Ukraina_church in ukraine_800x600
Ukraina Kiova Dneprin rannalla

Kaupungin historialliset vanhat rakennukset eivät tuhoutuneet sodan aikana vaan ne ovat säilyneet ja niitä on kunnostettu. Kiovan tunnetuin nähtävyys on Kiev Petchersk Lavra luostarialue. Alueella on edelleen toimiva luostari ja useita museoita. Kiova on vehreä kaupunki, puolet kaupungin pinta-alasta on puistoja.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Ukraina Kiova Dneprin rannalla

Ukrainan kaunis pääkaupunki

on vain 2 tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Kiova sijaitsee Dnepr joen laaksossa ja vanhaa kaupunkia ympyröi yli 50 kukkulaa.

Kultaisten kupolien Kiova on myös moderni, muuttuva kaupunki. Se on nuorison, musiikin, oopperan, taiteiden vehreiden puistojen ja hevoskastanjoiden kaupunki. Se on myös vilkkaiden katujen, valtavan Dnepr-joen ja ravintoloiden kaupunki.

Kaupungin historialliset vanhat rakennukset eivät tuhoutuneet sodan aikana vaan ne ovat säilyneet ja niitä on kunnostettu.  Kiovan tunnetuin nähtävyys on Kiev Petchersk Lavran luostarialue. Alueella on edelleen toimiva luostari ja useita museoita.

Keväällä keskustan puistot ovat kauneimmillaan hevoskastanjoiden kukkiessa. Kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa on mm. yli 13.000 erilaista kasvia. 3 miljoonan asukkaan kaupungissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Kaupunki yllättää positiivisesti kävijänsä ja soveltuu kaikenikäisille matkustajille. Ravintolaelämyksistä suosittelemme Kiovan kanaa – nam!

Hintaesimerkkimme 4 pv 405 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Suorat UIA:n lennot turistiluokassa m/p
* Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
* Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
* Hotelliaamiainen


Ukraina Kiova

Useat ruokakaupat ovat avoinna myöhään iltaan tai 24 t/vrk.Ruoka- ja virvokekioskeja on runsaasti keskustassa, joten mm. vesipulloja voi ostaa helposti. HUOM: vain pullovettä juotavaksi!

* Itsenäisyyden aukion alla samoin kuin Khreshtshatyk-kadun toisessa päässä on valtavat maanalaiset ostos- ja ravintola-alueet. Tavaratalot ja suuret kaupat ovat avoinna arkisin klo 8-19, lauantaisin klo 8-13 ja jotkut myymälät ovat avoinna sunnuntaisinkin.

Suosituimpia tuliaisia ovat perinteiset käsityöt, erilaiset puutyöt, ukrainalainen suklaa on hyvää ja monenlaiset ukrainalaiset juomat maistuvat. Erikoisuus on hunajalla ja paprikalla maustettu tulinen vodka.

Nähtävyydet:
* Kiovan luolaluostari
(Kyiv Pechersk Lavra)
jyrkällä puistomaisella Dneprin rantatöyräällä on ehkä Kiovan tunnetuin nähtävyys. Se on listattuna Unescon maailmanperintökohteeksi. Luostari on perustettu jo vuonna 1051. Se on laaja kokonaisuus monine kirkkoineen ja rinteessä sijaitsevine luolastoineen, jossa on esillä pyhien munkkien muumioita ja jonne hartaat ortodoksit tekevät pyhiinvaellusmatkoja. Osa alueesta on museona, mutta suurta osaa hallitsee nykyisinkin suuri toimiva luostari. Luostarin alueella toimii hengellinen akatemia sekä Metropoliitan tilat. Alueella on useita erillisiä museoita, mm. Skyyttien kulta-aarteet ja miniatyyrimuseo.

* Pyhän Sofian tuomiokirkko,
kuin Istanbulin Hagia Sofia pienoiskoossa, toimi mahtavan Kiovan ruhtinaskunnan keskuksena. Kirkon rakennutti 1000-luvun alussa ruhtinas Jaroslav Viisas, ja nykyisin se on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Aukion toisessa päässä sijaitsee sininen, kultakupolinen Mikaelin luostari kirkkoineen, joka rakennettiin uudelleen vanhan mallin mukaisesti.

* Andrein kukkulalla
sijaitsi alkuperäinen Kiovan kaupunki. Alue kirkkoineen, vanhoine rakennuksiin ja upeine näköaloineen on Kiovan pakollisia nähtävyyksiä. Kukkulaa hallitsee silmiä hivelevän kaunis Pyhän Andrein barokkikirkko, jonka juurelta alkaa alakaupunkiin, Podiliin, johtava Andrein rinne. Jyrkkä, mukulakivin päällystetty kuja on taiteilijoiden, käsityöläisten ja matkamuistokauppiaiden vilkas ja värikäs myyntitori.  Kukkulan laella sijaitsee myös Kansallismuseo ja muinaisen, paikalla olleen kirkon perustuksien kaivaukset. Alakaupungilta, Podilista, pääsee Poshtovaja-metroaseman vierestä takaisin ylös jyrkkää rinnettä nousevalla funicularilla, joka tuo Mikaelin luostarin taakse.

* Pirohovon etnografinen museo
on koko Ukrainan laajin ja samalla kiinnostavin ulkoilmamuseo hiukan Kiovan ulkopuolella. Kauniin, kumpuilevan maiseman ohella museo tarjoaa paljon mielenkiintoista tietoa ukrainalaisten elämästä, kansanperinteestä ja rakennustaiteesta kiinnostuneille. Uusia teemapuistoja ovat Ukrainan historiasta kertova Park Kyivan Rus ja kasakkaperinnettä esittelevä Mamais Cossack.
Kokopäiväretki n. 150 kilometrin päässä sijaitsevaan Chernobyliin on mahdollinen, kun sen varaa hyvissä ajoin.

* Kiovan ooppera
on erittäin korkeatasoinen. Baletti- ja oopperanäytäntöjä sekä konsertteja on melkein joka ilta syyskuun alusta kesäkuun alkupäiviin. Tiistai on yleensä baletti-ilta, maanantaisin suljettu. Kiovassa on kymmeniä teattereita, joissa monissa esitetään kokeellisia uusia näytelmiä (ukrainan tai venäjän kielellä).

Kiovassa on myös erittäin hyviä museoita, joista saa lisätietoja hotelleissa jaettavista Kiova-oppaista.

* Ravintoloita
on runsaasti, sekä perinteisiä ukrainalaisia (O’Panas, Tsarskoe selo, Pervak), muiden kansallisuuksien (esim. georgialainen Mimino), sushiravintoloita ja kansainvälisiä ruokia tarjoilevia. Esim. sivulta Chicken Kiev http://chicken.kiev.ua/eng/ saa tietoa joistakin ravintoloista ja voi varata pöydän etukäteen. Puzata Hata –ketjussa on useita edullisia itsepalveluravintoloita.

Hotelli Rus 3*

Hotelli sijaitsee lähellä Kiovan olympiastadionia, oopperataloa ja Pyhän Vladimirin katedraalia.
Siisti turistiluokan hotelli, jonka huoneissa on ilmastointi, tv ja hiustenkuivaaja.
Osoite: 4 Hospitalnastreet,  01601 Kiova

Kiova_Rus hotel_sisä_400x300Kiova_Rus hotel_ulko_400x300

***********************************

Radisson Blu Podil   ****

Hotelli sijaitsee Podilin alueella Kiovan historiallisessa keskustassa, 650 m metroasemalta, 2 km Maydan Nezalezhnostista, 1,2 km St. Andrew kirkosta ja 800 m Andriyivsky mäestä.
Hotellissa on 24-tunnin vastaanotto, oleskelutila, ravintola, baari, langaton internet yhteys, kuntosali, pesula (lisämaksusta), hissi, pysäköintimahdollisuus (lisämaksusta) ja kokoustila.
Kaikissa huoneissa on ilmastointi, TV, puhelin, langaton internet yhteys, kylpyhuone ammeella tai suihkulla, wc, hiustenkuivaaja ja tallelokero.
Osoite: 17-19 Bratska Street, Podil, 04070 Kiev, Ukraine

Radisson Blu, Podil_Presidential Suite_Bedroom2_400x300Radisson Blu Hotel,Kyiv Podil_Exterior Hotel photo_400x300

*******************************

Holiday Inn Kiev   ****

Hotelli sijaitsee 600 m Kievin Planetariumista, 1 km Ukraine Palatsista ja 2 km Olympia Stadionilta.
Hotellissa on 24-tunnin vastaanotto, ravintola, aulabaari, hissi, langaton internet yhteys hotellin yleisissä tiloissa, bisneskeskus, kokoustila, kuntosali ja parkkipaikka.
Huoneissa on ilmastointi, TV, puhelin, langaton internet yhteys, tallelokero ja hiustenkuivaaja.
Osoite: 100-A Chervonoarmiis'ka Street, 03150, Kiev, Ukraine.

Kiova_Holiday_Inn_Kiev_sisä_400x300Kiova_Holiday_Inn_Kiev_ulko_400x300

Ukraina on tunnettu massiivisista monumenteistaan ja vaikuttavista katedraaleistaan.
Pääkaupunki: Kiova (ukrainaksi Kyiv, venäjäksi Kiev) on Ukrainan pääkaupunki. Virallisesti kaupungissa on 2,8 miljoonaa asukasta, mutta siellä arvellaan elävän lähemmäs 5 miljoonaa ihmistä. Koko Ukrainassa asuu noin 48 miljoonaa ihmistä. Pinta-alaltaan Ukraina on Euroopan toiseksi suurin maa Venäjän jälkeen.
Virallinen kieli: Ukraina
Valuutta: Hryvnia, Grivna (UAH)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin joka on voimassa vielä 3 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaiset voivat oleskella viisumitta Ukrainassa 90 päivää 180 päivän aikana.
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.
Sähkövirta: 220V, samanlaiset pistokkeet kuin Suomessa
Tiedot sitoumuksetta.

Borispolin lentoasema (KBP)
sijaitsee 37 km keskustasta. UIA:n käyttämä ulkomaanterminaali on syksyllä 2012 avattu terminaali D ja samasta terminaalista lennetään myös muiden lentoyhtiöiden kansainväliset lennot. Kotimaan terminaaliin B pääsee kävellen tai yhteysbussilla. - Kiovan keskustaan rautatieasemalle kulkee bussi, matka-aika ruuhkasta riippuen n. 1-1,5 t. Taksi maksaa n. 30 EUR ja kestää noin 45 minuuttia. Uutuutena SHUTTLE TAXI keskustasta kentälle n. 8 EUR/henki. - Varaukset kauttamme.

Kiova_ravintola_400x300

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.