Moskova_St Basils cathedral on Red Square400x300
Venäjä Moskovan junamatka

Tämä pitää kokea kerran elämässä. Moskova junamatkalla tutustut Venäjän pääkaupunkiin, joka on kymmenellä miljoonalla asukkaallaan myös maan suurin kaupunki ja maan taloudellinen ja poliittinen keskus. Ja nähtävyyksiä siellä on vaikka kuinka paljon. Alkaen kaikkien tuntemasta Kremlistä, upeiden gallerioiden kautta huikeisiin puistoihin ja puutarhoihin, vilkkaisiin kävelykatuihin kauppoineen, kahviloineen ja ostospaikkoineen. Matkustetaan uusitulla Tolstoi – junalla ja majoitutaan keskustan hotellissa. ”From Russia with Love…”

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Moskovan junamatka

Tolstoi junalla Moskovaan

Tämä pitää kokea kerran elämässä. Moskova junamatkalla tutustut Venäjän pääkaupunkiin, joka on kymmenellä miljoonalla asukkaallaan myös maan suurin kaupunki ja maan taloudellinen ja poliittinen keskus. Ja nähtävyyksiä siellä on vaikka kuinka paljon. Alkaen kaikkien tuntemasta Kremlistä, upeiden gallerioiden kautta huikeisiin puistoihin ja puutarhoihin, vilkkaisiin kävelykatuihin kauppoineen, kahviloineen ja ostospaikkoineen. Matkustetaan uusitulla Tolstoi – junalla ja majoitutaan keskustan hotellissa. ”From Russia with Love…”

Moskovan junamatkat

Hintaesimerkkimme 6 pv: 948 € / hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu 140 €/hlö
Lapsi alle 13 v.  lisävuoteella kahden aikuisen kanssa 650 €/lapsi
Lisäyöt alk 55 €/hlö

Hintaan sisältyy:
* Tolstoi junassa makuupaikka 4 hengen osastossa, kaksi yötä junassa
* Majoitus 3 yötä hotelli Izmailovo tai vastaavassa 3* hotellissa
* Englanninkielinen opas ja auto vastassa asemalla
* 8 h kaupunkikierros: Punainen tori, Kremlin ja katedraalit, Moskovan metro.

Lisämaksusta:
*Venäjän viisumi, kertaviisumi 80 € / passi

Tervetuloa ikimuistoiselle matkalle Moskovaan!

Matkaohjelma:

1 pv
Tolstoi -juna lähtee Helsingistä kohti Moskovaa klo 18:23.

2 pv
Saapuminen Moskovaan klo 08.24. Rautatieasemalla opas ja auto ovat teitä vastassa.
Opastettu 8 h kaupunkikierros: Punainen tori, Kremlin ja katedraalit, Moskovan metro
Kiertoajelu päättyen hotellille.
Majoittuminen hotelliimme.
Lisämaksusta illallinen ravintolassa

3 pv
Aamiainen hotellissa
Päivä vapaa tai mahdollisuus myös lisämaksulliseen ohjelmaan tai esimerkiksi teatteri- tai ooppera esitykseen.

4 pv
Aamiainen hotellissa.
Lisämaksusta mahdollista tehdä kierros oppaan kanssa, Tretiakovin galleria, Novodevitshin luostari ja hautausmaa. Kuljetus päättyy juna-asemalle.
Illalla Tolstoi -juna lähtee Moskovasta kohti Suomea.

5 pv
Aamiainen hotellissa
Tolstoi lähtee Moskovasta 23.00 kohti Helsinkiä.

6 pv
Saapuminen Helsinkiin.


Venäjä Moskova

Moskovan upeat nähtävyydet, joihin voit tilata liput sekä myös oppaan ja kuljetukset kauttamme:

Arbat
Arbat-kävelykadulle (metro Arbat/Smolenskaja) ehtii kiireinenkin matkailija.  Monen kulttuurivaikuttajan kotiseutuna tunnettu katu muuttui sittemmin kävelykaduksi, jossa aikaa voi viettää katusoittajia kuuntelemalla, mukavissa ruokapaikoissa ja kahviloissa tai matkamuisto-ostoksilla. Kansallisrunoilija Aleksandr Puškin rouvineen vuokrasi Arbatilla 1830-luvulla kauppiastalon yläkertaa, nykyään siinä toimii kotimuseo.

