Venäjä Pietarin nähtävyydet

Pietarin nähtävyydet ovat niin lukemattomat, että varaa aikaa useampi päivä, koska saatat ihastua Tsaarien Pietariin. Varaa heti>

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Pietarin nähtävyydet

Tutustu valloittavan romanttiseen Pietariin

Hankimme teille liput oopperaan, balettiin, sirkukseen, konsertteihin, KHL jääkiekkomatsiin tai vaikkapa koripallo ja jalkapallo-otteluihin.
Lippuvaraukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä Pietarilaiset rakastavat kulttuuria ja usein näytännöt ovat loppuunmyytyjä. Pietarin nähtävyydet voit katsoa kartaltamme Kymenmatkojen Pietarin kartta>

Pietarin nähtävyydet

Kymenmatkojen retkillä on mukana suomenkielentaitoinen opas.
Retket ja oppaat kannattaa varata viimeistään 3 viikkoa ennen saapumista, touko-elokuussa jopa vielä aikaisemmin.

Venäjä Pietarin nähtävyydet

Pietari nähtävyydet>

Pietarin matkat Fb>

Kymenmatkat Pietarin kartta


Venäjä Pietari Akvatorio

ul. Malaja Morskaja 4/1 (ostoskeskus ”Admiral”, 6. kerros
http://www.peteraqua.ru/

Avoinna: päivittäin klo 10.00-22.00

Pietarin akvatorio-museossa on esillä koko Pietarin ja lähialueiden historiallinen pienoismalli. Pienoismalli on rakennettu kaupungin historiaan mukaisesti, vanhat palatsit on toteutettu niiden alkuperäisessä asussaan. Kaupunki on rakennettu alkuperäiseen asuunsa ja jo tuhoutuneet palatsit jälleenrakennettu pienoismalliin. Pienoismallia koristaa Suomenlahden, Nevan ja kanavien oikeat vesialueet, millä purjehtivat Pietari Suuren aikaiset pienoismallilaivat!

Pietari_Akvatorio_PH_1_800x600 Pietari_Akvatorio_PP_1_800x600Pietari_Akvatorio_PP_800x600


Venäjä Pietari Aleksandrinskin puisto (Александрийский сад)

Admiralteiski proezd 1

Puisto on rakennettu paikalle, josta osa Amiraliteetin linnoitusrakennuksia purettiin noin vuonna 1872. Vuonna 1892 paikalle pystytettiin patsas Väli-Aasian tutkimusmatkailija N. Przhevalskin muistoksi.

 

Venäjä_Pietari_Alexandrinskin puisto_


Venäjä Pietari Aleksandrovskin teatteri

pl. Ostrovskogo 6
www.alexandrinsky.ru

Yksi Pietarin tunnetuimmista draama-teattereista. Tiedustele ohjelmistoa toimistoltamme!

Venäjä_Pietari_Aleksandrovskin teatteri


Venäjä Pietari Aleksanteri-Nevskin luostari

nab. Reki Monastyrki 1

Aleksanteri Nevskin luostari eli lavra on Pietarissa sijaitseva luostari, jonka Pietari Suuri perusti vuonna 1710. Luostariin sijoitettiin uuden pääkaupungin suojelupyhän Aleksanteri Nevskin jäännökset. Se sai lavran eli pääluostarin aseman vuonna 1797. Luostarin alueella ovat myös Lasarevin ja Tihvinän hautausmaat, joihin on haudattu merkittäviä kirjailijoita, taiteilijoita ja säveltäjiä, kuten Modest Musorgski, Fjodor Dostojevski ja Pjotr Tšaikovski. Luostarin alueella on kaksi Domenico Trezzinin ja Pietro Antonio Trezzinin suunnittelemaa barokkikirkkoa sekä uusklassista tyyliä edustava katedraali.

Venäjä_Pietari_Aleksanteri-Nevskin luostari


Venäjä Pietari Amiraliteetti (Адмиралтейство)

Admiralteiski proezd 1

Pietari Suuren suunnittelema, vuonna 1705 rakennettu sotalaivaston hallintorakennus ja laivanrakentamo. Alunperin rakennus soveltui myös linnakkeeksi, mutta sittemmin se on monta kertaa rakennettu uudelleen, ja sita ympäröivä vallihauta on täytetty. Rakennus on 72 metriä korkea ja sen huippua koristaa laiva-symboli, joka on nykyään tunnettu myös elokuvayhtiö ”Lenfilm”:in logona. Rakennus on edelleen käytössä Venäjän sotalaivastolla.

Venäjä_Pietari_Amiraliteetti


Venäjä Pietari Aurora-laiva

Petrogradskaja nab. 2-4
http://aurora.org.ru/

Lokakuun vallankumoukseen osallistunut sotalaiva Aurora toimii museona.

Sotalaiva Aurora on osallistunut Venäjän-Japanin sotaan vuonna 1905 ja Ensimmäiseen maailmansotaan. 25. lokakuuta 1917 Aurora- alukselta ammuttiin Lokakuun vallankumouksen aloituslaukaus, ja siitä tuli yksi vallankumouksen symboleista. Nyt Aurora sijaitsee samalla paikalla, kuin Lokakuun vallankumouksen aikaan, ja toimii museona.

Venäjä_Pietari_Aurora


Venäjä Pietari Baletti ooppera ja sirkus

Mariinskin maailmankuuluja baletti- ja oopperanäytöksiä sekä vierailevia näytöksiä.

Mariinski teatteri on Pietarin suosituin ooppera- ja balettitalo. Perinteinen Mariinskin teatterin vanha sali on jo itsessään nähtävyys kristallikruunuineen ja pitseineen. Teatralnaja pl. 1

Moderni Mariinskin teatterin uusi näyttämö, jossa erittäin hyvin suunniteltu sali ja äänentoisto. ul. Dekabristov 34

Maailmankuulun Mariinskin teatterin konserttisalissa järjestetään ooppera- ja klassisen musiikin konsertteja, sekä musiikkifestivaaleja.ul. Dekabristov 37
www.mariinsky.ru

SIRKUS – Pietarin Suuri Sirkus
Keskustassa, Fontankan kanavan varrella sijaitsee Venäjän vanhin toimiva sirkus. Sirkus kulki nimellä Cinizellin sirkus vuoteen 1919 saakka. Sirkuksen alullepanija oli suuren italialaisen sirkusperheen Gaetano Ciniselli, joka toimi hevoskouluttajana.

Pietarin sirkuksessa näet huippuesiintyjiä, taikureita, akrobaatteja, eläimiä, klovneja, nuoralla tanssijoita – sirkustaidetta parhaimmillaan. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös maailman ensimmäinen sirkusmuseo (avattu vuonna 1928). Esitykset klo 19, la–su myös klo 15. Sirkusmuseo avoinna arkisin klo 12–18.Osoite Naberezhnaja reki Fontanki 3. Lähin metroasema Gostinyi Dvor 650 m. www.circus.spb.ru/en/

Kesäsirkus
Hieman pienempi ja vaatimattomampi kesäsirkus toimii Avtovossa. Osoite: ulitsa Avtovskaja 1-A. Lähin metroasema: Avtovo 300 m. www.circus-avtovo.ru

Tiedustele ohjelmistoja toimistoltamme!

Venäjä_Pietari_Mariinski teatteri vanha näyttämöVenäjä_Pietari_Mariinskin teatteri uusi näyttämöVenäjä_Pietari_Sirkus_800x600


Venäjä Pietari Eläintieteellinen museo

Universitetskaja naberezhnaja 1/3
www.zin.ru

Eläintieteen museon luonnonhistoriallinen kokoelma on maailman suurimpia. Museossa näet kuuluisan mammuttikokoelman. Arvokkain mammutti löytyi Siperiasta vuonna 1902 ja on lähes 44 000 vuotta vanha. Näyttelyssä näet luonnonmukaisesti taskurapujen, lumikon, jääkarhun ja sinivalaan elinympäristöt. Museossa on ainutlaatuinen nilviäisten ja sinikorallien kokoelma.

Venäjä_Pietari_Elaintieteellinen museo


Venäjä Pietari Erartha nykytaiteen museo

29 linia Vasilevskogo ostrova 2
www.erarta.com

Vuonna 2010 avattu nykytaiteen museon kokoelma käsittää yli 2300 nykytaideteosta ja yli 250 taiteilijan tuotantoa. 5-kerroksisessa museorakennuksessa on runsaasti tilaa kiertäville näyttelyille. Taidenäyttelyiden lisäksi museossa järjestetään festivaaleja, luentoja, konsertteja, teatteri- ja tanssinäytöksiä ja muuta ohjelmaa.

Venäjä_Pietari_Erarta_hiljaisuuden huone_800x600 Pietari_Erarta 3_400x300Venäjä_Pietari_Erarta


Venäjä Pietari Eremitaasi (Эрмитаж)

Dvortsovaja nab. 34
http://www.hermitagemuseum.org/

Valtiollinen kulttuurihistoriallinen taidemuseo Eremitaasi on yksi maailman suurimmista museoista. Museossa on yhteensa 350 salia jotka sijaitsevat viidessa, toinen toisiinsa yhdistetyissa rakennuksissa, päärakennuksenaan kuuluisa Talvipalatsi. Taideteoksia kokoelmissa on yli 3 miljoonaa, joista vain pieni osa on esillä. Seuraavien tunnettujen taiteilijoiden töitä on nähtävillä talvipalatsin museossa Michelangelo, Leonardo da Vinci, Pierre Rodini, Pierre-Auguste Renoiri, Vincent van Goghi ja Paul Gauguini.Talvipalatsin edessä sijaitsee Palatsiaukio, joka on kuuluisa v 1917 vallankumoksesta. Palatsiaukion keskellä sijaitsee massiivinen graniittinen Aleksanterin pylväs, jonka kiviaines on tuotu Suomesta.

Pietari_St.Pete_Eremitaashi_800x600Pietari_Armorial Hall of the Winter Palace400x300Vejäjä_Pietari_St.Pete_Eremitaashi_patsas_800x600

 


Venäjä Pietari Eremitaasi Esikunnan päärakennus (Главный штаб)

Dvortsovaja pl. 6/8
http://www.hermitagemuseum.org/

Valmistunut vuonna 1829 kenraalien ja muiden armeijaosastojen paarakennukseksi seka ulko- ja talousministerioksi. Vuonna 1917 joukko laivamiehia ja tyolaisia hyokkasi esikunnan kaaren alta kohti Talvipalatsia. Nykyään esikunnan päärakennuksessa sijaitsee Eremitaasin osasto, jonne on sijoitettu mm. impressionistien tuotanto.

Eremitaasin Museo on avattu vuonna 1764. Eremitaasin taide- ja kulttuurihistoriallinen museo koostuu rakennuskokonaisuudesta, johon kuuluvat Rastrellin suunnittelema Talvipalatsi, Vanha Eremitaasi, Pieni Eremitaasi ja Eremitaasin teatteri. Eremitazh on jo nähtävyys sinänsä. Alkunsa nykyinen taidemuseo sai Katariina Suuren keisarillisesta taidekokoelmasta.

Venäjä_Pietari_Esikunnan paarakennus


Venäjä Pietari Eremitaasin Talvipalatsi

Dvortsovaja nab. 32

Eremitaasin kompleksin viides rakennus, rakennettu vuonna 1762, käsittää yli 1000 huonetta. 7 marraskuuta 1917 palatsin valloittivat lokakuun vallankumoukselliset. Väliaikainen hallitus otti johdon käsiinsä ja alkoi proletariaatin diktatuuri. Toisen maailmansodan jälkeen rakennus on luovutettu Eremitaasille. Ennen Pietarissa ei saanut rakentaa Talvipalatsia korkeampia rakennuksia.

