Venäjä Laatokan Luostarit ryhmämatka

Laatokan Luostarit matka Karjalan kunnaille, kauniille luostarisaarille jossa silmä ja sielu lepää! Luostarisaarten rauhaa ja hiljaisuutta voi vain ihastella.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Laatokan Luostarit ryhmämatka

Konevitsa ja Valamo ryhmille

Kiertomatka Laatokan Luostarit Karjalan kunnaille, kauniille luostarisaarille, jossa silmä ja sielu lepää! Luonnonkauniit maisemat, mukavat paikalliset ihmiset ja rento tunnelma värittävät tätä matkaa. Luostarisaarten rauhaa ja hiljaisuutta voi vain ihastella.

Venäjä Laatokan Luostarit ryhmämatka

Venäjä Laatokan Luostarit ryhmämatka

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 4 pv:  510 € / hlö

Matkaohjelma (esimerkki) ryhmille:

1. pv torstai
Lähtö Helsingistä Mannerheiminaukiolta kohti Karjalan kunnaita. Ajetaan reittiä Porvoo, Elimäki, Kouvola, Lappeenranta ja halukkaat voivat tulla myös matkalta kyytiin. Raja ylitetään Niiralan aseman kautta ja sitten jatketaankin kohti Karjalan kunnaita ja illansuussa päädymme Käkisalmelle, yhdelle luovutetun Karjalan alueista. Perillä majoitutaan hotelli Korelaan. Matkapäivän päätteeksi syödään yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

2. pv perjantai
Retki Konevitsan luostariin. Luostarisaarelle matkataan laivalla ja tehdään opastettu kierros. Lähtö klo 10 Sortanlahdesta. Pääsemme tutustumaan mm. luostarin pääkirkkoon, luostarin munkkien huoneisiin ja Pyhävuoren skiittaan. Kierros kestää noin 2 h ja kuljemme noin 3 km verran kävellen. Nautimme myös lounaan luostarin Trapezassa. Paluu Sortanlahteen noin klo 15. Retken jälkeen jatkamme matkaa Laatokan rantamaisemia pitkin bussilla kohti Sortavalaa. Majoitutaan hotelli Sortavalassa, jossa nautitaan illallinen hotellin ravintolassa.

– Laatokan lounaisosassa sijaitseva Konevitsan saari on tullut tunnetuksi sen vanhasta Jumalansynnyttäjän Neitsyt Marian syntymän luostarista. Arseni Konevitsalainen perusti syrjäisän luostarin jo 1400-luvulla. Saarella on tarunomainen Hevoskivi, hevosen pääkalloa muistuttava kivenjärkäle, jonka luona perimätiedon mukaan pakanat suorittivat veriuhreja aina Arseni Konevitsalaisen saapumiseen saakka. Toisin kuin jylhä Valamo, Konevitsa kiehtoo hiljaisella ja vaatimattomalla kauneudellaan.

3. pv lauantai
Aamiaisen jälkeen siirrymme Sortavalan satamaan, josta laiva lähtee klo 9 kohti Valamon luostarisaarta. Opastettu kokopäivän retki Valamossa, jossa nähdään mm. pääluostarin alue, Igumenien hautausmaa ja kirkkomusiikkikonsertti. Kierroksen keskellä siirrytään noin 15 min laivamatka. Lounas nautitaan trapezassa. Saarella tulee kävelymatkaa noin 3 km, joten suosittelemme hyviä kenkiä. Omia eväitä voi ottaa myös mukaan! Iltapäivällä noin klo 16 palaamme takaisin Sortavalaan ja syömme yhteisen illallisen hotellin ravintolassa. Ilta on omaa aikaa tutustua tähän vanhaan karjalaiseen kaupunkiin ja sen viehättävään keskustaan.

–  On paikkoja, missä kaikki muistuttaa maailman alkuperäisestä sopusoinnusta, missä kaikki ikään kuin ylistää Luojan nimeä. Yksi niistä on Valamon saaristo ja sen kuuluisa Kristuksen kirkastuksen-niminen miesluostari (1300-luvulta). Saaristo käsittää noin 50 saarta. Suurin niistä on Valamon saari sen jyrkkine rantoineen ja rauhallisine sisäjärvineen. Vuodesta 1979 Valamo on historian, arkkitehtuurin ja luonnon museo. Myös luostarin elämä on viime vuosina elpynyt. Matka kantasiipialuksella kestää yhteen suuntaan 1 tunnin. –  Luostarin tärkein toimiva temppeli on Vapahtajan Kirkastuksen kirkko, jossa lepäävät luostarin perustajien pyhittäjien Sergein ja Hermanin Ihmeidentekijöiden maalliset jäännökset. –  Vähän yli kilometrin päässä pääluostarista sijaitsee ainutlaatuinen maisemallinen kokonaisuus Igumenien hautausmaa. Sinne on kerätty puita ja pensaita Venäjän eri kolkista. Hautausmaan kirkon taakse on haudattu Valamon luostarin johtajia.

