Ukraina_church in ukraine_kirkontorni_800x600
Ukraina Lviv

Kiemurtelevine mukulakivikatuineen, kapeine julkisivuineen ja ikivanhoine aukioineen Lviv on kuin ulkoilmamuseo. Lviv on monikulttuurinen kaupunki, jolla on monet kasvot ja istuessasi pienen kahvilan pöydässä voit monesti kuulla puhuttavan ukrainan ja venäjän lisäksi puolaa, englantia, unkaria tai saksaa. Lviv kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Ei ole lainkaan yllättävää, että Lvivia kutsutaankin Ukrainan helmeksi ja kulttuuri- ja festivaalipääkaupungiksi.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Ukraina Lviv

Ukrainan helmi – Lviv kiemurtelevine mukulakivikatuineen, kapeine julkisivuineen ja ikivanhoine aukioineen on kuin ulkoilmamuseo. Lviv on monikulttuurinen kaupunki, jolla on monet kasvot ja istuessasi pienen kahvilan pöydässä voit monesti kuulla puhuttavan ukrainan ja venäjän lisäksi puolaa, englantia, unkaria tai saksaa. Lviv perustettiin jo 1200-luvulla kauppareittien risteykseen ja upea vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Ei ole lainkaan yllättävää, että Lvivia kutsutaankin Ukrainan helmeksi ja kulttuuri- ja festivaalipääkaupungiksi.

Lviv (venäjäksi Lvov, käytetään yleisesti myös tätä nimeä) sijaitsee Ukrainan länsiosassa lähellä Puolan rajaa ja asukkaita kaupungissa on noin 800 000. Ukraine International Airlines lentää viisi kertaa viikossa Helsingistä Kiovan kautta Lviviin.

Lentoaikataulu sitoumuksetta:
Helsinki – Kiova PS152 15.55 – 18.05 Kiova – Lviv PS033 19.50 – 21.00
Lviv – Kiova PS034 07.00 – 08.10 Kiova – Helsinki PS151 10.50 – 12.55

Hintaesimerkkimme 4 pv: 395 €/ hlö

 Hintaan sisältyy:
* UIA:n lennot turistiluokassa m/p
* Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
* Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
* Hotelliaamiainen


Ukraina Lviv

* Ploshcha Rynok, vanhan kaupungin aukio upeine vanhoine rakennuksineen

* Lychakivsken hautausmaa, kaupungin vanhin hautausmaa ja monien tunnettujen kaupungin asukkaiden viimeinen leposija

* Prospekt Svobody (Vapauden puistokatu), kaupungin elämän keskus etenkin kesällä

* Kaupungin kirkot, katedraalit ja luostarit joita on yhteensä yli 100: mm. Latinalainen katedraali (1370 -luvulta), Dominikaaninen katedraali, Armenialainen katedraali (1360-luvulta), Boyimin kappeli (1617), Uspenska Tservka, St. Yuran katedraali, Bernardinen kirkko & luostari (1600-luvulta)

* Vysoki Zamok, 1300-luvun linnoituksen rauniot kukkulan laella – Lvivin perustamispaikka ja kaunis näkymä kaupunkiin

* Lukuisat museot: mm. Lvivin historiallinen museo, Kansanarkkitehtuurin ulkoilmamuseo, Lvivin olutmuseo, Apteekkimuseo, Etnografinen museo, Kansallismuseo

* Ravintoloita on paljon ja joka lähtöön:
ukrainalaisia (esim. Kryivka, Centaur, Galitska Zhydivska Knaipa),
kansainvälisiä/eurooppalaisia (esim. Garmata, Darwin, Amadeus, Kupol, Livy Bereh), pikaruokaketjuja (esim. Potato House, Puzata Khata, McDonald’s),
teemaravintoloita (esim. Masonic, Dim Lehend), kahviloita (esim. Pid Synoyu Plyashkoyu, Svit Kavy, Smachna Plitka) yms.

* Ostokset
Keskusta-alueella ja vanhassa kaupungissa on paljon matkamuistomyymälöitä ja suosittuja tuliaisia ovat mm. erilaiset perinteiset käsityöt, puutyöt ja paikalliset maalaukset. Markkinoiden ystävät löytävät kaikkea maan ja taivaan väliltä taide- ja käsityömarkkinoilta Lesi Ukrainky ja Teatralna –katujen kulmassa sekä Kraviskyn markkinoilta vul Bazarna –kadulla. Kaupungissa on useiden eri supermarkettiketjujen myymälöitä, kuten Arsen, Silpo, Metro Cash & Carry ja Auchan, sekä ostoskeskuksia kuten Skrynya, King Cross Leopolis sekä InterCITY. Lvivin kuuluisa suklaa Svitoch on hyvää ja yrityksellä on oma suklaakauppa esim. vanhan kaupungin aukiolla.

Reikartz Dworzec Lviv***

Sijaitsee Lvivin vanhimmalla kadulla, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Reikartz Dworzec Lviv sijaitsee vanhassa osassa kaupunkia ja sen palveluihin kuuluu vastaanotto, baari, ravintola, kokoustilat, langaton internet yhteys, sauna (lisämaksusta) ja pieni uima-allas (lisämaksusta). Huoneissa on kylpyhuone suihkulla, hiustenkuivaaja, puhelin, TV, langaton internet yhteys, tallelokero ja minibaari.

Osoite: Gorodotskaya 107, 79016 Lviv, Ukraine

Lviv_Reikartz Dworec htl_dbl_400x300Lviv_Reikartz Dworec htl_ravintola_400x300

Ukraina on tunnettu massiivisista monumenteistaan ja vaikuttavista katedraaleistaan.
Pääkaupunki: Kiova (ukrainaksi Kyiv, venäjäksi Kiev) on Ukrainan pääkaupunki. Virallisesti kaupungissa on 2,8 miljoonaa asukasta, mutta siellä arvellaan elävän lähemmäs 5 miljoonaa ihmistä. Koko Ukrainassa asuu noin 48 miljoonaa ihmistä. Pinta-alaltaan Ukraina on Euroopan toiseksi suurin maa Venäjän jälkeen.
Virallinen kieli: Ukraina
Valuutta: Hryvnia, Grivna (UAH)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin joka on voimassa vielä 3 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaiset voivat oleskella viisumitta Ukrainassa 90 päivää 180 päivän aikana.
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.
Sähkövirta: 220V, samanlaiset pistokkeet kuin Suomessa
Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.