Kizhin saaren siluetti400x300
Laatokan ja Äänisen risteily

Karjala on muistojen maa. Unohtumaton risteily vie Karjalan kauneimpiin maisemiin, Laatokalle, Ääniselle ja Syvärille – ympärillä kesän raikas vehreys ja kuulaan valoisat kesäyöt.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Laatokan ja Äänisen risteily

Karjala on muistojen maa. Unohtumaton risteily vie Karjalan kauneimpiin maisemiin, Laatokalle, Ääniselle ja Syvärille – ympärillä alkukesän raikas vehreys ja kuulaan valoisat kesäyöt.

Valamon mahtava luostari ja ainutlaatuisen kaunis saaristo ovat Laatokan, Karjalan meren, helmi. Kuvaukselliset maisemat, saarten jyrkät rannat ja korkeat kalliot, vanhat hongat ja vehmaat lehdot kohoavat uljaana mahtavasta Laatokasta, ja luostarin kirkkojen tornit kurkottavat kohti Karjalan taivasta. Syvärin virran rannoilla uinuvat karjalaiskylät, kun risteilyalus lipuu läpi valtavien sulkujen ja ohi Syvärin mahtavan voimalan. Äänisen aavan ulapan takana siintää horisontista kohoava Kizhin sipulikirkon hahmo sekä Karjalan pääkaupunki Petroskoi.

Oopperalaulaja Heikki Orama konsertoi laivalla. Risteilyllä on myös muuta kulttuuri- ja viihdeohjelmaa, sekä mielenkiintoinen ja runsas, suomeksi opastettu retkiohjelma.

Matka Suomesta Pietariin sujuu nopeasti ja vaivattomasti Allegro-junalla.

Matka-ajankohta ja hinnat

8.-13.7.2018 (su-pe) 

Yläkansi (A-kansi)
A2: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1495 €/hlö
A1: yhden hengen hytti 1745 €/hlö

Keskikansi (B-kansi)
B2: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1395 €/hlö
B1: yhden hengen hytti 1595 €/hlö 

Sisääntulokansi (C-kansi):
C2: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1295 €/hlö

Alakansi (D-kansi):
D2:  neljän hengen hytti kahdelle, 2 erillistä alavuodetta ja 2 ylävuoetta 995 €/hlö
D3: neljän hengen hytti 3 kolmelle, jossa 2 erillistä alavuodetta ja 2 ylävuodetta  845 €/hlö
D4: 
neljän hengen hytti nljälle, jossa 2 erillista alavuodetta ja 2 erillistä ylävuodetta 695 €/hlö

Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen hytti.

Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen hytti.
HUOM! Passin on oltava voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.
Noin 5 viikkoa ennen matkan alkua postitamme asiakkaille Venäjän viisumiohjeet.

Lisämaksusta:

Retki Svirstroista Aleksanteri Syväriläisen toimivaan luostariin, lisämaksu 35 €/henkilö.
Retki varattava ja maksettava etukäteen Suomessa.

Hintaan sisältyy

  • junamatka Suomesta (Helsinki-Tikkurila-Lahti-Kouvola-Vainikkala) Pietariin ja takaisin 2.luokan istumapaikoilla Allegro-junalla
  • risteily valitussa hyttiluokassa
  • täysihoito laivalla alkaen illallisella sunnuntaina ja päättyen keittolounaaseen perjantaina
  • ohjelmassa mainitut tutustumiskäynnit Valamossa, Kizhillä ja Petroskoissa suomea puhuvan oppaan johdolla
  • kulttuuri- ja viihdeohjelma laivalla
  • Matkatoimiston edustajan ja paikallisen suomea puhuvien oppaan palvelut risteilyn ajan
  • viisuminhankinta Suomen kansalaisille

Sunnuntai 11.6.

Lähtö junalla (klo 11.00 – 14.27) Helsingistä Pietariin, jossa bussikuljetus rautatieasemalta satamaan. Majoittuminen m/s Kronstadt -risteilyalukseen, joka aloittaa risteilynsä Nevaa pitkin kohti Laatokkaa.

Maanantai 12.6.
Laiva saapuu aamuvarhaisella Valamoon, Iso-Niikkanan lahdelle. Koko päivä vietetään tällä vaikuttavalla luostarisaarella: Iso-Niikkanan ympäristöön tutustutaan kävellen, ja Öljymäen huipulta päästään ihailemaan Laatokalle avautuvaa kuvauksellista maisemaa. Luostarinlahdelle ja pääluostarin alueelle mennään pienemmällä yhteysaluksella. Illalla laiva irtautuu Valamon rannasta ja suuntaa Laatokan yli kohti Syväriä.

Tiistai 13.6.

Syvärillä, jossa pysähdytään Svirstroin eli Syvärin kylässä. Mahdollisuus lisämaksulliseen retkeen (lisämaksu 35,-/matkustaja, varattava ja maksettava Suomessa) Aleksanteri Syväriläisen luostarille. Illalla saavutaan Ääniselle.

Keskiviikko 14.6.

Äänisen aalloilla vietetyn yön jälkeen horisontista siintää jo Kizhin museosaaren sipulikirkon ylväs hahmo. Kizhin saarella ihaillaan karjalaista, ainutlaatuisen taidokasta puuarkkitehtuuria. Iltapäivällä tutustutaan nykyaikaisempaan Karjalaan ja sen elämään Karjalan pääkaupungissa Petroskoissa, jossa kaupunkikierros ja Kantele-yhtyeen konsertti. Illalla lähdetään jo takaisinpäin suuntana Syväri.

Torstai 15.6.

Syvärillä, päivän aikana pysähdytään Mandrogan kylässä. Kylään on rakennettu uusia, upeita karjalaistaloja vanhojen perinteiden mukaisesti. Kylässä on käsityöläispajoja, taidenäyttelyitä, ravintoloita ja matkamuisto- ja käsityömyymälöitä. Iltayöstä tullaan Laatokalle, ja matka jatkuu kohti Nevaa.

Perjantai 16.6.

Aamulla rantaudutaan Pietarin jokisatamaan. Kiertoajelu, keittolounas ja kuljetus rautatieasemalle. Junamatka Helsinkiin (klo 15.30 – 18.57).

Risteilyalus MS Juri Andropov
Karjala_Rauvansaari_3_800x600

Laivalla on 4 hyttikantta ja aurinkokansi. Hyttipaikkoja on 292. Kaikissa hyteissä on ikkuna ja pieni wc, jossa on suihku. (D-kannen hyteissä pyöreä ”laivaikkuna”, joka kovalla tuulella voidaan peittää luukulla).

Lue lisää

Pietarin kartta>

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova
Pietari on noin viiden miljoonan asukkaan suurkaupunki. Se on rakennettu suomalaisheimojen ikivanhan kauppapaikan Nevanlinnan päälle
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero Suomeen: +1
Kesäaika ei ole käytössä

Ryhmäviisumia varten tarvitaan:
* viisumianomuskaavake
* passin valokopio (mustavalkoinen). Kopion tulee olla koko passitietoaukeamasta. Kopioita ei saa suurentaa eikä pienentää.
Passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
* matkustajavakuutustodistus

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555