Miehikkälän Salpalinja ja Kotka Rankki

Miehikkälän Salpalinja ja Kotka Rankki ryhmämatka on historiallinen elämysmatka Salpalinjalle, Suomen viimeiselle puolustuslinjalle, ja Rankkiin, 100 vuotta suljettuna olleelle linnakesaarelle jossa ovat nähtävillä mahtavat rannikkotykit.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Miehikkälän Salpalinja ja Kotka Rankki

Suomen rankin retki 1940-1944

Miehikkälän Salpalinja ja Kotka Rankki linnakesaari sekä RUK-museo kutsuu ryhmäänne sotahistorialliselle elämysmatkalle.

Miehikkälän Salpalinja-museo ja 1940-1944 rakennettu Suomen viimenen puolustuslinja sekä Rankki, 100 vuotta suljettuna olleut linnakesaari. jossa nähtävillä ovat mm. mahtavat rannikkotykit ja RT on Rautaa – näyttely rannikkotykistöstä. Lisäksi vierailukohtena on Haminan RUK-museo, jossa kerrotaan Suomen reserviupseerikoulutuksen historiasta 1920-luvulta näihin päiviin.

Historian havinaa on myös retken kuuluisissa majoitus ja illallisvaihtoehdoissa: vuonna 1892 valmistunut Karhulan hovi ja kaupungin hienoimmat illallispaikat on varattuna ryhmällenne.

Ainutlaatuinen 2 päivän, 1 yön elämysmatka Kaakkois-Suomen mystisimpiin kohteisiin, kaikille Suomen lähihistoriasta kiinnostuneille.

Matka-ajankohta: toukokuu-lokakuu
Matkan kesto: 2 pv

Esimerkkihintamme: 315 €/hlö
Minimi 10 hengen ryhmille. Pyydä tarjouksemme omalle ryhmällesi!

Hintaan sisältyy:
* Ohjelman mukaiset palvelut, majoitus, ruokailut ja retket

Lisätietoa:
* Ryhmäkoot: 10 –50 henkeä
* Retken Opastus: Asiantuntevat sotahistoriaoppaat
* Ruokailut: Lounas – illallinen – aamupala – lounas
* Hinnat ryhmäkoon mukaan

Lisämaksusta:
*  Kuljetukset:
Yhteistyökumppanimme järjestävät kuletukset  tilauksen mukaan

Matkaohjelmaesimerkki

1pv
Miehikkälän Salpalinja-museo & RUK-museo

Bussikuljetus Miehikkälän Salpalinja-museoon ja RUK-museoon

MIEHIKKÄLÄN SALPALINJA-MUSEO

Suomen ja Neuvostoliiton välinen talvisota päättyi maaliskuussa 1940. Uusi sota oli rauhanteosta huolimatta todennäköinen, ja uuden itärajan linnoittaminen alkoi huhtikuussa 1940. Työt Suomenlahdelta Petsamoon asti suunnitellulla puolustusasemalla keskeytyivät jatkosodan alkaessa, ja jatkuivat v. 1944 suurhyökkäyksen alettua Karjalan kannaksella. Salpalinjan kestävyyttä ei jouduttu testaamaan taisteluissa, mutta sillä oli silti oma välillinen vaikutuksensa jatkosodan tapahtumiin.

Salpalinja on yksi merkittävimmistä ja parhaiten säilyneistä toisen maailmasodan aikaisista linnoitusketjuista Euroopassa. Sitä on merkittävyydessään verrattu mm. Ranskan Maginot-linjaan tai Saksan Atlantin valliin.

Miehikkälän Salpalinja-museo sijaitsee Salpalinjan vahvimmin linnoitetulla alueella. Osaksi vahvennetun komppanian tukikohtaa rakennetun museoalueen jylhä maisema ja metsäisiä kallioita halkova tiheä linnoitusverkosto muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden koko Suomen mittakaavassa.

RUK-MUSEO HAMINASSA

RUK täyttää kuluvana vuonna 100 vuotta. 1.4.1920 alkaneesta ensimmäisestä yhtenäisestä reserviupseerikurssista alkanut ja 100 vuotisen historiansa aikana yli 180 000 reserviupseeria Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen reserviin kouluttanut RUK on Suomen suurin johtajakoulu.

