Moskova_Kreml_800x600
Moskova ryhmämatka

Moskovan suosituimmat käyntikohteet ovat Kreml kirkkoineen ja museoineen, Punainen tori, Arbatkatu, Tretjakovin galleriat, komeat metroasemat, Tshehovin, Dostojevskin ja Gorkin kotimuseot, Vasili Autuaan kirkko, Novodevitshin luostari ja hautausmaa. Tule mukaan tutustumaan näihin upeisiin kohteisiin ja vieraile Bolshoi teatterin maailmanluokan esityksessä.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Moskova ryhmämatka

Venäjän sydän – Moskova uusitulla Tolstoi junalla

Moskovan metropoli on kasvanut ajan saatossa Kremlin ja punaisen torin ympärille. Uljas Moskova esittäytyy meille sen monissa muodoissa: nykyaikaisena metropolina, yli 800 vuotta vanhana historiallisena keskuksena ja kertakaikkiaan upeana taiteellisena keskuksena.

Moskovan suosituimmat käyntikohteet ovat Kreml kirkkoineen ja museoineen, Punainen tori, Arbatkatu, Tretjakovin galleriat, komeat metroasemat, Tshehovin, Dostojevskin ja Gorkin kotimuseot, Vasili Autuaan kirkko, Novodevitshin luostari ja hautausmaa. Vie ryhmäsi tutustumaan näihin upeisiin kohteisiin ja vieraile Bolshoi teatterin maailmanluokan esityksessä.

Hintaesimerkkimme 4 pv: 510 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Junaliput Helsinki-Moskova Tolstoilla 2.luokassa
* Moskovassa hotellikuljetukset
* Majoitus Moskovassa hotelli Intercontinental Tverskaya Moscow 5* kahden hengen huoneissa aamiaisin
* Retket Moskovassa: Kaupunkikierros, Kremlin alue, Punainen tori, Tretiakovin galleria, Pushkinin kuvataidemuseo
* Junaliput Moskova-Helsinki Tolstoilla 2.luokassa

Hinta edellyttää 25 hengen ryhmää.

Moscow River400x300

Aikatauluesimerkki:

1 pv
Helsinki – Moskova Tolstoi 17:52 – 08.24
2 lk:n makuuvaunussa, 4-hengen hytissä
Vaununhoitajalta voit ostaa kahvia, teetä ja voileipiä

2 pv
Bussi ja opas ovat vastassa Moskovan rautatieasemalla
Lähdemme kiertoajelulle  ja tutustumaan Kremlin alueeseen
Lounas, omakustanteinen
Majoittuminen hotelliin
Ilta vapaa, kannattaa kysyä lippuja esimerkiksi Bolshoi teatteriin

3 pv
Aamiainen hotellissa noutopöydästä
Vapaata aikaa suorittaa omatoimisia ostoksia
Omakustanteinen lounas
Huoneiden luovutus, jonka jälkeen lähdemme retkelle
Tretjakovin galleriaan ja Pushkinin kuvataidemuseoon
Vienti rautatieasemalle
Moskova – Helsinki Tolstoi 23:00 – 12:17, juna saapuu Helsinkiin neljäntenä matkapäivänä.


Venäjä Moskova

Moskovan upeat nähtävyydet, joihin voit tilata liput sekä myös oppaan ja kuljetukset kauttamme:

* Arbat
Arbat-kävelykadulle (metro Arbat/Smolenskaja) ehtii kiireinenkin matkailija.  Monen kulttuurivaikuttajan kotiseutuna tunnettu katu muuttui sittemmin kävelykaduksi, jossa aikaa voi viettää katusoittajia kuuntelemalla, mukavissa ruokapaikoissa ja kahviloissa tai matkamuisto-ostoksilla. Kansallisrunoilija Aleksandr Puškin rouvineen vuokrasi Arbatilla 1830-luvulla kauppiastalon yläkertaa, nykyään siinä toimii kotimuseo.

* Bolshoi-teatteri
Vanha Bolshoi-teatteri on nykyään uusittu, lisäksi on avattu Uusi Bolshoi.

* Borodinon panoraamamuseo
Borodinon taistelua kuvaava panoraamamuseo on omistettu kuvaamaan vuoden 1812 Napoleonin vastaisen sodan ankarinta taistelua Borodinon kentällä.

