Venäjä Laatokan Luostarit ryhmämatka

Kiertomatka Karjalan kunnaille, kauniille luostarisaarille jossa silmä ja sielu lepää! Luonnonkauniit maisemat,
mukavat paikalliset ihmiset ja rento tunnelma värittävät tätä matkaa. Luostarisaarten rauhaa ja hiljaisuutta voi vain ihastella.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Laatokan Luostarit ryhmämatka

Laatokan luostarit, Konevitsa ja Valamo ryhmille

Kiertomatka Karjalan kunnaille, kauniille luostarisaarille jossa silmä ja sielu lepää! Luonnonkauniit maisemat,
mukavat paikalliset ihmiset ja rento tunnelma värittävät tätä matkaa. Luostarisaarten rauhaa ja hiljaisuutta voi vain ihastella.

Hintaesimerkkimme 4 pv:  510 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Tilausajobussi
* Majoitus 1 yö Käkisalmella kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Illallinen hotellissa
* Retki Konevitsaan (opastettu kierros perillä)  ja lounas retken aikana
* Majoitus Sortavalassa 2 yötä kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Valamon koko päivän retki sisältäen lounaan ja kirkkokonsertin
* 2 x Illallinen Sortavalan hotellissa
* Vierailu Gogolevin galleriassa, sisäänpääsymaksut ja opastus
* Kuljettajan ja paikallisen matkanjohtajan majoitukset, retket ja päivärahat

Hinta edellyttää minimi 25 hengen ryhmää.

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Matkaohjelma (esimerkki) ryhmille:

1. pv torstai
Lähtö Helsingistä Mannerheiminaukiolta kohti Karjalan kunnaita. Ajetaan reittiä Porvoo, Elimäki, Kouvola, Lappeenranta ja halukkaat voivat tulla myös matkalta kyytiin. Raja ylitetään Niiralan aseman kautta ja sitten jatketaankin kohti Karjalan kunnaita ja illansuussa päädymme Käkisalmelle, yhdelle luovutetun Karjalan alueista. Perillä majoitutaan hotelli Korelaan. Matkapäivän päätteeksi syödään yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

2. pv perjantai
Retki Konevitsan luostariin. Luostarisaarelle matkataan laivalla ja tehdään opastettu kierros. Lähtö klo 10 Sortanlahdesta. Pääsemme tutustumaan mm. luostarin pääkirkkoon, luostarin munkkien huoneisiin ja Pyhävuoren skiittaan. Kierros kestää noin 2 h ja kuljemme noin 3 km verran kävellen. Nautimme myös lounaan luostarin Trapezassa. Paluu Sortanlahteen noin klo 15. Retken jälkeen jatkamme matkaa Laatokan rantamaisemia pitkin bussilla kohti Sortavalaa. Majoitutaan hotelli Sortavalassa, jossa nautitaan illallinen hotellin ravintolassa.

– Laatokan lounaisosassa sijaitseva Konevitsan saari on tullut tunnetuksi sen vanhasta Jumalansynnyttäjän Neitsyt Marian syntymän luostarista. Arseni Konevitsalainen perusti syrjäisän luostarin jo 1400-luvulla. Saarella on tarunomainen Hevoskivi, hevosen pääkalloa muistuttava kivenjärkäle, jonka luona perimätiedon mukaan pakanat suorittivat veriuhreja aina Arseni Konevitsalaisen saapumiseen saakka. Toisin kuin jylhä Valamo, Konevitsa kiehtoo hiljaisella ja vaatimattomalla kauneudellaan.

3. pv lauantai
Aamiaisen jälkeen siirrymme Sortavalan satamaan, josta laiva lähtee klo 9 kohti Valamon luostarisaarta. Opastettu kokopäivän retki Valamossa, jossa nähdään mm. pääluostarin alue, Igumenien hautausmaa ja kirkkomusiikkikonsertti. Kierroksen keskellä siirrytään noin 15 min laivamatka. Lounas nautitaan trapezassa. Saarella tulee kävelymatkaa noin 3 km, joten suosittelemme hyviä kenkiä. Omia eväitä voi ottaa myös mukaan! Iltapäivällä noin klo 16 palaamme takaisin Sortavalaan ja syömme yhteisen illallisen hotellin ravintolassa. Ilta on omaa aikaa tutustua tähän vanhaan karjalaiseen kaupunkiin ja sen viehättävään keskustaan.