Haminan perinteikkään linnoitus- ja varuskuntakaupungin RUK-museo kertoo RUK:n toiminnasta ennen sotia, sotien aikana ja nykypäiviin asti.

Juhlavuoden erikoisnäyttelyssä ”Hamina – Suomen vanhin varuskuntakaupunki” tutustutaan kolmen aikakauden sotilaisiin aina Ruotsin vallan ajalta Venäjän aikaan ja Suomen itsenäisyyden alusta nykypäivään saakka.

2 pv
RANKKI – ENTINEN SOTILASSAARI

Laivakuljetus Kotkan Sapokasta Rankin linnakesaarelle

Kotkan edustalla sijaitseva Rankin linnoitussaari oli alunperin osa Pietari Suuren merilinnoituksen puolustuslinjaa, jonka venäläiset perustivat Suomenlahdelle suojelemaan Pietaria. Vuonna 1916 sinne sijoitettiin järeitä rannikkotykkejä, sekä venäläinen kasarmi.

Rankilla oli tärkeä osa Suomen puolustustaisteluissa keväällä 1940. Talvisodan lopulla Maaliskuussa 1940 havaittiin Puna-armeijan kahden pataljoonan eli noin kahdentuhannen neuvostosotilaan suuruinen joukko etenemässä Suursaaresta jäätä pitkin kohti Suomen rannikkoa. Kotkassa saakka tuntui tärinää kun Suomen rannikkotykistö Rankissa ja Kirkonmaalla avasi tulen ja sylki jopa 235-kiloiset kranaattinsa kohti hyökkäävää puna-armeijaa. Noin 800 neuvostosotilasta sai surmansa ja loput pakenivat takaisin Suursaareen.

Rankki on ollut puolustusvoimien käytössä ja oli suljettuna siviileiltä yli 100 vuotta. Rankissa ovat edelleen nähtävinä massiiviset rannikkotykit, ja vanha venäläinen kasarmi, jonka rakennus on säilynyt lähes alkuperäisessä kunnossa. Rankin etelärannalta on näköyhteys Toisessa maailmansodassa Neuvostoliitolle menetettyyn Suursaareen.

Rankissa on nähtävillä myös RT (Rannikkotykistö) on Rautaa -historiallinen näyttely.

Laivakuljetus Rankista takaisin Kotkaan.


Miehikkälä nähtävyydet

Miehikkälän Salpalinja-museo

Miehikkälän Sotahistoriallinen Salpalinja-museo on vuonna 1987 perustettu Salpalinjan rakennushistoriaa esittelevä sotahistoriallinen museo. Useiden hehtaarien laajuinen järeästi linnoitettu museoalue on alunperin suunniteltu komppanian puolustuskeskukseksi. Museon perusnäyttely muodostuu yleisöpalvelutilojen yhteydessä olevasta näyttelystä multimedioineen, ja ulkomuseoalueen jylhässä kallioisessa metsämaastossa sijaitsevista opastetuista reiteistä.

Yleisöpalvelutiloissa asiakkaita palvelee kahvila, joka on avoinna museon aukioloaikoina. Ryhmillä on mahdollisuus ruokailla etukäteistilauksesta. Kahvilan yhteydessä on museokauppa, jossa on myynnissä museon omia tuotteita.

Salpalinja-museo on myös mobiilissa, koe museoalueen kolme ääniopastettua reittiä! Katso lisää. Säästöpirtintie 70, Miehikkälä

 

Salpalinja

Miehikkälä & Virolahti

Salpalinja – sotahistorian aarreaitta!

Itsenäisen Suomen eräs merkittävimmistä voimanponnistuksista on Salpalinja, itärajan puolustukseksi rakennettu linnoitusketju. Vuosina 1940-41 ja 1944 rakennetun Salpalinjan pituus on peräti 1200 kilometriä.  Sen rakentaminen onkin itsenäisen Suomen mittavin rakennustyö. Salpalinja on yksi vahvimmista ja parhaiten säilyneistä toisen maailmansodan aikaisista linnoitusketjuista Euroopassa. Salpalinja tarjoaa autenttisia ja käsin kosketeltavia kohtaamisia historian kanssa.

