TT_ryhmäkuva_800x600
Espanja Torrevieja – elämää eläkkeellä hyvinvointimatka

Seikkailu sinulle, joka haluat elämääsi ja eläkepäiviisi hyvää oloa, sisältöä ja uusia kokemuksia.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Espanja Torrevieja – elämää eläkkeellä hyvinvointimatka

Elämää eläkkeellä -hyvinvointia Torreviejasta

Viikon kokemuksellinen hyvinvointimatka – tule voimaantumaan!

Torreviejan kaupunki on kuuluisa kahdesta suolajärvestään, joiden ansiosta alueella vallitsee ainutlaatuinen mikroilmasto. WHO:n tutkimusten mukaan alue on yksi maailman terveellisimmistä paikoista elää ja hengittää.

Seikkailu sinulle, joka haluat elämääsi ja eläkepäiviisi hyvää oloa, sisältöä ja uusia kokemuksia.

Lue edellisen Elämää eläkkeellä matkan matkakertomus tästä>

 

TT_Sydänkallio500

Matkan hinta sisältäen ohjelman 8 pv:  1075 € / hlö
Yhden hengen huoneessa   1265€ / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsingistä Alicanteen
* Kuljetukset Alicantesta Torreviejaan
* Majoitus Hotelli  Fontana Plaza***
* Aamiaiset hotellissa
* Päivittäinen runsas ohjelma ja ohjaajien palvelut

Matkan sisältö:
Viikko sisältää ohjatun päiväohjelman; alustuksia, keskustelua, porinaryhmiä ja itsenäistä työskentelyä sekä ohjattua liikuntaa allasosastolla ja kävelyretkiä.

Alustuksien, porinaryhmien ja itsenäisen työskentelyn aiheita ovat:
Persoonallinen pääoma ja ikääntymisen perusvoimat, kognitiivisten ja fyysisten toimintojen ylläpitäminen, elämänkulku eli eletty elämä ja elämänhistoria, oma ikääntymissuunnitelma sekä elämää suojaavat toimintojärjestelmät.

Viikon aikana on mahdollista tehdä retkiä lähiseudulle erillisestä maksusta.

Tulo- ja lähtöillalliset erillisestä maksusta.

Matka Välimeren rannalle, kahden suolajärven välittömään läheisyyteen tarjoaa upeat puitteet pysähtymiselle ja voimaantumiselle. Torreviejan kaupunki on kuuluisa kahdesta suolajärvestään, joiden ansiosta alueella vallitsee ainutlaatuinen mikroilmasto. WHO:n tutkimusten mukaan alue on yksi maailman terveellisimmistä paikoista elää ja hengittää.

Matkanvetäjinä toimivat:
Yrittäjä, kasvatustieteen maisteri, sairaanhoidonopettaja, erikoissairaanhoitaja Tiina Punkanen (matkan vastuuhenkilö)
Yrittäjä, psykoterapeutti, psykodraamaohjaaja, senioriohjaaja, erikoissairaanhoitaja Marjut Jaakkosela
Yrittäjä, terveydenhoitaja, rentoutusterapeutti Sari Tjeder 

Ryhmän minimikoko on 16 maksavaa matkustajaa.

Alustava matkaohjelma

1 pv
Lähtö Helsinki-Vantaalta klo 14.15
Saapuminen Alicanteen klo 17.40
Bussi on vastassa Alicanten lentokentällä ja vie meidät Torreviejaan, hotelli Fontana Plazaan.

Matkan sisältö:
Viikko sisältää ohjatun päiväohjelman; alustuksia, keskustelua, porinaryhmiä ja itsenäistä työskentelyä sekä ohjattua liikuntaa allasosastolla ja kävelyretkiä.

Alustuksien, porinaryhmien ja itsenäisen työskentelyn aiheita ovat:
Persoonallinen pääoma ja ikääntymisen perusvoimat, kognitiivisten ja fyysisten toimintojen ylläpitäminen, elämänkulku eli eletty elämä ja elämänhistoria, oma ikääntymissuunnitelma sekä elämää suojaavat toimintojärjestelmät.

Viikon aikana on mahdollista tehdä retkiä lähiseudulle erillisestä maksusta.

Tulo- ja lähtöillalliset erillisestä maksusta.

8 pv
Aamiainen hotellissa
Lähtö Alicanten lentoasemalle
Lento Alicantesta klo 18.25
Saapuminen Helsinkiin klo 23.35


Espanja Torrevieja

Retkimahdollisuuksia Torreviejassa:

Torrevieja on ennen kaikkea rantalomakohde, sateet ovat harvinaisia. Rantoja on sekä hiljaisempia poukamia että lomailijoiden suosimia pitkiä aurinkorantoja.

Costa Blancan alue on suosittu paikka hankkia loma-asunto. Torreviejassa asuu paljon suomalaisia talvikuukausien aikana.

Torreviejassa toimii  Suomi-Seura, joka järjestää erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia. Alueella ilmestyy myös suomenkielisiä julkaisuja ja kaupoissa on myynnissä suomalaisia tuotteita.

Torrevieja ei ole pelkkä rantalomakohde, sillä kaupungissa voi kokea myös kulttuurielämyksiä. Loman aikana kannattaa tarkistaa ainakin mitä pyörii Torreviejan auditoriossa, jossa voi poiketa katsomaan konsertteja ja teatteriesityksiä.  Helmi-maaliskuussa Torreviejassa vietetään monien muiden espanjalaiskaupunkien tapaan karnevaaleja, jotka täyttävät kaupungin musiikilla, tanssilla ja värikkäillä asuilla.

