Espanja – Uuden elämän alkuun – seminaari

Sinulle joka olet kokenut eron tai olet eroamassa!

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Espanja – Uuden elämän alkuun – seminaari

Voimaa uuden elämän alkuun maaliskuussa 2017

Lähde Torreviejaan, Espanjan Costa Blancalle, suolajärvien syleilyyn ja Välimeren maisemiin pohtimaan mistä hyvä elämä on tehty! Sinulle joka olet aloittamassa uutta sivua elämässäsi erokokemuksen kohdattuasi.

Matka Välimeren rannalle, kahden suolajärven välittömään läheisyyteen tarjoaa upeat puitteet pysähtymiselle ja voimaantumiselle. Torreviejan kaupunki on kuuluisa kahdesta suolajärvestään, joiden ansiosta alueella vallitsee ainutlaatuinen mikroilmasto. WHO:n tutkimusten mukaan alue on yksi maailman terveellisimmistä paikoista elää ja hengittää.

Matkapäivät: 11.-18.3.2017

Sitovat ilmoittautumiset 30.11.2016 mennessä

Ennakkovaraajan etu – 25 €, kun varaat matkasi 30.8. mennessä.

Matkan hinta 8 pv:  825 € / hlö
Yhden hengen huoneessa 955 € / hlö

Lentoaikataulu Norwegian:
11.3.2017 Helsinki-Alicante 15:00-18:25
18.3.2017 Alicante-Helsinki 19:10-00:30 (19.3.2017)

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsingistä Alicanteen
* Kuljetukset Alicantesta Torreviejaan
* Majoitus Playas de Torrevieja***
* Aamiaiset hotellissa
* Päivittäinen runsas ohjelma ja ohjaajien palvelut
* Ohjelma:
– Rakkauden päättymisen mysteeri
– Erokokemuksesta hyöty irti
– Tunne itsesi -harjoituksia
– Millainen olisi täydellinen parisuhde?
– Tarinoita Tahdoin-erokirjasta – millainen on sinun tarinasi?
– Turbulenssista tasapainoon
– Tapakset tavaksi
– Olennainen omaksi sekä ryhmästä nousevia aiheita
– Kiehtova tulevaisuus!

Mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin erillisestä maksusta.

Päivät sisältävät keskustelua, porinaryhmiä ja itsenäistä työskentelyä sekä piknikretken suolajärvelle ja tutustumista paikalliseen elämänmenoon.

Mahdollisuus yhteiseen tulo- ja lähtöillalliseen esimerkiksi flamencoesityksen siivittämänä.

Päivien ohjaajana ja keskusteluiden virittäjänä toimii FM, lyhytterapiaopiskelija, kirjailija Katariina Hakaniemi

Matkanjohtajana, työryhmien vetäjänä ja vastuuhenkilönä toimii KM, työnohjaaja, tietokirjailija Tiina Punkanen

Alustava matkaohjelma

1 pv
Lähtö Helsinki-Vantaalta klo 14.15
Saapuminen Alicanteen klo 17.40
Bussi on vastassa Alicanten lentokentällä ja vie meidät Torreviejaan, hotelli Fontana Plazaan.

Matkan sisältö:
Viikko sisältää ohjatun päiväohjelman; alustuksia, keskustelua, porinaryhmiä ja itsenäistä työskentelyä sekä ohjattua liikuntaa allasosastolla ja kävelyretkiä.

Alustuksien, porinaryhmien ja itsenäisen työskentelyn aiheita ovat:
– Rakkauden päättymisen mysteeri
– Erokokemuksesta hyöty irti
– Tunne itsesi -harjoituksia
– Millainen olisi täydellinen parisuhde?
– Tarinoita Tahdoin-erokirjasta – millainen on sinun tarinasi?
– Turbulenssista tasapainoon
– Tapakset tavaksi
– Olennainen omaksi sekä ryhmästä nousevia aiheita
– Kiehtova tulevaisuus!

Mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin erillisestä maksusta.

Mahdollisuus yhteiseen tulo- ja lähtöillalliseen esimerkiksi flamencoesityksen siivittämänä.

8 pv
Aamiainen hotellissa
Lähtö Alicanten lentoasemalle
Lento Alicantesta klo 18.25
Saapuminen Helsinkiin klo 23.35

Retkimahdollisuuksia Torreviejassa:

Torrevieja on ennen kaikkea rantalomakohde, sateet ovat harvinaisia. Rantoja on sekä hiljaisempia poukamia että lomailijoiden suosimia pitkiä aurinkorantoja.

Costa Blancan alue on suosittu paikka hankkia loma-asunto. Torreviejassa asuu paljon suomalaisia talvikuukausien aikana.

Torreviejassa toimii  Suomi-Seura, joka järjestää erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia. Alueella ilmestyy myös suomenkielisiä julkaisuja ja kaupoissa on myynnissä suomalaisia tuotteita.

Torrevieja ei ole pelkkä rantalomakohde, sillä kaupungissa voi kokea myös kulttuurielämyksiä. Loman aikana kannattaa tarkistaa ainakin mitä pyörii Torreviejan auditoriossa, jossa voi poiketa katsomaan konsertteja ja teatteriesityksiä.  Helmi-maaliskuussa Torreviejassa vietetään monien muiden espanjalaiskaupunkien tapaan karnevaaleja, jotka täyttävät kaupungin musiikilla, tanssilla ja värikkäillä asuilla.

