Pietari_Delfin1_400x300
Venäjä Pietarin perhematka – Akvaariotalo, Delfinaario

OKEANARIUM Akvaariotaloon, joka sijaitsee Planeta Neptun Kauppakeskuksessa, samassa yhteydessä toimii myös lasten suosikkipaikka – Dino Park Meriakvaarion erikoisuus on 35 metriä pitkä tunneli, jota pitkin kulkiessa vesi ympäröi kävijän joka puolelta ja tämä kokee olevansa itse meren jumala Poseidon valtakunnassaan.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Pietarin perhematka – Akvaariotalo, Delfinaario

Lasten Pietari – tule tutustumaan Pietarin moniin perhekohteisiin

Lapsiperheen Pietarin-seikkailu voi alkaa heti, kun astutaan junaan. Nimittäin junassa on leikkivaunu, jossa matka taittuu nopeasti.

Olemme valinneet hotelliksi Neptunin, jonka yhteydessä toimii myös Ocenarium, jossa voi nähdä niin trooppisia kaloja ja kilpikonnia kuin pohjoisten vesien asukkejakin. Hai- ja hyljeshow’ta pääsee seuraamaan kerran päivässä.
Grand Maket -pienoismallimaailmassa näette Venäjän kunkin alueen tyypilliset piirteet: Kaukoidän satamissa lastataan laivoja samaan aikaan, kun Uralilla tehdään metsätöitä ja Karjalan niityillä laiduntavat lehmät ja lampaat.

Kulttuurinnälkäisille perheille järjestetään Eremitaasissa myös lapsille sopivia kierroksia.

Hintaesimerkkimme 4 pv:
Aikuinen Helsingistä 309 € / hlö
Lapsi alle 16 v. Helsingistä 199 € / hlö

Aikuinen Kouvolasta 270 € / hlö
Lapsi alle 16 v. Kouvolasta 175 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Junamatkat 2-luokassa, Allegrolla
* Majoitus kahdenhengen huoneissa aamiaisella
* Lapsen majoitus lisävuoteella
* Hotellin rekisteröintimaksu

Pyydä toiveidesi mukainen perheellesi räätälöity paketti, teemme tarjouksen!

Esimerkkimatkamme

Torstai
Junamatka Helsingistä alkaa Allegrolla. junassa on lapsille leikkitila ja säilytystila lastenvaunuille,
Pietariin saapumisen jälkeen voi lähteä heti retkille tai varata kuljetuksen hotelliin, jossa huoneen saa käyttöön n. klo 14.00.

Hotellin yhteydessä sijaitsee  OKEANARIUM Akvaariotalo, sekä Planeta Neptun Kauppakeskus. Samassa yhteydessä toimii myös lasten suosikkipaikka – Dino Park.

Meriakvaarion erikoisuus on 35 metriä pitkä tunneli, jota pitkin kulkiessa vesi ympäröi kävijän joka puolelta ja tämä kokee olevansa itse meren jumala Poseidon valtakunnassaan. Lajivalikoima on runsas, ja akvaarioaltaissa polskivat lähijärvien tutut ja valtamerten eksoottiset kalalajit, mm. piraijat, joiden altaassa käy melkoinen kuhina ruokinta-aikaan. Akvaariotalossa on useita hailajeja ja ruokinta-aikana sukeltajat laskeutuvat altaisiin ruokkimaan hait. Haiden ruokinta-esitys n. klo 19.00. Kauppakeskuksessa sijaitsee useita ravintoloita.

Perjantai
Aamiainen hotellissa
Kiertoajelu, jonka aikana tutustutaan Pietarin kauniiseen keskustaan. Kiertoajelu päättyy RISTISAARELLE, joka on Nevan haarojen ympäröimä hieno ulkoilukohde keskustan tuntumassa. Saari on ollut pietarilaisten vapaa-ajanviettopaikkana jo tsaarien ajoista lähtien. Saarella on suuri, moderni huvipuisto Divo Ostrov eli Ihmesaari sekä Delfinaario, jossa delfiinien lisäksi esiintyvät merileijonat ja maitovalaat.

Illaksi kannattaa varata liput jo etukäteen huimaan delffiini esitykseen. DELFINAARIOSSA voi katsoa vauhdikkaan ja mieleenpainuvan esityksen, jossa delfiineillä on pääosa. Delfiinit ovat uteliaita ja leikkisiä. Niiden avulla mekin voimme oppia tuntemaan valtamerten elämää. Mahdollisuus myös ottaa kuvia delfiinien kanssa.

