbarokkinen kylpylä on Budapestin suurin terveys- ja lämminvesikylpylä. Kylpylässä on sekä sisä- että ulkoaltaita.

Pyhän Tapanin kirkko on Budapestin suurin kirkko. Se sijaitsee Lipótvárosin kaupunginosassa.

Budan Linnavuorella sijaitseva Kalastajanlinnake on Budapestin vanhan kaupunginmuurin päälle tehty rakennelma ja tunnettu näköalapaikka. Kalastajanlinnake ja sen vieressä oleva Matiaksenkirkko ovat Linnavuoren suosituimmat nähtävyydet.

Matiaksenkirkko on Budapestin tunnetuimpia maamerkkejä Linnavuorella. Tämä katolinen, keskiajalta peräisin olevan kirkon päätorni näkyy kaupungin kattojen yllä.

Széchenyin ketjusilta oli ensimmäinen pysyvä siltä Tonavan yli, ja se avattiin käyttöön 1849. Silta on riippusilta, joka ylittää Tonavan Budasta Pestiin.

Margitinsaaressa Tonavalla  on paljon puistoja, ja se onkin suosittu virkistäytymisalue.

Unkarin parlamenttitalo on Budapestin ja koko Unkarin tunnetuimpia rakennuksia. Siellä kokoontuu Unkarin parlamentti eli kansalliskokous.

Unkarin valtionooppera sijaitsee Budapestin 6. kaupunginosassa eli Terézvárosissa Andrássy út -kadun varrella.

Terrorin talo kertoo Unkarin synkästä historiasta fasismin ja kommunismin aikoina 1900-luvulla.

Hotelli Sissi ***

Hotelli Sissi uniikilla sisustuksellaan tarjoaa keskeisen sijainnin kuitenkin rauhallisella paikalla Budapestin historiallisen, yritys-ja kauppa-alueen ympäristössä.
Hotellista löytyy ilmastointi läpi koko hotellin, aulabaari, internetnurkkaus, langaton internetyhteys, puutarha, matkatavarasäilytys, kokoushuoneet ja pesulapalvelu.
Huoneiden varustelu: ilmastointi, TV, minibaari, puhelin, työpöytä, langaton internetyhteys, hiustenkuivaaja ja tallelokero.

BUDAPEST_Sissi_400x300Budapest_Hotel-Sissi-Tidy-Bedroom-Budapest-HU_400x300

 

Unkari: Tunnetaan erinomaisesta ruoasta, vilkkaasta kaupunkielämästä sekä kukoistavasta maaseudustaan.
Pääkaupunki: Budapest
Virallinen kieli:
Unkari
Valuutta: Unkarin forintti (HUF)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.