4. pv sunnuntai
Aamupalan jälkeen ryhmämme pääsee katsomaan Gogolevin näyttelyä, jonka jälkeen lähdetään paluumatkalle kohti Suomea.  Pidetään lounastauko matkan aikana (omakustanne). Illalla olemme takaisin Helsingissä.

– Kronid Gogolevin taidokas puuveistosgalleria sijaitsee Sortavalassa. Kronid Gogolev syntyi vuonna 1926 Novgorodin läänin Prutskojen kylässä entisen papin perheeseen. Nuorelta mieheltä kului lähes 10 vuotta sotatantereilla ja laivastossa, ennen kuin hän palasi opintojen pariin. Saatuaan hyvät opit Leningradin taide- ja grafiikkaopettajaopistosta hän siirtyi Sortavalaan opetustöihin. Maisemia, puita, väkijoukkoja, veneitä ja laineita – näitä kaikkia kohteita löytyy venäläisen kansallistaiteilijan, Kronid Gogolevin, puureliefeistä, jotka hän veistää pääasiassa lehmuksesta.

 


Venäjä Karjalan Tasavalta Valamo - Konevitsan lammet

Kävelyretken aikana selvitetään villin ja karun pohjoisen luonnon sekä munkkien ankaran kilvoitteluelämän yhteensopivuutta. Sisempien Igumenin lampien alueella saaren vieraita odottaa ihmeellinen ja suojaisa saaren kolkka, jossa sijaitsi aikoinaaan kuuluisan igumen Damaskinin erakkomaja. Aina tyyni vedenpinta, josta heijastuu tiheä havumetsä, läpinäkyvän ja kahisevan holvikaaren muodostava tammikuja ja katajantuoksun kyllästämä sekä tervehdyttävä ilma, luovat erityisen rauhoittavan ilmapiirin.

Ei ole sattumaa, että juuri täällä sijaitsee Valamon luostarin pienin Konevitsan Jumalan Äidille nimetty skiitta, jonka munkeilla oli siunaus lohduttaa Valamoon saapuneita vieraita. Kiertokävely päättyy Karjahoville, joka on 1800-luvun loppupuolelta asti tuottanut luostarille erinomaisia maitotuotteita. Opas kertoo luostarin taloudesta ja sen hoidosta.

Retken aikana tutustutaan erityisesti Valamon saariston ainutlaatuiseen luontoon, sen kasvi- ja eläinmaailmaan.

Retken pituus 3 km ja kesto kaksi tuntia.


Venäjä Karjalan kannas Konevitsa luostari

Konevitsan luostarisaari

Retki Laatokan lounaisosassa sijaitsevalle Konevitsan saarelle, joka on tullut kuuluisaksi sen vanhasta Jumalansynnyttäjän Neitsyt Marian syntymän luostarista.

Konevitsan luostarisaarelle matkataan laivalla Sortanlahdelta, johon siirrymme bussilla Käkisalmesta noin 40 km matkan.  Konevitsan kierros kestää n 3 h ja kuljemme kävellen n 4 km matkan.

Retkiohjelmaamme kuuluu käynti luostarin pääkirkossa, jossa lepää Ihmeidentekijä Arseni Konevitsalaisen maalliset jäännökset, pyhimyksen, joka perusti tämän syrjäisen luostarin 1400-luvulla, tutustumme myös munkkikammioihin sekä luostarin hotelli- ja talousrakennuksiin.

Reittimme jatkuu pitkin hiljaista, hiekkaista metsätietä pitkin Pyhävuorelle, jolla sijaitsee Kazanin Jumalanäidin ikonille pyhitetty skiitta sekä tarunomaiselle Hepokivelle, hevosen pääkalloa muistuttavalle kivenjärkäleelle. Nykyisin Hepokiven päällä sijaitsee pieni tsasouna, joka oli venäläisten pyhiinvaeltajien suosiossa 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Nautimme lounaan luostarin Trapezassa.  Ryhmälle on myös mahdollista varata kirkkolaulukonsertti. Palaamme laivalla takaisin Sortanlahteen, josta siirrymme taas bussilla Käkisalmeen.