Tarkoin varjeltu salaisuus on nyt avoin kaikille
Salpalinja oli vuosikymmeniä hyvin salainen. Rakennusaikana puolustuslinja haluttiin salata tietysti viholliselta, mutta edes rakentajat itse eivät tienneet kokonaisuuden laajuutta. Linnoitusketju kulkee itärajaa mukaillen Suomenlahdelta Savukoskelle ja aina Jäämerelle saakka. Salpalinja pysyi salaisena vielä pitkään sotien jälkeen, sillä kylmän sodan aikana sitä varauduttiin edelleen käyttämään mahdollisten sotatoimien yhteydessä. Vasta 1980-luvulla matkailijat pääsivät ensi kertaa tutustumaan Salpalinjan linnoitteisiin, kun Virolahden Bunkkerimuseo ja Miehikkälän Salpalinja-museo perustettiin.

Runsaasti nähtävää ja koettavaa
Museoilla voi tutustua Salpalinjan kunnostettuihin korsuihin, taisteluhautoihin, panssarivaunun kiviesteisiin sekä aseistukseen tykkeineen asiantuntevien oppaiden johdolla. Massiiviset kohteet luovat mielikuvan sota-ajan olosuhteista ja herättävät kunnioituksen yli 70 vuotta sitten toimineita rakentajia kohtaan.
Museoiden sisänäyttelyissä voi tutustua Salpalinjan rakentamiseen ja linnoittajien arkeen, sekä nähdä valokuvissa, kuinka luonto on maisemoinut ihmisten jyhkeimmätkin rakennelmat. Kierroksen aluksi kannattaa katsoa Salpalinjan rakentamisesta kertova lyhytelokuva.

Ryhmille räätälöidään asiakkaan toiveen mukaisesti ulkoilupäiviä sekä  kokouspaketteja ja myös koululais- ja lapsiryhmille järjestetään toiveiden mukaisia kierroksia. Museoalueisiin voi tutustua rauhassa myös itsekseen.

Salpapolku

Miehikkälä & Virolahti

Salpapolku tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen kauniissa kaakkoissuomalaisessa luonnossa. Salpalinjaa mukaileva 43 km:n mittainen retkeilyreitti Salpapolku tutustuttaa sekä Salpalinjan kohteisiin että Kaakkois-Suomen upeaan luontoon ja kulttuuriympäristöön. Yhdensuuntainen reitti lähtee Harjusta ja kulkee metsien, mäkien, peltojen ja Miehikkälän Salpalinja-museon läpi, aina Lappeenrannan Ylämaalle saakka. Matkalla voi tutustua opastauluin varustettuihin Salpalinjan kohteisiin.

Salpapolun päätepisteet
Virolahti, Harju, Katariinankuja 19, 49980 Ravijoki, WGS84-koordinaatit N 60.32020 E 27.33147
Miehikkälä, Syvä-Valkjärvi, Suonrannanpolku 140, 54490 Ahomäki, WGS84-koordinaatit N 60.7587122 E 27.73944649
Lappeenranta, Hostikan luola, Hostikantie 30, 54490 Ahomäki, WGS84-koordinaatit N 60.774840 E 27.791481

Suomi Kotka Kartanohotelli Karhulan Hovi

Kartanohotelli Karhulan Hovi tarjoaa majoitusta, ravintolalapalveluita, juhlapalveluita ja kokouspalveluita Kotkassa Kymijoen rannalla Karhulassa.Tämä tyylikäs ranskalaistyylinen kartano sijaitsee Karhulan alueella 10 minuutin ajomatkan päässä Kotkan keskustasta. Majoituspaikassa on suuri puutarha, ja sen yleisissä tiloissa on ilmainen WiFi.

Lue lisää
Suomi Kotka Original Sokos Seurahuone

Original Sokos Hotel Seurahuoneella voit aistia meren läheisyyden ympäri vuoden. Hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa meren ympäröimällä Kotkansaarella. Ylimmän kerroksen huoneista saatat jopa nähdä pilkahduksen merimaisemasta.