* Kreml
Kreml on Venäjän hallinnollinen keskus, mutta nähtävyys myös turistille. Kremlin linnoitukseen astellaan sisään hammaslaitaisen, matalan Kutafja-tornin kävelysiltaa pitkin. Perusnähtävyydet ovat Patriarkan talo, tsaari-tykki, tsaari-kello sekä kirkot.

* Kremlin asehuone
Kremlin asehuoneessa on Venäjän ylimystön uskomattomat ase- ja aarrekokoelmat.

* Kristus Vapahtajan katedraali on maailman suurimpia ortodoksisia kirkkorakennuksia. Se sijaitsee lähellä Kremliä Moskvajoen rannalla. Kirkossa on ylä- ja alakirkko. Ryhmät voivat tilata pääsyn näköalatasanteelle. Puistossa on uusi Aleksanteri II:n patsas.

* Kolomenskoje
Idyllinen puistoalue Kolomenskoje sijaitsee Moskova-joen rannalla. Kolomenskoje oli aikaisemmin hallitsijoiden kesäpaikka, nykyisin moskovaiset tulevat tänne piknikille, rekiajeluille ja festivaaleihin. Kolomenskojessa sijaitseva Taivaaseenastumisen kirkko on Unescon maailmanperintökohde.

* Metroasemat
ovat sinänsä jo nähtävyyksiä. Vuonna 1935 avattu metro on punatähtineen ja neuvostotaideteoksineen toimiva designin museo. Metrolla kulkee 9 milj. matkustajaa päivässä, asemia on 180 ja linjoja 12, auki 5.30-01. Pääkohteet ovat Majakovskaja (yksi maailman kauneimpia metroasemia), Plostsad Revoljutsii, Kropotkinskaja, Teatralnaja, Komsomolskaja, Taganskaja, Kijevskaja, Novokuznetskaja, Novoslobodskaja ja Arbatskaja.

* Neitsyt Marian Ilmestyskirkko
eli Marian kuolonuneen nukkumisen kirkko, jonka kirkkojen kupolit näkyvät parhaiten etelästä, Moskova-joen vastarannalta.

* Novodevitshin luostari ja hautausmaa
on Unescon suojelukohde, joka sijaitsee Metro Sportivnaja aseman lähellä.  Luostari on yleisölle avoin käyntikohde, jossa voi dramaattisten ihmiskohtaloiden ohella ihmetellä kaunista kirkkoarkkitehtuuria. Viereinen viehättävä lampi tarjoaa oivat puitteet päiväkävelylle. Luostarin muuria lammesta poispäin seuraamalla saapuu sen historialliselle hautausmaalle, jossa lepää kuuluisia henkilöitä kirjailijoista valtionpäämiehiin. Myös Venäjän ensimmäinen presidentti Boris Jeltsin on haudattu Novodevitšin hautausmaalle.

* Park Pobedy (Voitonpuisto)
Voitonpuiston paikalla sijaitsi ennen puiston perustamista kukkula nimeltä Poklonnaja gora, jolla Napoleon aikanaan odotteli kaupungin avainten luovutusta. Tätä kautta myös neuvostojoukot lähtivät puolustamaan pääkaupunkia natsien hyökkäystä vastaan. Paikalle rakennettiin vuonna 1995 suuren isänmaallisen sodan (1941-45) muistomerkki. Museossa on 50 000:tta sotaan liittyvää esinettä, mukaan lukien Berliinin valtiopäivätalon katolle vuonna 1945 pystytetty kuuluisa lippu. Museon edessä seisoo valtaisa obeliski, ja puistossa on esillä erilaista sotakalustoa. Alueelle on rakennettu kunnioituksena sodan uhreille ortodoksikirkko, moskeija ja synagoga. Yöllä punaiset lamput värjäävät puiston suihkulähteet aavemaisen verenpunaisiksi. Päiväsaikaan puisto on moskovalaisten suosima ulkoilupaikka.

* Punainen tori
Punainen tori jossa sijaitsee mm. Leninin mausoleumi, tavaratalo GUM ja Kazanin tuomiokirkko.