Sukellusveneet

Torreviejan ehdottomasti mielenkiintoisimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluvat satamaan parkkeeratut laivat, jotka toimivat nykyään kelluvina museoina. Poikkea katsomaan, miltä tuntuisi asua ahtaassa laivassa.

Torre del Moron näköalapaikka

Torreviejan ehkä paras näköalapaikka sijaitsee Cabo Cerverassa, jossa sijaitsee myös kaupungin 1300-luvulla rakennettu maamerkki ”Torre del Moro”. Tämä lyhyt ja tasapaksu torni toimi aikoinaan vartiotornina, josta tähystettiin mahdollisia merirosvohyökkäyksiä.

Kirkkaalla säällä tornilta aukeaa loputtoman tuntuinen panoraamamaisema aina Tabarcan saarelle ja Murciaan saakka. Historiallinen maamerkki antaa myös vihiä siitä, mistä kaupungin nimi on syntynyt, sillä Torrevieja tarkoittaa espanjaksi vanhaa tornia. Juuri tältä alueelta alkoi aikoinaan Torreviejan kaupungin rakentaminen.

Suolavuoret kuin lumihuiput

Torreviejan suolavuoret häämöttävät kaupungin laitamilla.  Turismin ohella suolatuotanto on yksi kaupungin merkittävimmistä työllistäjistä.

Tapakset tavaksi

Torreviejassa järjestetään ruoka-kulttuuri tapahtumia, jotka vaihtelevat tyyliltään korkealuokkaisesta gastronomiasta rentoihin kansanjuhliin.

Yksi suosituimmista kulinaaritapahtumista on Ruta de la Tapa eli tapaskierros, jossa ravintolat laittavat parhaat tapaksensa pöytään ja kaupunkilaiset kiertävät niin monta paikkaa kuin vain suinkin jaksavat. Kierros ei tule kalliiksi, sillä juoman ja tapaksen saa parilla eurolla.

Torreviejassa herkuttelijan kannattaa suunnata syömään esimerkiksi Tasca Nueva Bahiaan tai Calle de San Gabriel -kadun varrella sijaitsevaan Rincon de Capiin.

Suolajärvien syleilyssä

Torreviejasta löytyy kaksi suolajärveä, Torrevieja-laguuni on väriltään vaaleanpunainen, kun taas La Mata -laguuni näyttää vihertävänsiniseltä. Vaaleanpunaisen veden syynä on suolapitoisuuden ja harvinaisen bakteerikannan aiheuttama pigmentti.

Luonnonpuistoon patikoimaan

Suolalaguunien lisäksi Torreviejasta löytyy hiekkadyynejä ja luonnonpuistoja, joissa voi tehdä kävelyretkiä. Polkupyörällä voi taittaa vaikkapa seitsenkilometrisen Via Verden reitin. 52 prosenttia Torreviejan maaperästä on luonnonsuojelualuetta.

Suosittuja ulkoilualueita ovat esimerkiksi Parque del Molino del Agua sekä alueella kasvavien mausteiden kuten basilikan, timjamin ja rosmariinin mukaan nimetty Parque Aromático del Barranco de Torreblanca.

Torrevieja on myös erinomainen paikka bongata lintuja. Suolalaguunin rannalta saattaa löytyä esimerkiksi flamingoyhdyskunta.

Laivaravintola kuivalla maalla

Torreviejassa toimiva ravintola Queen Mississippi on hauska näky, kuin kuivalle maalle vahingossa rantautunut laiva. Ravintolassa voi ruokailla joko viehättävän kitsch-henkisessä salissa tai kannella, josta aukeaa kaunis merimaisema. Lapsetkin viihtyvät jännittävässä laivaravintolassa.

Hotelli Fontana Plaza***

Fontana Plaza on moderni hotelli Torreviejan keskustassa vain 120 metrin päässä Paseo de la Libertad -merenrantakadusta. Hotelli tarjoaa buffetaamiaisen ja 24h-vastaanoton.

Hotellilla on kausiluonteinen uima-allas, joka on avoinna kesäkuusta lokakuuhun.

Valoisissa ja tilavissa huoneissa on marmori- tai parkettilattia. Mukavuuksiin lukeutuu LCD-TV satelliittikanavilla ja työpöytä. Joissakin huoneissa on parveke. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone, johon kuuluu kylpytuotteita ja hiustenkuivaaja.

Saatavilla on polkupyörän- ja autonvuokrausta, ja henkilökunta antaa mielellään tietoa ympäröivän alueen nähtävyyksistä ja aktiviteeteista.

Playa del Cura on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä. Las Lagunas de la Mata y Torrevieja -luonnonsuojelualue sekä sen lähistöllä olevat rannat ovat 15 minuutin ajomatkan päässä.

 

hotel-fontana-plaza-torrevieja-07-habitacion_400x300 hotel-fontana-plaza-torrevieja-36-piscina_400x300 hotel-fontana-plaza-torrevieja-29-restaurante_400x300

 

Espanja on tunnettu tapaksista ja viineistä ja se kuuluukin maailman suurimpiin viinintuottajamaihin.
Pääkaupunki: Madrid
Virallinen kieli: Espanja
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!
Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.
Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.