Lissabon_old town and the castle of Lisbon in Portugal400x300
Portugal Lissabon

Portugalin pääkaupunki Lissabon on yksi Euroopan lämpimimpiä pääkaupunkeja. Siellä näkyy vahvana maurien vaikutus ja Atlantin tuulahdukset luovat kaupungille sen oman persoonallisen luonteensa. Maurien jäänteitä voi ihailla kaupunkikukkula Alfamassa, kulttuurista nauttia monissa gallerioissa ja museoissa. Portugalilainen ruokakulttuuri on yksinkertaista, mutta monipuolista ja mikäpä sen mukavampaa kuin nauttia lasillinen makeaa viiniä tai vaikkapa portugalilaista kahvia fado-musiikin säestyksellä. Onpa Lissabonin sanottu muistuttavan hieman Brasialiaakin olemukseltaan.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Portugal Lissabon

Tunnelmallinen maailmankaupunki – Lissabon

Tule mukaan kävelykierrokselle hienostuneen alakaupungin alueelle sekä Alfamaan, joka on yksi Lissabonin vanhimmista kortteleista kapeine tunnelmallisine kujineen. Satojen vuosien ajan Lissabonin alakaupunki on ollut kaupungin sosiaalisen ja hengellisen elämän keskus.  Ylhäältä Alfaman kukkulalta on henkeäsalpaavat näkymät kaupungin ylitse.

Portugalin pääkaupunki Lissabon on yksi Euroopan lämpimimpiä pääkaupunkeja. Siellä näkyy vahvana maurien vaikutus ja Atlantin tuulahdukset luovat kaupungille sen oman persoonallisen luonteensa. Maurien jäänteitä voi ihailla kaupunkikukkula Alfamassa, kulttuurista nauttia monissa gallerioissa ja museoissa. Portugalilainen ruokakulttuuri on yksinkertaista, mutta monipuolista ja mikäpä sen mukavampaa kuin nauttia lasillinen makeaa viiniä tai vaikkapa portugalilaista kahvia fado-musiikin säestyksellä. Onpa Lissabonin sanottu muistuttavan hieman Brasialiaakin olemukseltaan.

Lissabonin matkoillamme voit nauttia yksityisyydestä, mutta myös osallistua ohjattuihin retkiimme.

Hintaesimerkkimme 5 pv: 480 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot turistiluokassa m/p
* Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
* Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
* Hotelliaamiainen

Kuljetukset lentokentältä:
Yhdensuuntainen kuljetus (sisältää suomenkielisen oppaan) – Enintään 1h30 min
alk 25 €/hlö

Retkiohjelmamme:

Toinen päivä – Sunnuntai puolipäiväretki – Lissabonin kaupunkikiertoajelu, Belem ja Valtioiden puisto.

Bussilla tehtävä kierros alkaa hotellilta tai retkipysäkiltä suomenkielisen oppaan kanssa.

Kuljetus Belemin historialliseen kaupunginosaan. Belem on vaikuttava kaupunginosa, jossa nähtävillä on Portugalin löytöretkien ajan historiaa 1400 – 1500 -luvuilta. Belemissä on mahdollista vierailla mm. Hieronymoksen luostarin kirkossa, kuuluisalla Belemin tornilla ja laivan mallisella Löytöretkien monumentilla Tejo-joen rannassa.

Ajomatkalla Belemistä Valtioiden puistoon teemme samalla kattavan kaupunkikiertoajelun, jossa saamme hyvän yleiskuvan kaupungista. Vierailu Valtioiden puistossa, jossa pidettiin Maailmannäyttely vuonna 1998. Tänä päivänä alueella on urbaania, näyttävää nykyarkkitehtuuria. Alueelta löytyy paviljonkeja joissa järjestetään suuria tapahtumia ja kongresseja, kaupunkitaidetta, 17 km pitkä Vasco da Gaman silta ja muuta erikoista, tyylikästä arkkitehtuuria. Valtioiden puistossa sijaitsee myös kuuluisa Oceanarium, maailman suurin meriakvaario, jossa on näytteillä harvinaisia vedessä eläviä lajeja. Paluu hotellille.

Puolipäiväretkien hinta:
Sisältäen suomenkielisen oppaan – Enintään 4 tuntia
Väh. 6 henkilöä – 58,00€ /hlö
Sisäänpääsymaksut ei sisälly hintaan

Kolmas päivä – Maanantai – Lissabonin kävelykierros – Kävelykierros Alakaupunki ja Alfaman historiallinen kortteli.

