Kotka Seikkailujen saaret – leirikoulu

Merellinen leirikoulu Kotkassa. Kotkan kaupunki on rakennettu monille saarille. Keskustan nimi on Kotkansaari ja sille johtaa monta siltaa muille saarille rakennetuista kaupunginosista. Meren ympäröimässä kaupungissa on rantaviivaa 170 km ja merta Kotkalla on enemmän kuin maata ja saaria kaikkiaan 400.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Kotka Seikkailujen saaret – leirikoulu

Merellinen leirikoulu Kotkassa

Kotkan kaupunki on rakennettu monille saarille. Keskustan nimi on Kotkansaari ja sille johtaa monta siltaa muille saarille rakennetuista kaupunginosista. Meren ympäröimässä kaupungissa on rantaviivaa 170 km ja merta Kotkalla on enemmän kuin maata ja saaria kaikkiaan 400. Kotkan halki virtaa Kymijoki ja sen kolme haaraa laskevat Kotkan kohdalla Itäiseen Suomenlahteen.

Kolmen päivän (ke-pe) Leirikoulu Kotkassa

Hinta:
16m2 leirintämökeissä:         250 € / lapsi
20m2 leirintämökeissä:         280 € / lapsi

Hintoihin sisältyy:
Mökkimajoitus 2 vrk, oma makuupussi tai lakanat (4 hlön 16m2 leirintämökeissä tai 4 hlön 20m2 mökeissä missä suihku ja wc), ohjelmassa mainitut ruokailut, ohjelman mukaiset opastukset ja sisäänpääsymaksut, 1 x iltasauna (omat pyyhkeet), Kuljettaja, sekä 1 x opettaja ilmainen.

 

Keskiviikko Maretarium ja Meriristeily Varissaareen

12.00 saavutaan majoittumaan Santalahden lomakylään Mussalon saareen. Mökkialueeseen tutustuminen ja mökkien jako. Majoitus 4 henkilön 16m2 leirintämökeissä tai 20m2 leirintämökeissä (omat liinavaatteet). Lounas Santalahdessa. Lounaan jälkeen lähdetään bussilla kohti Kotkan keskustaa.

Klo 14.00 – 15.00 Maretarium

Tutustuminen Suomen ensimmäiseen kansainväliset mitat täyttävään akvaariotaloon. Akvaariotalo Maretarium on ainutlaatuinen kohde maailmassa: se esittelee suomalaisten vesistöjen vedenalaista maailmaa. Maretariumissa voi tehdä kalamatkan Lapin tunturipuroista Suomenlahden merialueelle. Eksoottisten vesien värikylläisiin kaloihin nähden hillitynnäköisten kotimaisten kalalajien määrä on yllättävä: yli 50 erinäköistä lajia on sijoitettu akvaarioihin niille ominaisiin ympäristöihin. Yksi kiinnostavimmista on valtava 7 metriä syvä ja läpimitaltaan 10-metrinen Itämeriallas.

15.30 Aivan Maretariumin vierestä Sapokan satamasta noustaan alukseen ja seilataan kohti Fort Elisabeth linnakesaarta, jossa opastettu tutustuminen saareen. Saaresta jatketaan merikierrolla, jossa liikutaan historiallisten Ruotsinsalmen meritaistelujen alueella. Risteilyn aikana nautitaan lohikeitto päivälliseksi.

17.00 Meriretki päättyy Sapokkaan

18.00-20.00 Saunominen Santalahdessa ja nuotiolla iltapalaksi makkaran paistoa.

Torstai Sapokan salaisuudet ja Merikeskus Vellamo Klo 09.00 – 10.00 Sapokan salaisuudet kierros

Sapokan porteilla tavataan Kotkan matkailuoppaat ja lähdetään Sapokan salaisuudet kierrokselle: kierretään Sapokan vesipuisto ja tehdään pieniä tehtäviä, Esimerkiksi arvioidaan Pookinmäen korkeutta ja mitataan maastossa, tehdään solmuja pollariin, kuunnellaan ääniä, kuvasuunnistusta. Kierroksen jälkeen opas saattaa ryhmän Merikeskus Vellamoon.