Tämän jälkeen OSTOKSILLE kauppakeskus Galeriaan. Keskuksessa kauppojen ja ravintoloiden lisäksi mm. Happylon Pirates Park sisähuvipuisto, sekä Unikum tiedemuseo.

Illaksi kannattaa varata jo etukäteen liput Pietarin maailmankuuluun SIRKUKSEEN. Näemme huippuesiintyjiä – taikureita, akrobaatteja, eläimiä, klovneja, nuorallatanssijoita. Sirkustaidetta parhaimmillaan!

Lauantai
Aamiainen hotellissa

Päivän ohjelmaksi voimme suositella käyntiä GRAND MAKET – pienoismallimaailmaan, jossa näette Venäjän kunkin alueen tyypilliset piirteet: Kaukoidän satamissa lastataan laivoja samaan aikaan, kun Uralilla tehdään metsätöitä ja Karjalan niityillä laiduntavat lehmät ja lampaat.

ERATHA museossa voi tutustua nykytaiteeseen.

Sunnuntai
Aamiainen hotellissa
Suosittelemme vierailua MINDO perhospuutarhassa, jossa hyvällä onnella saat houkuteltua perhosen kämmenellesi.  HERKKUKAUPPA JELISEI – on kauppa lasten mieleen, ihanat suklaaleivokset vievät miltei kielen mennessään.

Kuljetus juna-asemalle hyvissä ajoin ennen junan lähtöä.
Paluu Allegro junalla Suomeen

Neptun ****

Sijainti: Pietarin historiallisessa keskustassa, pienteollisuusalueella. Planeta Neptun ostos- ja viihdekeskus sekä Ocenarium ovat hotellin liepeillä.
Osoite: 93 a Obvodny Canal Embankment.
Tel: +7 (812) 324-46-10
Lähin metroasema: Zvenigorodskaja n. 15 min. kävelymatka (n.1 km)
Huoneita: 150 huonetta.
Huonevarustus: suihku, satelliitti-TV ja -puhelin, minibaari, osassa ilmastointi
Hotellin palvelut: ravintola, baari, "Russian Vodka" -kauppa, Business Centre, 5 kokoustilaa, urheilu- ja vapaa-ajanviettokeskus, jossa uima-allas, turkkilainen kylpy, 2 saunaa, kuntosali, keilaus, biljardi, tenniskenttä. Vartioitu pysäköintialue.

Pietari_Neptun_hoel_top_all_big_800x600Pietari_Neptun_hotelli_Twin_800x600Pietari_Neptun_hotelli_Uima-allas_800x600

Hankimme teille liput oopperaan, balettiin, sirkukseen, konsertteihin tai vaikkapa KHL jääkiekkomatsiin.
Kauttamme saa lippuja myös mm koripallo ja jalkapallo-otteluihin.
Lippuvaraukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä Pietarilaiset rakastavat kulttuuria ja usein näytännöt ovat loppuunmyytyjä.

Retkillä on mukana suomenkielentaitoinen opas.
Retket kannattaa varata viimeistään 2 viikkoa ennen saapumista, mutta suomenkieliset oppaat tulee varata riittävän ajoissa.

Retki voi alkaa satamasta, rautatieasemalta tai hotellilta.
Kaikilla retkillämme on mukana suomenkielentaitoinen opas.
Retket päättyvät samaan paikkaan, mistä retket alkavat.
Asiakkaan toivomuksesta retken voi päättää myös keskustaan.

Yksityisviisumia varten tarvitaan:
* viisumianomuskaavake
* passi, joka on voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
* matkustajavakuutustodistus

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.

Pietari on yksi kauneimmista kaupungeista maailmassa. Siellä on loisteliaita palatseja, katedraaleja ja monumentteja, erinomaiset museot, vilkas taide-elämä, hyviä liiketoiminta mahdollisuuksia ja ystävällisiä ihmisiä.

Asukkaat: Noin 5 miljoonaa asukasta
Hätänumero: Ulkomaalaisia palvelevan paikallismiliisin numero Pietarissa on +7812 278 3014, Palokunnan numero 01 ja ambulanssin 03
Juomavesi: vesi ei ole juomakelpoista ja juomavettä kannattaa ostaa pullotettuna kaupoista
Passi: passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen
Puhelut Suomeen: +358 ja suuntanumero (ilman nollaa) ja vastaanottajan numero tai +358 ja matkapuhelinnumero (ilman ensimmäistä nollaa)
Rokotukset: Tarkasta rokotustarve terveyskeskuksesta.
Suomen konsulaatti Pietarissa: Generalnoje konsulstvo Finljandii Preobrazhenskaja pl. 4, 191028 St. Petersburg D-194
Sähkö: Sähkövirta 220 V, litteät suomalaiset pistokkeet käyvät yleensä.
Valuutta: Rupla. 1 euro on noin 40 ruplaa.
Viisumi: Venäjälle tarvitaan viisumi. Kysy lisätiedot toimistostamme.
Viisumin rekisteröinti: Hotelli hoitaa viisumin rekisteröinnin

