Viipurinlinna400x300
Venäjä Viipuri – Kansan Uutiset lukijamatka

Matkalla tutustumme mm Alvar Aallon suunnittelemaan kirjastorakennukseen, Pyöreään Torniin, Viipurin Eremitaasiin ja Monrepon puistoon. Näemme ja kuulemme tarinoita Viipurin nykypäivästä ja menneisyydestä, käymme lounaalla myös viehättävässä Kors panimoravintolassa.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Viipuri – Kansan Uutiset lukijamatka

Tule mukaan lukijamatkallemme keväiseen Viipuriin!

KU_logo_punainen

 

Tule mukaan keväiseen Viipuriin tutustumaan Viipurin merkittäviin nähtävyyksiin ja historiallisiin kohteisiin. Matkalla tutustumme mm Alvar Aallon suunnittelemaan kirjastorakennukseen, Pyöreään Torniin, Viipurin Eremitaasiin ja Monrepon puistoon. Näemme muistojen Viipurin ja kuulemme tarinoita Viipurin nykypäivästä ja menneisyydestä, käymme lounaalla myös viehättävässä Kors panimoravintolassa.

Matkanjohtajanamme toimii Kansan Uutisten entinen Moskovan kirjeenvaihtaja Aimo Ruusunen.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan matkalle!

Matkapäivät: 18-20.05.2018

Matkan hinta: 385 € / hlö
Yhden hengen huoneessa 425 € / hlö

Ilmoittautumiset viimeistään 27.4.2018

Lisämaksulliset retket:
* Lounas paluupäivänä 15€/hlö

Perjantai:

Perjantai:
07:15 Lähtö bussilla Helsingistä Kiasman edestä.
08:00 Porvoo, linja-autoasema
08:30 Loviisa, Neste Ankkurituuli
09:00 Karhula, linja-autoasema
09:20 Hamina, linja-autoasema
09:40 Vaalimaa Rajahovi, jossa pidämme lyhyen tauon.
Rajamuodollisuuksien jälkeen voi vaihtaa rahaa ja pysähdymme pikkuostoksia varten.
12:00 Viipuri
Saavumme hotellille ja majoitumme hotelli Druzhbaan.
Viipuriin tutustumisemme alkaa panoraamakierroksella, jonka aikana nähdään Viipurin keskustan tärkeimmät kohteet.

Lounaan nautimme Viktoria hotellin Monrepo -ravintolassa.
Vierailemme Alvar Aallon kirjastotalossa ja tutustumme Viipurin Eremitaasiin. Eremitaasi-käynnin yhteydessä matkanjohtajamme perehdyttää meitä kaupungin kuvataiteen historiaan mukaellen aihetta ”kautta vuosisatojen”, josta on myös kirjoitettu kirjakin.
Illallisen nautimme historiallisessa Pyöreässä Tornissa


Venäjä Viipuri Alvar Aallon kirjastotalo

Viipurin kaupunginkirjasto on Alvar Aallon suunnittelema, ja sitä pidetään arkkitehtuurisena helmenä. Kirjaston sisälle kannattaa kurkata. Kirjaston remontti valmistui 2013. Tiloissa voi ihailla Aallon muotoilua, joka todella toimii ja mahdollistaa luonnonvalon pääsyn kaikkiin tiloihin. Arkkitehtuurin ihastelun lisäksi tiloissa voi nauttia konserteista ja taidenäyttelyistä.

Venäjä-Viipuri-Alvar-Aalto-kirjastotalo-1000 Venäjä-Viipuri-Alvar-Aalto-kirjastotalo-sisä-1000 Venäjä-Viipuri-Alvar-Aalto-kirjastotalo-sisään-1000


Venäjä Viipuri Eremitaasi

Viipurissa toimiva taidemuseo on Pietarin Eremitaasin sivutoimipiste. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä, luentoja ja koulutusta, kuten lasten kuvataidekoulu. Itse rakennuskin on näkemisen arvoinen. Sitä on verrattu Akropoliin kauniin pylväikkönsä ja sijaintinsa takia. Myös rakennuksen valkoiseksi rapatut seinät muodostavat vahvan ja näyttävän kontrastin ympäristöön. Viipurin Eremitaaši-taidemuseo avattiin vuonna 2010 suomalaisen Uno Ullbergin suunnittelemaan, vuonna 1930 valmistuneeseen kauniiseen rakennukseen.