Kierros alkaa Lissabonin ydinkeskustan retkipysäkiltä suomenkielisen oppaan kanssa.
Kattava kävelykierros hienostuneen alakaupungin alueella sekä Alfamassa, joka on yksi Lissabonin vanhimmista kortteleista kapeine tunnelmallisine kujineen.

Satojen vuosien ajan Lissabonin alakaupunki on ollut kaupungin sosiaalisen ja hengellisen elämän keskus. Maanjäristys vuonna 1755 raunioitti alakaupungin, mutta johti sen innovatiiviseen uudelleenrakentamiseen. Ylhäältä Alfaman kukkulalta on henkeäsalpaavat näkymät kaupungin ylitse.
Paluu takaisin ydinkeskustaan.

Hinta – enintään kolme tuntia:
Vähintään 4 henkilöä – 44,00 € /hlö

Kolmas päivä – Maanantai – Lissabonin kävelykierros – Kävelykierros yläkaupungissa – Bairro Alto ja Chiado

Kattava kierros yläkaupungissa Bairro Alton ja Chiadon kaupunginosissa alkaa retkipysäkiltä Lissabonin ydinkeskustassa.
Nousemme yläkaupunkiin käyttäen vanhanaikaista, tyylikästä Santa Justan hissiä vuodelta 1902. Tutustumme lukuisiin nähtävyyksiin yläkaupungissa Bairro Alton ja Chiadon alueella.

Kierrokseen sisältyy vierailu Carmon kirkon raunioilla ja museossa sekä Portviini-instituutin tunnelmallisessa, tyylikkäässä portviinibaarissa.
Laskeutuminen alas ydinkeskustaan tapahtuu Glorian ylämäkiraitiovaunulla, joka on yksi Lissabonin erikoisuuksista.
Paluu hotellille.

Hinta – enintään kolme tuntia:
Vähintään 4 henkilöä – 60,00 € /hlö
Sisältää pääsymaksut: Carmon museoon, Glorian ylämäkiraitiovaunuun ja Santa Justan hissiin

Neljäs päivä – Tiistai Kokopäiväretki – Sintran, Cabo da Rocan ja Cascaisin kierros. Sintra, Cabo da Roca ja Cascais

Bussilla tehtävä kierros alkaa hotellilta tai retkipysäkiltä suomenkielisen oppaan kanssa.
Lähtö Lissabonista kohti Sintraa, jossa asiakkailla on vapaata aikaa nauttia yhdestä kauneimmista kylistä Portugalissa kuninkaallisine palatseineen, käsityöliikkeineen ja kuuluisine leivoskahviloineen.

Mahdollisuus vierailla Kansallispalatsissa tai Penan palatsissa. Vapaata aikaa lounastaukoa varten.
Sintran jälkeen matka jatkuu kohti Cabo da Rocaa, Manner-Euroopan läntisintä kolkkaa. Cabo da Rocalta matkataan rannikkoa pitkin, ohittaen kuuluisan Guinchon uimarannan, ja jatkaen aina Cascaisin viehättävään rannikkokaupunkiin saakka. Huikeat näköalat Cascaisin lahdelle ja rannikolle. Paluumatkalla ohitamme Estorilin kaupungin, jossa näemme kuuluisan Estorilin kasinon.
Paluu Lissaboniin kulkee kaunista rantamarginaalia pitkin.

Hinta – enintään kahdeksan tuntia:
Vähintään 6 henkilöä – 95,00 € / hlö
Ei sisällä sisäänpääsyä Penan palatsiin
Lounas ei kuulu hintaan

Hotel Mundial 4*
Praça Martim Moniz, nº 2 - 1100 341 Lisboa - Portugal

Tel: 00351 21 8842000 / Fax: 00351 21 8842110

Hotellin sijainti on yksi sen erityispiirteitä. Hotelli sijaitsee aivan Lissabonin sydämessä alakaupungissa, historiallinen Pyhän Yrjänän linnoitus taustalla ja Rossion keskusaukio lähellä. Hotellin 350 huonetta (sisältäen kolme sviittiä) on kaikki varustettu ilmastoinnilla, puhelimella, radiolla, satelliitti-tv:llä, minibaarilla, turvalokerolla, kaksoislasitetuilla ikkunoilla, hiustenkuivaajalla, kylpytakeilla ja ympärivuorokautisella huonepalvelulla. Hotellin tiloissa toimivat näköalaravintola "Varanda de Lisboa", kahvila-ravintola "Jardim Mundial" ja baari S. Jorge.

Lisätilat: Business Center, yksityinen autoparkki, pesulapalvelu, solarium ja ostosmahdollisuuksia samassa rakennuksessa.

