Ukraina Lviv kaupunkiloma

Kiemurtelevine mukulakivikatuineen ja ikivanhoine aukioineen Lviv on kuin ulkoilmamuseo, jonka vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Ukrainan matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Ukraina Lviv kaupunkiloma

Ukrainan helmi

Lviv kiemurtelevine mukulakivikatuineen, kapeine julkisivuineen ja ikivanhoine aukioineen on kuin ulkoilmamuseo. Lviv on monikulttuurinen kaupunki, jolla on monet kasvot ja istuessasi pienen kahvilan pöydässä voit monesti kuulla puhuttavan ukrainan ja venäjän lisäksi puolaa, englantia, unkaria tai saksaa. Lviv perustettiin jo 1200-luvulla kauppareittien risteykseen ja upea vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Ei ole lainkaan yllättävää, että Lvivia kutsutaankin Ukrainan helmeksi ja kulttuuri- ja festivaalipääkaupungiksi. Matkat Ukrainan Lviviin räätälöimme toiveidesi mukaan.

Ukrainan matka – Lviv kaupunkiloma

Lvivin kaupunki (venäjäksi Lvov, käytetään yleisesti myös tätä nimeä) sijaitsee Ukrainan länsiosassa lähellä Puolan rajaa ja asukkaita kaupungissa on noin 800 000. Ukraine International Airlines lentää viisi kertaa viikossa Helsingistä Kiovan kautta Lviviin.

Lviv

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

 

Hintaesimerkkimme 4 pv: 395 €/ hlö

 Hintaan sisältyy:
* UIA:n lennot turistiluokassa m/p
* Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
* Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
* Hotelliaamiainen


Ukraina Lviv tekemistä ja käyntikohteita

* Ploshcha Rynok, vanhan kaupungin aukio upeine vanhoine rakennuksineen

* Lychakivsken hautausmaa, kaupungin vanhin hautausmaa ja monien tunnettujen kaupungin asukkaiden viimeinen leposija

* Prospekt Svobody (Vapauden puistokatu), kaupungin elämän keskus etenkin kesällä

* Kaupungin kirkot, katedraalit ja luostarit joita on yhteensä yli 100: mm. Latinalainen katedraali (1370 -luvulta), Dominikaaninen katedraali, Armenialainen katedraali (1360-luvulta), Boyimin kappeli (1617), Uspenska Tservka, St. Yuran katedraali, Bernardinen kirkko & luostari (1600-luvulta)

* Vysoki Zamok, 1300-luvun linnoituksen rauniot kukkulan laella – Lvivin perustamispaikka ja kaunis näkymä kaupunkiin

* Lukuisat museot: mm. Lvivin historiallinen museo, Kansanarkkitehtuurin ulkoilmamuseo, Lvivin olutmuseo, Apteekkimuseo, Etnografinen museo, Kansallismuseo

* Ravintoloita on paljon ja joka lähtöön:
ukrainalaisia (esim. Kryivka, Centaur, Galitska Zhydivska Knaipa),
kansainvälisiä/eurooppalaisia (esim. Garmata, Darwin, Amadeus, Kupol, Livy Bereh), pikaruokaketjuja (esim. Potato House, Puzata Khata, McDonald’s),
teemaravintoloita (esim. Masonic, Dim Lehend), kahviloita (esim. Pid Synoyu Plyashkoyu, Svit Kavy, Smachna Plitka) yms.

* Ostokset
Keskusta-alueella ja vanhassa kaupungissa on paljon matkamuistomyymälöitä ja suosittuja tuliaisia ovat mm. erilaiset perinteiset käsityöt, puutyöt ja paikalliset maalaukset. Markkinoiden ystävät löytävät kaikkea maan ja taivaan väliltä taide- ja käsityömarkkinoilta Lesi Ukrainky ja Teatralna –katujen kulmassa sekä Kraviskyn markkinoilta vul Bazarna –kadulla. Kaupungissa on useiden eri supermarkettiketjujen myymälöitä, kuten Arsen, Silpo, Metro Cash & Carry ja Auchan, sekä ostoskeskuksia kuten Skrynya, King Cross Leopolis sekä InterCITY. Lvivin kuuluisa suklaa Svitoch on hyvää ja yrityksellä on oma suklaakauppa esim. vanhan kaupungin aukiolla.

Reikartz Dworzec Lviv***

Sijaitsee Lvivin vanhimmalla kadulla, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Reikartz Dworzec Lviv sijaitsee vanhassa osassa kaupunkia ja sen palveluihin kuuluu vastaanotto, baari, ravintola, kokoustilat, langaton internet yhteys, sauna (lisämaksusta) ja pieni uima-allas (lisämaksusta). Huoneissa on kylpyhuone suihkulla, hiustenkuivaaja, puhelin, TV, langaton internet yhteys, tallelokero ja minibaari.

Osoite: Gorodotskaya 107, 79016 Lviv, Ukraine

Lviv_Reikartz Dworec htl_dbl_400x300Lviv_Reikartz Dworec htl_ravintola_400x300

Ukraina on tunnettu massiivisista monumenteistaan ja vaikuttavista katedraaleistaan.
Pääkaupunki: Kiova (ukrainaksi Kyiv, venäjäksi Kiev) on Ukrainan pääkaupunki. Virallisesti kaupungissa on 2,8 miljoonaa asukasta, mutta siellä arvellaan elävän lähemmäs 5 miljoonaa ihmistä. Koko Ukrainassa asuu noin 48 miljoonaa ihmistä. Pinta-alaltaan Ukraina on Euroopan toiseksi suurin maa Venäjän jälkeen.
Virallinen kieli: Ukraina
Valuutta: Hryvnia, Grivna (UAH)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin joka on voimassa vielä 3 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaiset voivat oleskella viisumitta Ukrainassa 90 päivää 180 päivän aikana.
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.
Sähkövirta: 220V, samanlaiset pistokkeet kuin Suomessa
Tiedot sitoumuksetta.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä

Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555