Klo 10.30 – 11.30 Merikeskus Vellamo

Merikeskus Vellamo on ainutlaatuinen kohtaamispaikka. Sen aaltoa muistuttavan katon alla tarinoita luovat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo ja Tietokeskus Vellamo. Opastus Suomen merimuseon Pohjantähti, Etelän risti -päänäyttelyssä tutustuttaa merenkulun historiaan ja siihen, miten merenkulku vaikuttaa meidän kaikkien arkeen. Aiheeseen perehdytään niin merenkulkijoiden, laivojen kuin lastituotteidenkin näkökulmasta.

Klo 11.30 – 12.30 lounas Merikeskus Vellamon yhteydessä ravintola Laakongissa

Lounaan jälkeen omaa vapaata aikaa Merikeskus Vellamossa ja vaikka ostoksilla käynti kauppakeskus Pasaatissa tai omatoimiseen tutustumiseen Kotkan keskustassa.

17.30 Päivällinen Santalahdessa. Omatoimista ajanvietettä mm. minigolf, luontopolut, tuulipuiston luontopolku, rantalentis.

19.30 Iltapala Santalahdessa

Perjantai Historiakierros & kotimatkalle 08.00-09.00 Aamiainen

09.30-10.30 tavataan opas Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla. ”Keisarin adjutantti”-rooliopas ottaa ryhmän vastaan majalla ja antaa ohjeita majalla liikkumiseen. Oppaan kanssa tutustutaan miten keisariperhe vietti aikaansa Langinkoskella.

10.30-11.30 Kyminlinna, tutustutaan vanhaan maalinnoitukseen. Venäläiset rakensivat 1700-luvun lopulla joenylityspaikalle pienen tähdenmuotoisen kenttälinnakkeen. Sitä alettiin laajentaa vuosisadan vaihteessa. Viidentoista vuoden rakennusurakan jälkeen linnoitus oli lähes valmis. Suomen sodan jälkeen v. 1809 Kyminlinna jäi syrjäiseksi, kun koko Suomi liitettiin osaksi Venäjää. Vuodesta 1939 lähtien Kyminlinna on ollut suomalaisen sotaväen käytössä. Nyt sotilaat ovat muuttaneet pois ja linnoitukseen pääsee tutustumiskäynnille.

12.00-13.00 Lounas Kotkassa ennen kotimatkalle lähtöä.

2–5 henkilön leirintämökki – 16 m²

Mökit sijaitsevat leirintäalueen loivilla keskikallioilla, metsän siimeksessä. Kaikki Santalahden Lomakylän palvelut ovat kävelymatkan päässä. Mökkejä on 11 kpl.
tupa
keittonurkkaus
katettu kuisti

Varustus: TV, jääkaappi, astiat, keittolevy, kahvinkeitin, mikroaaltouuni, pirttikalusto, sähkölämmitys (talvilämmin), peitot, tyynyt, liinavaatteet (aluslakana, pussilakana ja tyynyliina) sekä kylpypyyhkeet.

Kahden henkilön mökissä on parivuode 160x200 cm. Neljän henkilön mökissä kaksi kerrossänkyä 4 kpl 80x200 cm. Viiden henkilön mökissä kerrossänky 3 kpl 80x200 cm ja parivuode 160x200 cm.

Suihkut, wc:t ja tiskaushuone ovat leirintäalueen nykyaikaisissa huoltorakennuksissa mökkien lähellä.

 4 henkilön mökit – 20 m²

Mökit sijaitsevat aurinkoisessa etelärinteessä uimarannan vieressä. Kaikki Santalahden Lomakylän palvelut ovat kävelymatkan päässä. Mökkejä on 9 kpl.
tupa
tupakeittiö
suihku ja wc
katettu kuisti

Varustus:  Kaapeliverkon digitaalinen 32” taulutelevisio, radio, suihku, wc, jääkaappi, astiat, keittolevy, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni, sähkölämmitys (talvilämmin), pirttikalusto, peitot, tyynyt, liinavaatteet (aluslakana, pussilakana ja tyynyliina) sekä kylpypyyhkeet.

Tuvassa kerrossänky 2 kpl 80x200 cm ja vuodesohva 160x200 cm.

Nämä ovat hintaesimerkkejä ryhmämatkoistamme

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!

Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.

Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.