Islanti Hveragerði opastettuna

Pääse lähelle luontoa, tutustu paikallisiin ja rentoudu – koe aito Islanti! Hveragerði:n kylä on viehättävä ympäri vuoden. Pimeinä talvi-iltoina upeat revontulet värittävät taivaan ja kesän valoisat yöt ovat täynnä luonnonääniä.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Islanti Hveragerði opastettuna

Kuumien lähteiden valtakunta

Pääse lähelle luontoa, tutustu paikallisiin ja rentoudu – koe aito Islanti!

Hveragerði:n kylä on viehättävä ympäri vuoden. Pimeinä talvi-iltoina upeat revontulet värittävät taivaan ja kesän valoisat yöt ovat täynnä luonnonääniä. Kauniiseen Hveragerðiin on helppo tutustua kävellen – maaseudulla, tai ’upp í sveit’, kuten islantilaiset sanoisivat, voit rentoutua, hypätä pois oravanpyörästä ja ladata akkujasi keskellä upeita maisemia.

Lähtöpäivät opastetuille matkoille:
01.03., 08.03., 15.03., 22.03., 29.03.,
05.04., 12.04., 19.04., 26.04.,

Reykjavik kartta>

Hintaesimerkkimme alkaen 5 pv: 1039 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsingistä
* Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa hotelli Örk****
* Hotelliaamiaiset
* Kuljetukset perillä lentokenttä-hotelli-lentokenttä
* Tervetulokierros Hveragerðissa, paikallisen oppaan johdolla
* Kultainen kierros retki, sisältäen lounaan
Huom! kaikki opastukset englannin kielellä

Päivä 1.

Kuljetus lentokentältä Hveragerðiin ja kävelyretki (Opastetut kuljetukset Keflavikin lentokentältä lähtevät kl. 08.00 ja 17.30, kesto noin 90 min). Sinut kuljetetaan hotellille jossa on vapaa-aikaa. Illalla opas tapaa sinut Hotelli Örkin luona kl. 20.30 kävelykierrosta varten, jolloin pääset tutustumaan tähän hurmaavaan pikkukaupunkiin, sen historiaan, geologiaan ja kulttuuriin paikallisen opastuksella. Tutustutte alueen uusimpaan kuumaan lähteeseen, joka syntyi vuoden 2008 maanjäristyksessä ja voit jopa päästä kokeilemaan, voiko siellä keittää kananmunaa.

Päivä 2.

Valittavanasi on monia lisämaksullisia retkiä, kuten Revontuliretki, Jeep-seikkailu laavaluoliin ja geotermiseen kylpylään tai vaikkapa ratsastusta. Tai voit lähteä lisämaksulliselle kiertoajelulle Islannin etelärannikolle tutustumaan maailmankuuluun Reynisfjaran rantaan, jossa on mustaa hiekkaa ja kävelemään vesiputousten keskellä.

Päivä 3. Kultainen kierros

Aamiaisen jälkeen opas noutaa sinut Kultaiselle kierrokselle, jossa tutustutaan Þingvellirin kansallispuistoon, jossa näette, kuinka Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaatat erkaantuvat toisistaan. Matka jatkuu kohti Gullfossin upeaa vesiputousta ja kuumien lähteiden aluetta, jossa on kuplivia muta-altaita ja geysiereita, joista aktiivisin, Strokkur, purskauttaa kuumaa vettä muutaman minuutin välein jopa 30 metrin korkeuteen.

Päivä 4.

Voit vain rentoutua, tai osallistua lisämaksullisille retkille, esimerkiksi ratsastusretkelle laavakentille tai voit myös vierailla pääkaupungissa Reykjavikissa.

Päivä 5.

Paluulento lähtee aamulla Helsinkiin.