Luostarivierailulla naisilla on oltava huivi päässä, käsivarret peitettynä ja polvet peittävä hame, miehillä pitkät housut ja käsivarret peittävä paita, mutta ei urheiluvaatteita.

Toisin kuin mahtavan jylhä Valamo, Konevitsa tenhoaa hiljaisella ja vaatimattomalla kauneudellaan, jättäen sydämeen syvän rauhan tunteen.

Venäjä_Karjala_Konevitsa_Konevitsan luostari1 Venäjä_Karjala_Konevitsa_Konevitsan luostari3


Venäjä Karjalan Tasavalta Valamo - Igumenien hautausmaa

Tutustumisretki kevyestä kävelystä pitäville. Vähän yli kilometrin päässä pääluostarista sijaitsee ainutlaatuinen arkkitehtonis-maisemallinen kokonaisuus: Uusi eli Igumenien hautausmaa. Täällä suhteellisen pienelle alueelle on kerätty Venäjälle tyypillisiä puita ja pensaita alkaen leveälehtisistä jalavista ja saarneista Siperian pihtoihin ja setripuihin.

Vanhojen puiden varjossa sijaitsee rakennustaiteellisesti hyvin erikoinen hautausmaan kirkko, jonka alttarin taakse on haudattu Valamon luostarin johtaja.

Hieman kauempana hautausmaasta vieraat voivat nähdä valamolaisen Nikolai Hurskaimman erakkomajan, jossa itse tsaari Aleksanteri on käynyt. Igumenien hautausmaalta luostarille vie leveä puistokuja, jonka satavuotiset lehtikuuset kehystävät läpinäkyvän harson lailla.

Retken pituus 2 km ja kesto 1,5 tuntia.


Venäjä Karjalan Tasavalta Valamo

Valamon saari on kokonaisuudessaan nähtävyys, sen vaikuttava luonto, Laatokka järvi ja luostarin rakennukset saavat matkaajankin aistimaan saaren tunnelman.  Joka puolelta veden ympäröimänä, kaukana maailman huolista, se on kuin luotu hiljaista, mietiskelevää munkkielämää varten.
Valamon saari sijaitsee keskellä Pohjois-Laatokkaa noin 40 kilometriä Sortavalasta etelään, se muodostaa Sortavalan piiriin kuuluvan Valamon asutushallintoalueen Karjalan tasavallassa.
Valamon saaristo käsittää noin 52 saarta, joista suurin on Valamo (ven. Valaam). Se on tunnettu ortodoksisesta Laatokan Valamon luostaristaan. Lisäksi luostari on pyhiinvaelluskohde.

Järjestämme suosittuja yhden päivän retkiä ammattitaitoisten suomenkielisten oppaiden johdolla. Suosituimpia Valamon retkeistä ovat mm.

2 tunnin kierroksella tutustumme pääluostarin alueeseen.
Valamon luostarin keskus on 43 metriä korkea pääkirkko, jonka kellotapuli on 71 metrinen. Valamon Pääkirkko koostuu ylä- ja alakirkosta. Pääkirkon yläkerta on korkea ja avara, kauniisti kaartuva temppeli. Matala alakirkko on Valamon luostarin elävin ja tunnelmallisin rukoushuone, ja se on täysin kunnostettu ja jatkuvasti käytössä. Hienoksi kunnostetun luostarin portin yläpuolella on Valamon ikonimuseo.

kokopäiväretkeen kuuluu 2 kierrosta pääluostarin alueella ja Uuden Jerusalemin skiitta, lounas Uuden Jerusalemin skiitan trapesassa sekä kirkkolaulukonsertti.
Kiertokävelyn reitti kulkee seudulla, joka sai 1900-luvulla nimen Uusi Jerusalem. Sen keskus on korkealla Laatokan rannalla sijaitseva Uuden Jerusalemin skiitta, jonka alakirkon takaosassa on Jerusalemin pyhän haudan esikuvan mukainen Kristuksen hautaluola.
Uuden Jerusalemin skiitalta vie metsätie kohti Getsemanen istutettua puutarhaa, jossa eteläisten lehtipuulajikkeiden ja luonnonkauniiden syreenipensaiden keskellä sijaitsee pieni ja kodikas Getsemanen skiitta ja sen puinen Neitsyt Mari­an kuolonuneen nukkumisen kirkko.
Retki päättyy Öljymäelle, missä Herran Taivaaseen astumisen kappelin luota avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle.
Kierroksella seurataan 1900-luvun alun suosittua venäläisten pyhiinvaeltajien reittiä.

