Venäjä Laatokan Luostarit 1.-4.7.21

Valamo luostari ja Konevitsa luostari. Laatokan luostarit bussimatka, kiertomatka Karjalan kunnaille, kauniille luostarisaarille jossa silmä ja sielu lepää. Luonnonkauniit maisemat,
mukavat paikalliset ihmiset ja rento tunnelma värittävät tätä matkaa.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Laatokan Luostarit 1.-4.7.21

Valamo ja Konevitsa – Laatokan luostarit bussimatka

Kiertomatka Karjalan kunnaille, kauniille luostarisaarille jossa silmä ja sielu lepäävät! Luonnonkauniit maisemat, mukavat paikalliset ihmiset ja rento tunnelma värittävät tätä matkaa.

Konevitsan saari sijaitsee lähellä Käkisalmea. Keskellä Pohjois-Laatokkaa, n. 40 kilometrin päässä Sortavalasta, sijaitsee Valamon saaristo, joka jo itsessään on henkeäsalpaavan kaunis nähtävyys.

Lähdemme bussilla Helsingistä ja ajamme Vaalimaan raja-aseman kautta Käkisalmeen. Teemme päiväretket Konevitsan ja Valamon saarille sekä näemme upeat Ruskealan marmorilouhokset. Paluumatka tapahtuu Niiralan raja-aseman kautta ja paluu Helsinkiin on myöhään illalla.

Matkan hinta: 749 €/hlö

Matkapäivät 2.-5.7.2020

Matkaohjelma Laatokan Luostarit

1. pv torstai
Lähdemme Helsingistä Mannerheiminaukiolta kohti Karjalan kunnaita. Ajamme reittiä Porvoo, Kotka, Hamina ja halukkaat voivat tulla myös matkalta kyytiin. Raja ylitetään Vaalimaan aseman kautta ja sitten jatketaankin kohti Karjalan kunnaita ja illansuussa päädymme Kiviniemeen. Perillä majoitutaan hotelli Losevskajaan.

2. pv perjantai
Retki Konevitsan luostariin. Suosituksena on hartiat ja polvet peittävä vaatetus, naisilla lisäksi huivi. Luostarisaarelle matkataan laivalla ja tehdään opastettu kierros. Lähtö aamupäivällä Sortanlahdesta. Pääsemme tutustumaan mm. luostarin pääkirkkoon, luostarin munkkien huoneisiin ja Pyhävuoren skiittaan. Kierros kestää noin 2 h ja kuljemme noin 3 km verran kävellen. Nautimme myös lounaan luostarin Trapezassa. Paluu Sortanlahteen iltapäivällä. Retken jälkeen jatkamme matkaa Laatokan rantamaisemia pitkin bussilla kohti Sortavalaa. Majoitutaan hotelli Kaunis.

3. pv lauantai
Aamiaisen jälkeen siirrymme Sortavalan satamaan, josta laiva lähtee kohti Valamon luostarisaarta. Opastettu retki Valamossa, jossa nähdään mm. pääluostarin alue, Igumenien hautausmaa ja kirkkomusiikkikonsertti. Kierroksen keskellä siirrytään noin 15 min laivamatka pääluostarista Niikkananlahteen jossa nähdään ylösnousemuksen skiitta, Getsemanen skiitta sekä öljymäki. Lounas nautitaan trapezassa. Saarella tulee kävelymatkaa noin 3 km, joten suosittelemme hyviä kenkiä. Omia eväitä voi ottaa myös mukaan!

4. pv sunnuntai
Aamupalan jälkeen ryhmämme pääsee katsomaan Ruskealan marmorilouhosta, jonka jälkeen lähdemme paluumatkalle kohti Suomea.
Matkan aikana tutustumme kalliomaisemiin, paikkaan mistä 1700-luvulta alkaen hakattiin marmorilohkareita Pietarin palatsia ja kirkkoja varten. Käymme Ruskealan puistossa, marmorijärvellä sekä näemme Ruskealan koskia. Rajanylitus tapahtuu Niiralassa ja illalla myöhään olemme takaisin Helsingissä.

Bussin ajoreitti ja lähtöpaikat:
Helsinki, Mannerheiminaukio klo 07:15
Porvoo, linja-autoasema 08:00
Loviisa, Neste Ankkurituuli 08:30
Karhula, linja-autoasema 09:00
Hamina, linja-autoasema 09:20
Vaalimaa, Rajahovi 09:40


Venäjä Karjalan kannas Konevitsa luostari

Retki Laatokan lounaisosassa sijaitsevalle Konevitsan saarelle, joka on tullut kuuluisaksi sen vanhasta Jumalansynnyttäjän Neitsyt Marian syntymän luostarista. Retkiohjelmaamme kuuluu käynti luostarin pääkirkossa, jossa lepää Ihmeidentekijä Arseni Konevitsalaisen maalliset jäännökset, pyhimyksen, joka perusti tämän syrjäisen luostarin 1400-luvulla.

Tutustumme myös munkkikammioihin, luostarin hotelli- ja talousrakennuksiin. Reitti jatkuu pitkin hiljaista, hiekkaista metsätietä pitkin Pyhävuorelle, jolla sijaitsee Kazanin Jumalanäidin ikonille pyhitetty skiitta sekä tarunomaiselle Hepokivelle, hevosen pääkalloa muistuttavalle kivenjärkäleelle. Paikallisen perimätiedon mukaan pakanakansat suorittivat veriuhrejaan sen luona Pyhittäjä Arsenin saapumiseen ja hänen tekemäänsä käännytystyöhön asti. Nykyisin Hepokiven päällä sijaitsee pieni tsasouna, joka oli venäläisten pyhiinvaeltajien suosiossa 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa.