Islanti Reykjavik retkiehdotelmia

* Kultainen Kolmio & Fontana kylpylä alk. 89 € / hlö
Retkellä pääset tutustumaan kolmeen Islannin kuuluisimmista nähtävyyksistä – Gullfossin vesiputouksiin, Geysireihin ja Þingvellir kansallispuistoon. Pysähdymme matkalla myös Laugarvatnissa, pienessä kylässä, joka sijaitsee samannimisen järven rannalla. Kaupunki on kuuluisa saunastaan, joka on rakennettu kuuman lähteen päälle. Alkuperäinen sauna on rakennettu 1920 luvulla, jolloin se muistutti lähinnä pientä vajaa. Tänään sauna on ultra modernin Fontana Laugarvatn kylpylän keskipiste. Saunan lisäksi voit nauttia kylpylässä eri altaiden lämpimistä vesistä. Vierailu tässä ainutlaatuisessa luonnon saunassa on kokemus, jota ei kannata ohittaa. Kylpemisen jälkeen pääset maistamaan kuuman lähteen kypsyttämää tummaa leipää sekä paikallista savustettua lohta.

Islanti_ Blue Lagoon on a sunny day in Iceland_800x600

* Kultainen Kolmio alk 55 € / hlö
Vierailu Gullfoss putouksella ja maailman kuululla Geysir lähteellä, jonka yhteydessä myös museon ja multimeidia esitys luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksesta. Matka kulkee myös Thingvellir luonnonpuiston läpi jossa maailman ensimmäisen parlamentin kokoontuneen – ja jossa Euraasian ja Amerikan mannerlaatat kohtaavat.

* Gullfoss Geysir alk 50 € / hlö
Lyhyempi version Kultaisesta Kolmiosta jossa keskitytään vain luontoon –

vierailu Geysirillä jonka jälkeen käynti Gullfoss vesiputouksen äärellä.

Islanti_Gullfoss-1_400x300

* Blue Lagoon Express alk. 42 € / hlö
Voit valita useasta lähtöajankohdasta päivittäin – ja valita itse itse perilläoloajoista sopivimman. Rentoudu ja virkistäydy Sinisen Lagoonin turkoosissa ja lämpöisessä vedessä.

Islanti_Geyser400x300

* Valas-safari alk. 63 € / hlö
Näe meren suuret nisäkkäät omin silmin.  Hvalalif tarjoaa kolmen tunnin safarin Reykjavikin keskusta ja todennäköisyys nähdä valaita on suuri.
Upea mahdollisuus nähdä valaat omassa ympäristössä luonnon ehdoilla.

Valkeat valaat_whale watching_800x600

* Riemastuttava jäätikkökävely alk 120 € / hlö
Kävely elämys jättiläismäisellä jäätiköllä. ”Blue Ice – Glacier Hiking” päivämatka tarjoaa unohtumattoman kokemuksen ikijäällä. Vertikaalia ja horisontaalia voi halutessasi kokeilla jäätikkökiipeilyllä. Päiväretki suuntautuu Sólheimajökull – jäätikölle kauniiseen Etelä-Islannin kauniilla rannikolla.  Matka kestää kuljetuksineen kokonaisuudessaan 9 tuntia. Lähtö Reykjavikista.
Islanti_Gullfoss-winter_400x300

Islanti on tunnettu majesteettisista tulivuoristaan ja Geyshireistään. Islannista ei voi lähteä pulahtamatta Blue Lagoonin kuumaan veteen.
Pääkaupunki: Reykjavik
Virallinen kieli: Islanti
Valuutta: Islannin kruunu(ISK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Kesäaika ei ole käytössä.

Islannin ilmasto on Golfvirran ansiosta leuto ympäri vuoden. Lämpötila laskee Etelä-Islannissa talvella alimmillaan noin -10 C asteeseen. Pohjois-Islannissa taas noin -15 C astetta. Heinäkuun lämpimimmän päivän ylin lämpötila on etelässä n. + 21 C astetta ja pohjoisessa + 18 C astetta. Etelä-Islannissa sateisin aika on lokakuusta maaliskuulle. Kuivinta aikaa on loppukevät, touko-ja kesäkuu. Pohjois-Islanti on kuivempaa aluetta kuin etelä.
Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555