Espanja Fuengirola lento-bussiloma 04. – 16.10.2022

Matkamme tapahtuu lentäen Aurinkorannikolle ja paluu bussilla kotiseudulle. Tule ainutlaatuiselle lento-bussimatkalle ja näe yhdellä reissulla puoli Eurooppaa. Fuengirola

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Espanja Fuengirola lento-bussiloma 04. – 16.10.2022

Aurinkoinen Fuengirola odottaa

Matkamme tapahtuu lentäen Aurinkorannikolle ja paluu bussilla kotiseudulle.
Tule mukaan ainutlaatuiselle lento-bussimatkalle ja näe yhdellä reissulla puoli Eurooppaa. Paluun matkareittimme kulkee Malagan – Madridin – Pariisin ja Brysselin kautta.

Lentäen Aurinkorannikolle – bussilla kotiin palaten

MALAGA – MADRID – PARIISI – BRYSSEL

Matkapäivät: Ti – Su 04. – 16.10.2022 (13 pv)

 

Espanja Fuengirola lento-bussiloma

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Matkan hinta:
1 700 €/henkilö
lähtö Helsingin lentoasemalta

Matkaohjelma:

Ti 04.10.
Saapuminen lähtölentokentälle.
Lento Helsinki-Malaga klo 20.50 – klo 00.25 (ke puolella).

Ke 05.10.
Klo 00.25 saapuu lento perille Malagaan.
Matkatoimiston edustaja on vastassa Malagan kentällä ja ohjaa odottavaan bussiin. Matka Fuengirolaan kestää reilut puoli tuntia, majoittuminen hotelli Ilunioon meren rannalle.

Aamiainen hotellissa. Puolilta päivin opas Johanna alias Jossu pitää hotellin aulassa infotilaisuuden, jossa hän kertoo tulevien päivien ohjelmasta, tarjolla olevista retkistä ja yleisistä käytännöistä.
Tilaisuuden jälkeen klo 13 lähdetään bussilla tutustumaan Aurinkorannikon maisemiin sekä alueen pääkaupunkiin Malagaan. Reitin varteen jäävät mm vanhan palatsin linnoitukset, Alcazaban ja Castillo de Gibralfaron linnat sekä Plaza de la Merced. Vanhassa kaupungissa jalkaudumme ja vierailemme Malagan katedraalissa. Paluu hotellille n. klo 17. Illallinen.

To – La 06. – 08.10.
Fuengirola päiviä.
Hotellissa puolihoito: aamiainen ja illallinen.
Mahdollisuus osallistua lisämaksusta retkiin mm Gibraltar ja Estepona. Fuengirolassa on tarjolla runsaasti erilaista ohjelmaa läheisellä aukiolla, jolla vietetään paikallisille erittäin tärkeää juhlaa suojeluspyhimys Rosarion muistoksi. Paikalle tuodaan mm hevosia, rattaita, hienoja perinteisiä vaatteita ja flamenco-asuja. Nähdään tanssia, ratsastusta ja kuullaan elävää musiikkia, tarjolla on paikallisia herkkuja. Ferian vuoksi voi varautua siihen, että pienen Fuengirolan kadut täyttyvät matkalaisista.

Su 09.10.  
Aamiaisen jälkeen jätetään Fuengirola juhlijoineen ennen aamuruuhkan syntymistä ja suunnataan bussi kohti pääkaupunkia Madridia. Alkumatkan vuoristo-osuuden jälkeen nähdään silmänkantamattomiin oliivi- ja hedelmäpuurivistöjä. Jossu on mukana bussissa sunnuntaipäivän Madridiin asti, joten hän kertoo Espanjan maataloudesta ja sen ongelmista, varsinkin kuivuudesta. Matkan aikana saadaan kuulla myös historiasta, taloudesta, uskonnosta ja tavallisen espanjalaisen arjesta tänä päivänä.

Madridiin (asukkaita reilut 3,2 miljoonaa) saavutaan illansuussa, joten ennen majoittumista ehditään katsella tämän mahtavan metropolin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Reitin varteen jäävät mm. kaupungin suosituin nähtävyys Kuninkaanlinna, sen vieressä mahtava Almudenan katedraali, kaupungin sydän ja koko Espanjan keskus Puerto del Sol ja Plaza de Espana patsaineen ja rakennuksineen.
Majoittuminen kaupungin laidalla. Novotel Madrid Center, www.novotelmadridcenter.com. Illallinen.