Retket tehdään yleensä kantasiipialuksella Sortavalasta tai Käkisalmesta.

Valamo003_400x300 Karjala_Valamo-4_400x300 Valamo_Risti


Venäjä Karjalan Tasavalta Valamo - Munkkien saaret

Laivaretki Valamon saariston kauneimmille paikoille länsirannikon Luostarinlahdelle, jonka korkealla rannalla sijaitsevat Valamon pääluostarin alue ja sen suurenmoinen Kristuksen Kirkastuksen kirkko, alkaa Iso NiIkkananlahdella. Aluksen reitti kulkee pienten saarien, kuvankauniiden salmien ja syrjäisten Pyhän Nikolaoksen ja Johannes Kastajan skiittojen ohitse. Hiljattain peruskorjattu Pyhän Nikolaoksen skiitan kirkko, jonka ihmeellinen puhdaspiirteisyys ja harmonisuus avautuvat katsojalle aluksen kannelta, on yksi 1800-luvun lopun venäläisten rakennustaiteen mestariteoksista ja Valamon luostarin aarre.

Kaikkein ankarimmin luostarisääntöjä noudattavaan Johannes Kastajan skiittaan ei perinteisesti päästetä vieraita. Voimme nähdä alukselta käsin sen kellotornin, kupolin sekä harmaagraniittisen kumarrusristin, joka erottuu selvästi punertavia kallioita ja tummanvihreitä havupuita vasten.

Retki alkaa Uuden Jerusalemin laiturilta, joka uudistettiin täysin vuonna 2007.

Kesto 35 minuuttia. Risteily tehdään luostarin omalla OM-tyyppisellä moottorialuksella (matkustajapaikkoja 120).


Venäjä Karjalan Tasavalta Valamo - Uusi Jerusalem

Kiertokävelyn reitti kulkee seudulla, joka sai 1900-luvun alussa nimen Uusi Jerusalem. Sen keskus on korkealla Laatokan rannalla sijaitseva Uuden Jerusalemin skiitta, joka peruskorjattiin kokonaan ja vihittiin käyttöön sen 100-vuotisjuhlanaan vuonna 2006. Skiitan alakirkko, jonka koristelu muistuttaa varhaiskristittyjä temppeliä, on rakennettu Jerusalemin Kristuksen pyhän hautaluolan esikuvan mukaan. Uuden Jerusalemin skiitalta vie metsätie kohti Getsemanen istutettua puutarhaa, jossa eteläisten lehtipuulajikkeiden ja luonnonkauniiden syreenipensaiden keskellä sijaitsee pieni ja kodikas Getsemanen skiitta ja sen puinen Neitsyt Marian kuolonuneen nukkumisen kirkko. Retki päättyy Öljymäelle, missä Herran Taivaaseen astumisen kappelin luota avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle.

Kierroksella seurataan 1900-luvun alun suosittua venäläisten pyhiinvaeltajien reittiä.

Retken pituus 2,5 km ja kesto kaksi tuntia.


Venäjä Karjalan Tasavalta Valamo yleiskierros

On paikkoja, missä kaikki muistuttaa maailman alkuperäisestä sopusoinnusta, missä kaikki ikään kuin ylistää Luojan nimeä. Yksi niistä on Valamon saaristo ja sen kuuluisa Kristuksen kirkastuksen-niminen miesluostari (1300-luvulta). Saaristo käsittää noin 50 saarta. Suurin niistä on Valamon saari sen jyrkkine rantoineen ja rauhallisine sisäjärvineen. Vuodesta 1979 Valamo on historian, arkkitehtuurin ja luonnon museo. Myös luostarin elämä on viime vuosina elpynyt.