* Pushkinin kuvataidemuseo
sijaitsee Volhonka-kadulla (metro Kropotkinskaja) ja on suurin eurooppalaisen taiteen museo Moskovassa. Esillä on upea valikoima ranskalaisten impressionistien töitä. Kiinnostavaa esineistöä ja kipsivaloksia muinaisen on esillä aina Egyptin ja antiikin ajalta. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä.

* Tretjakovin galleria
Maailman suurin venäläisen taiteen kokoelma, sijaitsee nykyään kahdessa eri rakennuksessa. Realistimaalarien töissä kuvataan kiinnostavasti vanhan ajan elämänmenoa. Kansallisromanttiset satumaalaukset ovat ajattomia klassikoita. Ikonitaiteen ystäville on tarjolla monia aarteita. Museon perusti tekstiilitehtailija ja mesenaatti Pavel Tretjakov. Lavrushinsky 10, metro Tretyakovskaya ja uusi Tretjakovkaya, os. Krymsky Val 10, metro Oktyabrskaya.

* Vasili Autuaan kirkko
eli Pyhän Vasilin katedraali ja Pokrovan Jumalanäidin kirkko, jotka sijaitsevat Punaisella torilla, ja jossa on kaikkien tuntemat, värikkäät sipulikupolit, jotka ovat Moskovan tunnukset.

Moskovaan pääsee nyt Tolstoi-junalla entistä mukavammin

Uusien vaunujen hyteissä on mm. taitettava pöytätaso, johon on yhdistetty pesuallas. Vaunun yhteisiin WC-tiloihin on asennettu suihkut. Korkeatasoinen business-luokan makuuvaunu säilyy ennallaan.

2. luokan makuuvaunu
Tolstoi-junassa on yleensä viisi 2. luokan makuuvaunua. Vaunuissa on 32 makuupaikkaa neljän hengen hyteissä (palveluvaunussa 26 makuupaikkaa, joista yksi invahytti). Jokaisessa hytissä on kaksi ala- ja kaksi ylävuodetta. Alavuoteet toimivat päiväkäytössä istuimina. Vuoteet ovat aiempaa leveämpiä (70 cm x 184 cm). Matkatavarat kuljetetaan vuoteiden alla tai ylälokeroissa.

2. luokan varustukseen kuuluu:
* Taitettava pöytätaso, johon on yhdistetty pesuallas sekä roska-astia
* Vaatenaulakko, peili, kasvopyyhkeet ja tikapuut sekä lapsia varten ylävuoteeseen turvakaari.
* 2 WC:tä sekä suihkutila vaunun toisessa päädyssä.
* Vaunukohtainen ilmastointi sekä infomonitorit vaunujen päädyissä.
* 2. luokan palveluvaunusta löytyy invahytti, jossa on yksi ala- ja yksi ylävuode. Hytissä on tilaa pyörätuolille ja pistorasia. Hytti sijaitsee WC:n vieressä. Palveluvaunussa on invanostin.

Vaunuissa on vaununhoitaja, jolta saa ostaa lisämaksusta kahvia, teetä sekä voileipiä.

Tolstoi_RIC_makuuvaunu2_400x300

 

 

 

 

Tolstoi_uusi makuuvaunu_400x300

Hotel Inter Continental Tverskaya *****

sijaitsee Tverskaya-kadulla Moskovan sydämessä ja tarjoaa 24h-kuntosalin, ilmaisen Wi-Fi:n sekä minibaarin ilmaisilla juomilla. Pushkin-aukion ja metroasema ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

Intercontinental Moscow Tverskayan tyylikkäät, ilmastoidut huoneet on sisustettu tummalla puulla ja ylellisillä tekstiileillä. Moderneihin mukavuuksiin kuuluvat iPod-telakka, 42-tuumainen taulu-tv ja tallelokero kannettavalle tietokoneelle.

Chekhonte-ravintolassa on avoin show-keittiö, ja ravintola tarjoaa moderneja muunnelmia perinteisistä venäläisistä herkuista. Cocktaileja ja maukkaita suklaaherkkuja voit nauttia P-Square-baarissa, jossa on marmoripylväitä ja kimaltelevia kattokruunuja.

Asiakkaat voivat rentoutua Intercontinentalin saunassa ja höyrysaunassa. Voit myös varata erilaisia hieronta- ja kauneushoitoja.