Venäjä_Pietari_Talvipalatsi


Venäjä Pietari Eremitaasin teatteri

Dvortsovaja nab. 34
www.hermitagemuseum.org

Turisteille suunnattu balettia ja oopperaa esittävä teatteri Eremitaasin rakennuksessa. Tiedustele ohjelmistoa toimistoltamme!

Venäjä_Pietari_Eremitaasiteatteri


Venäjä Pietari Etnografinen museo

Inzhenernaja ul. 4/1
http://ethnomuseum.ru/

Etnografisessa museossa on esillä kaikkien Venäjän ja lähialueiden alkuperäiskansat ja niiden kulttuurit. Museossa on oman salinsa mm. kaikille suomalaisugrilaisille kansoille. Museon osastot on jaettu kansojen maantieteellisen sijainnin mukaan Itä-Eurooppaan, Siperiaan ja Kauko-Itään, Keski-Aasiaan ja Kaukaasiaan. Pysyvän kokoelman lisäksi museon tiloissa on tilat kiertäville näyttelyille ja luennoille.

Venäjä_Pietari_Etnografinen museo


Venäjä Pietari Fabergen kotitalo

Bolshaja Morskaja ul. 24
http://www.juvelirtorg.spb.ru/

Karl Fabergen kotitalo osoitteessa Bolshaja Morskaja 24 on rakennettu vuonna 1899-1900.Karl Faberge osti osoitteessa Bolshaja Morskaja 24 sijaitsevan rakennetun modernistisen talon vuonna 1899-1900. Rakennusta uudistettiin K. K. Shmidtin suunnitelmien mukaan. Rakennuksessa sijaitsi Fabergen suvun 15-huoneinen asunto, jalokiviverstaita ja kuuluisa jalokivimyymälä. Fabergen suku pakeni vuoden 1918 vallankumousta Pietarista Lausanneen, Sveitsiin. Nykyään Fabergen kotitalossa sijaitsee Jahont-jalokiviliike, joka on toimitun rakennuksessa jo vuodesta 1961.

Venäjä_Pietari_Fabergen kotitalo


Venäjä Pietari Fabergén museo

nab. Reki Fontanka 21
http://fabergemuseum.ru/

Fabergen museo on vuonna 2014 avattu yksityinen jalokivimuseo Pietarissa. Museolla on hallussaan suurimmat kokoelmat venäläisiä jalokiviä ja 1800-1900-luvun taidetta, jonka veroista ei löydy koko maailmasta. Arvokkaimmat ja tunnetuimmat esineet museon kokoelmista on Carl Gustav Fabergen keisarilliset pääsiäismunat. Lisäksi museossa on esillä yli 4000 taideteosta ja arvoesinettä, mm. jalokivikoruja, hopea-astioita, sisustusesineitä ja maalauksia.

Fabergé-museo on Venäläisen miljonäärin, Viktor Vekselbergin kokoelmiin pohjautuva näyttely, jossa on esillä  mm. maailman suurin kokoelma Fabergén tsaariperheelle valmistamia pääsiäismunia. Fabergé virtuaalikierros>>>

Pietari_Fab_munat1_400x300Pietari_Fab_munat3_400x300Venäjä_Pietari_Faberge museo


Venäjä Pietari Folk show ”Feel Yourself Russian”

Pietarin iltaohjelmana:
Folk show ”Feel Yourself Russian” Nikolain palatsissa.
Sisältää kuljetuksen ja pienen suolapalatarjoilun väliajalla.

Pietari_Nikolain palatsi_400x300Pietari_NIkolain palatsi022_400x300Vnäjä_Pietari_Nikolain palatsi_800x600


Venäjä Pietari Fontanka-joki

Joen pituus 6,7 km, syvyys enimmillään 3,5 metriä, leveys max. 70m. Joen ylittää 15 siltaa. Vanhalta nimeltään ”Bezimennyj Jorik” (Nimetön puro), pieni joki, joka laski Suureen Nevaan. Vuodesta 1719 lähtien jokea alettiin kutsua Fontankaksi, sillä Kesäpuiston (Letnyj Sad) suihkulähteet ottavat veden Fontanka-joesta (fontan=suihkulähde). Vuodesta 1780 jokea reunustaa graniittiset penkereet. Vuonna 1787 täällä tapahtui yksi Pietarin ensimmäisistä talonpoikaislakoista. Noin 4000 työläistä päällystivät joen pientareita kivellä ja tukivat pengertä paaluilla olematonta korvausta vastaan. 400 talonpoikien edustajaa lähestyivät Katariina 2 anomuskirjeellä, mutta joutuivat vangituiksi lakkoiluun yllyttämisestä ja salaliiton sopimisesta.

Venäjä_Pietari_Fontanka-joki


Venäjä Pietari Gorki Golf

Pietari-Gorki-Golf-Club-golfpalloPietari-Gorki-Golf-Club-golf-simulaattoriPietari-Gorki-Golf-Club-golfkärry1


Venäjä Pietari Gorki Golf International

 

Pietari-Gorki-Golf-Club-golffaajaPietari-Gorki-Golf-Club-kenttä2Pietari_Gorgi-Golf_club_yritys_400x300


Venäjä Pietari Gorki Golf päivä

Pietari-Gorki-Golf-Club-paviljonki2-Pietari-Gorki-Golf-Club-kenttäPietari-Gorki-Golf-Club-golfkärry1


Venäjä Pietari Gorki Golf Valkeat yöt

Pietari-Gorki-Golf-Club-paviljonkiPietari-Gorki-Golf-Club-ilotulitusPietari-Gorki-Golf-Club-häät


Venäjä Pietari Grand maket Rossija

Tsvetochnaja ul. 16
http://grandmaket.ru/
Avoinna: päivittäin klo 10.00-20.00

Grand Maket on isoon halliin rakennettu koko Venäjän pienoismalli, missä on kaupunkeja, liikkuvia junia, pikku-ukkoja, tehtaita, satamia jne. Museossa voi tutustua Venäjän eri kaupunkeihin, elinkeinoihin, maantieteellisiin alueisiin kiehtovalla tavalla pienimpiä yksityiskohtia myöten. Lisäksi Grand Maketissa on kahvila, parkkialue, matkamuistomyymälä ja matkatavarasäilytys.

.

Venäjä_Pietari_Grand Maket Rossia


Venäjä Pietari Gribojedovan kanava

Pituus 5 km, leveys enimmillaan 32 m. Joen ylittaa 21 siltaa. Vuonna 1790 ”Gluhaja”-joen (toiselta nimeltaan Krivusha-joki) paikalle kaivettiin Jekaterinski kanal (Katariinan kanava), joka myohemmin nimettiin venalaisen kirjailija A. Gribojedovan mukaan. Kanava alkaa Moika-joelta ja laskee Fontanka-jokeen.

Venäjä_Pietari_Gribojedovan kanava


Venäjä Pietari Hop on Hop off

Pietarin hop on hop off busseilla on myös mahdollista tehdä kiertoajelu.
Liput n. 13 € / hlö
Bussit kiertävät keskustassa nonstoppina tiettyä lenkkiä, niistä voi hypätä kesken matkan pois ja jatkaa sitten taas matkaa. Lippu on voimassa koko päivän. Bussit liikennöivät 40-60 minuutin välein.  Busseissa on audio-kuulokkeet, joista voi ottaa opastuksen 11 kielellä, mm. suomeksi, venäjäksi, englanniksi.


Venäjä Pietari Htl Astoria ja Angleterre (гостницы Астория и Англетер)

Bolshaja Morskaja ul. 39
www.roccofortehotels.com

Venäjän parhaaksi hotelliksi vuonna 1912 rakennettu Astoria on edelleen yksi Pietarin ylellisimmistä hotelleista. 7.11.1917 vallankumoukselliset valtasivat hotellin, jossa sillä hetkellä majoittuivat Tsaarin armeijan upseerikunta. Hotelli Astoriaan kuului myös hotelli Angleterre, jossa entisen KGB:n salaisen agentin toimesta sai surmansa vainottu runoilija Sergei Jesenin.

Venäjä_Pietari_Htl_Astoria Angleterre


Venäjä Pietari Iisakin kirkko (Исаакиевский собор)

Isaakievskaja pl. 4
http://www.cathedral.ru/

Venäjän kuuluisin ikuisuusprojekti ”rakennettiin, kuin Iisakin kirkkoa”. Vuonna 1710 Pietari Suuri rakennutti suojelusenkelinsä kunniaksi puisen Iisakki Dalmatialaisen kirkon. Monien vaiheiden jälkeen kirkko vihdoin valmistui nykyiseen olomuotoonsa. Iisakin kirkko saatiin valmiiksi ja vihittiin kayttöön vuonna 1858, Aleksanteri II:n hallintokauden aikana. Kirkon viimeistelemiseksi ja yksityiskohtien valamiseksi rakennustelineet ympäröivät kirkkoa vuoteen 1916 asti. Voidaan siis todeta, että Iisakin kirkkoa rakennettiin Pietari Suuren hallitsemisen ajoista aina viimeisen Venäjän Imperaattori Nikolai II:n hallintakaudelle asti.

Venäjä_Pietari_Iisakinkirkko_800x600Pietari_Iisakin kirkko_31_400x300Pietari 047_400x300


Venäjä Pietari Illusium illuusiomuseo

Moskovski pr. 107 korpus 5
illusium.org

Illuusiomuseossa voit tuntea itsesi jättiläiseksi tai kääpiöksi, pelata hologrammijalkapalloa, kävellä seinien läpi ja kokea muita visuaalisia illuusioita. Museo on interaktiivinen ja sopii hyvin venäjän kieltä taitamattomille.

Venäjä_Pietari_Illuusiomuseo_800x600


Venäjä Pietari Insinöörilinna (Инженерный замок)

Insinöörilinna (Инженерный замок)

Rakennettu vuonna 1800. Alkuperäiseltä nimeltään Mihailovin linna, sillä tsaari Pavel I piti arkkienkeli Mihailia suojelusenkelinään. Linnan rakentamiseen on käytetty Iisakin kirkkoa varten hankittua marmoria sekä materiaaleja puretusta Katariina II:n palatsista. Linnan sisustuksessa voi huomata useita yksityiskohtia, jotka jäljittelevät Talvipalatsia, Tavritseskin palatsia ja muita kaupungin palatseja. Linnan ympärille oli kaivettu vallihaudat, ja niiden yli linnaan johti nostettava silta.

12 maaliskuuta 1801 asti, ainoastaan 40 vuorokautta linnan valmistumisesta, siellä asui imperaattori Pavel I perheineen. Imperaattorin murhan jälkeen perehe palasi Talvipalatsiin. 18 vuotta linna oli tyhjillään, kunnes vuonna 1819 se annettiin Ylimmän insinööriopiston käyttöön, ja tästä syntyi linnan nykyinen nimi. Vuonna 1820 vallihaudat täytettiin.


Venäjä Pietari Jusupovin palatsi

nab. Reki Moiki 94
www.yusupov-palace.ru

Tämän Moikan rannalla komeilevan keltaisen, pylväskoristeisen rakennuksen suunnitteli Vallin de la Mothe 1760-luvulla. Eksoottisessa Maurilaisessa salissa on suihkukaivo, värikkäitä mosaiikkeja ja hevosenkenkäholveja. Kellarissa on Grigori Rasputinista kertova museo. Ruhtinas Felix Jusupov murhasi Rasputinin tässä talossa.