Ortodoksisen perimätiedon mukaan kreikkalainen munkki Sergei asettui asumaan Valamon saarelle vuonna 992. Hän sai myöhemmin seuraajakseen munkki Hermanin, joka oli kristinuskoon kääntynyt karjalainen. Luotettavimmat lähteet ajoittavat luostarin perustamisen 1100-luvun puolivälin tienoille. Valamo syntyi pienenä erakkoluostarina, mutta nousi nopeasti Karjalan hengelliseksi keskukseksi. Pyhittäjä Sergei oli tuonut Valamoon Bysantin perinteen, askeesin ja kirkkolaulun ja –taiteen perusteet. Pyhittäjä Sergein kuoltua valtaosa hänen seuraajistaan oli karjalaisia, mutta 1400-luvulla luostariin alkoi tulla myös yhä enemmän venäläisiä munkkeja, johon osiltaan vaikutti luostarin kasvanut maine

Valamon saari on kokonaisuudessaan nähtävyys, sen vaikuttava luonto, Laatokka järvi ja luostarin rakennukset saavat matkaajankin aistimaan saaren tunnelman.  Joka puolelta veden ympäröimänä, kaukana maailman huolista, se on kuin luotu hiljaista, mietiskelevää munkkielämää varten.
Valamon saari sijaitsee keskellä Pohjois-Laatokkaa noin 40 kilometriä Sortavalasta etelään, se muodostaa Sortavalan piiriin kuuluvan Valamon asutushallintoalueen Karjalan tasavallassa.

Valamon saaristo käsittää noin 52 saarta, joista suurin on Valamo (ven. Valaam). Se on tunnettu ortodoksisesta Laatokan Valamon luostaristaan. Lisäksi luostari on pyhiinvaelluskohde.

Valamon Kristuksen Kirkastuksen munkkiluostarin pääalueesta saa yleiskatauksen retkellä, joka alkaa perinteisesti Luostarinlahden laiturilta, jonne Valamon laivaston alukset saapuivat 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa ja josta on erityisen kaunis näkymä korkealla kalliolla sijaitsevaan pääluostariin.

Tie johtaa laiturialueelta pääluostarin mäen (Tabor) juurelle, josta nousevat jo viime vuosisadan keskivaiheilla rakennetut leveät 62-askelmaiset portaat vuoren huipulle. Portaiden vasemmalla puolella avautuu näkymä luostarin kuuluisaan puutarhaan, joka lumoaa herkällä kauneudellaan etenkin kukinta-aikaan ja hiljaisina syksyn kuulaamina päivinä. Puiston reunaan on tehty polku, jota reunustaa pitkin kallion kylkeä kulkeva kuviollinen takorauta-aita ja jolta vanhat Vanamon munkit, vastaanottaessaan tai saattaessaan pyhiinvaeltajien pikkulaivoja, ihailivat luostarinlahden pintaa, johon punertavat kalliot heijastuivat.

Tie jatkuu edelleen marmorisen Tsaarin eli Znamenie-ikonille omistetun kappelin ohitse kohti luostarin Pyhää Porttia, jonka yläpuolella on apostolien Pietari ja Paavali kirkko, johon on nykyään sijoitettu pohjoisen Laatokan alueen ikoninäyttely. Pyhän Portin läpi kuljettuaan vieraat saapuvat luostariin. Erityisen huomionarvoisa käyntikohde on luostarin tärkein toimiva temppeli, Vapahtajan Kristuksen kirkko, jossa lepäävät pyhien luostarin perustajien pyhittäjien Sergein ja Hermanin Ihmeidentekijöiden maalliset jäännökset.

Retken aikana vieraat voivat nähdä trapesan yhteydessä sijaitsevan vanhimman Valamossa säilyneen Neitsyt Marian kuolonuneen nukkumisen kirkon sekä vuonna 2002 Valamon Jumalan Äidin ikonille pyhitetyn kirkon. He voivat myös tutustua munkkikammioihin, talousrakennuksiin sekä kunnioittaa entisaikojen valamolaisia kilvoittelijoita veljistön vanhalla hautausmaallla.

Matkamuistomyymälästä voi ostaa luostarissa valmistettuja esineitä muistoksi.

Retken pituus 1,5 km.

Retken kesto 2,5 tuntia.

