Galapagossaaret Santa Cruz & Isabela luontomatka

Tutustu Galapagossaarten ainutlaatuiseen luontoon ja eläimistöön ja koe unohtumattomia elämyksiä snorklaamalla kristallinkirkkaissa vesissä.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Galapagossaaret Santa Cruz & Isabela luontomatka

Galapagossaaret ovat 19 saaren saariryhmä 1000 kilometriä Ecuadorin rannikolta ja ne ovat tunnetut ainutlaatuisesta eläimistöstään, jota ei löydy muualta maailmasta. Nyt voit lähteä tutustumaan tähän ihastuttavaan paratiisiin: Santa Cruzin ja Isabelan saariin ja pääset ihastelemaan merileijonia, sinijalkasuulia ja jättiläiskilpikonnia sekä snorklaamaan värikkäiden kalojen keskellä.

 

Hintaesimerkkimme 10 pv: 3145 € / hlö
Hinta edellyttää minimi 2 matkustajaa

Päivä 1.

Ensimmäisenä päivänä saavutte Baltran lentokentälle ja teidät kuljetetaan Santa Cruzin saarelle; ensin lautalla yli Itabacan kanaalin ja loppumatkan autolla. Matkalla pysähdytään Parte Altassa Santa Cruzin ylängöllä, jonka vehreät alueet ovat Galapagos-saarten jättiläiskilpikonnien luonnollista asuinympäristöä ja vierailette yksityisellä ranchilla, jossa on tarjolla lounas. Voitte kuljeskella puiden varjossa etsimässä jättiläiskilpikonnia, jotka tykkäävät viettää aikaa pienissä laguuneissa.

Vierailette myös laavatunneleissa, jotka ovat muodostuneet, kun virtaava laava jähmettyy ulkopuolelta, mutta sisäpuolella laava on säilynyt nestemäisenä, virraten kuin joki. Tämän jälkeen saavutte hotellillenne, jossa paikallinen opas vastaanottaa teidät ja kertoo loppumatkan ohjelmasta. Iltapäivällä voitte tutustua omin päin Santa Cruziin.

Sisältää: Yksityiskuljetus espanjankielisen kuljettajan kanssa, lounas, retket, tervetuloa paketti ja majoitus.
Ei sisällä: Illallinen, INGALA –maahantulokortti, maahantulomaksu Galapagosille.

Päivä 2.

Aamulla on vapaa-aikaa tutkia kaunista Santa Cruzin saarta itsenäisesti. Iltapäivällä teidät kuljetetaan satamaan, josta moottorivene, ”lancha”, vie teidät Isabelan saarelle. Veneajelu kestää noin kaksi tuntia ja merenkäynti saattaa säästä riippuen olla hieman pomppivaa. Isabelaan saavuttuanne teidät siirretään hotellillenne.

Sisältää: Kuljetukset ja majoituksen
Ei sisällä: Ateriat, taksiveneet

Päivä 3.

Tänään ohjelmassa on päiväretki Los Tunelesiin, joka kestää noin 6-7 tuntia. Los Tuneles on eräs upeimpia paikkoja snorklaukseen Isabelan saarella, koska vesi on erittäin kirkasta, matalaa ja tyyntä. Alueen vedet ovat tunnettuja ainutlaatuisista geologisista kivimuodostelmistaan: virtaava laava on muodostanut tunneleita ja kaaria sekä veden pinnalle että pinnan alle ja lukuisat merieläimet asustavat näissä erikoisissa muodostelmissa; voitkin päästä sukeltamaan rauskujen, merikilpikonnien, valkoevähaiden, merihevosten ja monien muiden seurassa. Kulku alueelle tapahtuu matalan ja tuulisen reitin kautta, joten aina ei ole mahdollista mennä sinne – siinä tapauksessa teidät viedään johonkin toiseen snorklauskohteeseen Los Tunelesin lähellä.

Sisältää: Retki Los Tunelesiin, lounas, snorklausvälineet ja majoitus.
Ei sisällä: Illallinen

Päivä 4.

Aamulla on vapaa-aikaa tutustua Isabelan kauniisiin maisemiin, ennen kuin teidät siirretään iltapäivällä satamaan, josta lancha kuljettaa teidät takaisin Santa Cruziin. Majoitus Santa Cruzissa.

Sisältää: Kuljetukset, majoituksen.
Ei sisällä: Ateriat, taksiveneet.

Päivä 5.

Koko päivän retki joko North Seymouriin, Bartolomeen, Santa Fe:hen tai Plazasille. Huomioikaa, että vierailette vain yhdessä näistä kohteista, kohde varmistuu matkan aikana.