Venäjä_Pietari_Jusupovin palatsiVenäjä_Pietari_Jusupovin_palatsi_257x386


Venäjä Pietari Kanavaristeilyt

Kanavaristeily on kesäisin valloittava tapa nähdä Pohjolan Venetsia uudesta perspektiivistä. Englanniksi opastetut kierrokset lähtevät Nevski Prospektilla olevan Anichkovin sillan kupeesta.

Tunnin mittaisella risteilyllä saat nähdä Pietarin uudesta henkeäsalpaavasta perspektiivistä ja kuulet samalla kaupungin historiaa. Näemme lukuisia palatseja, puutarhoja, Pietari-Paavalin linnoituksen, Palatsisillan, Kunstkameran, Eremitaasin ja Iisakinkirkon.

Venäjä Pietari KanavaristeilytVenäjä-Pietari-kanavaristeilyllä - 1000 Venäjä-Pietari-kanavaristeilyllä2 - 1000


Venäjä Pietari Kazanin kirkko (Казанский собор)

Kazanskaja pl. 2
http://kazansky-spb.ru/

Rakennettu vuonna 1811 Kazanilaisen Pyhän Äidin Ikonin sijoittamiseksi. Pyhän Äidin Ikonin Venäjän sotaväki sai haltuunsa vuonna 1552 vallatessaan Kazanin, Kazanin Hanzhestvon pääkaupungin. Vuodesta 1613 ikoni oli tsaaridynastia Romanovien hallussa ja sen puoleen käännyttiin Napoleonin sodan aikana ja samoin vaikeina vuosina toisen maailmansodan aikana. Arkkitehdin suunnitelman mukaan Kazanin kirkkoa vastapäätä olisi kuulunut olla samanlainen puolikaaren muotoinen kirkko. Napoleonin sodan aikana Kazanin kirkosta tuli Venäjän sotilaallisen menestyksen symboli, siellä säilytettiin lippuja ja venäläisten sotavoimien valloittamien eurooppalaisten kaupunkien ja linnoitusten avaimia vuosina 1813-1814 Euroopassa kaydyn sodan aikana. Kirkkoon haudattiin legendaarinen kenraali Kutuzov ja kirkon eteen pystytettiin Kutuzovin ja M. B. Barclay de Tollyn patsaat. Toisen maailmansodan alusta alkaen venäläiset sotilaat ja upseerit vannoivat sotilasvalan Kutuzovin haudalla. Kirkko on suunniteltu ja rakennettu venäläisin voimin ja venäläisistä materiaaleista, joka siihen aikaan oli erittäin harvinaista.

Venäjä_Pietari_Kazanin kirkko


Venäjä Pietari Kesäpuisto ja Kesäpalatsi

Dvortsovaja nab. 21i

Kesäpuisto on kaupungin ensimmäisiä puutarhoja, se perustettiin vuonna 1704. Itse Pietari Suuri on suunnitellut puiston pohjapiirroksen, joka noudattelee suoria linjoja ja symmetrisiä, geometrisiä muotoja. Vuonna 1777 tulva tuhosi Kesäpuiston lähes kokonaan. Nykyinen englantilaistyylinen puisto on valtaosin Katariina Suuren harkitun maun tuotetta. Kesäpalatsi, pieni keltainen rakennus Fontanka-joen ja Nevan varrella, toimi 1700-luvulla Pietari Suuren kesäasuntona ja kesäpuistossa järjestettiin useita imperaattorin juhlavastaanottoja. Se on kaupungin vanhin kivitalo. Kesäpalatsi oli Pietarin toinen asunto uudessa pääkaupungissa. Se on huomattavasti hirsistä Pietarin tupaa komeampi, tosin sitä ei voi verratakaan hänen seuraajiensa rakennuttamiin loisteliaisiin palatseihin.

Venäjä_Pietari_Kesäpuisto


Venäjä Pietari Kirkko Veren Päällä

nab. Kanala Griboedova 2B
http://www.cathedral.ru/

Rakennettu vuonna 1907 paikalle, jossa kapinallinen I.I. Grinevitski ampui Aleksanteri II:een kuolemaan johtavan laukauksen 1.3.1881. Kirkko on rakennettu venäläisen 1500-1600-lukujen arkkitehtuurin tyyliin, ja suunnittelussa on otettu mallia Moskovan Pokrovskin kirkosta (Vasili Blazhenniyn kirkosta). Vuodesta 1930 Neuvostoliiton loppuun asti kirkossa toimi kapinallisten ja vallankumouksellisten museo.

Venäjä_Pietari_Kirkko Veren Päällä


Venäjä Pietari Kronshtadtin merimieskirkko

Jakornaja pl. 1, Kronstadt
http://kronshtadtsobor.ru/

Vuonna 1913 rakennettu Pyhän Nikolaksen kirkko on Venäjän imperiumin suurin merimieskirkko. Kirkko on täysin restauroitu vuonna 2015. Kirkon arkkitehtuuri muistuttaa Konstantinopolin Pyhän Sofian kirkkoa ja se on sisustettu bysantialaiseen tyyliin. Tällä hetkellä kirkko kuuluu ortodoksiselle seurakunnalle ja siellä järjestetään jumalanpalveluksia.

Venäjä_Pietari_Kronshtadtin merimieskirkko


Venäjä Pietari Leningradin puolustajien muistomerkki

pl. Pobedy 1
http://www.spbmuseum.ru/leningrad

Leningradin piirityksen aikaan Leningradia puolustaneiden ja piirityksessä kuolleiden muistomerkki ja museo. Museo sijaitsee muistomerkin alla graniittiseinäisessä kellarissa. 900 lamppua symbolisoivat 900 päivää, jonka Leningrad oli piiritettynä vuosina 1941-1944. Museossa esillä olevien esineiden lisäksi vaikutuksen tekee Leningradin piirityksen aikaisista äänistä koottu ääninauha sekä valtavat seinämaalaukset.

Venäjä_Pietari_Leningradin puolustajien muistomerkki


Venäjä Pietari Loft Project Etazh

Ligovski pr. 74
www.loftprojectetagi.ru

Loft Project Etazh on yksi Pietarin underground-taiteen keskuksista. Vanhaan leipomomiljööseen rakennettu taide- ja kulttuurikeskus käsittää viihtyisiä ja innostavia gallerioita ja näyttelytiloja, sekä taiteilijoiden työtiloja, sekä hostellin. Paikassa on hyvätasoinen kahvila ja kattoterassi, myös rakennuksen katolle voi kiivetä ihailemaan näkymää Pietarin kattojen ylle. Loft Project Etazh on Pietarin suurin modernin taiteen keskus.

Venäjä_Pietari_Loft Project Etazhi


Venäjä Pietari Mariinskin palatsi

Isaakievskaja pl. 6

Nikolai 1 lahjoitti tämän vuonna 1844 rakennetun palatsin tyttärelleen Maria Nikolajevnalle. Vuonna 1884 valtio osti palatsin. Vallankumouksen aikana 1917 rakennuksessa sijaitsi väliaikaisen hallituksen armeijan suojissa toimiva Parlamentti. Myöhemmin Vladimir Lenin osallistui palatsissa kokoukseen, jossa päätettiin pankkien valtiollistamisesta.

Venäjä_Pietari_Mariinskin palatsi


Venäjä Pietari Mariinskin teatteri

www.mariinsky.ru

MARIINSKI-1, VANHA NÄYTTÄMÖ
Teatralnaja pl. 1

Mariinski teatteri on Pietarin suosituin ooppera- ja balettitalo. Perinteinen Mariinskin teatterin vanha sali on jo itsessään nähtävyys kristallikruunuineen ja pitseineen. Mariinskin repertuaari sisältää maailmankuuluja baletti- ja oopperanäytöksiä sekä vierailevia näytöksiä.

MARIINSKI-2, UUSI NÄYTTÄMÖ
ul. Dekabristov 34

Vuonna 2013 avattu moderni Mariinskin teatterin uusi näyttämö, jossa erittäin hyvin suunniteltu sali ja äänentoisto. Mariinskin repertuaari sisältää maailmankuuluja baletti- ja oopperanäytöksiä sekä vierailevia näytöksiä.

KONSERTTISALI
ul. Dekabristov 37

Maailmankuulun Mariinskin teatterin konserttisali, jossa järjestetään ooppera- ja klassisen musiikin konsertteja, sekä musiikkifestivaaleja.

Tiedustele ohjelmistoja toimistoltamme!

Venäjä_Pietari_Mariinski teatteri vanha näyttämö Venäjä_Pietari_Mariinskin teatteri konserttisali Venäjä_Pietari_Mariinskin teatteri uusi näyttämö


Venäjä Pietari Marmoripalatsi

Millionnaja ul. 5/1
http://rusmuseum.ru/

Palatsi on saanut nimensä siihen runsaasti ja monissa väreissä käytetystä marmorista. Palatsissa toimii venäläisen museon sivuosasto, jossa on näytteillä Venäjällä työskentelevien ulkomaisten taiteilijoiden tuotantoa. Palatsin edessa on ruhtinas Pavel Trubetskoin erikoinen Aleksanteri III:n ratsastajapatsas.

Venäjä_Pietari_Marmoripalatsi


Venäjä Pietari Mihailovin linna

Sadovaja ul. 2
http://www.rusmuseum.ru/

Rakennettu vuonna 1800. Tsaari Pavel I piti arkkienkeli Mihailia suojelusenkelinään ja nimesi linnan sen mukaan. Neuvostoaikana nimi oli Insinöörilinna. Linnan rakentamiseen on käytetty Iisakin kirkkoa varten hankittua marmoria seka materiaaleja puretusta Katariina II:n palatsista. Linnan sisustuksessa voi huomata useita yksityiskohtia, jotka jäljittelevät Talvipalatsia, Taurian palatsia ja muita kaupungin palatseja. Linnan ympärille oli kaivettu vallihaudat, ja niiden yli linnaan johti nostettava silta.12 maaliskuuta 1801 asti, ainoastaan 40 vuorokautta linnan valmistumisesta, siellä asui imperaattori Pavel I perheineen. Imperaattorin murhan jälkeen perhe palasi Talvipalatsiin. 18 vuotta linna oli tyhjillään, kunnes vuonna 1819 se annettiin Ylimmän insinööriopiston käyttöön. Vuonna 1820 vallihaudat täytettiin. Nykyään Mihailovin linnassa toimii museo.

Venäjä_Pietari_Mihailovin linna


Venäjä Pietari Mihailovin teatteri

pl. Iskusstv 1
http://www.mikhailovsky.ru/

Mariinskin ohella yksi Pietarin suosituimmista teattereista. Ohjelmisto kattaa baletin ja oopperan lisäksi draamateatteria ja lasten näytöksiä. Tiedustele ohjelmistoa toimistoltamme!

Vejäjä-Pietari-Mikhailovsky-teatteri-Venäjä_Pietari_Mihailovin teatteri


Venäjä Pietari Moika-joki

Fontanka-joelta alkava ja Nevaan laskeva joki on noin 5 km pitkä. Syvyys enimmillään 3,2 m, leveys 40 metriä. Joen ylittää 15 siltaa. Vanhoissa Ruotsalaisissa kartoissa Moika-joki on nimetty ”Pieni Muja-joki”, vanhasta suomenkielestä käännettynä Muja/Mja tarkoittaa likaa, rantaa. Vuonna 1711 Moika-joki yhdistettiin nykyiseen Fontanka-jokeen.