Bolshoi-teatteri
Vanha Bolshoi-teatteri on nykyään uusittu, lisäksi on avattu Uusi Bolshoi.

Borodinon panoraamamuseo
Borodinon taistelua kuvaava panoraamamuseo on omistettu kuvaamaan vuoden 1812 Napoleonin vastaisen sodan ankarinta taistelua Borodinon kentällä.

Kreml
Kreml on Venäjän hallinnollinen keskus, mutta nähtävyys myös turistille. Kremlin linnoitukseen astellaan sisään hammaslaitaisen, matalan Kutafja-tornin kävelysiltaa pitkin. Perusnähtävyydet ovat Patriarkan talo, tsaari-tykki, tsaari-kello sekä kirkot.

Kremlin asehuone
Kremlin asehuoneessa on Venäjän ylimystön uskomattomat ase- ja aarrekokoelmat.

Kristus Vapahtajan katedraali on maailman suurimpia ortodoksisia kirkkorakennuksia. Se sijaitsee lähellä Kremliä Moskvajoen rannalla. Kirkossa on ylä- ja alakirkko. Ryhmät voivat tilata pääsyn näköalatasanteelle. Puistossa on uusi Aleksanteri II:n patsas.

Kolomenskoje
Idyllinen puistoalue Kolomenskoje sijaitsee Moskova-joen rannalla. Kolomenskoje oli aikaisemmin hallitsijoiden kesäpaikka, nykyisin moskovaiset tulevat tänne piknikille, rekiajeluille ja festivaaleihin. Kolomenskojessa sijaitseva Taivaaseenastumisen kirkko on Unescon maailmanperintökohde.

Metroasemat
ovat sinänsä jo nähtävyyksiä. Vuonna 1935 avattu metro on punatähtineen ja neuvostotaideteoksineen toimiva designin museo. Metrolla kulkee 9 milj. matkustajaa päivässä, asemia on 180 ja linjoja 12, auki 5.30-01. Pääkohteet ovat Majakovskaja (yksi maailman kauneimpia metroasemia), Plostsad Revoljutsii, Kropotkinskaja, Teatralnaja, Komsomolskaja, Taganskaja, Kijevskaja, Novokuznetskaja, Novoslobodskaja ja Arbatskaja.

Neitsyt Marian Ilmestyskirkko
eli Marian kuolonuneen nukkumisen kirkko, jonka kirkkojen kupolit näkyvät parhaiten etelästä, Moskova-joen vastarannalta.

Novodevitshin luostari ja hautausmaa
on Unescon suojelukohde, joka sijaitsee Metro Sportivnaja aseman lähellä.  Luostari on yleisölle avoin käyntikohde, jossa voi dramaattisten ihmiskohtaloiden ohella ihmetellä kaunista kirkkoarkkitehtuuria. Viereinen viehättävä lampi tarjoaa oivat puitteet päiväkävelylle. Luostarin muuria lammesta poispäin seuraamalla saapuu sen historialliselle hautausmaalle, jossa lepää kuuluisia henkilöitä kirjailijoista valtionpäämiehiin. Myös Venäjän ensimmäinen presidentti Boris Jeltsin on haudattu Novodevitšin hautausmaalle.

Park Pobedy (Voitonpuisto)
Voitonpuiston paikalla sijaitsi ennen puiston perustamista kukkula nimeltä Poklonnaja gora, jolla Napoleon aikanaan odotteli kaupungin avainten luovutusta. Tätä kautta myös neuvostojoukot lähtivät puolustamaan pääkaupunkia natsien hyökkäystä vastaan. Paikalle rakennettiin vuonna 1995 suuren isänmaallisen sodan (1941-45) muistomerkki. Museossa on 50 000:tta sotaan liittyvää esinettä, mukaan lukien Berliinin valtiopäivätalon katolle vuonna 1945 pystytetty kuuluisa lippu. Museon edessä seisoo valtaisa obeliski, ja puistossa on esillä erilaista sotakalustoa. Alueelle on rakennettu kunnioituksena sodan uhreille ortodoksikirkko, moskeija ja synagoga. Yöllä punaiset lamput värjäävät puiston suihkulähteet aavemaisen verenpunaisiksi. Päiväsaikaan puisto on moskovalaisten suosima ulkoilupaikka.

