Kroatia ryhmämatka

Kuvankaunis Kroatia Adrianmeren rannalla jakautuu saaristoiseen rannikkoon, sisämaan alavaan tasankoon ja näiden väliin jäävään metsien peittämään vuoristoon. Rannikko on kuuluisa puhtaista, kristallinkirkkaista vesistään ja tuhansista kauniista saaristaan.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Kroatia ryhmämatka

Kuvankaunis Kroatia Adrianmeren rannalla jakautuu saaristoiseen rannikkoon, sisämaan alavaan tasankoon ja näiden väliin jäävään metsien peittämään vuoristoon. Rannikko on kuuluisa puhtaista, kristallinkirkkaista vesistään ja tuhansista kauniista saaristaan. Rannikon herkullisessa keittiössä ja kahvilakulttuurissa näkyy Italian vaikutus, kuuluihan alue aikoinaan Venetsian tasavaltaan.

Matkalla tustumme Dubrovnikin kaupunkiin, Lokrumin saareen ja sen keskiaikaiseen linnaan, jonka tarun mukaan rakennutti Rikhard Leijonamieli.

Tutustumme myös Neretva jokeen ja joen laaksoon, joka vaikuttaa aivan paratiisilta. Vierailemme myös mm Naronan arkeologisessa museossa.

Hintaesimerkkimme 6 pv: 1.050 € / hlö
Yhden hengen huoneessa 1.205 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsingistä
* Majoitus 5 yötä hotelli Adriatic, valitussa huonetyypissä,
* Ohjelmassa mainitut ruokailut
* Ohjelman mukaiset opastukset ja sisäänpääsymaksut
* Kuljetukset ohjelman mukaan

Ryhmäminimi 22 henkilöä.

Matkaohjelmaesimerkki

1 pv
AY181 Helsingistä 07.25->saapuu Dubrovnikkiin 08.10.
Bussi ja suomenkielinen opas vastassa lentokentällä.
Yhdessä oppaan kanssa siirrytään majoituspaikkaan: Hotel Adriatic** Dubrovnik. Illallinen hotellissa.

2 pv
Dubrovnik & Lokrumin saari

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdetään suomenlielisen oppaan kanssa bussilla Dubrovnikiin. Opastettu kävelykierros Dubrovnikissa ja vieraillaan Dubrovnikin Katedraalissa. «…. Niille, jotka etsivät paratiisia maan päällä pitäisi tulla Dubrovnikiin» kirjoitti George Bernard Shaw. Lounas paikallisessa ravintolassa Dubrovnikissa. Jonka jälkeen lähdetään saariretkelle.

Dubrovnikin edustaa värittävät useat saaret, karikot ja kivikot. Ne ovat toimineet Dubrovnikin suojakilpenä kautta vuosisatojen, suojaten hyväntuulista ja varakasta kaupunkia merirosvoilta ja välimeren ajoittain voimakkailta myrskyiltä. Lokrumin saari sijaitsee Dubrovnikin vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä.

Lokrum on asuttamaton saari vain 10 minuutin lauttamatkan päässä Dubrovnikista. Lokrum on onnistunut säilyttämään salaperäisyytensä. Saaresta erityisen tekee se, että se mainitaan useissa vanhoissa legendoissa ja kansantaruissa. Lokrumista löytyy esimerkiksi keskiaikainen linna, jonka tarun mukaan rakennutti Rikhard Leijonamieli ja kaunis kasvitieteellinen puutarha, jonka lajitarjonta on hämmästyttävä.

Koko saari onkin julistettu luonnonsuojelukohteeksi. Lisäksi yksi Lokrumin ominaispiirteistä on sen pieni, suolainen ”järvi” joka linkittyy suoraan mereen. Kuolleen meren nimellä kulkeva poukama on avoinna uimareille ja auringonpalvojille. Saariretken jälkeen palataan majapaikkaa, illallinen hotellissa.