Lähistön Pushkinskaya- ja Tverskaya-metroasemat sijaitsevat 2 eri linjan varrella, joten niiltä pääsee helposti Moskovan kaikkiin osiin. Kuuluisa Bolshoi-teatteri on vain 1 pysäkin päässä.
Hotel InterContinental Tverskaya Moscow_fasade_400x300

 

Nämä näet Moskovassa:
Kreml kirkkoineen ja museoineen, Punainen tori, Arbatkatu, Tretjakovin galleriat, komeat metroasemat, Tshehovin, Dostojevskin ja Gorkin kotimuseot, Vasili Autuaan kirkko, Novodevitshin luostari ja hautausmaa.

Moskovassa voi myös:
*kesällä käydä Kolomenskojen ulkomuseossa, jossa on paljon vanhaa, koristeellista venäläistä puuarkkitehtuuria
*tehdä ostoksia yli 100-vuotiaassa GUM-tavaratalossa
*tehdä retkiä lähiseutujen vanhoihin venäläisiin kaupunkeihin

Yksityisviisumia varten tarvitaan:
* viisumianomuskaavake
* passi
* passivalokuva (35 x 45 mm).
* matkustajavakuutustodistus

Moskova_Cathedral of Christ the Saviour400x300

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova, joka tunnetaan hallinnolllisesta keskuksestaan, Kremlistä, Punaisesta torista, jonne Mathias Rust laskeutui lentokoneellaan ja Leninin mauseloumista. Moskova on n. 11 miljoonian asukkaan metropoli.
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla (RUB)
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero Suomeen: +1
Kesäaika ei ole käytössä.

Tiedot sitoumuksetta

Yksityisviisumia varten tarvitaan:
* Viisumianomuskaavake
* Passi
* Passivalokuva (35 x 45 mm)
* Matkustajavakuutustodistus

 

Moskova
on perustettu vuonna 1156 Moskova-joen varrelle kauppapaikaksi.

Kaupunki on kasvanut Kremlin ja punaisen torin ympärille, josta sitten levittäytynyt laajalle alalle. Tällä hetkellä Moskovan asukasluku noin 13 miljoonaa, ja se kuuluu Euroopan väkirikkaimpiin suurkaupunkialueisiin. Moskova on myös Venäjän tärkein teollisuuskaupunki, liikenteen solmukohta ja kulttuurin keskus.

Moskovan suosituimmat käyntikohteet ovat Kreml kirkkoineen ja museoineen, Punainen tori, Arbat-katu, Tretjakovin galleriat, komeat metroasemat, Tshehovin, Dostojevskin ja Gorkin kotimuseot, Vasili Autuaan kirkko, Novodevitshin luostari ja hautausmaa. Tule mukaan tutustumaan näihin upeisiin kohteisiin ja vieraile Bolshoi teatterin maailmanluokan esityksessä.

Moskovan Kremlissä sijaitsevat Venäjän hallintorakennukset. Aivan Kremlin vieressä, Moskovan historiallisessa keskustassa sijaitsee kuuluisa Punainen tori, jolla on myös Leninin mausoleumi sekä Pyhän Vasilin katedraali. Lähellä Kremliä Moskva-joen rannalla sijaitsee kaupungin suurin maamerkki, Kristus Vapahtajan katedraali, joka on myös Venäjän ortodoksisen kirkon ja Moskovan patriarkan pääkirkko.

Kaupungin kulttuuritarjontaan kuuluu mm. maailmankuulu Tretjakovin taidegalleria, jonka laaja kokoelma keskittyy etenkin venäläiseen realismiin (muun muassa Andrei Rubljov), sekä tunnettu Bolšoi-teatteri, jonka ohjelmistoon kuuluu balettia, oopperaa ja näytelmiä.

Moskovan kaupunkikuvaa hallitsevat Stalinin valtakaudella aloitetut maamerkit, neuvostobarokkia edustavat pilvenpiirtäjät, joita kutsutaan nimellä "seitsemän sisarta". Näihin lukeutuvat Moskovan valtionyliopisto, hotelli Ukraina ja Leningradskaja, ulkoministeriön rakennus ja kolme kerrostaloa.

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön sekä lentoluokan mukaan.
Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta!
Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa