Bulgaria kiertomatka Ruusufestivaalit ja ruokakulttuuria

Bulgaria kiertomatka on englanniksi opastettu Ruusufestivaalit ja ruokakulttuuria matka upeaan ruusufestivaaliin Karlovossa. Varaa Bulgarian matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Bulgaria kiertomatka Ruusufestivaalit ja ruokakulttuuria

Ruusufestivaalit ja ruokakulttuuria

Tule mukaan Bulgarian kiertomatkalle tutustumaan ainutlaatuiseen toukokuun ruusufestivaaliin Karlovossa, maistelemaan paikallisia viinejä ja tutustumaan myös linnoituksiin ja museokyliin. Bulgaria kiertomatka on opastettu englannin kielellä. Bulgarian matka sopii myös ryhmille.

Bulgaria kiertomatka

Matkalla vieraillaan englanninkielisen oppaan johdolla niin Bulgarian vilkkaassa ja modernissa pääkaupungissa Sofiassa kuin viinitiloilla, historiallisissa kaupungeissa ja Bulgarian toiseksi suurimmassa kaupungissa Plovdivissa, joka oli Euroopan Kulttuuripääkaupunki vuonna 2019.

Bulgaria kiertomatka

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

 

Hinta alkaen 2145€/hlö
(min. 2 matkustajaa)

27.5.2020 Sofia
Lento Helsingistä Sofiaan. Saapuminen Sofiaan kuljetus hotellille ja majoittuminen. Panoramakierros kuljetuksen yhteydessä.

28.5.2020 Sofia-Veliko Turnovo
Aamulla kaupunkikierros Sofiassa, jossa vieraillaan muun muassa Alexander Nevskin katedraalilla, St.Georges rotundalla, St.Sofian basilikalla, kansallisteatterilla ja parlamenttiaukiolla. Perinteinen bulgarialainen lounas Matka jatkuu Veliko Turnovoon, Bulgarian keskiaikaiseen pääkaupunkiin, joka sijaitsee neljällä kukkulalla Yantajoen yläpuolella. Matkalla pysähdytään Liaskovetsin viinitilalla ja maistellaan paikallisia viinejä. Majoittuminen ja kävelykierros käsityöläisten alueella Samovodska Charsialla.

*Halutessanne teillä on mahdollisuus pysähtyä matkalla Gorni Dubnikin kylän lähistöllä, jossa on monumentti Turkin Sotaan (1877-1878) osallistuneiden Suomen Kaartin sotilaiden kunniaksi. Suomalaiset joukot auttoivat bulgarialaiset voittoon Plevenin taistelussa. Jos haluatte kiertää muistomerkin kautta, ilmoitattehan siitä tilausvaiheessa.

29.5.2020 Veliko Turnovo-Arbanassi-Liaskovets-Shipka-Kazanluk
Aamulla vierailu Tsarevetsin linnoituksella ja matka jatkuu Arbanessin museokylään, joka mainitaan kirjallisissa lähteissä jo vuonna 1538. Oppitunti perinteisen bulgarianjugurtin valmistamisessa. Lounaan jälkeen matkustetaan Shipkan solan kautta Kazanlukiin ruusujen laaksoon. Vierailu ruusumuseossa ja majoittuminen hotelliin.

30.5.2020 Kazanluk-Karlovo-Plovdiv
Aikaisen aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Karlovoa, jossa alkaa ruusufestivaalit! Saapuminen ruusupelloille ja ruusujen poimintaa, lähtö Karlovon keskustaan, jossa on folklore-esityksiä. Ruusukuningattaren saapuminen Karlovon keskusaukiolle, perinteistä musiikkia ja tansseja. Ruusuveden tislaamisnäytös, ruusutuotteiden maistelua ja vanhan Karlovon historiallinen museo. Lounas, jonka jälkeen vapata aikaa. Iltapäivällä kuljetus Plovdiviin, majoittuminen ja vapaa-aikaa.

31.5.2020 Plovdiv-Brestovitsa-Plovdiv
Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Bulgarian toiseksi suurimmassa kaupungissa Plovdivissa, joka on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2019. Kuljeskele maailman pisimmällä kävelykadulla, tutustu roomalaisen foorumin jäännöksiin, Djumaya moskeijan aukioon, kirkkoihin ja etnograafiseen museoon. Plovdivia pidetään Euroopan pisimpään (ja maailman kuudenneksi pisimpään) yhtenäisesti asutettuna alueena ja esimerkiksi Rooma, Ateena ja Istanbul ovat Plovdivia nuorempia. Brestovitsassa pysähdys pienessä viinikellarissa maistelemassa paikallisia viinejä.

1.6.2020 Plovdiv-Bansko
Matkataan vuoristoteitä pitkin Banskon museokaupunkiin. Matkalla pysähdytään Villa Ustinan viinitilalla maistelemassa paikallisia tuotteita lounaan kera. Bansko sijaitsee Pirin kansallispuiston juurella ja käymme kierroksella vanhassa kaupungissa. Illallinen perinteisessä ravintolassa.

2.6.2020 Bansko-Rilan luostari-Sofia
Banskosta lähdettyä vieraillaan UNESCO:n maailmanperintölistalla olevassa Rilan luostarissa, joka on Bulgarian suurin luostari ja nautitaan lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä vapaa-aikaa ennen jäähyväisillallista ja folkloreshow:ta, joka sisältää perinteistä Nestinari tanssia, jossa tanssitan paljain jaloin hehkuvien hiilien päällä.

3.6.2020 Sofia
Vapaata aikaa ja kuljetus Sofian lentokentälle ja lento Sofiasta Helsinkiin.

Bulgaria tunnetaan erityisesti upeista rantalomakohteistaan, kuten esimerkiksi Varnan kultahietikosta. Bulgaria on ollut osana niin muinaista Traakiaa kuin Rooman ja Bysantin valtakuntaakin. Nykyään maa on edullinen matkakohde, joka tarjoaa leppoisaa lomailua kaikenikäisille.
Pääkaupunki: Sofia
Virallinen kieli: Bulgaria
Valuutta: Leva
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee Bulgariaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.
Aikaero Suomeen: +0
Kesäaika: +0

Tiedot sitoumuksetta

* Lennot Helsinki-Sofia-Helsinki ja lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* 7 yön majoitus****
* Täysihoito
* Englanninkielinen opastus
* Kuljetukset
* Karlovon ruusufestivaali
* Viininmaistajaiset (Liaskovets ja Brestovitsa)
* Bulgarianjugurtin valmistamisen oppitunti
* Sisäänpääsy ohjelmassa mainittuihin vierailukohteisiin

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555