3 pv
Neretva joki

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdetään suomenkielisen oppaan kanssa retkelle Neretva joen laaksoon. Neretvajoen laakso vaikuttaa paratiisilta. Ympärillä kasvavat appelsiinit, mandariinit ja sitruunapuut toinen toisensa jälkeen.  Metkovićissa on myös huomattava lintubongaajien keskus, ja lisäksi siellä pääsee ihailemaan lukuisia roomalaisia monumentteja.

Lounas päivän aikana. Lounaan jälkeen vieraillaan Vidissä, Narona arkeologinen museo: sijaitsee Narona –nimisessä kylässä. Museo on rakennettu suoraan arkeologisen kohteen päälle. Kyseessä on Rooman valtakunnan aikainen palatsi tai temppeli, josta on löydetty erittäin runsas esineistö. Illallinen  hotellissa.

4 pv
Vapaa päivä

Vapaa päivä uimiseen ja ranta aktivitetteihin. Täysi hoito: aaminen, lounas ja illallinen hotellilla.

5 pv
Cavtat ja Konavle

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdetään suomenkielisen oppaan kanssa retkelle Cavtattiin ja Konavlen laaksoon. Cavtat on hurmaava pieni kaupunki vain 20 kilometrin päässä Dubrovnikista etelään. Se on Kroatian eteläisimmän alueen Konavlen urbaani keskus täynnä historiaa ja  luonnonkauniita maisemia.

Antiikin ajan Kreikalla oli suuri vaikutus silloiseen Cavtatiin, ja menneiden aikojen jäljet ovat nähtävissä yhä tänäkin päivänä monien arkeologisten kaivausten ja monumenttien muodossa.  Konavlen laakso on tunnettu koskemattomasta luonnostaan, perinteisestä elämästään, puhtaasta oliiviöljystään, hunajastaan, makeista tuoksuvista yrteistään ja kirjonnastaan. Vierailu muinaisissa myllyissä, joita rakennettiin kuuluisan Dubrovnikin tasavallan aikana, ja jotka ovat edelleen käytössä. Välipala retken aikana. Paluu Dubrovnikiin ja illallinen hotellissa.

6 pv
Aamiainen hotellilla ja paluukuljetus lentokentälle. AY182 Dubrovnikista 11.00, saapuu Helsinkiin 15.00.

Hotel Adriatic **

Masarykov put 9, 20 000 Dubrovnik, Croatia

http://www.dubrovnikhotels.travel/adriatica-rooms-dubrovnik

Moderni Hotel Adriatic sijaitsee vain 50 metrin päässä pikkukivirannalta ja tarjoaa kuntosalin, tenniskentän ja ilmastoituja huoneita, joissa on satelliitti-tv. Hotelli sijaitsee mäntymetsän keskellä Lapadin lahdella 4 km:n päässä Unescon suojelemasta Dubrovnikin vanhastakaupungista.

Rannalla on snackbaari, aurinkotuoleja ja -varjoja sekä vesiurheilumahdollisuuksia. Hotelli on lyhyen kävelymatkan päässä Lapadin rantakadusta, jolla on kauppoja, ravintoloita ja kahviloita sekä suuri ostoskeskus.

Hotellin edustalla olevalta bussipysäkiltä on yhteydet vanhaankaupunkiin, ja lippuja voi ostaa vastaanotosta. Huoneista on näköala merelle tai mäntymetsään. Merelle päin olevissa huoneissa on parveke. Ilmainen Wi-Fi on käytettävissä hotellin yleisissä tiloissa, ja internetpiste on saatavilla lisämaksusta. Tarjolla on ilmainen pysäköintimahdollisuus.

Dubrovnikin kansainvälinen lentokenttä on 25 km:n päässä hotellista.

Kroatia on ruoan, viinin ja musiikin luvattu maa. Vihreät maisemat ja lukuisat nähtävyydet kruunaavat tämän upean lomakohteen.
Pääkaupunki: Zagreb
Virallinen kieli: Kroatia
ValuuttaKroatian kuna
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Passin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!
Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.
Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.