Ma 10.10.    
Aamiainen hotellissa. Kuljettajamme Tommin johdatuksella matka jatkuu halki Espanjan pohjoisen osan, jossa maatilat ovat yleisesti pienempiä kuin etelässä. Matkan varrella poiketaan historialliseen Burgosiin, joka on perustettu v 884.  Kaupunki on täynnä muinaisia kirkkoja ja luostareita, entisestä linnasta, joka oli kukkulalla, on jäljellä enää puisto. Burgosin ympäristö on tärkeää maatalousaluetta, tärkein viljelyskasvi on vehnä.

Espanja, Portugalin tavoin sijaitsee Pyreneiden niemimaalla, Pyreneitten vuorijono Espanjan ja Ranskan rajalla erottaa niemimaan muusta Euroopasta. Iltapäivällä saavutaan sisämaasta Atlantin rannikkoalueelle ja ohitetaan mm San Sebastianin satamakaupunki. Täällä Biskajanlahden poukamassa olevat alueet kuuluvat Baskimaahan, eteläinen osa on Espanjan, pohjoinen Ranskan puolella. Baskeja on noin 3 miljoonaa, heillä on oma kultturi ja kieli, tosin ranskaa ja espanjaa puhutaan yleisesti. Majoittuminen hotelliin Ranskan puolella, pienessä, kuuluisassa Biaritzin lomakaupungissa.
Sure Hotel by Best Western Biarritz Aéroport, www.surehotel-biarritz.com.  Illallinen. (Ajo n. 500 km)

Ti 11.10.   
Aamiaisen jälkeen tehdään pieni kierros Biarritzin rantakadulla ihailemassa upeita hiekkarantoja ja jatketaan sitten matkaa pitkin Biskajan lahden rannikkoa Länsi- Ranskassa. Matkareitti kulkee mm. kuuluisan Bordeauxin viinialueen ja samannimisen kaupungin ohi edelleen ehkä vieläkin kuuluisammalle viinialueelle – Cognacin nimi kertoo kaikille alueen tärkeimmän vientituotteen. Alueella viljellään ja valmistetaan myös tavallisia viinejä, mutta suurin osa viljelijöistä on erikoistunut rypäleisiin, joista syntyy paras tisle konjakin valmistukseen. Vain tältä alueelta tulevaa rypäletislettä saa kutsua konjakiksi. Tutustuminen Remy Martinin tislaamoon 1,5 tunnin ajan. Kierros aloitetaan matkaamalla laivalla joen yli, tislaamoesittely, sen jälkeen päästään näkemään perinteisiä tammitynnyreitä ns ”vanhentamiskellarissa”, lopuksi on tarjolla aito ja alkuperäinen konjakin maistamisrituaali ammattilaisten tapaan.

Vierailun jälkeen jatketaan matkaa Clainjoen varressa sijaitsevaan Poitiersiin, joka on viini- ja maataloustuotteiden kauppakeskus. Kaupunki on kuuluisa myös Futuroscope teknologiasta. Siellä sijaitee Euroopan johtavia yrityksiä ja tutkimuslaboratorioita.
Majoittuminen hotelliin lähellä Furutoscope teemapuistoa, Poitiers Hotel Ibis Site du Futuroscope, Illallinen. (Ajo n. 450 km)
https://all.accor.com/hotel/1193/index.en.shtml.

Ke 12.10.      
Aamiainen.
Aamupäivän aikana matkataan maan pääkaupunkiin Pariisiin, jossa opas Lea hyppää kyytiin ja alkaa esitellä tämän upean kaupungin nähtävyyksiä. Kierroksen aikana nähdään historiallisten rakennusten lisäksi myös kauniita puistoja ja viheralueita. Pariisin läpi virtaa Seinejoki, jonka pohjoispuolella sijaitsevat mm Notre Dame, Louvren taidemuseo, Concorden aukio, Eiffeltorni, Riemukaari ja Champs Elysee. Kaupungin pohjoisen puoleisella kukkulalla komeilee kaupungin symbolina pidetty valkoinen Sacre Coeurin kirkko, yksi kaupungin kauneimmista kirkoista. Kierroksen aikana Lea kertoo kaupungin historiasta ja nykyajasta. Kiertojaelu päättyy hotellille. Majoittuminen ja illallinen. Päivän ajo n 340 km.

To 13.10.
Aamiaisen jälkeen jätetään Pariisi ja matkataan kohti Belgiaa. Suurin osa Manner-Ranskasta on alankoa, joten maisema jatkuu tasaisena ja hedelmällisenä viljelysmaana.  Pari tuntia ajellaan vielä Ranskan puolella ennen kuin ylitetään raja Belgian puolelle. Pian saavutaan Waterloohon, jossa oli Napoleonin viimeinen taistelu vuonna 1815.