Venäjä-Viipuri-ermitaasi-ulko Viipuri-Eremitaasi-ulko-2-1000 Viipuri-Eremitaasi-sisä-1000

Lauantai:

Aamiainen hotellissamme.

Aloitamme päivän matkanjohtajan vetämällä ”historiallisella kävelykierroksella”. Bussi ottaa meidät kyytiin matkan varrelta ja teemme tutustumisretken ”Punaisten muistomerkille”. Muistomerkki on pystytetty v. 1961, keväällä 1918 teloitettujen suomalaisten punakaartilaisten muistoksi.
Lounaan nautimme panimoravintola Korsissa, 7 km päässä Viipurista.
Ravintola ja panimo ”Kors” sijaitsee yli sata vuotta vanhassa rakennuksessa.
Ravintolan kesäterassilta löytyy noin 100 istumapaikkaa. Ravintolan panimo valmistaa neljää erilaista pintahiivaolutta kuten Lager, Dunkel, Pilsner ja Voll.
Opastetun kierroksen aikana vieraille kerrotaan oluen valmistuksen salaisuuksista. Ravintolan erikoisuutena on kotitekoinen makkara.

Iltapäivällä vierailemme Viipurin linnassa ja linnan näyttelyssä.
Vapaata aikaa tutustua esim Punaisen lähteen toriin tai Kauppahalliin ja kauppatoriin.
Illallinen Espilä ravintolassa. Ravintola on kuuluisaa, entistä Espilä-ravintolaa jäljittelevä ravintola Torkkelin puistossa.

 


Venäjä Viipuri Viipurin linna

Viipurin linna on peräisin jo 1200-luvulta. Pienellä saarella sijaitseva ruotsalaisten rakantama keskiaikainen ritarilinna on ainutlaatuoinen historiallinen nähtävyys. Linnassa järjestetään paljon keskiaikaisia festivaaleja ja turnauksia. Linnassa toimii museo, jossa voi tutustua tarkemmin linnan historiaan. Linnassa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä. Pyhän Olavin torni on suosittu paikka mennä katselemaan kaupunkia yläilmoista.

Viipuri_Viipurinlinna_3-1000 Vebäjä-Viuipuri-Viipurinlinna2 Viipuri_Panoraama-1000


Venäjä Viipuri Viipurin vanha kaupunki

Viipurin vanhakaupunki on pieni mutta tutustumisen arvoinen alue kauppatorin ja linnalle johtavan sillan välissä. Siellä on edelleen tallella vanhoja kaupunginmuurien osia, kuten esimerkiksi Vanha kellotorni.

Vanhankaupungin merkittävimpiin rakennuksiin kuuluu myös Kauppiaan talo, joka on Viipurin vanhin talo. Hienoimpia ja jonkin aikaa sitten entisöityjä paikkoja on Krepostnajan alussa sijaitseva Vanha raatihuone ja sen edessä oleva Torkkeli Knuutinpojan patsas.  Täällä kannattaa myös katsella muita kauniita rakennuksia, kuten Weckströmin taloa.

Viipurin matkustajasatama on kaupungin keskustassa ja siltä lähtevä Linnansilta johtaa kohti Viipurin linnaa.Viipurin linnoitus sijaitsee Viipurin linnan viereisellä niemenkärjellä. Vanhassa kaupungissa on upeita jugendkerrostaloja ja 1600-luvulta peräisin olevia taloja. Osa taloista on entisöity, mutta valtaosa on päässyt rappeutumaan.

 

Viipuri-vallit-1-1000 Viipuri-turnajaiset-1-1000 Viipuri-asema-1-500x333

Sunnuntai:

Aamiainen hotellilla.

Opas ja bussi tulevat noutamaan meitä retkelle hotellin edestä. Vierailemme Monrepon puistossa.
Lounas lisämaksusta.
Vapaata aikaa viimehetken ostosten tekoon.
Noin klo 13:00 Lähdemme bussilla kohti kotia ja ajamme paluumatkalla samaa reittiä, kuin tullessa.