Venäjä_Karjala_Valamo_Valamon luostari5 Venäjä_Karjala_Valamo_Valamon luostari3 Karjala_Valamo-4_400x300 Karjala_Valamo-3_400x300 Valamo003_400x300 Karjala_Valamo_Risti_400x300


Venäjä Karjalan Tasavalta Valamo – Ikiaikainen Valamolainen laulutapa

Konsertti tutustuttaa meidät ikivanhaan, kauniiseen kirkkolaulutraditioon, joka on uudelleen elpymässä Valamon luostarissa. Kuulijoille esitetään lisäksi kreikkalaiseen ja kartalia-kahetilaiseen kirkkolauluperinteeseen kuuluvia lauluja sellaisina kuin ne soivat Valamossa juhlallisten jumalanpalveluksien aikana.

Valamolaisen kirkkolaulajien äänitteitä on myynnissä halukkaille konsertin jälkeen.

Konsertin kesto 20 minuuttia.


Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Laatokan saaristo

Moottoriveneellä matkustatte Haussaaren ohi Markatsimansalmen kautta. Honkasalonsaarella kävelette Vahtimäelle, mistä avautuu ihana näköala Valamon saaristolle ja Laatokalle. Matka kestää 6 tuntia, moottorivene – 20 henkilöä.
Kysy hinta toimistostamme ryhmällesi.

Venäjä Valamo, Igumenskaja

Luostarin hotelli Igumenskaja sijaitsee Valamossa luostarin pääkompleksin toisessa ja kolmannessa kerroksessa 1850-luvulla rakennetussa rakennuksessa. Peruskorjattu v. 2003

Lue lisää
Venäjä Valamo, Zimnaja - Talvihotelli

Luostarin hotelli Zimnaja sijaitsee Valamossa entisen luostarin hotellin toisessa kerroksessa 1850-luvun rakennuksessa, lähellä Pääluostaria.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Kannas Käkisalmi Granat

Hotelli Granat on pieni hotelli joka sijaitsee Priozerskin hiljaisella alueella. Ei hässäkkää ympärillä. Paljon mäntypuita lähellä hotellia. Kaupunki on vain 20 minuutin päässä hotellista kävellen ja muutaman minuutin päässä autolla. Hotelli rakennuksella on oma historiansa ja on virallisesti tunnistettu maamerkki. Rakennettu noin 80 vuotta sitten, kuin Priozersk oli suomalainen kaupunki, Käkisalmi, ja sen tarkoituksena oli löytää seura. Tässä seurassa vietti vapaa aikaa korkein joukko tehtaan johtajia, jotka asuivat mökeissä, jotka sijaitsivat pitkin Ingenernaya katua. Vahvistus voi löytyä vanhoista valokuvista ja muistoista kaupungin entisistä asukkaista. Myöhemmin rakennusta hallinnoi tehdas kuitenkin hotellina ja ravintolana työntekijöille. 90 luvun alussa ravintola suljettiin, hotelli ostettiin ja siitä tuli yksityisomaisuutta. Tällä hetkellä se on viihtyisä ja kutsuva paikka asua. Hotellissa on 12 huonetta kahdessa kerroksessa. Edullisin majoitus on tarjolla huoneissa jossa on jaetut tilat. Lisäksi on remontoitu huoneet jossa on kaikki mukavuudet. Vieraille jotka tulevat autolla, on aidattu pysäköinti tila pihalla. kaikki huoneemme on varustettu jääkaapilla ja tv:llä. Hotelli toimii yksityisyys henkilöille mutta myös yhteisölle. Myös ryhmille. Huoneen voi varata puhelimitse tai sähköpostitse.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Kannas Käkisalmi Kexholm

Priozerskissa sijaitsevassa Kexholm-hotellissa on terassi ja sauna. Paikan päällä on tarjolla ilmainen WiFi ja ilmainen pysäköintimahdollisuus.Huoneissa on taulu-tv ja hiustenkuivaaja. Joissakin huoneissa on parveke.Asiakkaat voivat ruokailla hotellin ravintolassa. Hotellissa on myös baari. Pyynnöstä on saatavilla lounaspaketteja ja huonepalvelu.Kexholm Hotel on 700 metrin päässä Priozerskin rautatieasemalta

Lue lisää
Venäjä Karjalan Kannas Käkisalmi Korela

Entinen hotelli Vuoksenhovi. Suomalaisten vuona 1939 rakentama hotelli, jolla neljä kerrosta ja 127 vuodepaikkaa. Huoneet ovat vaatimattomat, vain muutamassa huoneessa oma suihku ja wc muut huoneet jakavat yhteiset suihkut ja wc-t. Hotellissa on pieni ravintola