Venäjä_Pietari_Moika-joki


Venäjä Pietari Neva-joki

4000 vuotta vanha Neva-joki on yksi Luoteis-Venäjän nuorimmista joista. Joen pituus 74 km, 28 km virtaa Pietarin kaupungin alueella. Keskimääräinen leveys 400-600 m, maksimileveys 1200m. Syvyys keskimäärin 8-11m, maksimisyvyys 24 metriä Liteinin sillan kohdalla. Nevan ylittää 10 siltaa. Neva on hyvin saastunut teollisuus- ja talosjätteistä. Lokakuun vallankumouksen aikana vallankumoukselliset ottivat sillat haltuunsa, minkä ansioista he saivat koko kaupungin tärkeimmät kulkuväylät otteeseensa. Petrogradskin alue ja Vasilin saari jäivät täysin ilman yhteyttä keskustaan. Keväästä myöhäiseen syksyyn Nevan ylittävät sillat aukeavat yöllä rahtiliikennettä varten 3-5 tunniksi.

Venäjä_Pietari_Neva-joki


Venäjä Pietari Nikolai I:n patsas

Isaakievskaja pl.
http://old.gov.spb.ru/

Avattu vuonna 1859. Ratsut on valanut Piotr Klodt, joka on valanut myös Anichkovin Sillan hevospatsaat Nevskillä. Tyyliltään patsas muistuttaa ”Vaskiratsastajaa”. Jalustaan on kuvattu 4 naista, jotka muistuttavat Nikolai 1:n vaimoa ja tyttäriä. *Tsaari Nikolai 1 (1796-1855) kukisti dekabristien vallankumouksen, kiristi byrokraattista koneistoa ja julisti ankaran sensuurin. Nikolai 1:n ollessa vallassa Venäjän Imperiumi hävisi Krimin sodan. Nikolai 1 on haudattu Pietari-Paavalin linnoitukseen.

Venäjä_Pietari_Nikolai I patsas


Venäjä Pietari Okeanarium Akvaariotalo

Planeta Neptun Kauppakeskus
http://www.planeta-neptun.ru/ocean/

Okeanariumissa trooppisten ja sisävesien kalojen omat valtava akvaario. Meriakvaarion erikoisuus on 35 metriä pitkä tunneli, jota pitkin kulkiessa vesi ympäröi kävijän joka puolelta ja tämä kokee olevansa itse meren jumala Poseidon valtakunnassaan. Lajivalikoima on runsas, ja akvaarioaltaissa polskivat lähijärvien tutut ja valtamerten eksoottiset kalalajit, mm. piraijat, joiden altaassa käy melkoinen kuhina ruokinta-aikaan. Akvaariotalossa on useita hailajeja ja ruokinta-aikana sukeltajat laskeutuvat altaisiin ruokkimaan hait. Haiden ruokinta-esitys n. klo 19.00. Kauppakeskuksessa sijaitsee useita ravintoloita.

Pietari_okeanarium_800x600


Venäjä Pietari Optiikkamuseo

Birzhevaja linia 14
optimus.ifmo.ru
magicoflight.ifmo.ru/en/

Interaktiivinen museo, jonka Magic of Light-näyttelyssä pääset kokeilun kautta tutustumaan valon saloihin. Museossa on mm. laser-huone, lämpökamera- ja värivarjo-huoneet, 3D-pelejä, pallomeri ja peilihuone. Sopii hyvin myös venäjän kieltä taitamattomille!

Venäjä_Pietari_Optiikkamuseo_800x600


Venäjä Pietari Pähkinäsaaren linna

Ostrov Orehovij, Shlisselburg
http://www.spbmuseum.ru/

Keskiaikainen nelikulmainen linna sijaitsee Laatokan eteläosassa Pähkinäsaaressa, jossa sovittiin Pähkinäsaaren rauha vuonna 1323 ruotsalaisten ja novgorodilaisten välillä. Vuonna 1352 novgorodilaiset rakensivat saareen rajalinnoitukseksi neliskulmaisen Pähkinäsaaren linnan. Linnan ympärille muodostui esikaupunkiasutusta, joka ympäröitiin muurilla. Pähkinäsaari on osa Unescon maailmanperintökohdetta. Tällä hetkellä alueella toimii museo.

Venäjä_Pietari_Pähkinäsaaren linna


Venäjä Pietari Pavlovskin puisto ja palatsi

Sadovaja ul. 20, Pavlovsk
http://www.pavlovskmuseum.ru/

Perillisensä syntymää juhlistaakseen Katariina Suuri lahjoitti Pavlovskin puiston alueen pojalleen suuriruhtinas Paavalille vuonna 1777. Samalla Katariina ”antoi” hänelle lempiarkkitehtinsa Charles Cameronin suunnittelemaan sinne palatsin ja puiston. Cameron suunnitteli miltei luonnontilaiselta näyttävän puiston, jossa on siellä täällä paviljonkeja ja kauniita näkymiä Slavjanka-joelle.

Venäjä_Pietari_Pavlovskin puisto ja palatsi


Venäjä Pietari Pietarhovi Tsaarien kesäpuisto

Razvodnaja ul. 2, Petergof
http://peterhofmuseum.ru/

Suomenlahden näkymineen Pietarhovi on todellinen keisarin mahdin symboli. Komeassa puistossa on sekä englantilainen etta ranskalainen puutarha. Tähtinähtävyytenä Suuri vesiputous, 37 kullattua pronssiveistosta, 64 suihkukaivoa, 142 vesisuihkua ja Rastrellin suunnittelemat pääportaat. Lapset huvittelevat Mon Plesire palatsin lähellä olevalla polulla, jossa ohikulkijan yllättävä vesisuihku kastelee. 

Pietarhovi, Montplaisire
Aleksandrinskoe shosse 7, Petergof

Pietari Suuren suunnittelema Montplaisire-palatsi sijaitsee Pietarhovin puistossa, Suomenlahden rannalla. Kodikkaan palatsin huoneet ovat pienikokoisia ja sisustuksessa on paljon hollantilaisia vaikutteita. Seiniä koristavat itse Pietari Suuren keräämät Länsi-Eurooppalaisten taiteilijoiden maalaukset.

Venäjä_Pietari_Pietarhovi_3_400x300Pietari_Pietarhovivaunu1Venäjä_Pietari_Pietarhovi Montplaisire


Venäjä Pietari Pietari-Paavalin linnoitus (Петропавловская крепость)

http://www.spbmuseum.ru/

Pietari-Paavalin linnoitus on vuonna 1703 perustetun Pietarin kaupungin ensimmäinen rakennus. Linnoituksen keskellä kohoaa vaikuttava Pietari-Paavalin kirkko, johon on haudattu kaikki Venäjän hallitsijat Pietari Suuresta Aleksanteri Kolmanteen. Kirkon arkkitehtuuri ei ole tyypillistä Venäläisille ortodoksisille kirkoille. Muita alueen rakennuksia ovat mm. kaupungin historiamuseo ja kolikkovalamo.

Venäjä_Pietari_Pietari-Paavalin_Peter and Paul_Puput_800x600Venäjä_Pietari_Pietari-Paavalin linnoitusPietari_Peter and Paul cathedral in Peter and Paul Fortress, St. Petersburg, Russia_800x600


Venäjä Pietari Pietari-Paavalin linnoitus ja Iisakin kirkko

Pietari-Paavalin linnoitus on vuonna 1703 perustetun Pietarin kaupungin ensimmäinen rakennus. Linnoituksen keskellä kohoaa vaikuttava Pietari-Paavalin kirkko, johon on haudattu kaikki Venäjän hallitsijat Pietari Suuresta Aleksanteri Kolmanteen.

Iisakin kirkko on Venäjän kuuluisin ikuisuusprojekti ”rakennettiin, kuin Iisakin kirkkoa”. Kirkkoa alettiin rakentaa vuonna 1710 Pietari Suuri toimesta. Iisakin kirkon 48 pilaria on louhittu Virolahdelta Pyterlahden graniitista.

Venäjä_Pietari_Pietari-Paavalin linnoitusVenäjä_Pietari_Pietari-Paavalin_Peter and Paul_Puput_800x600Venäjä_Pietari_Iisakinkirkko_800x600


Venäjä Pietari Planeta Neptun

Ostoskeskuksessa on liikkeitä kolmessa kerroksessa, sekä useita erilaisia viidekeskuksia.
http://www.planeta-neptun.ru

Dino Park  – lasten suosikkipaikka toimii samassa yhteydessä.

Kosmos luola Interaktiivinen englanninkielinen seikkailu. Kovaäänisistä kuuluu opastus ja panoraama-näytöllä kuljemme aiheeseen liittyvässä ympäristössä. Jokainen istuu oman pöydän ääressä, pöytään on kytketty tietokone, millä vastataan tehtäviin. Opastuksen aikana osallistujat ratkovat tehtäviä ja saavat pisteitä oikeista vastauksista, vastausnopeudesta jne.

Kosmosluolan edessä on shuttlesimulaattori, jossa eri ohjelmia.
http://www.trans-force.com/products/attraction

Kummituslinna
www.spbhorror.ru
Tämä on kuin interaktiivinen teatteri, joka huoneessa uusi pieni näytös.
Mukana oikeita näyttelijöitä, liikkuvia vahanukkeja, kaikenlaisia efektejä jne. Koko show on venäjänkielinen. Jos osaa vähän venäjää, niin kuulema pysyy ”jotenkuten” kärryillä. Kummituslinnasta voi ostaa etukäteen englanninkielisen esitteen, jossa on lyhyesti kuvailtu joka huoneen aiheet.


Venäjä Pietari Pushkino/Tsarskoe Selo ja Katariinan palatsi

Sadovaja ul. 7, Pushkin
www.tzar.ru

Tsarskoe Selon, eli Tsaarin kylän upeat puistot ja puutarhat istutettiin taajaan metsään tuhansien sotilaiden ja työmiesten voimalla. Katariinan palatsi on Pietari Suuren vaimon, Katariinan, kesäresidenssipalatsi. Palatsi uudistettiin myöhemmin heidän tyttärensä keisarinna Elisabetin toimesta. Keisarillisen hovin pääarkkitehti Francesco Bartolomeo Rastrelli sai tehtäväkseen tehdä palatsista Pariisin Versaillesin palatsin veroinen. Palatsissa näemme uudelleen restauroidun aivan ihanan meripihkasalin.

Pietari_Katariina400x300Venäjä_Pietari_Katariinan palatsiPietari_Meripihkasali_2_800x600


Venäjä Pietari Repinin museo Penaty

Primorskoe shosse 411, Kuokkala
http://www.nimrah.ru/

Taidemaalari I.E. Repinin kotimuseo Pietarin esikaupunkialueella Kuokkalassa, (Repinossa), Suomenlahden rannalla. Repinin kotitalo on nimetty roomalaisten kodinjumalien mukaan: ”Penaty” ja siellä järjestetyissä ”Repinon Keskiviikko”-iltamissa ovat vierailleet useat 1900-luvun alun kuuluisuudet, mm. kirjailijat Maksim Gorki,  Vladimir Majakovski ja Sergei Jesenin. Repin asui kotitalossaan 30 vuotta, kuoli kotonaan ja on myös haudattu ”Penatyyn”.

Venäjä_Pietari_Repinin museo Penaty


Venäjä Pietari Rostra pylväät ja Markkinahalli

Birzhevaja pl. 4

Vasilinsaaren kärjen arkkitehtuuri on pietarilaista arkkitehtuuria kauneimmillaan. Vanha valkoisten pylväiden ympäröima markkinarakennus sijaitsi keskeisellä paikalla Nevan risteyksessä. Vasilinsaaren kärkeä, Strelkaa, komistavat punaiset Rostra-pylväät, jotka olivat käytössa 1800-luvulle asti. Nykyään majakoiden huipuilla palavat tulet suurten juhlapäivien, kuten Pietarin kaupungin syntymäpäivan (27.5) tai Voiton päivän (9.5) kunniaksi.

Pietari_Rostra5


Venäjä Pietari Shinok ravintola

Avoinna: joka päivä klo 11.00-01.00
Joka päivä klo 20.00-21.30 kasakkatanssiesitys

 

Venäjä Pietari Shinok 1Venäjä Pietari Shinok ravintolaVenäjä Pietari Shinok ravintola6


Venäjä Pietari Sirkus

SIRKUS – Pietarin Suuri Sirkus
Keskustassa, Fontankan kanavan varrella sijaitsee Venäjän vanhin toimiva sirkus. Sirkus kulki nimellä Cinizellin sirkus vuoteen 1919 saakka. Sirkuksen alullepanija oli suuren italialaisen sirkusperheen Gaetano Ciniselli, joka toimi hevoskouluttajana.

Pietarin sirkuksessa näet huippuesiintyjiä, taikureita, akrobaatteja, eläimiä, klovneja, nuoralla tanssijoita – sirkustaidetta parhaimmillaan. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös maailman ensimmäinen sirkusmuseo (avattu vuonna 1928), josta löytyy yli 80 000 sirkuksen historiasta kertovaa esinettä.
Esitykset klo 19, la–su myös klo 15. Sirkusmuseo avoinna arkisin klo 12–18.
Osoite Naberezhnaja reki Fontanki 3. Lähin metroasema Gostinyi Dvor 650 m. www.circus.spb.ru/en/

Kesäsirkus
Hieman pienempi ja vaatimattomampi kesäsirkus toimii Avtovossa. Osoite: ulitsa Avtovskaja 1-A. Lähin metroasema: Avtovo 300 m. www.circus-avtovo.ru

Tiedustele ohjelmistoja toimistoltamme!

Pietari_Sirkus Fontankalla_400x300Pietari_Sirkus_höyhenet_800x600Pietari_Sirkus Avtovo_400x300


Venäjä Pietari Smolnan kirkko

pl. Rastrelli 1
www.cathedral.ru

Vuonna 1740 Keisarinna Jelizavetan määräsi rakennettavaksi Smolnan luostarin, johon kuuluu myös Smolnan kirkko ja tyttöjen sisäoppilaitos. Smolnan luostari ja kirkko on arkkitehti Rastrellin suunnittelemia. Rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1748, mutta lopullisesti kirkko saatiin valmiiksi vasta 87 vuoden kuluttua vuonna 1835. Tällä hetkellä kirkko on ortodoksisen kirkon käytössä.

Venäjä_Pietari_Smolnan kirkko


Venäjä Pietari St. Petersburg Opera teatteri

Galernaja ul. 33
www.spbopera.ru

Uusi balettiin ja oopperaan keskittyvä teatteri Pietarin keskustassa. Tiedustele ohjelmistoa toimistoltamme!

Venäjä_Pietari_Saint Petersburg Opera teatteri


Venäjä Pietari St.Petersburg ravintola

osoite: nab. kan. Gribojedova 5

Ylellinen ja tunnelmallinen ravintola Gribojedovan kanavan rannalla, Verikirkkoa vastapäätä. Lounas- ja illallismahdollisuudet, joka ilta varietee-show ja elävää musiikkia.

Pietari_Stpeterburg_ravintola_400x300Venäjä-Pietari-stpeterburg-ravintola -1000 Venäjä-Pietari-StPeterburg ravintola2 -1000


Venäjä Pietari Teatteri, konsertti ja sirkus hinnat

Muita retkivaihtoehtoja:
Sirkuslippujen hinnat alk. 16 € – 65 € / hlö
Teatterilippujen hinnat alk. 25 € – 135 € / hlö
Konserttilippujen hinnat alk. 18 € – 50 €/ hlö
(Ei sisällä kuljetusta)

HUOM! Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia.


Venäjä Pietari Tovstonogovin Suuri Draamateatteri BDT

nab. Reki Fontanki 65
www.bdt.spb.ru

Yksi Pietarin kuuluisimmista draamateattereista. Tiedustele ohjelmistoa toimistoltamme!

Venäjä_Pietari_Tovstonogovin Suuri Draamateatteri


Venäjä Pietari Troika ravintola

osoite: Zagorodni pr. 27
Ulkomaalaisten keskuudessa suosittu ravintola. Ravintolan 2 saliin mahtuu yhteensä 130 vierasta. Iltaisin yksi kaupungin kuuluisimmista varietee-show:sta, jossa yhdistyy venäläiset kansanperinteet ja nykyaikainen ohjelma.

Venäjä_Pietari_Troika iso sali_400x300Venäjä_Troika_rav_show_800x600 Venäjä_Troika_rav_small_800x600


Venäjä Pietari Tykistömuseo

Aleksandrovski park 7
http://www.artillery-museum.ru/

Tykistön, pioneeri- ja viestijoukkojen sotahistoriallinen museo (ven. Военно-исторический музей артиллерии, инженерных войск и войск связи) eli Pietarin tykistömuseo on Pietarin Koivusaarella, Pietari-Paavalin linnoituksen edustalla sijaitseva suuri aselajimuseo. Museon kokoelmiin kuuluu on 850 000 esinettä, joista 1 200 on tykistöaseita. Vain pieni osa on näytteillä.

Venäjä_Pietari_Tykistömuseo


Venäjä Pietari Vaskiratsastaja

Senatskaja pl.

Imperaattori Katariina Toisen vuonna 1782 pystyttämä muistomerkki Pietari Suurelle. Pronssinen patsas seisoo 1600 tuhannen kilon graniitinlohkareella, joka on kuljetettu paikalle Suomenlahden rannalta. Latinankielinen teksti suomeksi: ”Pietari Suurelle Katariina Toiselta”. Nykyään patsas tunnetaan A. Pushkin runossaan patsaalle antamalla nimellä ”Vaskiratsastaja”. 14.12.1825 Vaskiratsastajan aukiolla kukistettiin dekabristien kapina itsevaltiutta ja maaorjuutta vastaan.

photo


Venäjä Pietari Venäläisen taiteen museo

Inzhenernaja ul. 4
http://www.rusmuseum.ru/

Venäläisen museon venäläisen taiteen kokoelma on maan suurin ja kattavin. Museo on perustettu 1898. Näytteillä on lukuisten taiteilijoiden maalauksia mm. Pavel Fedotov, Isaac Levitan, Orest Kiprensky, Ivan Aivasovsky ja Ilya Repin.

Venäjä_venäjän taiteen museoVenäjäntaiteen museo_ulko_400x300Pietari_Venäjäntaiteen museo_800x600


Venäjä Pietari Vodkamuseo

Konnogvardeiski bulvar 4
http://vodkamuseum.su/

Vodkamuseossa tutustutaan vodkan historiaan ja venäläiseen juomakulttuuriin. Ryhmille erikseen varattavissa opastettuja kierroksia, jotka sisältävät vodka-maistiaiset.

 

Venäjä_Pietari_Vodkamuseo


Venäjä Pietari Uusi Hollanti

nab. Admiralteiskogo kanala 2
www.newhollandsp.com

Uusi Hollanti on kanavien ympäröimä viihtyisä ulkoilualue entisellä armeijan suljetulla saarella, lähellä Iisakin kirkkoa. Nuorten aikuisten suosimalla alueella järjestetään säännöllisesti kulttuuritapahtumia, esim. kirja- ja musiikkifestivaaleja. Alueella on muutamia viihtyisiä ja kohtuuhintaisia ravintoloita. Lapsille Uudesta Hollannista löytyy keskustan mukavin leikkipuisto, jossa on mm. valtava puinen laiva – pienoismalli Pietari suuren ajan laivoista. Koko talvikauden alueella toimii myös luistelukenttä ja välinevuokraamo.

Venäjä-Pietari-Uusi Hollanti Venäjä-Pietari-Uusi Hollanti leikkipuisto Venäjä-Pietari-Uusi Hollanti 2

ETSITKÖ ERILAISTA PIETARIA – MITEN OLISI SILLOIN ”SEIKKAILUJEN PIETARI”

Pietarin palatsien, kirkkojen ja muiden maailmankuulujen nähtävyyksien lisäksi tutustumisen arvoinen on myös ”tavallinen Pietari”, jos kaupunkia voi ylipäätään tavalliseksi nimittää. Pietari on viehättävä sekoitus vanhaa ja uutta, itää ja länttä, isoa ja pientä.

Miljoonakaupunki sykkii elämää ympäri vuorokauden ja mielenkiintoista nähtävää, koettavaa ja ihmeteltävää riittää varmasti jokaisen makuun.

Taiteesta kiinnostuneet voivat Eremitaasin ja Venäläisen museon vastapanoksi piipahtaa esimerkiksi Galleria Borey:ssa (Liteinyi pr. 58) tai vaihtoehtoisen taiteen keskus Pushkinskaja 10:ssä (Ligovski pr. 53), jonka tiloissa toimii taidenäyttelyiden lisäksi mm. musiikkikauppoja ja underground-klubi Fish Fabrique.

Entäpä missä pietarilaiset shoppailevat? Ostospaikkoja löytyy varmasti yhtä paljon, kuin itse pietarilaisia, ja siitä voi vakuuttua vaikkapa piipahtamalla kauppa- ja viihdekeskus Galereiassa. Vaihtoehtoisten pietarilaisten suosiossa on kaupungin suurin kirpputori Udelnaja (samannimisen metroaseman vieressä), josta voi löytää mitä tahansa armeijan vaatteista ja karvalakeista vanhoihin kameroihin!

Pietarilaiseen elämänmenoon on ehkä kätevintä tutustua jalan.

Kaupungilla kävellessä ja katsellessa törmää mitä erikoisempiin

ilmiöihin: Nevskin risteyksessä pikkupojat tienaavat taskurahaa pesemällä ruuhkassa seisovien autojen ikkunoita, opiskelijat hölkkäävät liikuntatunnillaan ympäri Pietari-Paavalin linnoitusta… entä tiesitkö miksi ohikulkijat heittelevät kolikoita Fontanka-kanavaan pystytetylle pienelle lintupatsaalle?

Varsinkin kesäiltoina paikalliset lähtevät aina uudelleen ja uudelleen kävelylle historiallisen keskustan alueelle, Neva-joen rannoille ja avautuvia siltoja katselemaan. Suosituimpia alueita ovat keskustan lisäksi sokkeloinen Petrogradskin alue ja Krestovskin saarten puistot.

Lisää eksotiikkaa kaipaavien kannattaa suunnata vielä uudistamattomille keskustan reuna-alueille, esimerkiksi Kanonerskin saarelle, jonne pääsee vain kanavan ali kulkevaa tunnelia pitkin ja Kolomnan alueelle, jota eivät vielä ole vallanneet autot, mainokset ja länsimaiset logot.

Kolomnasta löytyy myös vuosikymmeniä suljettuna olleelle ”Novaja Gollandia”-saarelle (suom. ”Uusi Hollanti”) perustettu trendikäs kulttuurikeskus.