Venäjä Viipuri Monrepo

Monrepos’n puistolla on mielenkiintoiset vaiheet. Se sai alkunsa 1760-luvulla, jolloin se oli englantilaisen tyylin mukainen, ja se on sen jälkeen ollut niin saksalaisessa, suomalaisessa kuin neuvostoliittolaisessa ja venäläisessä omistuksessa. Suomen aikana puisto oli suosittu nähtävyys.

Portin lisäksi siellä näkemisen arvoisia ovat Väinämöisen patsas, Ludwigsburgin hautakappeli, Neptunuksen temppeli ja muutama muu rakennelma.

Viipuri-Monrepon-puisto-1-1000Venäjä-Viipuri-Monrepo1 Venäjä-Viipuri-Monrepo3

Venäjä Viipuri, Druzhba
Viipuri_Druzhba400x300

Sijaitsee kaupungin keskustassa viehättävällä Salakkalahdella jossa on upea näköala kaupunkiin ja moneen historialliseen kohteeseen.

Seuraavat palvelut ovat vieraiden käytettävissä: maksullinen vartioitu parkkipaikka, konferenssisali asuntoja 50 henkilölle, sauna pienellä uima-altaalla, 2 ravintolaa eurooppalaisilla ruoka annoksilla, juhlasali, aulabaari ja ”Dandy” yökerho.

Lue lisää

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova
Viipuri on vanha ruotsalainen, venäläinen, suomalainen, neuvostoliittolainen, ja nyt venäläinen kaupunki. Linnan rakensivat ruotsalaiset, päätorni on saanut nimensä norjalaisen pyhimyksen Pyhän Olavin mukaan, mutta linnaa muistelevat suomalaiset – niin kuin kaupunkiakin. Viipuri on historiassaan ollut idän ja lännen portti ja kauppakaupunki.
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikavyöhyke +1
Kesäaika ei ole käytössä

Ryhmäviisumia varten tarvitaan:
* viisumianomuskaavake
* passin valokopio (mustavalkoinen). Kopion tulee olla koko passitietoaukeamasta. Kopioita ei saa suurentaa eikä pienentää.
Passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
* matkustajavakuutustodistus

Hintaan sisältyy:
*
Bussimatkat Helsingistä Viipuriin
* Majoitus hotelli Druzhbassa, kahden hengen huoneissa
* Aamiaiset hotellissa
* 2 lounasta ja 2 illallista
* Opastettu Viipurin panoraamakierros, sekä kävelykierros
* Alvar Aallon kirjastotalossa vierailu
* Viipurin Eremitaasissa vierailu
* Viipurin linna ja näyttely
* Monrepon puistossa vierailu
* Käynti punaisten muistomerkillä
* Hotellin rekisteröintimaksu
* Kansan Uutisten matkanjohtajan palvelut
* Viisumin hankinta Suomen kansalaisille

Lisämaksusta:
* Lounas paluupäivänä 15€/hlö

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova
Pietari on noin viiden miljoonan asukkaan suurkaupunki. Se on rakennettu suomalaisheimojen ikivanhan kauppapaikan Nevanlinnan päälle
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero Suomeen: +1
Kesäaika ei ole käytössä

Yksityisviisumia varten tarvitaan:
* viisumianomuskaavake
* passi
* passivalokuva (35 x 45 mm).
* matkustajavakuutustodistus

 

Service Center palvelee Pietarin asemalla Lähtiessäsi Pietarista Allegrolla kohti Suomea, voit käyttää odotusaikasi hyödyllisesti juna-asemalla sijaitsevassa Service Centerissä. Käytössäsi ovat niin ilmastoidut odotus- kuin kokoustilat, langaton verkko, virvokkeita sekä päivän lehtiä. Keskus auttaa mm. juna- ja lentolippujen, hotellin ja jatkokuljetusten kanssa sekä toimittaa kuriirilähetyksiä. Service Center palvelee matkustajia päivittäin klo 8:00-20:00. Palvelut alkaen 201 ruplaa/ tunti.