 

Hotel Tivoli Jardim 4*

Rua Júlio César Machado, 7 - 1250-135 Lisboa - Portugal

Tel: (+351) 213 591 000 - Fax: (+351) 213 591 245

Lissabonin keskustassa sijaitseva neljän tähden hotelli nykyaikaisine sisustuksineen on viehättävä keidas, joka vastaa vaativimpiinkin tarpeisiin. Kutsuvat huoneet erityislaatuisine mukavuuksineen kodikkaassa ilmapiirissä sopivat sekä liike- että vapaa-ajanmatkustajille. Hotellin tasapainoinen ja pelkistetty tunnelma mahdollistaa täydellisen rentoutumisen. Hotellissa yöpyvät voivat myös käyttää kaikkia tarjolla olevia palveluita viereisessä viiden tähden Tivoli Lisboa -hotellissa, jossa on mm. baari ja ravintoloita, kuntosali ja ihastuttava ulkona sijaitseva uima-allas.

 

 

Hotel Flórida 4*

Rua Duque de Palmela, 34 - 1250-098 Lisboa

Tel (+351) 213 576 145 / Fax:(+351) 213 141 347

Löydä Lissabonia määrittelevät piirteet kuten hurmaavuus, kodikkuus, loistokkuus ja klassisen elokuvan tunnelma – kaikki Hotelli Floridassa. Kaupungin sydämessä sijaitseva, hiljattain remontoitu boutique-hotelli tarjoaa harvinaislaatuista mukavuutta vierailleen ja on sijainniltaan ihanteellinen niin liikematkailijoille, ostoksista nauttiville, kulttuurielämyksiä hakeville kuin vilkkaasta yöelämästä pitäville. Hotelli sijaitsee Lissabonin alakaupungissa, suoraan Marques de Pombal -metroaseman edessä, josta on yhteydet kaikkialle kaupunkiin.

 

 

Hotel Dom Carlos Liberty 3*

Rua Alexandre Herculano, 13 / 1150-005 Lisboa - Portugal

Ph.: (+351) 213 173 572 / Fax: (+351) 213 520 272

Dom Carlos Liberty-hotelli avattiin 2004 ja on varustettu viimeisimmällä hotelliteknologialla. Hotellin moderni ja erittäin tyylikäs sisustus tuo yhteen mukavuuden ja käytännöllisyyden. Huomaavaisen vieraanvaraisuuden tärkeys on etusijalla. Dom Carlos Liberty on erityinen johtuen hyvin kilpailukykyisistä hinnoista ja jatkuvasta huolenpidosta palveluiden laatua kohtaan. Hotelli sijaitsee kaupungin talouselämän keskuksessa erinomaisten ostosmahdollisuuksien äärellä, Avenida da Liberdade -pääkadun ja Marquês de Pombal -metroaseman vieressä.

Dom Carlos Liberty ylpeänä esittelee innovatiivisen konseptin nimeltä Dom Carlos Lounge. Samoissa Dom Carlos Lounge-tiloissa tarjoillaan ensin hienostunut aamiaisbuffet, ja sali myöhemmin iltapäivällä muuttuu puoleensavetäväksi oleskelutilaksi. Oleskelutilassa on tarjolla kirjasto maksuttomine sanomalehtineen, plasma-TV, laadukasta taustamusiikkia, maksuton wifi-yhteys sekä juomia ja välipaloja itsepalveluna.

 

Hotel Embaixador 3*

Avenida Duque de Loulé, 73, 1050-088 Lisboa

Tel: (+351) 213 194 000/ Fax: (+351) 213 557 596

Hiljaittain remontoitu ja uudistettu hotelli sijaitsee Lissabonin kaupungin sydämessä. Sisustus on tyylikäs ja moderni, hotelli on uudistettu etenkin pohjoismaisten matkailijoiden toiveita ajatellen. Hotelli Embaixadorilta on noin 400 metriä matkaa Marquês de Pombalin aukiolle, kaupungin tärkeimmälle julkisen liikenteen kohtauspaikalle, josta on yhteydet kaikkiin kaupungin nähtävyyksiin. Historiallinen keskusta tyypillisine kaupunginosineen, museot, kaupat, nähtävyydet ja yöelämä, sekä kaikki muut merkittävät paikat ovat näin ollen kätevän matkan päässä hotellilta.

 

Portugali on tunnettu viinintuottajamaa, jossa on miellyttävä ilmasto ympäri vuoden.
Pääkaupunki: Lissabon
Virallinen kieli: 
Portugali
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2 Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.