Nähtävyydet: mm. Iisakin kirkko, Eremitaasi, Pietari-Paavalin linnoitus, pääkatu Nevskiy Prospekt, Mariinskyn teatteri, Verikirkko, Jusupovin palatsi, Aleksanteri Nevskin Luostari ja hautausmaa, Katariinan palatsi ja Pietarhovin puisto.

Ravintolat: Kuuluisa Nevski Prospekt katu on lähistöineen paras paikka löytää hyvä ravintola, alueella on paljon kansainvälisiä ravintoloita erityisesti italialaiset ja kiinalaiset ravintolat ovat suosittuja. Myös paikalliset pikaruokaketjut ovat oiva tapa syödä venäläistä ruokaa, esimerkiksi blinejä, salaatteja ja keittoja.

Ravintoloita ja kahviloita: Cafe Zoom, Os: Gorokhovaya Ulitsa 22 Literaturnoe Cafe, Os: Nevsky Prospekt 18 Buharin Dvor, Os: Nevski Prospekt 22 Evrasia, Os: Nevskiy Prospekt 88 L’Europe Restaurant, Os: Mikhailovskaya Ul.1 Kalinka-Malinka, Os: Italianskaya Ulitsa 5 Patio Pizza, Os: Nevskiy Prospekt 30

Ostospaikat: Nevski Prospekt pääkatu on reilun viiden kilometrin pituinen ostoskatu, mikä on pullollaan erilaisia kauppoja. Nevski Prospekt kadun liikkeet ovat myös poikkeuksellisesti avoinna sunnuntaisin.

Ostoskeskuksia : DLT, Os: 21/23 Bolshaya Konyushennaya Ul. Gostiny Dvor, Os: Nevsky Prospekt 35 D-137 Galleria, Os: 90/92 Nevsky Prospekt Passazh-tavaratalo, Os: Nevsky Prospekt 48 Planeta Neptun, Os: Marata Ulitsa 86 Prisma, Os: Ul. Aleksandra Nevskogo 2 Stockmann, Os: Nevsky Prospekt 25 Maxidom, Os: Moskovskiy Prospekt 131

Liikkuminen: Mikäli kaupungissa mielii nähdä paljon, kannattaa askelia säästellä ja käyttää mahdollisimman paljon metroa. Pietarissa on myös paljon johdinautoja, linja-autoja ja marshrutka-minibusseja, jotka kuskaavat ihmisiä noin 50-60 sentin maksua vastaan ympäri kaupunkia.

Teatterit: Eremitazhin teatteri sijaitsee suuren Eremitaasin vieressä. Os: Dvortsovaja nab. 34.
Mariinsky –teatteri on historiallinen baletti – ja opperateatteri Pietarissa. Os: Teatralnaja ploshad.
Mihalovsky musorgski -teatteri on Pietarin toiseksi suurin oopperatalo. Os: Ploshad Iskusstv.
Nikolain palatsi on kuuluisa ”Feel yourself Russian” folkshowsta. Os: Truda aukio.

Venäläisiä sanoja/sanontoja:

Kiitos =спасибо (spasibo)
Anteeksi =извините (izvinite)
Tervehdys (sinuttelu) = привет (priviet)
Olkaa hyvä = пожалуйста (pozaljusta)
Hyvää huomenta =доброе утро (dobroje utro)
Hyvää päivää (teitittely) = здравствуйте (zdravstvujte)
Hyvää iltaa = добрый вечер (dóbryj véčer)
Hyvää Yötä = спокойной ночи (spokójnoj nóči)
Mitä tämä maksaa = сколько стоить (skolko stoit)

Numerot: 1=один (adin) 2=два (dva) 3=три (tri) 4=четыре (tsitiri) 5=пять (pjat) 6=шесть (sest) 7=семь (sem) 8=восемь (vosim) 9=девять (devit) 10=десять (decit)

Kymenmatkojen toimisto Kymi Travel palvelee teitä Pietarissa seuraavasti: avoinna ma-pe klo 10-18 Venäjän aikaa. Toimisto viettää Venäläiset juhlapyhät. Puh: +7 812 3368 189