Valko-Venäjä Minsk kaupunkiloma

Minsk kaupunkiloma matkailijaa odottaa siisti ja moderni pääkaupunki, jossa on lukuisia kahviloita, gallerioita ja museoita, sekä edullinen hintataso. Minskin matkat >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Valko-Venäjä Minsk kaupunkiloma

Minsk yllättää matkailijan!

Monien mielikuvissa kaupunki on harmaa ja karu, mutta todellisuudessa matkailijaa odottaa siisti ja moderni pääkaupunki, jossa on lukuisia kahviloita, gallerioita ja museoita, edullinen hintataso ja välittömän ystävällisiä paikallisia. Minsk kaupunkiloma sopii jokaisen kukkarolle.

Toisen maailmansodan aikana Minsk tuhottiin lähes kokonaan, joten kaupunkikuvaa hallitsevat 40-50 -luvuilla rakennetut betonikolossit, leveät kadut, mahtipontiset muistomerkit ja harvasta paikasta löytyy yhtä hyvin säilynyttä neuvostoarkkitehtuuria. Sen kontrastina kaupungista löytyy lukuisia kauniita puistoja, kuten valtionsirkuksen vieressä sijaitseva Gorkin puisto. Hallintorakennusten ympäröimä Itsenäisyydenaukio on yksi Euroopan suurimmista ja jokaisen vierailijan huomio kiinnittyy varmasti myös varsin erikoisen näköiseen Valko-Venäjän valtionkirjastoon.

Minsk kaupunkiloma

Minskistä löytyy paljon mukavia kahviloita ja ravintoloita. Hintataso on edullinen ja paikallinen ruoka on maukasta, mutta ei välttämättä kovin kevyttä. Jokaisen kannattaa ehdottomasti maistaa perinteisiä, usein smetanan tai lohen kanssa tarjottavia perunalettuja, dranikeja.

Minskiin kannattaakin matkustaa juuri nyt, kun suuret turistimassat eivät ole sitä vielä löytäneet. Kun matkustat lentäen, et tarvitse edes viisumia lyhyelle turistimatkalle! Matkat Minskiin räätälöimme toiveidesi mukaan.

Minsk kaupunkiloma

Kymenmatkat Instagram>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 499€/hlö

Kysy toimistoltamme hintatarjousta!

Lähtöpäivät 2021: tulossa

Päivä 1:
Tervetuloa Minskiin! Kuljetus hotellille ja majoittuminen.

Päivä 2:
Aamiaisen jälkeen Minskin kaupunkikierros, jonka aikana nähdään kaupungin merkittävimmät nähtävyydet, kuten Kansalliskirjasto, Voitonaukio ja sen 38 metriä korkea obeliski, kirkkoja, Itsenäisyydenaukio, Kyyneltensaari ja siellä sijaitseva Afganistanin sodan muistomerkki. Kaupunkikierroksen jälkeen on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle noin 40 kilometrin päässä Minskistä sijaitsevaan etnologiseen museoon Dudutkiin, jossa pääset tutustumaan perinteisiin valkovenäläisiin kädentaitoihin, kuten puu- ja metallitöihin sekä keramiikkaan. Retken aikana pääset myös maistelemaan perinteisiä paikallisia herkkuja, tuoretta leipää, juustoja ja saattaapa tarjolla olla myös jotain vettä vahvempaa. Hevoskärryajelun jälkeen palataan Minskiin.

Päivä 3:
Tänään voit joko viettää vapaa-aikaa kaupungilla, tutustuen vaikkapa Minskin moniin museoihin kuten Valko-Venäjän Kansalliseen Taidemuseoon tai Suuren Isänmaallisen Sodan Historian Museoon. Tai voit vaikkapa shoppailla, esimerkiksi Itsenäisyyden Aukion alla sijaitsevassa länsimaalaisessa ostoskeskus Stolitsassa tai perinteisessä GUM-tavaratalossa. Vaihtoehtoisesti voit osallistua lisämaksulliselle retkelle, jonka aikana tutustutaan Valko-Venäjän linnoihin. Retken aikana käydään UNESCO:n maailmanperintölistalla olevaan Mir:in linnaan ja Nesvizhin palatsimaiseen kartanoon. Illalla palataan Minskiin.

Päivä 4:
Aamiainen ja kuljetus lentokentälle.