Pietarista tekee Pietarin ennenkaikkea ihmiset. Yli viiteen miljoonaan mahtuu kaikenkattava kirjo menestyvistä liikemiehistä ja muotitietoisista paremman luokan nuorista kodittomiin katusoittajiin ja Leningradin piirityksestä hengissä selvinneisiin mummoihin.

Pietarilaiset ovat avoimia, ja heihin on helppo tutustua. Neuvon kysymistä ei kannata ujostella: vastauksen lisäksi saatat saada roppakaupalla ainutlaatuisia vinkkejä tutustumisen arvoisista paikoista tässä jatkuvassa liikkeessä olevassa kaupungissa. Tervetuloa seikkailemaan!

Venäjä Pietari 3 Mosta Hotel

3MostA Hotel yhdistyvät sen erinomaisella paikalla keskellä kaupunkia ainutlaatuisella ja tyylikkäällä ilmapiirillä. Se tarjoaa upeat olosuhteet turisteille ja liikematkailijoille, jotka ovat innokkaita boutique tyyliin.

Olemme iloisia tarjoamaan kaikki mitä tarvitset mukavaan vierailuun. Huoneet ovat tilavia ja viihtyisiä, ja jokainen on varustettu yksittäisellä ilmastointi järjestelmällä, ilmaisella ja langattomalla netilla, puhelimella, 32 ”LCD-TV, minibaarilla ja hiustenkuivaajalla. Voi aloittaa päiväsi buffetaamiaisella meidän Four Seasons Terrace ravintolassa, joka tarjoaa suuren panoraamanäköalan Moika Riveriin, tai voi valita à la carte -palvelusta.

Lue lisää
Venäjä Pietari Ambassador

Hotellin. Lyhyt ote.

Lue lisää
Venäjä Pietari Anabel minihotelli
Venäjä Pietari Angleterre

Hotelli Anglettere sijaitsee Pietarin sydämessä, lähellä Iisakin katedraalia ja lähellä kuuluisaa Eremitaasi museoa. Hotelli on kävelymatkan päässä Nevski Prospektista ja kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien ja ostospaikkojen.

Lue lisää
Venäjä Pietari Arbat Nord

Pietari nähtävyydet, ravintolat, kulttuuri suunnatulta alueelta löytyvä , laadukasta majoitusta tarjoava Arbat Nord Hotel on suosittu niin liike- kuin lomamatkailijoidenkin keskuudessa. Tämä hotelli on 0 km päässä keskustasta ja tarjoaa pääsyn kaupungin tärkeisiin kohteisiin. Hotellista on merkittävän helppo pääsy kaupungin lukemattomille nähtävyyksille, kuten Pelastajan Katedraali, Bolshoy Nukketeatteri, Stieglitz Museo.

Lue lisää
Venäjä Pietari Art

Tämä Pietarin historiallisessa korttelissa sijaitseva tyylikäs hotelli tarjoaa ilmaisen pysäköinnin, ilmaisen internetyhteyden ja hienon maalauskokoelman. Hotelli sijaitsee hiljaisen sisäpihan puolella, 10 minuutin kävelymatkan päässä kesäpuutarhasta.

Lue lisää
Venäjä Pietari Astoria Hotelli

Astoria on viiden tähden hotelli Pietarissa Venäjällä. Rakennuksen suunnitteli Fredrik Lidvall, ja se edustaa jugendtyyliä. Samalla tontilla sijaitsee vanhempi hotelli Angleterre, johon on Astorian kerroksista kulkuyhteys.

Astoria sijaitsee Suurella merikadulla Iisakin aukiolla. Aivan hotellin vieressä kohoaa Iisakin kirkko ja Nikolai I:n ratsastajapatsas. Aukiolla sijaitsee myös Marian palatsi, jossa toimii Pietarin kaupunginneuvosto

Lue lisää
Venäjä Pietari Azimuth Hotel

Tämä Fontanka-joen varrella sijaitseva hotelli on Pietarin historiallisen alueen korkein rakennus. Hotellissa on ilmainen WiFi, ravintoloita sekä baari, josta on panoraamanäköala.

Lue lisää
Venäjä Pietari Belvedere Nevsky

Belvedere-Nevsky hotelli sijaitsee ihanteellisella paikalla historiallisessa keskustassa, lähellä Nevski Prospektia ja  tärkeimpiä nähtävyyksiä. Lähellä sijaitsee Kazanin katedraali, Verikirkko, Eremitaasi, Palatsiaukio, Mars-kenttä, Admiraliteetti, Iisakin kirkko ja monia muita nähtävyyksiä Pietarissa.

Lue lisää
Venäjä Pietari Cameo

Tämä pieni ja miellyttävä 3 tähden hotelli sijaitsee hiljaisella ja rauhallisella alueella aivan Fontankajoen vieressa. Hotellissa on 46 huonetta, mukaan lukien 8 sviittiä. Hotelli on varustettu uusimpien mukavuuksien mukaan, kuten ilmastointi ja Wi-Fi-yhteys. Aamiainen tarjoillaan joka aamu hotellin kahvilassa, ja aulabaari on avoinna 24 tuntia

Lue lisää
Venäjä Pietari Corinthia Nevskij Palace

Tämä luksushotelli sijaitsee Nevski prospektilla, 2 minuutin kävelymatkan päässä Majakovskin metroasemalta. Tilavassa ja tyylikkäässä Corinthia Hotel St Petersburgissa on fine dining -ravintola.

Lue lisää
Venäjä Pietari Cronwell Inn Stremjannaja

Cronwell Inn Stremyannaya on ensimmäinen Cronwell Hotels and Resorts Galleryn hotelli joka avattiin Pietarissa vuoden 2010 alussa.Cronwell Inn Stremyannaya hotelli sijaitsee historiallisessa keskustassa Pietarissa vain 3 minuutin kävelymatkan päästä Nevski Prospektista, Moskovan rautatieasemalta, Mayakovskayan metroasemasta, 15 minuuttia – päätsä kaupungin tärkeimmista nähtävyyksistä ja vain 30 minuutin ajomatkan – päässä Pulkovon lentokentältä.
Hotelli sijaitsee kuuluisalla Stremyannaya kadulla, täysin kunnostetussa rakennuksessa.

Lue lisää
Venäjä Pietari Crowne Plaza Airport

Crowne Plaza St.Petersburg lentokenttä hotelli on ainutlaatuinen hotelli, joka sijaitsee nopeasti kehittyvällä liiketoiminta-alueella lähellä Pulkovon lentokentää. Ostoskeskus Pulkovo 3, Mashtab, Leto ja 24 tuntia avoinna oleva supermarketti ovat hotellin vieressä.Hotelli on arkkitehtoninen maamerkki sekä ulkopuolelta että sisältä. Modernit ja samalla myös kodikaat kokous tilat ja tyyllikkäät ravintolat ovat todella tapaamisen arvoisia.

Lue lisää
Venäjä Pietari Domina Prestige Hotel

Tämä 5 tähden hotelli sijaitsee 2 minuutin kävelymatkan päässä Iisakinkirkosta. Ilmastoiduissa huoneissa on ilmainen WiFi sekä teen ja kahvin valmistusvälineet. Hotellissa on myös 24h-vastaanotto.

Lue lisää
Venäjä Pietari Dostojevsky
Hotelli Dostojevsky Pietari

Hyvä keskitason hotelli Vladimirski Passage ostoskeskuksen yhteydessä, erinomaisella paikalla vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Nevsky Prospektilta.

Lue lisää
Venäjä Pietari Ekaterina

Ilmaisen WiFin ja ravintolan tarjoava Ekaterina Hotel tarjoaa majoitusta Pietarissa 600 metrin päässä Verikirkosta ja 700 metrin päässä Eremitaašista.Huoneet ovat ilmastoituja, ja niissä on taulu-tv. Omissa kylpyhuoneissa on kylpytakit.Paikan päällä on 24h-vastaanotto. Ekaterina-hotellista vain 5 minuutin kävelymatkan säteellä on paljon ruokapaikkoja.Palatsiaukio on 700 metrin päässä. Moskovski-rautatieasema on 4 km:n päässä ja Pulkovo-lentokenttä 20 km:n päässä hotellista.

Lue lisää
Venäjä Pietari Gakkel House Hotel

Gakkel House tarjoaa 29 viihtyisää huonetta eri luokkiin. Kaikissa huoneissa on itsenäinen ilmastointi järjestelmä, minibaari, puhelin ja hiustenkuivaaja.

Lue lisää
Venäjä Pietari Golden Triangle Boutique Hotel

Ainutlaatuinen sisustus, mukava sijainti Nevski prospektillä, kaupungin sydämmen keskellä, 5 minuutin kävelymatkan päässä Eremitaasista, Palatsin aukiolta, Kasanin katedraalista, ja Pyhän yhtenäisyyden katedraalista. Päivittäin teille tarjotaan erilaisia makuelämyksiä amiaisen yhteydessä. Korkeatasoinen palvelu. Huoneiden sisustuksesta vastaavat kolme huippu sisustajaa, jotka ovat voittaneet Eurooppalaisissa taidefestivaaleilla. Luonnollisien materiaalien käyttö, kuten mahonki, marmori, ja kangastapetit. Huoneiden sisustus edustaa Kultaisen kolmion pääkonseptiä. Elegantti yleellisyys historiallisessa ympäristössä, jota koristavat värikkäät yksityiskohdat kuten kristallikruunut, värikkäät taulut, ja 19-luvun takat. Tervetuloa!

Lue lisää
Venäjä Pietari Grand Hotel Europe

Belmond Grand Hotel Europe, Pietari on sinun tutkia. Kulttuurinen ja kulinaarinen maamerkki, hotellilla on ollut keskeinen rooli kaupungin elämässä 140 vuotta.
Viereen on sijoitettu Arts Square, hotelli on yksi lumoavista kohteesta Pietarissa, Venäjällä. Belmond Grand Hotel Europe on vahva yhdistys teatterin, musiikin ja tanssin mailmaan.

Lue lisää
Venäjä Pietari Grand Peterhof

Grand Peterhof Spa Hotel on 5 minuutin ajomatkan päässä Pietarhovin palatsista. Tämä ylellinen hotelli tarjoaa ilmaisen WiFin ja ilmaisen span, jossa on sisä- ja ulkouima-allas, 6 saunaa ja suolahoitoja. Kaikissa huoneissa on satelliitti-tv ja pukeutumishuone.Grand Peterhofin kaikissa tilavissa huoneissa on ilmastointi, tyylikäs sisustus ja oleskelualue.Grand Peterhof Spa -hotellissa on tarjolla erilaisia saunoja, kuten venäläinen ja kreikkalainen sauna sekä infrapuna- ja suolasauna. Asiakkaat voivat treenata kuntosalilla tai rentoutua hieronnassa.Korkuli-ravintola tarjoaa suosittuja eurooppalaisia ruokia. Traktir Mikhailovsky -ravintolassa voi nauttia saksalaisen keittiön herkkuja, ja baarista saa juomia ja virvokkeita. Hotellissa on myös konferenssitilat.Grand Peterhof Spa Hotel on 15 km:n päässä Pietarista. Paikan päällä on ilmainen pysäköintimahdollisuus.