Opas Kaarin Leskinen tavataan taistelun muistomerkillä, joka sijaitsee korkealla kukkulalla, ja sen huipulla on Leijonapatsas. Kaarina kertoo taistelusta, jonka jälkeen jatketaan EU:n pääkaupunkiin Brysseliin. Iltapäivän aikana tutustutaan Kaarinan johdolla kaupungin lukuisiin nähtävyyksiin. Historiallisella Grand Placen keskusaukiolla jalkaudutaan ihastelemaan ympäröiviä rakennuksia, joita näytetään usein TV:ssä, siellä tavataan myös kuuluisa Manneken Pis-patsas (pissaava poika). Bussikierroksella Kaarina esittelee reitin varteen jääviä rakennuksia mm Euroopan Parlamentin, Kuninkaallisen palatsin, Atomiumin (maailmannäyttelyyn rakennettu upea rakennelma), St.Mieachelin ja *St.Gadulan katedraalit sekä historiallisen Jubelpark museon viheralueineen.
Majoittuminen hotelliin, IBIS Paris Bastille Opera 11eme,
https://all.accor.com/hotel/1399/index.en.shtml.
Illallinen. (ajo n. 320 km).

Pe 14.10.    
Aamiainen.
Tänään matkataan aluksi Belgiassa, koukataan vähän Hollannissa ja suurin osaa matkasta taitetaan Saksassa. Maalaismaisema on tasaista alankoa, joka alkaa Puolasta ja jatkuu yli Saksan ja Hollannin aina Pohjanmerelle saakka. Ajetaan pitkin Saksan kuuluisia ”autobaanoja” ohi Münsterin, Bremenin ja Hampurin. Matkalla pidetään virkistäviä pysähdyksiä aina parin tunnin välein. Ennen Lyypekkiä parkkeerataan ison Cittimarkettin eteen. Vapaata ostosaikaa tuliaisostosten tekoon (Tommilta ohjeet tuliaismääristä).

Illallinen nautitaan Lyypekissä, joka on idyllinen, pieni Hansakaupunki vanhoine kaupungin portteineen ja siltoineen. Illallisen jälkeen bussi suunnataan läheiseen Travemunden satamaan, jossa päästään nousemaan Finnlinesin rahti/matkustajalaivaan n klo 22.00, www.finnlines.fi. Majoittuminen hytteihin. Laiva lähtee vasta yöllä pitkin Travejokea Itämerelle kohti Helsinkiä.

La 15.10.   
Meripäivä.
Laivalla on cafeteria, baari, bistro ja buffetruokasali. Mahdollisuus varata lisämaksusta etukäteen ateriapaketti. Saunomaankin pääsee. Hyteissä on televisiot, joten ajan kuluksi voi katsella Suomen Tv-kanavia.

Su 16.10.
Aamiainen laivalla.
Saapuminen Helsinkiin klo 10.00. Bussi jatkaa matkaa lähtöpaikkaansa Kuopioon (Karhula – Kouvola – Mikkeli reittiä).

Maksuehdot:
Ennakkomaksu 400 €/henkilö (eräpäivällä 01.07.2022),
loppusuoritus 5 viikkoa ennen matkaa (eräpäivä 30.08.2022).
Laskutus tapahtuu sähköpostilla. Kirjelaskusta perille lisämaksu 4 €/henkilö.

Matkaehdot
Noudatamme kuluttaja-asiamiehen sekä Suomen matkatoimistoyhdistyksen neuvottelemia matka pakettiehtoja sekä Kymenmatkat Oy:n lisä- ja erityisehtoja. Tällä matkalla käytämme ryhmämatkojen erityisehtojamme (alla).

Peruutusehdot
01.07.2018 voimaan tulleet yleiset matkapakettiehdot eivät ole voimassa ryhmmatkalla.
Peruutus aikaisemmin kuin 31 vrk ennen matkaa, toimistokulut ennakkomaksu. Peruutus 31–21 vrk ennen matkaa, kulut 50% matkan hinnasta.
Peruutus 20–14 vrk ennen matkaa, kulut 75 % matkan hinnasta.
Peruutus myöhemmin kuin 14 vrk ennen matkaa, kulut koko matkan hinta. Toimistokulut lääkärintodistuksella tapahtuvissa peruutuksissa tarkastetaan tapauskohtaisesti.

Ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot viimeistään kuukausi ennen matkaa, jotta ne pystyttäisiin toteuttamaan matkan aikana. Ikävä kyllä Euroopassa ei tunneta kaikkia erikoisruokavalioita yhtä hyvin kuin kotimaassa.

Matkapaperit
Matkan aikana tarvittavat muut paperit jaetaan matkan aikana. Lentoliput toimitetaan etukäteen ilmoitettuun sähköpostiin (sähköpostin omistaville) etukäteen, ne joilla ei ole sähköpostia, liput jaetaan perillä.