Valko-Venäjä Minsk tekemistä ja käyntikohteita

Minsk on Valko-Venäjän pääkaupunki joka sijaitsee Svisclach- ja Nyamihajokien risteyksessä, maan keskiosassa. Kaupungin ilmasto on hemiboreaalinen, eli kesät ovat lämpimiä ja talvet leutoja.
Kaupunki on hyvä matkakohde mikäli olet kiinnostunut Neuvostoliiton historiasta tai sen aikaisesta arkkitehtuurista.

Nämä näet Minskissä:
Valko-Venäjän Suuren isänmaallisen sodan historian valtionmuseo, Neitsyt Marian katedraali, Minskin eläintarha, Valko-Venäjän kansalliskirjasto, Voitonaukio, Valko-Venäjän tasavallan kansallinen taidemuseo.

* Neitsyt Marian Katedraali
Neitsyt Marian Katedraali on Minskin historiallisessa keskustassa sijaitseva kirkko jota rakennettiin vuodesta 1700 vuoteen 1710 jolloin se valmistui. Se on Valko-Venäjän katolisen kirkon ja sen Minskin ja Mahiljoun arkkihippakunnan pääkatedraali.

* Minskin eläintarha
Minskin kaakkoisosassa toimiva eläintarha perustettiin vuonna 1984, ja sille on varattu 42 hehtaarin alue. Eläintarhassa on yli 160 eri eläinlajia, joihin kuuluvat muun muassa huuhkajat, karhut, egyptinkoirakuonolepakot ja laamat. Tarhassa on mahdollista saada ratsastusopetusta. Täällä järjestetään monenlaisia aktiviteettejä, kuten teatteriesityksiä, kilpailuja, hevosnäytöksiä ja kyselyjä.

* Valko-Venäjän kansalliskirjasto
Kirjasto on vuonna 2006 käyttöön avattu, Minskin nähtävyyksiin kuuluva Valko-Venäjän kansalliskirjasto. Rakennus sijaitsee yhden Minskin pääkatujen varrella eli sinne on helppo löytää. Nykyinen kirjastorakennus pohjautuu vuonna 1989 kansainvälisen arkkitehtikilpailun voittaneeseen suunnitelmaan. Päätös kirjaston rakentamisesta tehtiin vuonna 2002.

* Voitonaukio
Voitonaukio on tunnettu nähtävyys Minskissä, aukion näkyvin symboli on 38-metrinen voiton monumentti jonka huipulle on sommiteltu Neuvostoliiton korkein toisen maailmansodan sotilasansiomerkki.
Monumentti vihittiin vuonna 1954, kun oli kulunut 10 vuotta kaupungin vapautumisesta Saksan vallasta.
Muistomerkin juurella palaa ikuinen liekki joka sytytettiin vuonna 1961.

* Valko-Venäjän tasavallan kansallinen taidemuseo:
Taidemuseo jatkaa vuonna 1939 perustetun kuvataiteen kansallisgallerian perintöä. Museon nykyinen rakennus valmistui vuonna 1957. Museon kokoelmiin kuuluu Valkovenäläistä antiikin taidetta, Venäläistä taidetta, Länsieurooppalaista taidetta sekä Itämaista taidetta.
Pysyvien kokoelmien ohella museossa on tyypillisesti esillä muutama vaihtuva näyttely.

* Shoppailu
Minskistä löytyy laaja valikoima erilaisia kauppoja ja puoteja, Minsk on edullinen muihin Euroopan pääkaupunkeihin verrattuna. Kaupungin keskustasta löytyy kauppakeskuksia jotka sisältävät monia merkki liikkeitä, ja jos viihtyy paremmin pienissä puodeissa tai toreilla niin niitäkin löytyy joka lähtöön.

Valko-Venäjä Minsk Belarus Hotel

Huoneissa on taulu-TV, vaatekaappi ja oleskelualue. Omassa kylpyhuoneessa on kylpyamme tai suihku sekä pyyhkeet. Hotellissa on ravintola, retkipalvelu ja matkatavarasäilytys sekä ilmainen pysäköintialue.

Lue lisää

Valko-Venäjä on kiehtova matkailumaa, ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa niin historian kuin modernin kaupunkikulttuurin ystävälle.
Pääkaupunki: Minsk
V
irallinen kieli: Valko-Venäjä ja Venäjä
Valuutta: Valko-Venäjän rupla (BYR)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin ja viisumin. Passin tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta matkan päätyttyä.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Hintaesimerkkimme 4 pv: 499€/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Lentokenttäkuljetus Minskissä
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Minskin kaupunkikierros

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä

Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555