Kizhin saaren siluetti400x300
Laatokan ja Äänisen risteily

Karjala on muistojen maa. Unohtumaton risteily vie Karjalan kauneimpiin maisemiin, Laatokalle, Ääniselle ja Syvärille – ympärillä kesän raikas vehreys ja kuulaan valoisat kesäyöt.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Laatokan ja Äänisen risteily

Laatokalla ja Äänisen aalloilla

Karjala on muistojen maa. Unohtumaton risteily vie Karjalan kauneimpiin maisemiin, Laatokalle, Ääniselle ja Syvärille – ympärillä alkukesän raikas vehreys ja kuulaan valoisat kesäyöt.
Valamon mahtava luostari ja ainutlaatuisen kaunis saaristo ovat Laatokan, Karjalan meren, helmi. Kuvaukselliset maisemat, saarten jyrkät rannat ja korkeat kalliot, vanhat hongat ja vehmaat lehdot kohoavat uljaana mahtavasta Laatokasta, ja luostarin kirkkojen tornit kurkottavat kohti Karjalan taivasta. Syvärin virran rannoilla uinuvat karjalaiskylät, kun risteilyalus lipuu läpi valtavien sulkujen ja ohi Syvärin mahtavan voimalan. Äänisen aavan ulapan takana siintää horisontista kohoava Kizhin sipulikirkon hahmo sekä Karjalan pääkaupunki Petroskoi.
Matkalla on mielenkiintoinen ja runsas, suomeksi opastettu retkiohjelma, sekä kulttuuri- ja viihdeohjelmaa laivalla. Risteilyvieraita viihdyttää laulaja Eija Sinikka säestäjänään Jari Kokkinen.

Matka Suomesta Pietariin taittuu nopeasti ja vaivattomasti Allegro-junalla. Joensuusta pääsee mukavasti liityntäbussikuljetuksella Vainikkalaan, jossa noustaan junaan.

Matka-ajankohta ja hinnat

11.-16.6.2017 (su-pe) 

Yläkansi (A-kansi)
A2: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1495 €/hlö
A1: yhden hengen hytti 1745 €/hlö

Keskikansi (B-kansi)
B2: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1345 €/hlö
B1: yhden hengen hytti 1565 €/hlö 

Sisääntulokansi (C-kansi):
C2: kahden hengen hytti, erilliset alavuoteet 1245 €/hlö

Alakansi (D-kansi):
D2: kolmen hengen hytti kahden käyttöön 995 €/hlö
D3: kolmen hengen hytti, 3 erillistä alavuodetta 795 €/hlö 

Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen hytti.

HUOM! Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Sunnuntai 11.6.

Lähtö junalla (klo 11.00 – 14.27) Helsingistä Pietariin, jossa bussikuljetus rautatieasemalta satamaan. Majoittuminen m/s Kronstadt -risteilyalukseen, joka aloittaa risteilynsä Nevaa pitkin kohti Laatokkaa.

Maanantai 12.6.
Laiva saapuu aamuvarhaisella Valamoon, Iso-Niikkanan lahdelle. Koko päivä vietetään tällä vaikuttavalla luostarisaarella: Iso-Niikkanan ympäristöön tutustutaan kävellen, ja Öljymäen huipulta päästään ihailemaan Laatokalle avautuvaa kuvauksellista maisemaa. Luostarinlahdelle ja pääluostarin alueelle mennään pienemmällä yhteysaluksella. Illalla laiva irtautuu Valamon rannasta ja suuntaa Laatokan yli kohti Syväriä.

Tiistai 13.6.

Syvärillä, jossa pysähdytään Svirstroin eli Syvärin kylässä. Mahdollisuus lisämaksulliseen retkeen (lisämaksu 35,-/matkustaja, varattava ja maksettava Suomessa) Aleksanteri Syväriläisen luostarille. Illalla saavutaan Ääniselle.

Keskiviikko 14.6.

Äänisen aalloilla vietetyn yön jälkeen horisontista siintää jo Kizhin museosaaren sipulikirkon ylväs hahmo. Kizhin saarella ihaillaan karjalaista, ainutlaatuisen taidokasta puuarkkitehtuuria. Iltapäivällä tutustutaan nykyaikaisempaan Karjalaan ja sen elämään Karjalan pääkaupungissa Petroskoissa, jossa kaupunkikierros ja Kantele-yhtyeen konsertti. Illalla lähdetään jo takaisinpäin suuntana Syväri.

Torstai 15.6.

Syvärillä, päivän aikana pysähdytään Mandrogan kylässä. Kylään on rakennettu uusia, upeita karjalaistaloja vanhojen perinteiden mukaisesti. Kylässä on käsityöläispajoja, taidenäyttelyitä, ravintoloita ja matkamuisto- ja käsityömyymälöitä. Iltayöstä tullaan Laatokalle, ja matka jatkuu kohti Nevaa.

Perjantai 16.6.

Aamulla rantaudutaan Pietarin jokisatamaan. Kiertoajelu, keittolounas ja kuljetus rautatieasemalle. Junamatka Helsinkiin (klo 15.30 – 18.57).

Risteilyalus MS Juri Andropov
Karjala_Rauvansaari_3_800x600

Laivalla on 4 hyttikantta ja aurinkokansi. Hyttipaikkoja on 292. Kaikissa hyteissä on ikkuna ja pieni wc, jossa on suihku. (D-kannen hyteissä pyöreä ”laivaikkuna”, joka kovalla tuulella voidaan peittää luukulla).

Lue lisää

Pietarin kartta>

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova
Pietari on noin viiden miljoonan asukkaan suurkaupunki. Se on rakennettu suomalaisheimojen ikivanhan kauppapaikan Nevanlinnan päälle
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero Suomeen: +1
Kesäaika ei ole käytössä

Ryhmäviisumia varten tarvitaan:
* viisumianomuskaavake
* passin valokopio (mustavalkoinen). Kopion tulee olla koko passitietoaukeamasta. Kopioita ei saa suurentaa eikä pienentää.
Passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
* matkustajavakuutustodistus

Junamatka Suomesta (Helsinki-Tikkurila-Lahti-Kouvola-Vainikkala) Pietariin ja takaisin 2.luokan istumapaikoilla Allegro-junalla.

* Risteily valitussa hyttiluokassa
* Täysihoito laivalla alkaen illallisella sunnuntaina ja päättyen keittolounaaseen perjantaina
* Ohjelmassa mainitut tutustumiskäynnit Valamossa, Kizhillä ja Petroskoissa suomea puhuvan oppaan johdolla
* Kulttuuri- ja viihdeohjelma laivalla
* Edustajan ja paikallisen suomea puhuvien oppaan palvelut risteilyn ajan
* Viisuminhankinta Suomen kansalaisille

Lisämaksusta:
* Liityntäbussikuljetus Joensuu-Parikkala-Imatra-Vainikkala ja takaisin, lisämaksu 100 €/henkilö.
* Retki Svirstroista Aleksanteri Syväriläisen toimivaan luostariin, lisämaksu 35 €/henkilö.
Molemmat lisämaksulliset palvelut varattava ja maksettava etukäteen Suomessa.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.