Venäjä Pietari puutarhamatka ryhmämatka

Pietari puutarhamatka Pietarhovi, Kesäpuisto, Talvipuutarha, englantilainen puutarha ja ranskalainen puutarha. Pietarhovissa näet kymmeniä suihkulähteitä ja miniatyyrikokoisia palatseja. Pyydä tarjous ryhmällesi.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Pietari puutarhamatka ryhmämatka

Pietari Suuren kasvitieteellisen puutarhan alueelta löytyy 12 000 eri lajiketta, ja siellä on niin Venäjän eri osien kasvillisuutta kuin kasvishuoneissa eksoottisempiakin kasveja. Erikoisuuksiin kuuluvat laajat alppikasvillisuuden kokoelmat, kuten myös kiinalaiset ja japanilaiset kasvit ja lumme, jonka lehtien läpimitta on pari metriä.

Pietarhovin kuuluisasta puistosta löytyy sekä englantilainen että ranskalainen puutarha. Sen helmi on kuitenkin Alapuisto, jossa on kolme ainutlaatuista kaskadia, kymmeniä suihkulähteitä ja miniatyyrikokoisia palatseja. Pyydä tarjous ryhmällesi ja tutustu ohjelmaehdotelmaamme.

Esimerkkihintamme kevät-kesäkaudella 3 pv:  445 €/hlö

Hintaan sisältyy:
* Junamatkat Helsinki-Pietari-Helsinki 2.lk Allegro junalla
* Majoitus Dostojevsky-hotellissa 2 heng. huoneessa
* Aamiaiset hotellissa
* Opastetut retket: kaupunkikierros, kasvitieteellinen puutarha sekä Pietarhovi
* Suomalainen matkanjohtaja
* Hotellin rekisteröintimaksu
* Ryhmäviisumi

Ryhmän mimikoko 30 henkilöä.

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

 

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Allegro-juna lähtee Helsingin rautatieasemalta kohti Pietaria. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa ryhmää rautatieasemalla. Ensinnä ohjelmassamme on opastettu kaupunkikierros sekä vierailu Pietarin kasvitieteellisessä puutarhassa.

Pietari Suuren kasvitieteellinen puutarha on perustettu apteekkareiden yrttien viljelytarkoitukseen jo vuonna 1714. Kasvitieteellisen puutarhan löytyy 12 000 eri lajiketta, ja siellä on niin Venäjän eri osien kasvillisuutta kuin kasvishuoneissa eksoottisempiakin kasveja. Erikoisuuksiin kuuluvat laajat alppikasvillisuuden kokoelmat, kuten myös kiinalaiset ja japanilaiset kasvit ja lumme, jonka lehtien läpimitta on pari metriä.

Kuljetus hotelliin ja majoittautuminen.

Illalla mahdollisuus baletti- tai opperaesitykseen, esim. maailmankuulussa Mariinski-teatterissa taikka vaihtoehtoisesti Venäläinen ilta kasakkatanssi- ja lauluesityksineen.

2. matkapäivä

Aamiainen hotellissa.
Kokopäiväretki Pietarhoviin, tutustutaan Alapuutarhaan.

Pietarhovin palatsi- ja puistokokonaisuudessa säännöllisyys ja symmetrisyys yhtyy Suomenlahden matalan rantavyöhykkeen ja sen yläpuolella kohoavan entisen rantavallin luonnolliseen maisemaan. Sen keskipiste on vuosina 1714–1721 rakennettu Suuri suihkulähdekaskadi, jotka koristavat kullatut pronssipatsaat.

Pietarhovin kuuluisasta puistosta löytyy sekä englantilainen että ranskalainen puutarha. Sen helmi on kuitenkin Suomenlahden rannoille levittäytyvä Alapuisto. Arkkitehti Braunshtein on suunnitellut puiston Pietari I:n luonnoksien pohjalta ja puisto muistuttaa Ranskan kuninkaan Lugvig XIV:n Versaillesin puistoa.

Alapuistossa on kolme ainutlaatuista kaskadia, kymmeniä suihkulähteitä ja miniatyyrikokoisia palatseja, mm. Mont Plaisire kasvihuoneineen ja Marlin palatsi puutarhoineen ja kala-altaineen.

3. matkapäivä
Aamiainen, jonka jälkeen omaa aikaa esimerkiksi ostosten tekemistä varten Gostinnyj Dvorissa tai Passaz tavaratalossa. Kuljetus rautatieasemalle.

Allegro-juna lähtee kohti Suomea.

Hinta edellyttää väh. 30 hengen ryhmää.

Venäjä Pietari Dostojevsky
Hotelli Dostojevsky Pietari

Hyvä keskitason hotelli Vladimirski Passage ostoskeskuksen yhteydessä, erinomaisella paikalla vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Nevsky Prospektilta.

Lue lisää

Kymenmatkojen Pietarin kartta>

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova
Pietari on noin viiden miljoonan asukkaan suurkaupunki. Se on rakennettu suomalaisheimojen ikivanhan kauppapaikan Nevanlinnan päälle
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi, Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero Suomeen: +1
Kesäaika ei ole käytössä

Palveluita kauttamme Pietarissa

Hankimme teille liput oopperaan, balettiin, sirkukseen, konserttiin tai muihin tapahtumiin. Kauttamme saa lippuja myös mm KHL jääkiekko-otteluun, koripallo-  ja jalkapallo-otteluihin.
Lippuvaraukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä Pietarilaiset rakastavat kulttuuria ja urheilua, joten hyvin usein tapahtumat ovat loppuunmyytyjä.