Plazas

Aluksi pääsette snorklaamaan Punta Carrioon, jossa näette värikkäitä kaloja ja merikilpikonnia. Sen jälkeen matka jatkuu Plazasille. Alueella on itse asiassa kaksi eri saarta – Plaza Norte ja Plaza Sur, joista vain isompi eteläinen saari Plaza Sur on avoinna matkailijoille. Saarella on paljon nähtävää, erityisesti sen eläimistö ja kasvisto on upea.

Saari on erityisesti tunnettu eri iguaanilajeista, jotka elävät siellä. Jo lyhyen matkaa rannikolta voit tuntea olevasi Jurassic Park -elokuvassa, koska kohtaat kauniita keltaisia, vihreitä ja oransseja iguaaneja. Kaikki tämä on hiekkarantojen, kauniiden kaktusten ja meren ympäröimä. Rannoilla lekottelevat rauhallisesti upeat merileijonat. Vain nuoret merileijonaurokset ovat kiivaita tappelijoita; vanhukset viettävät aikaansa laumoissa, joita on paljon Plaza Surin saarella.

On uskomatonta nähdä, kuinka merileijonat ja iguaanit tulevat toimeen keskenään – ne vaikuttavat olevan lähes parhaita kavereita! Saari on myös lintubongareiden paratiisi: jyrkillä kallioilla viihtyvät muun muassa yölokit, naamiosuulat, veikeät sinijalkasuulat, pelikaanit ja keisarifregattilinnut.

North Seymour

North Seymour sijaitsee Baltran saaren pohjoispuolella. Saaren pinta-ala on vain 1,9km² ja se on lähes tasainen. Keisarifregattilinnut, sinijalkasuulat ja yölokit pesivät saarella. Houkuttaakseen naaraita, keisarifregattilintu pullistaa punaisen kurkkupussinsa ja lentelee ympäriinsä, mikä ei ole ihan helppoa kurkkupussin kanssa ja linnun pariutumistouhujen seuraaminen onkin mielenkiintoista katseltavaa. Jatkatte matkaanne kohti Bachasin rantaa, jossa voitte rentoutua. Pääsette myös snorklaamaan ja uimaan. Lähistöllä on myös lampi, jossa voi nähdä flamingoja ja matkalla voitte nähdä Bachasin laivanhylyn.

Santa Fe

Paras paikka ihailla tätä idyllistä saarta on polulta, joka kulkee eteläisen lahden ylle työntyvälle kallionkielekkeelle. Tasanko on myös paras paikka bongailla Santa Fe:n kotoperäisiä isoja maaiguaaneja, joita ei löydy mistään muualta koko maailmassa, vain tältä yhdeltä saarelta. Santa Fe:n iguaanit ovat vihertävän-keltaisia väritykseltään ja voivat kasvaa yli metrin mittaisiksi. Rannalla voit ihailla myös merileijonalaumoja ja lahdella näkyy usein myös valkoevähaita ja merikilpikonnia. Kivisillä rannoilla pääset snorklaamaan värikkäiden kalojen keskellä.

Bartolome

Bartolome on hieman kauempana kuin muut saaret, joten matkaan lähdetään varhain. Ensin pääsette snorklaamaan Sullivan Bayssä tai vain lepäilemään rantahiekalla. Joulukuusta huhtikuuhun täällä voi nähdä vihreitä merikilpikonnia, jotka tulevat lekottelemaan auringossa. Tämä on melko ainutlaatuista, koska muissa paikoissa kilpikonnat tulevat maihin vain yöaikaan munimaan. Snorklatessanne voitte nähdä muun muassa sarvikalan, joka on eräs Galapagosin saarten kauneimmista kaloista.

Myöhemmin matka jatkuu Bartolomeen. Saari on pieni, vain 1,2km² ja sen korkein huippu kohoaa 114 metrin korkeuteen, jonne pääsee kulkemalla surrealistisen tulivuoren purkausten muovaileman maiseman.

Sisältää: Kaikki ohjelmassa luetellut aktiviteetit, snorklausvälineet, kuljetuksen, lounaan ja majoituksen.
Ei sisällä: Illallinen.

Päivä 6.

Aamiaisen jälkeen teidät kuljetetaan Baltran lentokentälle, josta on paluulento mantereelle.

Ecuador on tunnettu Tyynellä valtamerellä sijaitsevista Galápagossaarista, henkeäsalpaavasta luonnosta sekä alkuperäisestä intiaanikulttuuristaan.
Pääkaupunki: Quito
Virallinen kieli: Espanja
Valuutta: Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen voi oleskella Ecuadorissa turistina 90 päivää ilman viisumia. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.
Aikaero Suomeen: Kesäisin: – 8 tuntia Talvisin: – 7 tuntia
Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Quito-Helsinki ja Quito-Baltra-Quito
* Lentokenttäverot
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Lentokenttäkuljetukset Quitossa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat ja aktiviteetit

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555