Lue lisää
Venäjä Karjalan Kannas Käkisalmi Ladoga lomakylä

Yksikerroksinen puuhotelli (rivitalo) sekä
2 mökkiä (1 neljän hengen ja 1 kuuden hengen mökki).
Hotellihuoneissa WC, suihku, jääkaappi, minibaari, TV, huoneisiin oma sisäänkäynti.
Mökeissä yhteinen WC ja suihku, TV, vedenkeitin

Lue lisää
Venäjä Karjalan Kannas Käkisalmi Sanatorio

Sijainti Vuoksen rannalla, Käkisalmen linnan vieressä, pari kilometriä Käkisalmen keskustasta Pietarin suuntaan.Hotellissa on 25 huonetta, joissa wc ja suihku.Palvelut Käkisalmen sanatorion alueella: ruokala, tanssisali, elokuvasali, biljardi, venevuokraus, uimaranta. Alue on aidattu ja vartioitu.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Kannas Käkisalmi Ujut-Kors

Sijainti kaupungin ruutukaava-alueella kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Rakennettu uudeh­kon kerros­talon 2. kerrokseen, ei hissiä. 18 vuodepaikkaa, huoneissa WC ja suihku. Samassa rakennuksessa 50-paikkainen ravintola jonka yhteydessä baari, parturi, ompe­limo ja tur­kis­ompelimo.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Kannas Käkisalmi vapaa-aika motelli

Motelli sijaitsee Priozerskissa Leningradin alueella.Meidän on heti alussa varoitettava siitä että meidän motelli ei ole mikään perinteinen lepomaja. Se ei ole ehkä hotellikaan sen perinteisessa merkityksessä. Motelli ei vaadi mitään tähti- tai luokkaluokitusta. Jo useamman vuoden motelli on ollut rauhallisena mukavana suojana niille matkailijoille, pyhiinvaeltajille ja turisteille, jotka tekevät matkansa Karjalan, Laatokan ja Vuoksen kauniisiin luonnonsuojelualueisiin, maailman kuuluisiin saariin Valamoon ja Konevitsaan.Vaikka motelli sijaitsee Priozerskin kaupungin alueella, mutta se on kaukana kaupungin melua ja ruuhkaa. Se sijaitsee rauhallisella mäntyjen ympäröivällä paikalla. Alle kilometrin matkan päässä motellilta on Vuoksi-joen suisto, joka laskee Laatokkaan. Siellä sijaitsee laituri josta laivalla pääsee Valamoon ja Konevitsaan.Meidän motelli on erittäin sopiva paikka henkilöautoilla tai linja-autoilla matkustaville, niille jotka tarvitsevat turvallista parkkia, lämmintä suihkua ja yösijaa.Kohteen erikoisuutena on käytännöllisyys. Mökkien arkkitehtuuri on hyvin vaatimatonta, mutta ne ovat riittävän tilavia ja matkustajat pääsevät mökkeihin melkein suoraan auton ovesta. Rekisteröintimuodollisuudet rajoittuvat ajokortin tai passin esittelyyn. Huoneet on sisustettu yksinkertaisella tavalla, mutta siisteys on taattu. Ei ole mitään ylellisyyttä eikä liiallisuutta, mutta kaikkea tarvittavaa löytyy varmasti.Ruokailut turistiryhmille järjestetään tilauksesta. Aamiaista tarjotaan seisovasta pöydästä. Aamiaisen ruokalistaan perinteisesti kuuluvat: kaurapuuro, keitetyt kananmunat, juusto, erilaista makkaraa, kurkkuja ja tomaatteja, leipätuotteita, voita, maitoa, teetä, kahvia, konvehteja. Lounaat toivotaan tilaamaan erikseen ja etukäteen.Mitään erikoista huvia motellilla ei ole, mutta sieltä löytyvät lasten leikkipaikka, sulkapallo- lentopallo- ja jalkapallokentät. Iltaisin matkailijoiden toiveesta baarissa järjestetään musiikkiyhtyeiden esityksiä.Viidentoista-kahdenkymmenen minuutin kävelymatkan jälkeen sinä voit päästä hiekkarannalle ja mikäli haluat käydä uimassa Laatokan järven viileässä vedessä. Olkoon ilma mikä tahansa mutta Euroopan suuremman järven majesteettinen kauneus jättää unohtumattomia vaikutelmia.Motellin kiistamattomiin arvoihin kuuluvat mäntyhavun tuoksua täynnä poikkeuksellisen raitis ilma ja erittäin puhdas lähdevesi jota voi jouda suoraan hanasta.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Kaunis