 Vaatetus
Lämpötilat ovat korkeammat kuin koti Suomessa, joten kevyempikin vaatetuskin riittää. Lämmintä kannattaa kuitenkin varata mukaan, koska matka-ajankohta on syksyä. Hyvät kengät mukaan kaupunkikohteita silmällä pitäen.

Lennolla
Ryhmävarauksen istuinpaikat eivät välttämättä ole vierekkäisiä. Lisämaksua vastaan on mahdollista etukäteen varata paikkoja. Lentoon ei sisälly tarjoilua. Koneeseen voi ottaa mukaan omia eväitä (huom! ei juomia neste säädösten vuoksi) tai koneesta voi ostaa kylmiä tai lämpimiä leipiä yms. välipalaa.

Matkatoimisto pitää oikeuden vaihtaa hotellia samantasoiseen vastaavaan.

Hintasitoumus  Matkapaketin hinnat perustuvat tarjouksen päiväyspäivänä voimassaoleviin hinta- ja valuutta tietoihin. Varaamme oikeuden muuttaa matkan hintaa sopimuksen tekemisen jälkeenkin seuraavilla perusteilla: valuuttakurssimuutokset, meistä riippumattomat kuljetuskustannusten muutokset, uudet ja muuttuneet verot ja maksut. Tarjouksemme hinta edellyttää esitetyn ryhmäkoon toteutumista.

Espanja Fuengirola Ilunion Fuengirola Hotelli

Viihtyisä hotelli, joka sijaitsee meren äärellä rantakadulla, 300 m. Los Bolichesin rautatieasemalta, joka on lähin asema lentokentältä tultaessa. Hotellissa on 24 h vastaanotto, hissejä, kokoustilat, internetpiste, baari, ravintola, ulkouima-allas, aurinkoterassi, allasbaari ja puutarha. Huoneissa on ilmastointi, TV, puhelin, langaton internetyhteys, tallelokero ( lisämaksusta) työpöytä, minibaari, kylpyhuone (amme tai suihku) ja hiustenkuivaaja. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Fuengirolan rantakadulla.

Lue lisää

Espanja on tunnettu tapaksista ja viineistä ja se kuuluukin maailman suurimpiin viinintuottajamaihin.
Pääkaupunki: Madrid
Virallinen kieli: Espanja
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Suosittelemme, että varaatte liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

TAKAISINMAKSUT Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista. Käyttämättömistä hotellivuorokausista, kuljetusyhtiöiden lipuista, tapahtumalipuista tai muista varatuista palveluista ei suoriteta palautuksia tai hyvityksiä.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä käyttöehtoja ja muita ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:

* Lentomatka Helsinki-Malaga Finnairin reittilennolla sis. lentokenttäverot- ja maksut, lipunkirjoituskulut (23 kg ruumaan menevää matkatavaraa, 8 kg käsimatkatavaraa)
* Kenttäkuljetus Malaga – Fuengirola paikallisella bussilla
* Muut bussimatkat hyvin varustellulla suomalaisella turistibussilla em. ohjelman mukaisesti
* Majoitus em. ohjelman mukaisesti keskitason (***/****) hotelleissa 2-hh:ssa mukavuuksin (suihku, wc)
* Puolihoito alkaen Fuengirolassa aamiaisella päättyen illalliseen Lyypekissä. (Huom! Aamiaisen taso vaihtelee paljon maittain)
* Suomeksi opastetut kiertoajelut Malagassa, Madridissa, Pariisissa sekä Brysselissä
* Vierailu Remy Martinin konjakkitislaamoon maistiaisineen
* Opaspalvelut Fuengirolassa: infotilaisuus, opas on mukana retkillä
* Laivamatka Travemünde – Helsinki B-luokan 2 hengen hyteissä, joissa 2 alavuodetta, suihku, wc, satelliitti TV, koko lattiamatto (yläkannen sisähytti)
* Aamiainen laivalla viimeisenä matkapäivänä ennen Helsinkiin tuloa

Hintaan eivät sisälly:
* Matkavakuutukset
* Ateriat lennolla
* Vierekkäiset istuinpaikat lennoilla
* Ruokajuomat illallisilla
* Polttoainelisämaksu (mikäli sellainen tulee matkamyynnin aloittamisen ja lähdön välillä)

Lisämaksusta laivalla:
Ikkunallinen A-luokan hytti   21 €/hlö (eli 42 €/hytti)

Ateriapaketti laivalla
37,5 €/
hlö sis. meripäivän brunssi (aamiainen & lounas),
la superior-buffet-päivällinen sis. ruokajuomat (viini/olut)
Lisämaksulliset palvelut varattava matkavarauksen yhteydessä ennen matkaa.
Hinta edellyttää 25 maksavaa henkilöä, ryhmän kerää matkatoimisto.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555