Irlanti Dublin ja Guinness olut ja whisky matka

Irlannin vihreällä saarella sijaitseva Dublin on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Historian ja kulttuurin lisäksi Dublinissa on trendikkäitä baareja, klubeja ja ostospaikkoja. Ja jos kerran Irlantiin saakka pääsee, niin pitäähän irlantilaista olutta ja whiskyä maistaa ihan paikan päällä. Dublinia, kuten koko Irlantia, värittävät monet tarut ja uskomukset, joten sinunkin pitää olla varuillasi – tiedä vaikka onnistuisit löytämään maahisen ja tämän aarteen sateenkaaren päästä.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Irlanti Dublin ja Guinness olut ja whisky matka

Vierailu Dublinissa ja Guinnessin panimolla maistelemassa olutta ja whiskyä!

Irlannin vihreällä saarella sijaitseva Dublin on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Historian ja kulttuurin lisäksi Dublinissa on trendikkäitä baareja, klubeja ja ostospaikkoja. Ja jos kerran Irlantiin saakka pääsee, niin pitäähän irlantilaista olutta ja whiskyä maistaa ihan paikan päällä. Dublinia, kuten koko Irlantia, värittävät monet tarut ja uskomukset, joten sinunkin pitää olla varuillasi – tiedä vaikka onnistuisit löytämään maahisen ja tämän aarteen sateenkaaren päästä.

Hilton Dublin Kilmainham ****

Hintaesimerkkimme 4 pv: 375 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsingistä
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisin


Irlanti Dublin tekemistä ja käyntikohteita

Retkiehdotelmia Dublinissa

National Gallery of Ireland
Irlannin kansallistaidemuseo sijaitsee Dublinin keskustassa monen muun nähtävyyden vieressä. Sisäänpääsy on ilmainen eli kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa 1200-1900-luvuilta peräisin olevaan taiteeseen. Museossa on noin 15000 näyttelyesinettä. Irlantilaisten taiteilijoiden lisäksi museosta löytyy muun muassa Carvaggiota, Picassoa ja Vermeeriä.

Dublinia & Viking World
Pyhän Michaelin kukkulalla sijaitseva museo esittelee keskiaikaista Dublinia  800-1100-luvuilta. Tämä nähtävyys tarjoaa hupia ja hyötyä koko perheelle. Kaiken lisäksi museon yhteydessä oleva torni tarjoaa mahdollisuuden katsoa Dublinia uudesta kuvakulmasta. Pääsymaksu museoon on aikuisilta 6 € ja lapsilta 3 €.

Wicklowvuorten kansallispuisto
Kansallispuisto sijaitsee itärannikolla Dublinin eteläpuolella, kansallispuistoon kuuluu osa Wicklowvuorista jotka kulkevat koko Wicklowin kreivikunnan poikki. Vuorten rinteillä virtaa jokia ja puroja, alue on suosittua retkeilyaluetta. Kansallispuistossa sijaitsee Glendaloughin laakso josta löytyy Kevinin luostarin rauniot.

Guinness Storehouse
Guinness Storehouse on Guinness oluesta kertova museo ja näyttely joka sijaitsee Dublinissa. Täällä pääset kuuntelemaan Guinnessin historiasta ja jopa maistamaan olutta tehtaan koemaistolaboratoriossa. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee Gravity Bar, josta on 360 asteen näkymä yli Dublinin.

Temple Bar
Tunnetuin pubialue ja yöelämän keskus on Temple Bar. Temple Bar sijaitsee aivan Liffey-joen etelärannalla, alueella on korttelikaupalla pubeja ja ravintoloita. Kaupunginosan mukaan nimensä saanut The Temple Bar on matkailijoiden suosiossa.

* Old Jameson Distillery – ‘Barrelman Feast’ – Irlantilainen ilta Jamesonin viskitislaamossa lauantaisin.

Dublinin linna
Dublin Castlea voi sanoa yli 700 vuotta kestäneen brittiläisen herruuden symbolina Irlannissa. Linnan alueeseen kuuluu epätasainen pihamaa ja useita torneja. Dublinin linnaa käytetään nykyisin pääasiassa Irlannin ja EU:n hallituksen kokouspaikkana.

Pyhän Patrikin Katedraali
1100-luvun lopulla rakennettu St. Patrick’s Cathedral on Irlannin merkittävin ja suurin kirkkorakennus. Rakennuksen tiloissa toimii myös kirkkomuseo. Katedraalissa esiintyvän heraldisen keskiaikaisiin asusteisiin pukeutuneen kuoron esitys on taianomainen kokemus.

Merry Ploughboy Pub show ja illallinen
Koe aito irlantilainen ilta iloisen irlantilaismusiikin tahdissa. Nauti maukkaasta irlantilaisesta kolmen ruokalajin ateriasta ja koe loistava esitys, jossa on vauhdikasta perinteistä tanssia ja kansanmusiikkia.