Punainen tori
Punainen tori jossa sijaitsee mm. Leninin mausoleumi, tavaratalo GUM ja Kazanin tuomiokirkko.

Pushkinin kuvataidemuseo
sijaitsee Volhonka-kadulla (metro Kropotkinskaja) ja on suurin eurooppalaisen taiteen museo Moskovassa. Esillä on upea valikoima ranskalaisten impressionistien töitä. Kiinnostavaa esineistöä ja kipsivaloksia muinaisen on esillä aina Egyptin ja antiikin ajalta. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä.

Tretjakovin galleria
Maailman suurin venäläisen taiteen kokoelma, sijaitsee nykyään kahdessa eri rakennuksessa. Realistimaalarien töissä kuvataan kiinnostavasti vanhan ajan elämänmenoa. Kansallisromanttiset satumaalaukset ovat ajattomia klassikoita. Ikonitaiteen ystäville on tarjolla monia aarteita. Museon perusti tekstiilitehtailija ja mesenaatti Pavel Tretjakov. Lavrushinsky 10, metro Tretyakovskaya ja uusi Tretjakovkaya, os. Krymsky Val 10, metro Oktyabrskaya.

Vasili Autuaan kirkko
eli Pyhän Vasilin katedraali ja Pokrovan Jumalanäidin kirkko, jotka sijaitsevat Punaisella torilla, ja jossa on kaikkien tuntemat, värikkäät sipulikupolit, jotka ovat Moskovan tunnukset.

Izmailovo Gamma hotel***

hotelli sijaitsee Moskovassa noin 3 km:n päässä kauniista Izmailovski-puistosta ja tarjoaa kuntokeskuksen, saunan ja ilmaisen Wi-Fi:n. Lähin metroasema Partizanskaya on vain parin minuutin kävelymatkan päässä.

Izmailovo Gamma hotellissa on useita ravintoloita, jotka ovat erikoistuneet venäläiseen, eurooppalaiseen ja aasialaiseen ruokaan. Laajasta drinkki- ja virvokevalikoimasta voi nauttia Arab Caféssa tai Vienna Caféssa.

Izmailovon asiakkaat voivat treenata kuntosalilla tai rentoutua saunassa. Hotellissa on myös pelihuone, jossa on biljardipöytiä. Historiallinen Izmaylovo-kartano on 750 metrin päässä Gamma-hotellista. Historialliset kadut ja vihreät puistot ovat ihanteellisia rentouttaville kävelyretkille.

105613, Moscow, Izmailovskoye shosse, 71, 4G-D

Moskova_Izmailovo-Beta-Hotel-Moscow-photos-Exterior_400x300 Moskova_Izmailovo-Beta-Hotel-Moscow-photos-dbl_400x300

***********************************

Budapest Moskova****

sijaitsee 1 km:n päässä Punaiselta torilta ja Kremlistä. Hotellissa on ympäri vuorokauden auki oleva vastaanotto ja retkipalvelu. Budapest-hotellin huoneissa on satelliitti-tv, ilmastointi ja oma kylpyhuone. Joissakin huoneissa on tilava istuinalue ja kahvin- tai teenkeitin.

Budapest on 5 minuutin kävelymatkan päässä Trubnayan metroasemalta.
Moskova_Budapest hotelli_dbl_400x300

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova tunnetaan hallinnolllisesta keskuksestaan, Kremlistä, Punaisesta torista, jonne Mathias Rust laskeutui lentokoneellaan ja Leninin mauseloumista. Moskova on n. 11 miljoonian asukkaan metropoli.
Se kuuluu Euroopan väkirikkaimpiin suurkaupunkialueisiin. Moskova on myös Venäjän tärkein teollisuuskaupunki ja liikenteen solmukohta.
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero Suomeen: +1
Kesäaika ei ole käytössä

Yksityisviisumia varten tarvitaan:
* viisumianomuskaavake
* passi, joka on voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
* matkustajavakuutustodistus

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.