Miehikkälän Salpalinja-museo ja Kotka Rankki ryhmämatka

Miehikkälän Salpalinja-museo ja Kotka Rankki ryhmämatka on historiallinen elämysmatka Salpalinjalle, Suomen viimeiselle puolustuslinjalle, ja Rankkiin, 100 vuotta suljettuna olleelle linnakesaarelle jossa ovat nähtävillä mahtavat rannikkotykit.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Miehikkälän Salpalinja-museo ja Kotka Rankki ryhmämatka

Suomen rankin retki 1940-1944

Rankin linnakesaarelle, RUK-museoon ja Miehikkälän-Salpalinja museolle

Tule ryhmäsi kanssa sotahistorialliselle elämysmatkalle Miehikkälän Salpalinja-museolle ja 1940-1944 rakennetulle Suomen viimeiselle puolustuslinjalle ja Rankkiin, 100 vuotta suljettuna olleelle linnakesaarelle, jossa nähtävillä ovat mm. mahtavat rannikkotykit ja RT on Rautaa – näyttely rannikkotykistöstä. Lisäksi vierailu Haminan RUK-museoon, jossa kerrotaan Suomen reserviupseerikoulutuksen historiasta 1920-luvulta näihin päiviin.

Historian havinaa on myös retken kuuluisissa majoitus ja illallisvaihtoehdoissa: vuonna 1892 valmistunut Karhulan hovi ja kaupungin hienoimmat illallispaikat, Kotkan Klubi tai Karhulan Hovi

Ainutlaatuinen 2 päivän, 1 yön elämysmatka Kaakkois-Suomen mystisimpiin kohteisiin, kaikille Suomen lähihistoriasta kiinnostuneille.

*  Kuljetukset: Helsingistä, Tampereelta, Turusta tai tilausten mukaan
*  Ryhmäkoot: 10 –50 henkeä
*  Retken Opastus: Asiantuntevat sotahistoriaoppaat
*  Ruokailut: Lounas – illallinen – aamupala – lounas
* Hinnat ryhmäkoon mukaan

Matka-ajankohta: toukokuu-lokakuu

Matkan kesto: 2 pv

Esimerkkihintamme: omalla kuljetuksella 315 €/hlö
tilausajokuljetuksella ohjelman mukaan 453 €/hlö
Minimi 10 hengen ryhmille. Pyydä tarjouksemme omalle ryhmällesi!

Hintaan sisältyy:  Ohjelman mukaiset palvelut, majoitus, ruokailut ja retket

Matkaohjelmaesimerkkejä

PÄIVÄ 1 / Miehikkälän Salpalinja-museosta & RUK-museo

Bussikuljetus Miehikkälän Salpalinja-museoon ja RUK-museoon

MIEHIKKÄLÄN SALPALINJA-MUSEO

Suomen ja Neuvostoliiton välinen talvisota päättyi maaliskuussa 1940. Uusi sota oli rauhanteosta huolimatta todennäköinen, ja uuden itärajan linnoittaminen alkoi huhtikuussa 1940. Työt Suomenlahdelta Petsamoon asti suunnitellulla puolustusasemalla keskeytyivät jatkosodan alkaessa, ja jatkuivat v. 1944 suurhyökkäyksen alettua Karjalan kannaksella. Salpalinjan kestävyyttä ei jouduttu testaamaan taisteluissa, mutta sillä oli silti oma välillinen vaikutuksensa jatkosodan tapahtumiin.

Salpalinja on yksi merkittävimmistä ja parhaiten säilyneistä toisen maailmasodan aikaisista linnoitusketjuista Euroopassa. Sitä on merkittävyydessään verrattu mm. Ranskan Maginot-linjaan tai Saksan Atlantin valliin.

Miehikkälän Salpalinja-museo sijaitsee Salpalinjan vahvimmin linnoitetulla alueella. Osaksi vahvennetun komppanian tukikohtaa rakennetun museoalueen jylhä maisema ja metsäisiä kallioita halkova tiheä linnoitusverkosto muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden koko Suomen mittakaavassa.

RUK-MUSEO HAMINASSA

RUK täyttää kuluvana vuonna 100 vuotta. 1.4.1920 alkaneesta ensimmäisestä yhtenäisestä reserviupseerikurssista alkanut ja 100 vuotisen historiansa aikana yli 180 000 reserviupseeria Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen reserviin kouluttanut RUK on Suomen suurin johtajakoulu.

Haminan perinteikkään linnoitus- ja varuskuntakaupungin RUK-museo kertoo RUK:n toiminnasta ennen sotia, sotien aikana ja nykypäiviin asti.

Juhlavuoden erikoisnäyttelyssä ”Hamina – Suomen vanhin varuskuntakaupunki” tutustutaan kolmen aikakauden sotilaisiin aina Ruotsin vallan ajalta Venäjän aikaan ja Suomen itsenäisyyden alusta nykypäivään saakka.