* Dublin Hop on, Hop off bus- Dublinin kaupunkiertoajelu. Lippu on voimassa 48 tuntia, bussi pysähtyy kaikkien tunnetuimpien nähtävyyksien kohdalla

Matkaohjelmaehdotelma pikkuporukalle:

1 pv

Norwegianin lento Helsingistä Dubliniin 17.00-18.10
Opas ja bussi odottavat lentokentällä, josta kuljetus hotellille keskustassa
Majoittuminen hotelliin
Ilta vapaata aikaa ottaa ensi askeleita kaupungissa ja tutustua sen monipuoliseen ravintola ja iltaelämä tarjontaan.

2 pv

Irlantilainen aamiainen hotellissa
Dublinin kaupunkikiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla. Kiertoajelun aikana nähdään Dublinin tärkeimmät nähtävyydet mm. Trinity College yliopisto, O’Connell Street pääkatu ja GPO posti talo, Temple Bar alue, Grafton Street kävelykatu, St Stephen’s Green puisto ja eteläpuolen yrjöjen ajalta peräisin olevat aukiot. Kierroksen aikana tutustutaan myös Guinessin panimoon, josta tulee maailman kuulu, tumma Guiness olut. Kierroksen aikana päästään myös maistamaan tuota irlantilaista herkkua. Kiertoajelun aikana opas kertoo kaupungin historiasta ja nykypäivästä ja antaa vinkkejä vapaa-ajan viettoon ja tietenkin vastaa kierroksen aikana nouseviin kysymyksiin. Kiertoajelun kesto 3,5-4 tuntia.
Kaupunkikiertoajelu päättyy keskustaan, josta on helppo jatkaa päivää omatoimisesti lounaalle tai vaikka tutustumaan Trinity College yliopiston kirjastoon ja sen Book of Kells näyttelyyn. Trinity College yliopiston kirjanston peruti Kuningatar Elisabeth I v. 1592. Vanhassa kirjastossa säilytetään kelttien kansallisaarretta, Book of Kells kirjaa, joka koostuu neljästä evankeliumista kahdessa osassa kauniisti kelttimunkkien 800- luvulla kuvittamana. Kirjaston tiloissa on esillä myös alkuperäinen kopio Irlannin itsenäistymis- julistuksesta ja Irlannin vanhin harppu, jota kutsutaan Brian Borun harpuksi.
Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa kaupunkiin tutustumiseen.

3 pv

Irlantilainen aamiainen hotellissa
Kokopäiväretki suomenkielisen oppaan johdolla Wicklown maakuntaan, joka tunnetaan irlannin puutarhana. Retken aikana nähdään jylhiä vuoria, puutarhoja, vehreitä laaksoja sekä aitoa irlantilaista maalaismaisemaa. Päivänaikana tutustutaan mm. Powerscourtin kartanon puutarhaan ja nautitaan lounastetaan Wicklowssa. Retken kesto 7-8 tuntia.
Paluu Dubliniin myöhään iltapäivällä ja ilta vapaata aikaa.

4 pv

Irlantilainen aamiainen hotellissa.
Päivä vapaata aikaa Dublinin nähtävyyksiin, ostoksiin tai vain kaupungin rennosta tunnelmasta nauttimiseen.
Huoneet täytyy luovuttaa kello 12.00 mennessä, jonka jälkeen matkatavarat voi jättää säilytykseen hotellin laukkusäilytykseen.
Iltapäivällä kuljetus hotellilta Dublinin lentokentälle.
Norwegianin lento Dublin-Helsinki 18.40-23.50.

Hilton Dublin Kilmainham ****                          

The Hilton Dublin Kilmainham hotelli sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta. Vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellista on Heustonin juna-asema seka LUAS-raitiovaunu pysäkki. LUAS raitiovaunulla pääsee O’Connell Street pääkadulle viidessä minuutissa.

Hotellin lähistöllä sijaitsee useita suostittuja nähtävyyksia kuten Dublinin kuuluisin puisto Phoenix Park, josta löytyy mm.Dublin Zoo eläintarha. Hotellin lähistöltä löytyy myös Nykytaiteen museo, kuuluisa vankila Kilmainham Gaol sekä Guinnessin panimonäyttely. Hotellissa sijaitsee hyvinvarusteltu kuntosali sekä upea vapaajan keskus, josta löytyy sauna, höyrysauna ja vesihieronta allas.  Hotellissa on myös erinomaiset kokoustilat.
Moderni ja tyylikäs hotelli hyvällä sijainnilla!

Irlanti: Vihreänä saarena tunnettu maa kutsuu tutustumaan paikallisten letkeään elämäntyyliin sekä jylhiin maisemiin, pubi-iltoihin ja vilkkaisiin kaupunkeihin.
Pääkaupunki: Dublin
Virallinen kieli: Iiri, englanti
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555