Lue lisää
Suomi Hamina Spa Hotel Hamina

Huoneissa on televisio sekä oma kylpyhuone, jossa on suihku. Jokaisessa huoneessa on minibaari ja hiustenkuivaaja, ja osassa huoneista myös ilmastointi.

Lue lisää

Kotka on merikaupunki kauneimmillaan.

Kymijoen ja meren yhtymäkohtaan syntyneellä kaupungilla on pitkä merenkulun historia. Kotkassa on nykyään kaksi keskustaa, toinen keskusta sijaitsee Kotkan saarella ja toinen Karhulan kaupunginosassa, seiskatien varrella.

Kotkan pohjoisrannalla sijaitsee Kantasatama, missä voi vielä aistia menneiden vuosien tunnelmaa.

Kaupungissa riittää nähtävää jokaiselle niin kulttuurista kuin merellisistä maisemistakin nauttiville matkaajille. Ryhmille voidaan järjestää meriretkiä, opastettuja kierroksia, rentoutumista hyvän ruoan parissa, koskenlaskua, tutustumista Alvar Aallon arkkitehtooniseen suunnitteluun  ja paljon muuta!

Kotkassa voi tutustua vaikkapa Langinkosken keisarilliseen kalastusmajaan, Haukkavuoren näkötorniin, Maretariumiin ja Jumalniemen sekä Pasaatin kauppakeskuksiin. Merikeskus Vellamon ainutkertainen ja palkittu arkkitehtuuri ja upeat näyttelyt houkuttelevat pitkienkin matkojen takaa. Koko perheen takuuvarma kiinnostuksen kohde on suomalaisten kalojen akvaariotalo Maretarium. Alueen teatteritarjonta on laadukasta ja runsasta ympäri vuoden.

Kotkan puistot tarjoavat mielenrauhaa ja kauneutta. Karhulan Jokipuisto on helmi Kotkan puistojen joukossa. Jokipuistoon voit risteillä Kotkan saarella sijaitsevasta Sapokan vesipuistosta.  Upeita puistoja Kotkan saarella on  Sapokan Vesipuisto, Katariinan Meripuisto, Sibeliuksenpuisto, Isopuisto, Veistospromenadi, Palotorninvuoren puisto, Yrttipuutarha Redutti-Kotka, Fuksinpuisto ja Toivo Pekkasen puisto.

Kotkan alue on tunnettu tapahtumistaan, jotka kokoavat yleisöä  ympäri maailman. Matkailijan suosikkilistalta löytyy muun muassa maamme monipuolisin merellinen festivaalitapahtuma Kotkan Meripäivät.

**************************************************************

Karhulan kaupunginosa

Karhula on elinvoimainen ja matkailullisesti tärkeä osa Kotkan kaupunkia.

Karhulan keskusta on elävä kaupan keskus, jossa toimii useita yrityksiä ja kivijalkakauppoja, joissa saa asiantuntevaa palvelua. Karhulan vilkas torielämä vetää matkailijoita kauempaakin. Karhulan tori on koko keskustan sydän ❤ jonne kokoontuu paikkakuntalaiset sekä matkailijat ostoksille ja tietysti perinteiselle kahville ja possolle sekä tapaamaan tuttuja. Toripäivä on peräti kaksi kertaa viikossa, lauantaisin ja keskiviikkoisin.

Karhulan jakaa kahtia keskustaa halkova moottoritie, joten matkaajan on helppo kääntää vinkkari oikealle ja käydä vaikkapa kahvilla torin laidalla tai kurvata vähän pidemmälle ja nauttia Kymijoen maisemista romanttisessa Jokipuistossa. Kymijoen kirkko kohoaa keskustan pohjoispuolen mäellä jossa kohottaa torninsa taivaita kohti.

Karhulan Teollisuuspuisto Kymijoen suulla on yksi maamme merkittävimmistä monialaisista teollisuuskeskittymistä. Karhulan Hovi sijaitsee Karhulan Teollisuuspuiston alueella, joka on Suomen suurin ja vanhin yhtäjaksoisesti yli 130 vuotta toiminut teollisuusyhteisö. Teollisuuspuistossa ja sen läheisyydessä on nähtävissä jokseenkin koko Suomen teollisen historian aikainen arkkitehtuuri.

Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Sunila on Kotkan-Haminan seudun kansainvälisesti tunnetuin arkkitehtuurikohde. Aikoinaan maailman kauneimmaksi tehtaaksi kutsutusta Sunilan tehtaasta tuli asuinalueineen Aallon kansainvälisen modernismin ikoni, jota esiteltiin Pariisin ja New Yorkin maailmannäyttelyissä vuosina 1937 ja 1939.

Karhulan lasitehdas eli Karhulan Lasi Oy oli William Ruthin perustama lasitehdas Karhulassa. Merikeskus Vellamossa voit tutustua näyttelyyn Lasia kaikille – Karhula 1889–2009 ajalla 19.5.2017–31.1.2022
”Karhulan lasitehdas (1889–2009) oli yksi Suomen merkittävimmistä lasitehtaista. 1930-luvulla Karhula oli keskeisessä roolissa, kun suomalainen lasimuotoilu loi oman ilmaisukielensä ja teki kansainvälisen läpimurtonsa. Taidelasia isompi vaikutus suomalaisten arkeen oli kuitenkin muilla tuotteilla. Karhula ehti valmistaa yli sadan vuoden taipaleensa aikana satoja miljoonia lasipakkauksia ja lukuisia muita tuotteita. Suomen viimeisenä pakkauslasitehtaana se vastasi parikymmentä vuotta yksin alan tuotannosta maassa.”

Kyminlinna on arvokas sotahistoriallinen muistomerkki.

Linnoituksen historian voisi katsoa alkaneen venäläisen Kenraali Aleksandr Suvorovin perustettua alueelle linnakkeen. Kyminlinna suunniteltiin osaksi Pietarin suojaksi rakennettua puolustusrintamaa. Myöhemmin alkuperäinen linnake purettiin ja paikalle rakennettiin omana aikanaan moderni linnoitus, joka on nykyään Suomen ainoa ehjänä säilynyt kaponieerilinnoitus. Linnoitus muistuttaa Pietarissa sijaitsevaa Pietari-Paavalin linnoitusta pohjakaavaltaan. Kyminlinna oli valjastettuna Suomen puolustusvoimien käyttöön ajalla 1939 – 2005.
Kyminlinna sijaitsee 5 kilometriä Kotkan keskustan luoteispuolella Kymijoen itäisen Huumanhaaran ja läntisen Langinkoskenhaaran yhtymäkohdassa. Kyminlinnan vallien ulkopuolella sijaitsee Kyminlinnan kesäteatteri, jossa on kesäaikaan teatteriesityksiä.

Tiedot sitoumuksetta.

Miehikkälä

on kaunista maaseutua ja Suomen sotahistoriaa samassa paketissa. Paikkakunnan lävitse kulkee toisen maailmansodan aikainen puolustusasema Salpalinja. Linjaa pitkin kulkee patikointireitti Salpapolku, jonka varrella pääsee tutustumaan sotahistoriaan.

Miehikkälä tarjoaa loistavia näköaloja niin lähimenneisyyteen kuin kauemmaksikin aikojen taa. Rajaseudun värikäs historia kuljettaa huimaan seikkailuun vuosisatojen halki usean valtakunnan näkökulmasta, Ruotsi-Suomen hoveista Tsaarin Venäjälle. Keskeinen osa itsenäisen Suomen sotahistoriaa kiteytyy taas Miehikkälän Salpalinja-museossa.

Miehikkälässä on monia mielenkiintoisia muistomerkkejä ja paikkoja. Paikallista historiaa ja kansallisestikin merkittäviä tapahtumia on tallennettu museoihin. Tutustu vaalittuihin perinteisiin ja kauniiseen luontoon!

Suomi tunnetaan maailmalla puhtaasta luonnostaan, rauhallisesta elinympäristöstään ja tuhansista järvistään. Suomen Lappi tunnetaan ympäri maailman, sekä Joulupukkimme, joka asuu Korvatunturilla. Suomalainen sauna on käsite, joka myös tunnetaan laajasti myös rajojemme ulkopuolella. Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä kanattaa mainita myös Tove Janssonin luomat Muumit, jotka tunnetaan etenkin Japanissa.

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!
Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.
Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.