Ranska Pariisi ja Normandia ryhmämatka

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Ranska Pariisi ja Normandia ryhmämatka

Pariisi ja Normandian parhaat palat ryhmille

Viiden päivän retken aikana saat nähdä, maistaa ja tuoksuttaa Ranskan parhaimmillaan. Vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Pariisin vilskeestä löytyvät Ranskan vehreimmät niityt, kauneimmat kalastajakylät, vauraimmat maatilat ja rauhallisimmat joenrannat. Palatessasi Pariisiin maistuu suussasi vielä Normandian kermainen juusto ja aromikas calvados.

Hintaesimerkkimme 5 pv: 1549 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Pariisi-Helsinki
* Lentokenttäkuljetukset
* Majoitus kahden hengen huoneissa aamiaisella, 3 tähden hotelleissa
* Ohjelmassa mainitut retket suomenkielisellä opastuksella
* Ohjelmassa mainitut ruokailut
* Suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Ryhmille minimi 20 henkilöä.

 

1. päivä
Saapuminen lentokentälle,  josta jatkamme suoraan Pariisiin ja teemme siellä suomalaisoppaamme johdolla kaupunkikierroksen. Ohitamme kaikki tärkeimmät Pariisin nähtävyydet, mm. Riemukaaren, Champs Elysées’n, Concorde-aukion ja Eiffel-tornin.

Majoittuminen hotelliin.

Illalla Unohtumaton Seinen illallisristeily, jonka aikana näet Pariisin tärkeimmät monumentit.

2. päivä: Paris –> Saint-Martin-de-la-Lieu: 201 km / Saint-Martin-de-la-Lieu -> Lisieux : 4km

Pariisista kannattaa lähteä aamusella ennen ruuhkia kohti Normandiaa ja Touques-jokea. Varsinainen ohjelma alkaa vierailulla juustolassa, jonka päärakennus on historiallinen maalaiskartano 1500-luvulta. Maatila on saanut arvostetun nimityksen ”Site Remarquable du Goût” (”Huomattava Makukohde”) ja sen juuston maun salaisuus on paikallisten normandialaislehmien kermainen maito. Jos saavumme tilalle heti aamupäivästä, voimme nähdä kuinka juustoa valmistetaan. Lounas tilalla.

Herkullisen lounaan jälkeen lähdemme ”Siideritielle” (Route du Cidre) ja käymme nauttimassa hyvin ansaitut digestiivit pienessä tislaamossa, joka valmistaa Calvadosta perinteisesti käsityönä. Siideritietä reunustavat alueen kauneimmat puutarhat ja alueen tyypilliset puurakenteiset maalaistalot. Iltapäivällä saavumme Lisieux’hön, jossa majoitumme ja syömme illallisen. Illalla mahdollisuus tutustua kaupunkiin omaan tahtiin.

3. päivä: Lisieux -> Cormeilles : 18 km / Cormeilles -> Honfleur : 29 km / Honfleur -> Lisieux : 33 km

Aamiaisen ja lyhyen ajomatkan jälkeen on päivän ensimmäisen aperitiivin aika. Käymme yhdessä alueen arvostetuimmassa calvados-talossa, jonka jalo juoma tunnetaan kaikkialla maailmassa. Calvados-talo on perustettu jo vuonna 1820 ja on alueen vanhin. Tuliaiseksi kannattaa ostaa pullo ”Hors d’âge”-calvadosta, joka on kypsynyt tammitynnyreissä vähintään 15 vuotta.

Lounas Honfleurin kauniissa rannikkokaupungissa. Lounasta voi sulatella rauhallisella kävelyllä Seine-joen rannassa ja satamassa. Satamassa nousemme pikkulaivaan, joka puksuttaa Seineä aina Le Havren sataman edustalle. Varmasti unohtumaton näky on Le Havren ja Honfleurin välinen, 2 km pitkä Normandia-Silta (Pont de Normandie). Tämä vinoköysisilta piti 1990-luvulla pitkään hallussaan maailmanennätystä uskomattomalla 856 metrin jännevälillään! Monet saapuvat Normandiaan varta vasten ihmettelemään tätä silta-arkkitehtuurin mestariteosta.

Paluu Lisieux’hön, illallinen hotellissa ja vapaata aikaa kaupungilla.

4. päivä: Lisieux -> Vendeuvre : 32 km / Vendeuvre -> Paris : 238 km

Syötyämme aamiaisen ja pakattuamme laukut bussiin lähdemme linnanherralle kylään. Vendeuvren 1700-luvun upean linnan suunnitteli kuuluisa arkkitehti Jacques-François Blondel Flanderin herttuasuvun jälkeläiselle Alexandre de Vendeuvrelle. Sama suku asuttaa linnaa edelleen ja hyvällä onnella joku tämän Normandian vanhimman suvun jälkeläisistä toivottaa ryhmän tervetulleeksi.

Linna on harmonisten sisätilojen lisäksi kuuluisa puistostaan ja uskomattomasta miniatyyrikokoelmastaan. Kaikille hyvänäköisille ja varsinkin nukkekodin omistaville pikkutytöille tämä miniatyyrimuseo on toiveiden täyttymys. Lounastamme linnan ravintolassa.

Iltapäivällä aloitamme paluumatkan Pariisiin, jonne saavumme noin klo 18.00.

Majoittuminen.

5. päivä
Aamiainen ja kuljetus lentokentälle.

 

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta matkavakuutukset>>>

Eurooppalainen120x120

Ranska: tunnetaan etenkin Ranskalaisesta keittiöstä, sen vahvanmakuisista juustoista, viineistä ja patongeista, joita kaikkia Ranskassa nautitaankin joka aterialla.
Pääkaupunki: Pariisi
Virallinen kieli: 
Ranska
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1
Tiedot sitoumuksetta.

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön sekä lentoluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.