PÄIVÄ 2 / RANKKI – SULJETTU SAARI

Laivakuljetus Kotkan Sapokasta Rankin linnakesaarelle

Kotkan edustalla sijaitseva Rankin linnoitussaari oli alunperin osa Pietari Suuren merilinnoituksen puolustuslinjaa, jonka venäläiset perustivat Suomenlahdelle suojelemaan Pietaria. Vuonna 1916 sinne sijoitettiin järeitä rannikkotykkejä, sekä venäläinen kasarmi.

Rankilla oli tärkeä osa Suomen puolustustaisteluissa keväällä 1940. Talvisodan lopulla Maaliskuussa 1940 havaittiin Puna-armeijan kahden pataljoonan eli noin kahdentuhannen neuvostosotilaan suuruinen joukko etenemässä Suursaaresta jäätä pitkin kohti Suomen rannikkoa. Kotkassa saakka tuntui tärinää kun Suomen rannikkotykistö Rankissa ja Kirkonmaalla avasi tulen ja sylki jopa 235-kiloiset kranaattinsa kohti hyökkäävää puna-armeijaa. Noin 800 neuvostosotilasta sai surmansa ja loput pakenivat takaisin Suursaareen.

Rankki on ollut puolustusvoimien käytössä ja suljettuna siviileiltä yli 100 vuotta. Rankissa ovat edelleen nähtävinä massiiviset rannikkotykit, ja vanha venäläinen kasarmi, jonka rakennus on säilynyt lähes alkuperäisessä kunnossa. Rankin etelärannalta on näköyhteys Toisessa maailmansodassa Neuvostoliitolle menetettyyn Suursaareen.

Rankissa on nähtävillä myös RT (Rannikkotykistö) on Rautaa -historiallinen näyttely.

Laivakuljetus Rankista takaisin Kotkaan noin kello 15, josta bussikuljetus lähtöpaikkaan

KESÄKAUSI / TOUKOKUU –SYYSKUU

Matkaohjelmaesimerkkejä suunnitteilla toteuttaa jokaisena päivänä

PÄIVÄ 1
SALPALINJA –SUOMEN LUKKO JA HAMINAN RUK MUSEO

* 08:00 -10:00 Bussikuljetus Salpalinjalle, Miehikkälän Salpalinja-museoon
* 10:00 -13:00  3 tunnin opastettu kierros + Korsupiknik lounas
* 13:00 -13:30  Bussikuljetus Haminan RUK museoon
* 13:30 –15:00 Hamina RUK Museo
* 15:00 –15:30 Bussikuljetus Hotelli Karhulan Hoviin
* 15:30 -17:30  Majoittuminen, lepoa ja voimien keruuta iltaa varten
* 17:30 –18:00 Kokoontuminen ja bussikuljetus Kotkan Klubille
* 18:00 –20:00 Illallinen Kotkan Klubilla
* 20:00 –20:15 Bussikuljetus takaisin Karhulan Hoviin

 

PÄIVÄ 2
RANKKI -SULJETTU SAARI & RANNIKKOTYKISTÖ ON RAUTAA NÄYTTELY

* 08:00 –10:00 Aamupala, CheckOut
* 10:15 –10:45 Bussikuljetus Kotkan Sapokansatamaan ja nousu laivaan
* 11:00-11:40 Laivamatka Rankin saarelle
* 11:40 –14:40 Kevyt lounas Rankin Sotkussa, Opastettu kierros Rankissa, Rankin järeät rannikkotykit, vanha venäläinen kasarmi ja Rannikkotykistö on rautaa näyttely
* 14:40 –15:30 Laivakuljetus takaisin Rankista Kotkaan
* 15:30 -17:00 Bussikuljetus takaisin kotiin

SYYS-TALVI-KEVÄTKAUSI / LOKAKUU –HUHTIKUU

Matkaohjelmaesimerkkejä suunnitteilla toteuttaa Perjantai -Lauantai

PÄIVÄ 1
SALPALINJA –SUOMEN LUKKO JA HAMINAN RUK MUSEO

* 08:00 -10:00 Bussikuljetus Salpalinjalle, Miehikkälän Salpalinja-museoon
* 10:00 -13:00  3 tunnin opastettu kierros + Korsupiknik lounas
* 13:00 -13:30  Bussikuljetus Haminan RUK museoon
* 13:30–15:00 Hamina RUK Museo
* 15:00 –15:30 Bussikuljetus Hotelli Karhulan Hoviin
* 15:30 -17:30 Majoittuminen, lepoa ja voimien keruuta iltaa varten
* 17:30 –18:00 Kokoontuminen ja bussikuljetus Kotkan Klubille
* 18:00 –20:00 Illallinen Kotkan Klubilla
* 20:00 –20:15 Bussikuljetus takaisin Karhulan Hoviin

 

PÄIVÄ 2
RANKKI -SULJETTU SAARI & RANNIKKOTYKISTÖ ON RAUTAA NÄYTTELY

* 08:00 –10:00 Aamupala, CheckOut
* 10:15 –10:45 Bussikuljetus Kotkan Kuusisen satamaan ja nousu laivaan
* 11:00-11:40 LaivamatkaRankin saarelle
* 11:40 –14:40 Kevyt lounas Rankin Sotkussa, Opastettu kierros Rankissa, Rankin järeät rannikkotykit, vanha venäläinen kasarmi ja Rannikkotykistö on rautaa näyttely
* 14:40 –15:30 Laivakuljetus takaisin Rankista Kotkaan
* 15:30 -17:00 Bussikuljetus takaisin kotiin

Suomi Kotka Kartanohotelli Karhulan Hovi

Kartanohotelli Karhulan Hovi tarjoaa majoitusta, ravintolalapalveluita, juhlapalveluita ja kokouspalveluita Kotkassa Kymijoen rannalla Karhulassa.Tämä tyylikäs ranskalaistyylinen kartano sijaitsee Karhulan alueella 10 minuutin ajomatkan päässä Kotkan keskustasta. Majoituspaikassa on suuri puutarha, ja sen yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi.