Sukellusveneet

Torreviejan ehdottomasti mielenkiintoisimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluvat satamaan parkkeeratut laivat, jotka toimivat nykyään kelluvina museoina. Poikkea katsomaan, miltä tuntuisi asua ahtaassa laivassa.

Torre del Moron näköalapaikka

Torreviejan ehkä paras näköalapaikka sijaitsee Cabo Cerverassa, jossa sijaitsee myös kaupungin 1300-luvulla rakennettu maamerkki ”Torre del Moro”. Tämä lyhyt ja tasapaksu torni toimi aikoinaan vartiotornina, josta tähystettiin mahdollisia merirosvohyökkäyksiä.

Kirkkaalla säällä tornilta aukeaa loputtoman tuntuinen panoraamamaisema aina Tabarcan saarelle ja Murciaan saakka. Historiallinen maamerkki antaa myös vihiä siitä, mistä kaupungin nimi on syntynyt, sillä Torrevieja tarkoittaa espanjaksi vanhaa tornia. Juuri tältä alueelta alkoi aikoinaan Torreviejan kaupungin rakentaminen.

Suolavuoret kuin lumihuiput

Torreviejan suolavuoret häämöttävät kaupungin laitamilla.  Turismin ohella suolatuotanto on yksi kaupungin merkittävimmistä työllistäjistä.

Tapakset tavaksi

Torreviejassa järjestetään ruoka-kulttuuri tapahtumia, jotka vaihtelevat tyyliltään korkealuokkaisesta gastronomiasta rentoihin kansanjuhliin.

Yksi suosituimmista kulinaaritapahtumista on Ruta de la Tapa eli tapaskierros, jossa ravintolat laittavat parhaat tapaksensa pöytään ja kaupunkilaiset kiertävät niin monta paikkaa kuin vain suinkin jaksavat. Kierros ei tule kalliiksi, sillä juoman ja tapaksen saa parilla eurolla.

Torreviejassa herkuttelijan kannattaa suunnata syömään esimerkiksi Tasca Nueva Bahiaan tai Calle de San Gabriel -kadun varrella sijaitsevaan Rincon de Capiin.

Suolajärvien syleilyssä

Torreviejasta löytyy kaksi suolajärveä, Torrevieja-laguuni on väriltään vaaleanpunainen, kun taas La Mata -laguuni näyttää vihertävänsiniseltä. Vaaleanpunaisen veden syynä on suolapitoisuuden ja harvinaisen bakteerikannan aiheuttama pigmentti.

Luonnonpuistoon patikoimaan

Suolalaguunien lisäksi Torreviejasta löytyy hiekkadyynejä ja luonnonpuistoja, joissa voi tehdä kävelyretkiä. Polkupyörällä voi taittaa vaikkapa seitsenkilometrisen Via Verden reitin. 52 prosenttia Torreviejan maaperästä on luonnonsuojelualuetta.

Suosittuja ulkoilualueita ovat esimerkiksi Parque del Molino del Agua sekä alueella kasvavien mausteiden kuten basilikan, timjamin ja rosmariinin mukaan nimetty Parque Aromático del Barranco de Torreblanca.

Torrevieja on myös erinomainen paikka bongata lintuja. Suolalaguunin rannalta saattaa löytyä esimerkiksi flamingoyhdyskunta.

Laivaravintola kuivalla maalla

Torreviejassa toimiva ravintola Queen Mississippi on hauska näky, kuin kuivalle maalle vahingossa rantautunut laiva. Ravintolassa voi ruokailla joko viehättävän kitsch-henkisessä salissa tai kannella, josta aukeaa kaunis merimaisema. Lapsetkin viihtyvät jännittävässä laivaravintolassa.

* Majoitus Hotelli  Playas de Torrevieja (ent. Cabo Cervera)***

Sijaitsee  2 minuutin kävelymatkan päässä Torreviejan rannalta. Se tarjoaa ulkouima-altaan, kuntokeskuksen ja ilmastoidut huoneet, joissa on oma parveke ja ilmainen internetyhteys. Kaikissa huoneissa on TV, jääkaappi, kylpyhuone, hiustenkuivaaja ja tallelokero. Hotellin buffetravintolassa tarjotaan Välimeren keittiön ruokia sekä ruoanvalmistusnäytöksiä.

TT_Cabo_Fachada exterior _800x600

TT_Cabo_Terraza_800x600

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä. Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta matkavakuutukset>>>

Eurooppalainen120x120

Torrevieja/Espanja
Virallinen kieli: Espanja
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika -1 
Tiedot sitoumuksetta.

Torreviejan kaupunki on kuuluisa kahdesta suolajärvestään, joiden ansiosta alueella vallitsee ainutlaatuinen mikroilmasto. WHO:n tutkimusten mukaan alue on yksi maailman terveellisimmistä paikoista elää ja hengittää. Työhyvinvointikoulutusmatka on tarkoitettu kaikille, joilla on halu oppia itsestä ja muista ihmisistä. Henkilöille, jotka haluavat panostaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin niin yksityis- kuin työelämässäkin.