Hyvin moderni ja viihtyisä hotelli sijaitsee Laatokan lahden rannalla. Rauha ja mukavuus, herkullinen ruoka ja kauniit näkymät historialliseen osaan kaupunkia odottavat sinua

Lue lisää
Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Lomakylä Winterin huvila

Tohtori Winterin huvila sijaitsee Laatokan rannalla 8 km. päässä Sortavalasta ja 64 km. päässä Värtsilän rajanylityspaikasta. Päärakennus oli rakennettu v. 1909 arkkitehdin Eliel Saarisen suunnitelman mukaan. Nyt talossa on museo. Talon ympärillä istutettiin kaunis puisto. Winterin talon lisäksi lomakylässä on
hotelli, jossa on 22 kahden hengen standart huonetta, 1 invahuone ja 1 sviitti
rivitaloa, jossa on 6 asuntoa sekä 5 mökkiä saunoineen

Lue lisää
Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Piipun piha

Hotel Piipun Piha sijaitsee Sortavalassa ja tarjoaa ravintolan. Ilmainen Wi-Fi-yhteys on käytettävissä.Kaikkiin huoneisiin kuuluu tv ja terassi. Omissa kylpyhuoneissa on suihku, hiustenkuivaaja ja bidee. Kaapelikanavat kuuluvat lisämukavuuksiin.Hotel Piipun Pihassa on 24h-vastaanotto, terassi ja baari. Asiakkaiden käytettävissä ovat myös kokous-, lippu- ja retkipalvelut.Sortavalan rautatieasema on 2,5 km:n päässä majoituspaikasta.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Seurahuone

Vanha suomalainen funkkistalo on avattu 1998 hotellina. Hotelli Seurahuone sijaitsee Sortavalan ydinkeskustassa Laatokan rannalla.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Skandinavia

2007 kunnostettu hotelli keskusta ruutukanava-alueen laidalla. Asuinkerrostalon 2. ja 3. kerroksessa, ei hissiä. 12 minuutin kävelymatkan päässä rannasta. 41 vuodepaikkaa, kuusi kahden hengen, seitsemän kolmen hengen ja neljä soluhuonetta, joissa wc, suihku ja TV. Soluhuoneissa wc ja suihku kahdelle huoneelle yhteiset. 3. kerroksessa kaksi uutta sviittiä.Kahvila-ravintola, iltaisin musiikkia ja viikonloppuisin kevyttä ohjelmaa ja pohjakerroksessa saunaosasto (erillinen sisäänkäynti), jossa olekelutula (pitkä ruokapöytä, jääkaappi, sohva) ja makuuhuone parivuoteella.Myymälöitä, yleisissä tiloissa ilmainen WiFi. Hotellin pihassa vartioitu, maksullinen pysäköinti.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Sortavala

Sijainti rauhallisella paikalla kaupungin keskustan lä­heisyydessä, ruutukaava-alueen laidassa entisiä poika- ja tyttö­lyseoita vastapäätä ent. Koulukadun var­rella. 77 vuodepaikkaa (23 kahden hengen, yhdeksän kolmen hengen ja yksi neljän hengen huonetta).Rakennus on koulun asuntola, majoitus vaati­mattomissa 4-huoneen soluissa, joilla yhteinen oleskelutila, WC ja suihku. Aamiaishuone ja itse­palvelu­keittiöitä, WiFi, vedenkeitin, kassakaappi.

Lue lisää

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huone 50 €/hlö

Hintaan sisältyy:
* Tilausajobussi
* Majoitus 1 yö Käkisalmella kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Illallinen hotellissa
* Retki Konevitsaan (opastettu kierros perillä)  ja lounas retken aikana
* Majoitus Sortavalassa 2 yötä kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Valamon koko päivän retki sisältäen lounaan ja kirkkokonsertin
* 2 x Illallinen Sortavalan hotellissa
* Vierailu Gogolevin galleriassa, sisäänpääsymaksut ja opastus
* Kuljettajan ja paikallisen matkanjohtajan majoitukset, retket ja päivärahat

Hinta edellyttää minimi 25 hengen ryhmää.

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Nämä ovat hintaesimerkkejä ryhmämatkoistamme

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!

Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.

Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.