–  On paikkoja, missä kaikki muistuttaa maailman alkuperäisestä sopusoinnusta, missä kaikki ikään kuin ylistää Luojan nimeä. Yksi niistä on Valamon saaristo ja sen kuuluisa Kristuksen kirkastuksen-niminen miesluostari (1300-luvulta). Saaristo käsittää noin 50 saarta. Suurin niistä on Valamon saari sen jyrkkine rantoineen ja rauhallisine sisäjärvineen. Vuodesta 1979 Valamo on historian, arkkitehtuurin ja luonnon museo. Myös luostarin elämä on viime vuosina elpynyt. Matka kantasiipialuksella kestää yhteen suuntaan 1 tunnin. –  Luostarin tärkein toimiva temppeli on Vapahtajan Kirkastuksen kirkko, jossa lepäävät luostarin perustajien pyhittäjien Sergein ja Hermanin Ihmeidentekijöiden maalliset jäännökset. –  Vähän yli kilometrin päässä pääluostarista sijaitsee ainutlaatuinen maisemallinen kokonaisuus Igumenien hautausmaa. Sinne on kerätty puita ja pensaita Venäjän eri kolkista. Hautausmaan kirkon taakse on haudattu Valamon luostarin johtajia.

4. pv sunnuntai
Aamupalan jälkeen ryhmämme pääsee katsomaan Gogolevin näyttelyä, jonka jälkeen lähdetään paluumatkalle kohti Suomea.  Pidetään lounastauko matkan aikana (omakustanne). Illalla olemme takaisin Helsingissä.

– Kronid Gogolevin taidokas puuveistosgalleria sijaitsee Sortavalassa. Kronid Gogolev syntyi vuonna 1926 Novgorodin läänin Prutskojen kylässä entisen papin perheeseen. Nuorelta mieheltä kului lähes 10 vuotta sotatantereilla ja laivastossa, ennen kuin hän palasi opintojen pariin. Saatuaan hyvät opit Leningradin taide- ja grafiikkaopettajaopistosta hän siirtyi Sortavalaan opetustöihin. Maisemia, puita, väkijoukkoja, veneitä ja laineita – näitä kaikkia kohteita löytyy venäläisen kansallistaiteilijan, Kronid Gogolevin, puureliefeistä, jotka hän veistää pääasiassa lehmuksesta.

 

Korela

Sijainti: Käkisalmi (Priozersk). Keskustassa, Suomalaisen Jalmari Lankilaisen suunnittelema entinen Vuoksenhovi. Osoite: ul. Kalinina 11 Tel: +7 813 792 2149 Huoneita: Hotellissa on 1 - 3 henkilön huoneita 26 kpl, ei hissiä. Huonevarustus: Huoneissa on WC, suihku ja TV. Hotellin palvelut: Ravintola

Sortavala

Sijainti: Viisikerroksinen tiilihotelli sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa alatorin vieressä, remontoitu v 2008. Osoite: Sortavala, ul. Karelskaja, 35 Tel: +7 814 302 2516 Huoneita: 29 kahdenhengen huonetta 11 kolmenhengen huonetta 1 yhdenhengen huone 4 huoneistoa (2H+2H) 2 huoneistoa (2H+1H) Huonevarustus: Jokaisessa huoneessa on WC, suihku ja televisio. Hotellin palvelut: baari, parturikampaamo, hammaslääkäri, terveyskeskus, uusi sauna ja uusi v.2010 avattu Bulevardi-ravintola.

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huone 50 €/hlö

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki:
Moskova
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero +1
Kesäaika ei ole käytössä
Tiedot sitoumuksetta.

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja. Lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön/junayhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa. Hinnat eivät ole voimassa messu- ja erikoistapahtumien aikana. Joulun, uudenvuoden, talviloman ja pääsiäisen aikaan erikoishinnat! Myös muita matka- ja hotellivaihtoehtoja! Kysy lisää toimistostamme.