Toisin kuin mahtavan jylhä Valamo, Konevitsa tenhoaa hiljaisella ja vaatimattomalla kauneudellaan, jättäen sydämeen syvän rauhan tunteen.

Retken pituus 4 km ja kesto 3 tuntia.

Venäjä_Karjala_Konevitsa_Konevitsan luostari1 Venäjä_Karjala_Konevitsa_Konevitsan luostari3


Venäjä Karjalan Tasavalta Valamo seuramatka

* 2 tunnin kierroksella tutustumme pääluostarin alueeseen.
Valamon luostarin keskus on 43 metriä korkea pääkirkko, jonka kellotapuli on 71 metrinen. Valamon Pääkirkko koostuu ylä- ja alakirkosta. Pääkirkon yläkerta on korkea ja avara, kauniisti kaartuva temppeli. Matala alakirkko on Valamon luostarin elävin ja tunnelmallisin rukoushuone, ja se on täysin kunnostettu ja jatkuvasti käytössä. Hienoksi kunnostetun luostarin portin yläpuolella on Valamon ikonimuseo.

* kokopäiväretkeen kuuluu 2 kierrosta pääluostarin alueella ja Uuden Jerusalemin skiitta, lounas Uuden Jerusalemin skiitan trapesassa sekä kirkkolaulukonsertti.
Kiertokävelyn reitti kulkee seudulla, joka sai 1900-luvulla nimen Uusi Jerusalem. Sen keskus on korkealla Laatokan rannalla sijaitseva Uuden Jerusalemin skiitta, jonka alakirkon takaosassa on Jerusalemin pyhän haudan esikuvan mukainen Kristuksen hautaluola.
Uuden Jerusalemin skiitalta vie metsätie kohti Getsemanen istutettua puutarhaa, jossa eteläisten lehtipuulajikkeiden ja luonnonkauniiden syreenipensaiden keskellä sijaitsee pieni ja kodikas Getsemanen skiitta ja sen puinen Neitsyt Mari­an kuolonuneen nukkumisen kirkko.
Retki päättyy Öljymäelle, missä Herran Taivaaseen astumisen kappelin luota avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle.
Kierroksella seurataan 1900-luvun alun suosittua venäläisten pyhiinvaeltajien reittiä.

 

Karjala_Valamo_Risti_400x300Valamo003_400x300Karjala_Valamo-4_400x300

Venäjä Karjalan Kannas Kiviniemi Losevskaja matkailukeskus

Vuoksen rannalla sijaitseva suurehko lomakeskus. Rakennettu vuonna 1975.Alueella on 4 erillistä majoitusrakennusta, joissa 2-3 kerrosta, ei hissejä. Yhteensä yli 200 vuodepaikkaa.
Kaikissa huoneissa suihku/kylpy, wc jääkaappi ja televisio.Alueella erillinen ravintolarakennus, jossa myös baari. Ravintolassa 100 paikkaa, tanssia iltaisin. Tilaussauna.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Kaunis

Hyvin moderni ja viihtyisä hotelli sijaitsee Laatokan lahden rannalla. Rauha ja mukavuus, herkullinen ruoka ja kauniit näkymät historialliseen osaan kaupunkia odottavat sinua

Lue lisää

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova
Viipuri on vanha ruotsalainen, venäläinen, suomalainen, neuvostoliittolainen, ja nyt venäläinen kaupunki. Linnan rakensivat ruotsalaiset, päätorni on saanut nimensä norjalaisen pyhimyksen Pyhän Olavin mukaan, mutta linnaa muistelevat suomalaiset – niin kuin kaupunkiakin. Viipuri on historiassaan ollut idän ja lännen portti ja kauppakaupunki.
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikavyöhyke +1
Kesäaika ei ole käytössä

Ryhmäviisumin anomista varten tarvitaan:

* viisumianomuskaavake
* passin valokopio (mustavalkoinen).
Kopion tulee olla koko passitietoaukeamasta. Kopioita ei saa suurentaa eikä pienentää.
Jos lähetät valokopion sähköisesti, sen tulee olla pdf muodossa.

Passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
Jos lähetät valokuvan sähköisesti, sen tulee olla jpeg muodossa.
* matkustajavakuutustodistus Venäjän viisumia varten

Viisumin käsittelyaika 21 pv

 

Hintaan sisältyy:
* Bussikuljetus suomalaisella tilausajobussilla
* Majoitus aamiaisella Kiviniemi hotelli Losevskaja 1 yö jaetuissa huoneissa
* Opastettu retki (puolipäiväretki) Konevitsan luostarisaarelle sisältäen lounaan
* Majoitus aamiaisella Sortavalassa hotelli Kaunis 2 yötä
* Opastettu retki Valamon luostarisaarella sisältäen lounaan ja kirkkokonsertin
* Vierailu Ruskealan marmorilouhoksilla
* Suomenkielinen opas alkaen Viipurista

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huone 75 €/hlö
* Venäjän ryhmäviisumi (Suomen kansalaisille) 79 €/hlö
* Illalliset hotelleilla (3 x illallinen) 52 €/hlö

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuudenalainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Passi, viisumi, matkaterveys ja matkavakuutus

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla >> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555