Lue lisää
Suomi Kotka Original Sokos Seurahuone

Original Sokos Hotel Seurahuoneella voit aistia meren läheisyyden ympäri vuoden. Hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa meren ympäröimällä Kotkansaarella. Ylimmän kerroksen huoneista saatat jopa nähdä pilkahduksen merimaisemasta.

Lue lisää

Kotka on merikaupunki kauneimmillaan.

Kymijoen ja meren yhtymäkohtaan syntyneellä kaupungilla on pitkä merenkulun historia. Kotkassa on nykyään kaksi keskustaa, toinen keskusta sijaitsee Kotkan saarella ja toinen Karhulan kaupunginosassa, seiskatien varrella.

Kotkan pohjoisrannalla sijaitsee Kantasatama, missä voi vielä aistia menneiden vuosien tunnelmaa.

Kaupungissa riittää nähtävää jokaiselle niin kulttuurista kuin merellisistä maisemistakin nauttiville matkaajille. Ryhmille voidaan järjestää meriretkiä, opastettuja kierroksia, rentoutumista hyvän ruoan parissa, koskenlaskua, tutustumista Alvar Aallon arkkitehtooniseen suunnitteluun  ja paljon muuta!

Kotkassa voi tutustua vaikkapa Langinkosken keisarilliseen kalastusmajaan, Haukkavuoren näkötorniin, Maretariumiin ja Jumalniemen sekä Pasaatin kauppakeskuksiin. Merikeskus Vellamon ainutkertainen ja palkittu arkkitehtuuri ja upeat näyttelyt houkuttelevat pitkienkin matkojen takaa. Koko perheen takuuvarma kiinnostuksen kohde on suomalaisten kalojen akvaariotalo Maretarium. Alueen teatteritarjonta on laadukasta ja runsasta ympäri vuoden.

Kotkan puistot tarjoavat mielenrauhaa ja kauneutta. Karhulan Jokipuisto on helmi Kotkan puistojen joukossa. Jokipuistoon voit risteillä Kotkan saarella sijaitsevasta Sapokan vesipuistosta.  Upeita puistoja Kotkan saarella on  Sapokan Vesipuisto, Katariinan Meripuisto, Sibeliuksenpuisto, Isopuisto, Veistospromenadi, Palotorninvuoren puisto, Yrttipuutarha Redutti-Kotka, Fuksinpuisto ja Toivo Pekkasen puisto.

Kotkan alue on tunnettu tapahtumistaan, jotka kokoavat yleisöä  ympäri maailman. Matkailijan suosikkilistalta löytyy muun muassa maamme monipuolisin merellinen festivaalitapahtuma Kotkan Meripäivät.

Tiedot sitoumuksetta.

Miehikkälä

on kaunista maaseutua ja Suomen sotahistoriaa samassa paketissa. Paikkakunnan lävitse kulkee toisen maailmansodan aikainen puolustusasema Salpalinja. Linjaa pitkin kulkee patikointireitti Salpapolku, jonka varrella pääsee tutustumaan sotahistoriaan.

Miehikkälä tarjoaa loistavia näköaloja niin lähimenneisyyteen kuin kauemmaksikin aikojen taa. Rajaseudun värikäs historia kuljettaa huimaan seikkailuun vuosisatojen halki usean valtakunnan näkökulmasta, Ruotsi-Suomen hoveista Tsaarin Venäjälle. Keskeinen osa itsenäisen Suomen sotahistoriaa kiteytyy taas Miehikkälän Salpalinja-museossa.

Miehikkälässä on monia mielenkiintoisia muistomerkkejä ja paikkoja. Paikallista historiaa ja kansallisestikin merkittäviä tapahtumia on tallennettu museoihin. Tutustu vaalittuihin perinteisiin ja kauniiseen luontoon!

Suomi tunnetaan maailmalla puhtaasta luonnostaan, rauhallisesta elinympäristöstään ja tuhansista järvistään. Suomen Lappi tunnetaan ympäri maailman, sekä Joulupukkimme, joka asuu Korvatunturilla. Suomalainen sauna on käsite, joka myös tunnetaan laajasti myös rajojemme ulkopuolella. Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä kanattaa mainita myös Tove Janssonin luomat Muumit, jotka tunnetaan etenkin Japanissa.

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!
Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.
Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Keskitä
Liikennetiedot
Pyöräillen
Siirto
Hae ajo-ohjeet