Kymenmatkojen retkillä on mukana suomenkielentaitoinen opas.
Retket kannattaa varata viimeistään 2 viikkoa ennen saapumista, mutta suomenkieliset oppaat tulee varata riittävän ajoissa.

Retki voi alkaa satamasta, rautatieasemalta tai hotellilta.
Kaikilla retkillämme on mukana suomenkielentaitoinen opas.
Retket päättyvät samaan paikkaan, mistä retket alkavat.
Asiakkaan toivomuksesta retken voi päättää myös keskustaan.

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!
Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.
Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Pietari on yksi kauneimmista kaupungeista maailmassa. Siellä on loisteliaita palatseja, katedraaleja ja monumentteja, erinomaiset museot, vilkas taide-elämä, hyviä liiketoiminta mahdollisuuksia ja ystävällisiä ihmisiä.

Asukkaat: Noin 5 miljoonaa asukasta

Juomavesi: vesi ei ole juomakelpoista ja juomavettä kannattaa ostaa pullotettuna kaupoista
Passi: passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen
Puhelut Suomeen: +358 ja suuntanumero (ilman nollaa) ja vastaanottajan numero tai +358 ja matkapuhelinnumero (ilman ensimmäistä nollaa)
Rokotukset: Tarkasta rokotustarve terveyskeskuksesta.

Sähkö: Sähkövirta 220 V, litteät suomalaiset pistokkeet käyvät yleensä.
Valuutta: Rupla. 1 euro on noin 70 ruplaa.
Viisumi: Venäjälle tarvitaan viisumi. Kysy lisätiedot toimistostamme.
Viisumin rekisteröinti: Hotelli hoitaa viisumin rekisteröinnin

Nähtävyydet: mm. Iisakin kirkko, Eremitaasi, Pietari-Paavalin linnoitus, pääkatu Nevskiy Prospekt, Mariinskyn teatteri, Verikirkko, Jusupovin palatsi, Aleksanteri Nevskin Luostari ja hautausmaa, Katariinan palatsi ja Pietarhovin puisto.

Ravintolat: Kuuluisa Nevski Prospekt katu on lähistöineen paras paikka löytää hyvä ravintola, alueella on paljon kansainvälisiä ravintoloita erityisesti italialaiset ja kiinalaiset ravintolat ovat suosittuja. Myös paikalliset pikaruokaketjut ovat oiva tapa syödä venäläistä ruokaa, esimerkiksi blinejä, salaatteja ja keittoja.

Ravintoloita ja kahviloita: Cafe Zoom, Os: Gorokhovaya Ulitsa 22 Literaturnoe Cafe, Os: Nevsky Prospekt 18 Buharin Dvor, Os: Nevski Prospekt 22 Evrasia, Os: Nevskiy Prospekt 88 L’Europe Restaurant, Os: Mikhailovskaya Ul.1 Kalinka-Malinka, Os: Italianskaya Ulitsa 5 Patio Pizza, Os: Nevskiy Prospekt 30

Ostospaikat: Nevski Prospekt pääkatu on reilun viiden kilometrin pituinen ostoskatu, mikä on pullollaan erilaisia kauppoja. Nevski Prospekt kadun liikkeet ovat myös poikkeuksellisesti avoinna sunnuntaisin.

Ostoskeskuksia : DLT, Os: 21/23 Bolshaya Konyushennaya Ul. Gostiny Dvor, Os: Nevsky Prospekt 35 D-137 Galleria, Os: 90/92 Nevsky Prospekt Passazh-tavaratalo, Os: Nevsky Prospekt 48 Planeta Neptun, Os: Marata Ulitsa 86 Prisma, Os: Ul. Aleksandra Nevskogo 2 Stockmann, Os: Nevsky Prospekt 25 Maxidom, Os: Moskovskiy Prospekt 131

Liikkuminen: Mikäli kaupungissa mielii nähdä paljon, kannattaa askelia säästellä ja käyttää mahdollisimman paljon metroa. Pietarissa on myös paljon johdinautoja, linja-autoja ja marshrutka-minibusseja, jotka kuskaavat ihmisiä noin 50-60 sentin maksua vastaan ympäri kaupunkia.

Teatterit: Eremitazhin teatteri sijaitsee suuren Eremitaasin vieressä. Os: Dvortsovaja nab. 34.
Mariinsky –teatteri on historiallinen baletti – ja opperateatteri Pietarissa. Os: Teatralnaja ploshad.
Mihalovsky musorgski -teatteri on Pietarin toiseksi suurin oopperatalo. Os: Ploshad Iskusstv.
Nikolain palatsi on kuuluisa ”Feel yourself Russian” folkshowsta. Os: Truda aukio.

Venäläisiä sanoja/sanontoja:

Kiitos =спасибо (spasibo)
Anteeksi =извините (izvinite)
Tervehdys (sinuttelu) = привет (priviet)
Olkaa hyvä = пожалуйста (pozaljusta)
Hyvää huomenta =доброе утро (dobroje utro)
Hyvää päivää (teitittely) = здравствуйте (zdravstvujte)
Hyvää iltaa = добрый вечер (dóbryj véčer)
Hyvää Yötä = спокойной ночи (spokójnoj nóči)
Mitä tämä maksaa = сколько стоить (skolko stoit)

Numerot: 1=один (adin) 2=два (dva) 3=три (tri) 4=четыре (tsitiri) 5=пять (pjat) 6=шесть (sest) 7=семь (sem) 8=восемь (vosim) 9=девять (devit) 10=десять (decit)

Kymenmatkojen toimisto Kymi Travel palvelee teitä Pietarissa seuraavasti: avoinna ma-pe klo 10-18 Venäjän aikaa. Toimisto viettää Venäläiset juhlapyhät. Puh: +7 812 3368 189