Lue lisää
Venäjä Pietari Holiday Inn Moskovskie Vorota

Hotelli on avattu vuonna 2008. Se on yksi suurimmista hotelleista Pietarissa. Hotelliin 17-kerroksisessa rakennuksessa on 557 huonetta eri vaihtoehdossa: tavalliset ja halvat, mukavat ja kalliit. Jokaisessa huoneessa on ilmastointi, televisio, minibaari, tallelokero. Hotellissa on ravintola, baareja, kuntosali, kauneushoitola.Hotelli ”Holiday Inn Moskovskije Vorota” Pietarissa sopii myös kaikenkokoisille liiketapahtumille: pienistä seminaareista kansainvälisille konferensseille. Hotellissa on 7 kokoushuonetta, joissa ovat tarvittavat laitteet. Kokoushuoneiden kapasiteetti on 25 – 200 ihmistä. Lähellä on kongressisali, joka on suunniteltu vastaanoton jopa 800 henkilöä.

Lue lisää
Venäjä Pietari Ibis St.Petersburg CenterHotel

Tämä 3 tähden hotelli sijaitsee Pietarin sydämessä, vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Nevski prospektin kaupoista ja 500 metrin päässä Moskovan rautatieasemalta. Huoneissa on ilmainen WiFi.

Lue lisää
Venäjä Pietari Indigo Hotel

Meidän hyvinvointi palveluihin kuuluu uima-allas, saunat ja kuntosali.Tapahtuma tiloihin mahtuu 120. Vino & Vodassa nautit paikallisesti heijastavia ruokia sekä viiniä ja 50 lajiketta kivennäisvettä, kun taas Afisha Bar on paikka jossa voit keskutella baarimestarien kanssa jotka ovat innokkaita jakamaan paikallisia vinkkejä. Olemme lähellä Nevski Prospektia, Nevan jokea Kesäpuutarhaa, Mikhailovsky teatteria ja Eremitaasin teatteria ja museoa.

Lue lisää
Venäjä Pietari Kempinski Hotel

Pietari on eleganssin, kauneuden ja kulttuurin pääkaupunki Venäjällä ja siitä on kyse Kempiski HOTEL MOIKA 22 .
Hotelli on vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Nevski Prospektista ja lähellä kaikkia tärkeimpiä nähtävyyksiä ja ostoksia. Otamme iloisesti vieraamme vastaan ainutlaatuisella , henkilökohtaisella eurooppalaisella palvelulla kaikissa 200 huoneissa ja sviitteissä.

Lue lisää
Venäjä Pietari Kievskaja

Meidän edullinen hotelli sijaitsee lähellä historiallista ja liiketoiminnaalista keskustaa. Toisin kuin muut hotellit, Kievskaya on edullisesti hinnoiteltu.

Hotelli on sopiva kaikille :Liikemiehiä houkuttelevat helpot kuljetukset jotka ovat yhteydessä kaikkiin kaupunginosiin. Uteliaat turistit arvostavat hotellin läheisyyttä nähtävyyksiin.

Lue lisää
Venäjä Pietari Kristoff

Kodikas Kristoff hotelli ottaa vieraat vastaan iloisesti toivottaen heidät tuntemaan mukavan, kotoisan ilmapiirin joka tyydyttää kaikki heidän tarpeet ja toiveet jota he unelmoivat saavansa silloin ku pakkaavat matkalaukkuja lomaa tai työmatkoja varten.

Palveluksessanne on 31 kodikasta ilmastoitua huonetta jotka täyttävät kaikki eurooppalaiset standardit joissa on -enemmän kuin tarvitset -suoralla linjalla kansanväliset puhelut, satelliitti TV järjestelmä ja langaton WI-FI yhteys.

Meidän ammattitaitoinen henkilökuntamme tulee milloin vaan teitä vastaan, käyttäen kaikkia mahdollisuuksia jotta vieraillustasi meidän upeassa kaupungissa on niin miellyttävä ja kaunis kun mahdollista.

Kristoff hotelli tarjoaa sinulle 24h turvallisuuden, matkatavara huoneen jossa voit pitää matkalaukkusi ja tallelokeroita on saatavilla vastaanotossa jotta tuntisit olosi täysin turvalliseksi oleskellessaan hotelissamme.

Lue lisää
Venäjä Pietari Ladoga

Hotelli Ladoga sijaitsee ekologisesti puhtaalla alueella lähellä Pietarin historiallista keskustaa (15 min kaupungin pää-kadulta Nevski prospektilta ja 5 min metroasema «Novocherkasskaja»:lta).Hotelli on kansainvälisen hotellivarausjärjestelmän Best Eastern Hotels:in jäsen.

Ystävällinen, englanninkielentaitoinen henkilökuntamme ja korkeatasoiset palvelumme jättävät hyvän vaikutelman lomasta «Pohjoisessa Venetsiassa» (Pietarissa).

Hotellissa on 111 eritasoista huonetta: tavallisia yhden ja kahden hengen huoneita, puoli-luxus-huoneita.

Lue lisää
Venäjä Pietari Life Hostelli

Hostelli on suunniteltu niin et on valoisa ja iloinen. Yleisissä tiloissa on 4 tietokonetta joihin on vapa pääsy, ilmainen netti ja WI-FI jotka täydentävät valikoiman palveluja kaikille vieraille. Näitä ovat tallelokerot, matkatavarasäilytys, retket ja siirot. Asiakkaat voivat jopa olla varmoja että kaikkialla hostellissa on aina siistiä satoi tai paistoi kiitos ”ei kenkiä” politiikalla-kaikki jättävät kenkänsä eteiseen.

Lue lisää
Venäjä Pietari Marshal

Hotelli Marshal toimii rauhallisella Shpalernaja-kadulla sijaitsevassa rakennuksessa, jossa viime vuosisadan vaihteessa toimi keisarillisen chevalierkaartin majapaikka. Hotelli on nimetty kaartissa palvelleen Suomen Marsalkka C.G.E. Mannerheimin kunniaksi ja hotellissa toimii myös Mannerheimin elämälle pyhitetty näyttely.

Kaupungin historiallisessa osassa sijaitsevan hotellin läheltä löytyvät muun muassa Taurian puisto ja Nevan rantakatu. Hotellin läheisyydessä on myös Kahvimuseo, Vesimuseo ja runoilija Anna Ahmatovan patsas. Hotellin lähellä, noin vartin kävelymatkan päässä, on Suomen Pietarin pääkonsulaatti.

Lähimmälle metroasemalle eli Tshernyshevskajalle on alle kymmenen minuutin kävelymatka. Suomen rautatieasemalle on Tshernyshevskajalta yksi metroasemanväli.

Vuonna 2001 remontoidussa rakennuksessa on yhteensä 26 hotellihuonetta, ravintola, kokoustila ja sauna porealtaineen. Kahden hengen huoneen hinta hotelli Marshalissa on edullisimmillaan 4200 ruplaa, eli noin 60 euroa yöltä.

Lue lisää
Venäjä Pietari Moskva hotelli

Hotelli Moskva sijaitsee Neva-joen rannalla, Nesky prospektin päässä. Hotellia vastapäätä on Aleksanteri Nevskyn luostari ja hautausmaa. Kaupungin päänähtävyydet, kuten Eremitaaši, Iisakin kirkko ja Amiraliteetti ovat vain n 15 minuutin metromatkan päässä.

Lue lisää
Venäjä Pietari Nepnun

Hotelli Neptun on osa Neptun International Business keskustaa. Se oli ensimmäinen liikekeskus Pietarissa, rakenettu 1991 historiallisessa osassa kaupunkia, ja on vaan 15 kävelymatkan päässä kuuluisasta valtaväylältä, Nevsky Prospect.

1993 kolmen tähden hotelli liitettiin Best Western International hotelli ketjuun, joka takaa korkealaatuista palvelua joka ylläpitää hoteli ketju.

Hotelli ei sijaitse kaukana Pushkinskaya ja Ligovsky Prospect metroasemilta ja on 20 minuutin päässä keskustasta, Nevsky Prospect.

2001 hotelli avasi toisen uuden lohkon jossa on 85 huonetta ja samana vuona sai 4 tähden stardandin.

Lue lisää
Venäjä Pietari Nevsky Aster Hotel

Minuutin kävelymatkan päässä Nevski Prospektilta, 5 minuutin kävelymatkan päässä metroasemalta ja 10 minuutin päässä Eremitaasin museosta sijaitseva Nevsky Grand Hotel on sijainniltaan ihanteellinen pietarilainen hotelli historialliseen keskustaan tutustumiseksi ja retkien tekemiseksi kaupungin ympäristöön.Kaikki mukavuudet ja kansainvälisen 3 tähden hotellin palvelut tarjoava Nevsky Hotel Grand sopii erinomaisesti niin liikematkustajalle kuin matkailijallekin.

Lue lisää
Venäjä Pietari Nevsky Breeze Hotel

Muutaman minuutin kävelymatkan päässä Nevski prospektilta ja Galernaya-kadun rauhallisessa korttelissa sijaitseva pietarilainen kolmen tähden Nevsky Hotel Breeze on nykyaikainen ja tyylikäs. Mielenkiintoisen tyylikkäästi kalustettu Nevsky Hotel Breeze on pieni hotelli: se tarjoaa vieraanvaraisuutta tämän kiehtovan kaupungin ytimessä. Huomaavainen, ystävällinen ja ammattitaitoinen monikielinen henkilökuntamme auttaa tutustumaan kaupunkiin. Tilavat huoneet (ihanteelliset keskipitkään oleskeluun), nykyaikaiset palvelut ja historiallisen keskustan läheisyys tekevät hotellista myös liikemiesasiakkaiden arvostaman kohteen Pietarissa.

Lue lisää
Venäjä Pietari Nevsky Central Hotel

Suoraan keskellä Central Districtia, Nevsky Central Hotel sijaitsee aivan Nevski Prospektissa alle viiden minuutin päässä Moskovan rautatieasemalta, ja kadun ylittäminen vie Majakovskin metroasemalle. Hotelli tarjoaa 34 standard huonetta, joissa useimmissa ilmastointi. Viisi niitä on yhden hengen huoneita jossa on pieni kylpyhuone, puhelin, TV, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Loput 29 ovat kahden hengen huoneita joissa on samat mukavuudet. Vaikka sisäänkäynti on kiireellistä Nevsky Prospectia kohti, vierashuoneen ikkunat näyttävät kohti hiljaista, luonnonkaunista pihaa. Huoneet ovat hyvin suunniteltu mukavalla ja kodikkaalla ilmapiirillä. Langaton Internet on ilmainen. Vieraat voivat valita hotellin monien peruspalvelujen joukosta, kuten viisumien tuesta, rekisteröintistä, kuten myös auton ja kuljettajan lentokentälle tai lentokentältä. On pesula ja kuivaupsalvelu, auto ja kuljettaja valinta, kokeneita tulkkeja sekä lento tai juna lippuja.

Lue lisää
Venäjä Pietari Nevsky Grand Hotel

Keskustan historiallisessa rakennuksessa sijaitseva Nevsky Grand Hotel on Pietarin parhaita 3 tähden hotelleita erittäin hyvän sijaintinsa ja mukavuutensa ansiosta, jotka ovat Pietarin kansainvälisille hotelleille ominaisia. Hotellin yleiset tilat ovat kodikkaita ja onnistunut yhdistelmä historiallista tunnelmaa, nykyaikaista muotoilua ja ajankohtaisia palveluja, jotka tekevät Nevski Hotel Grandista Pietarin arvostetuimpiin kuuluvan hotellin niin liikemiesten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Vastaanotto, aula ja ravintola (kansainvälinen keittiö), jossa aamiainen tarjoillaan mannermaiseen tyyliin, jotta voidaan vastata kansainvälisten asiakkaiden mieltymyksiä ja tapoja.

Lue lisää
Venäjä Pietari Nevsky Moika 5 Hotel

Historiallisessa rakennuksessa Pietarin keskustassa, Hotelli Moyka 5 toivottaa vieraat tervetulleiksi kodikkaisiin, klassisiin huoneisiin jossa palvelut vastaavat eurooppalaisiin standartteihin. Yksi kuuluisimmasta kolmen tähden hotelleista Pietarissa lähellä Hermitagea ( 5 minuutin kävelymatkan päässä) , on aula, terassi ja aamiaishuone jossa vieraat voivat nauttia buffet aamiaisen. Sydämellinen ja ammattitaitoinen henkilökunta auttaa mielellään löytämään Pietarin kauneuden. Hotellivieraat nauttivat kaikkista Pietarin 3 tähden laatu palveluista.

Lue lisää
Venäjä Pietari Novotel

Aivan Pietarin sydämessä, Pietarin Novotel keskuksessa on kaikki mitä tarvitset kokousta tai kaupunkikierroksia varten. Jokaisessa huoneessa on maksuton nopea netti yhteys ja satelliitti TV. Asiakkaat voivat nauttia ravintolasta, aula baarista jossa on erilaisia juomia, välipaloja, cocktailia ja jälkiruokia, kuntosali hamammilla, ilmainen parkkipaikka ja lahjatavarakauppa. Lämmin ja ensiluokkalainen palvelu odottaa sinua Novotelissa.

Lue lisää
Venäjä Pietari Ohtinskaja

”Okhtinskaya” hotelli Pietarissa sijaitsee Nevan rannalla, etäisyydellä noin 6 kilometriä itään palatsiaukiolta. Joissakin huoneista on näkymät Smolnan katedraalille Neva joelle. Hotellissa on 294 eri mukavuuden tason huoneita, joiden kokonaiskapasiteetti on jopa 500 henkilöä. Jokaisessa huoneessa on ilmainen langaton Wi-Fi.Hotelli tarjoaa hyvät tilat kokouksille ja konferenssille. Hotellissa on 4 saalia, joiden maksimikapasiteetti on 250 henkilöä.Hotellissa on aulabaari, kaksi ravintoloita, ja muutama juhlasaalia. Hotellin ulkopuolella on vesiliikennettä laituri, vesitaksiasema.Hotellin ”Okhtinskaya” on kaksinkertainen voittaja ”Made in St. Petersburg” in nimitys ”MICE-palvelut.” (Meeting, Incentive, konferenssi, Event). Hotelli tarjoaa täyden valikoiman MICE-palveluja.

Lue lisää
Venäjä Pietari Ootjabrskaja

Erinomainen sijainti ydinkeskustassa, vastapäätä Moskovan rautatieasemaa Nevski prospektin ja Ligovskin kulmassa.
Perinteikäs vuonna 1851 rakennettu hotelli, kunnostettu 2006-08. 5 kerrosta. 484 huonetta, joissa suihku ja wc, puhelin, tv ja jääkaappi. Useita ravintoloita ja baareja. Rahanvaihto, lipputoimisto ja erilaisia kioskeja. Metroasema Ploshad Vostanija.

Lue lisää
Venäjä Pietari Palantin

«Palantin» hotelli– on business-luokan hotelli ja avattiin vuonna 2006. Hotelli on vakiinnuttanut asemansa mukavana , tilavana ja hyvin vieraanvaraisena!Vierailla on kaikki mitä tarvitsette viihtyisälle oleskelulle loman tai työmatkan aikana.Mukavat ja tilavat huoneet alkaen pinta-alaltaan 22 neliömetriä,mukaan lukien Studio-Huoneet ja Lux-Huoneet porealtaan mukana.ilmainen Wi -Fi minibaari jokaisessa huoneessa.lipunvarauspalvelut ja ekskursion varauspalvelut.Kokoustila 15 hengelle.Hotelli sijaitsee historiallisten ja arkkitehtonisten monumenttien vierässä siis vieraat voivat käydä niissä nähtävyyksissä kuten: Iisakin kirkko, Kolminaisuuden Katedraali, Palatsiaukio ja Mariinski-teatteri.Hotellin sijainti on myös kätevä, että sinä voit päästä muutaman minuutin ajan metroasemille «Tehnologicheskiji institut» ja «Baltijskaya» ja myös rautatieasemalle sekä «Pulkovo» lentokentälle.

Lue lisää
Venäjä Pietari Park Inn Nevsky

Löytyy vilkkaalla Nevsky Prospect kadulta, Pietarin sydämestä, hotellimme tarjoaa helpon pääsyn liikenneyhteyksiin, kuten Moskovan rautatieasemalle ja nähtävyyksiin kuten Hermitage, Iisakin kirkko ja Stockmanin ostoskeskus, kaikki kävelymatkan päässä hotelista. Lepää hyvin Pietarissa 269 huoneen ja sviittien valikoimasta, jotka tarjoavat palveluja kuten maksuttoman, langatomman ja nopean netti yhteyden ja satelliitti television. Nauti ravintola Paulanerissa Baverian makuja, joka myös valmistaa oman maukkaan oluen. Pysy raiteilla harjoitus tavoitteesi kanssa meidän kuntosalilla ja käytä hyväksi meidän maanalaista parkkipaikkaa. Suunnitelle tuottava kokous tai erityisen tilaisuuden meidän kahdessa monimuotoisissa kokous tiloissa, varustettu oikealla mukavuuksilla jotta tapahtumat sujuvat mukavasti

Lue lisää
Venäjä Pietari Park Inn Pribaltiskaja

Yksi isoimmista hotelleista Pietarissa, 1200 huoneinen Park Inn Pribaltiskaya on pitkään ollut suosittu liikematkojen ja kierto ryhmien kesken, korkean ammattilaisen vaatimuksien, ystävällisen palvelun, ja erinomaisen majoituksen ansiosta. Sijaitsee Suomen lahden rannalla, historiallisen Vasilevskyin saaren länsi kärjessä. Pribaltiskaya hotelli tarjoaa kauniit meri näköalat monesta fiksusti sisustetuissa ja mukavista huoneista ja sviiteistä, joista valtaosa ovat hiljattain kunnostettu. Kaikki huoneet tarjoavat WI-FI pääsyn. Hotellin laajaan palveluihin kuuluu joitakin Pietarin parhaita kokous rakennuksia, 16 modernien kokous tiloja sisältäen 1000 paikkaisen Lenigradin Congress Hallin. Pribaltiskaya tarjoaa myös laajan ja monipuolisen valikoiman paikan päällä ruokapaikkoja, ja lukuisia vapaa ajan mukavuuksia kuten Roman Holidays Spa keskuksen , keilaradan ja biljardi salin .Vaikka Park Inn Pribaltiyskaya on vähän matkan päässä historiallien Pietarin keskuksesta, hotelli tarjoaa ilmaisen bussikuljetuksen nähtävyyksiä varten, joka on myös kätevä Lenexpo messukeskusta varten, vaan 5 minuutin ajomatkan päässä, joka myös lisää liikematkailijoiden suosiota

Lue lisää
Venäjä Pietari Park Inn Pulkovskaja

Kauniissa kaupunginosassa sijaitseva Park Inn Pulkovskaja on ihanteellinen paikka sekä liikemiehille että matkailijoille. Hotelli sijaitsee 10 minuutin ajon päässä lentokentältä ja 30 minuutin matkan päästä kaupungin historiallisesta keskuksesta. Hotellin läheltä löytyy paljon kauppoja ja ravintoloita, hyvä näkymä arkkitehtuuripatsaille, puistoille ja leveille kaduille.

Lue lisää
Venäjä Pietari Petro Palace

Ei ole muuta kaupunkia kuten Pietaria ja hotelli Petro Palace sijaitsee juuri sen sydämessä. Vain muutama askel hermitagista ja Iisakin katedraalista, hotellia ympäröivät kaupungin parhaat ravintolat ja baarit, vilkkaat kahvilat, jännittävin teatteri ja yöelämä. Hotelli Petro Palace on täysin uusi korkeatasoinen neljän tähden hotelli joka tarjoaa parhaan sijainnin ja erinomaiset mukavuudet.

Lue lisää
Venäjä Pietari Pilau Hostelli

Meidän hostelli on avattu toukokuussa 2008.Siitä asti olemme ottaneet vastaan vieraita monesta maasta, selkäreppu matkustajia, liikematkailijoita, urheilijoita, luovia ryhmiä ( tanssijoita, muusikoita, laulajia). Tarjoamme vierailemme kätevän sijainnin (keskustassa, lähellä metro, juna asemaa ja nähtävyyksiä). Euroopan tason mukavuutta, hinta- laatu suhden, itsepalvelu keittiön jossa kaikki tarvittavat, koti mukavuuden ja ystävällisen ilmapiirin

Lue lisää
Venäjä Pietari Radisson Royal

Tämä viiden tähden hotelli sijaitsee Nevski Prospektilla Pietarin sydämessä, ja se tarjoaa ilmaisen Wi-Fi:n, span ja ravintolan. Kaikissa huoneissa on teen-/kahvinkeitin.Radisson Royal -hotellin kaikissa huoneissa on taulu-tv ja tossut. Niissä on myös lattiasta kattoon ulottuvat äänieristetyt ikkunat ja tyylikkäät tekstiilit. Moderneissa kylpyhuoneissa on lattialämmitys.Tyylikkäässä Barbazan-ravintolassa on viherkasveja ja kansainvälinen menu. Cannelle-baarissa vieraat voivat nauttia välipaloja ja ihailla upeita kaupunkinäkymiä.Radisson Royalissa on kuntosali, jossa on sauna. Vieraat voivat rentoutua lämpimässä poreammeessa tai varata hieronnan.Radisson on 3 minuutin kävelymatkan päässä Beloselski-Belozerskin palatsista ja 5 minuutin kävelymatkan päässä Majakovskaja-metroasemalta.

Lue lisää
Venäjä Pietari Radisson Sonya

Tämä 4 tähden designhotelli sijaitsee 25 minuutin kävelymatkan päässä Eremitaašista ja Venäläisen taiteen museosta Pietarissa. Äänieristetyissä huoneissa on satelliitti-tv ja ilmainen Wi-Fi.Radisson Sonya -hotellissa on klassinen julkisivu, ja sen inspiraation lähteenä on kuuluisa venäläinen kirjailija Fjodor Dostojevski. Hotellin upeasti sisustetuissa huoneissa on tallelokero, minibaari ja teen-/kahvinkeitin.Venäläisiä ja eurooppalaisia aterioita tarjoillaan Radisson Sonyan tyylikkäässä Metamorfos-ravintolassa. Välipaloja on saatavilla Metamorfos-aulabaarista.Nevajoki on 600 metrin päässä Hotel Radisson Sonyasta. Hotellin 24h-vastaanotto voi auttaa varaamaan veneretkiä kesäisin.Chernyshevskayan metroasemalle on 10 minuutin kävelymatka Radisson Sonya -hotellista. Pulkovon lentokentälle on matkaa vain 17 km.

Lue lisää
Venäjä Pietari Renaissance Baltic

Hotelli Renaissance Baltic hotelli Pietarissa tarjoaa parasta boutique majoitusta. Meillä on valikoima ensiluokkalaisia mukavuuksia ja vertailematon sijainti keskustassa, muutaman askeleen päässä hermitage museosta, Nevsky Prospektista ja Mariinsky teatterista. Ympäröi itsesi ylellisyydellä meidän tilavoissa, moitteettomasti nimitetty huoneissa ja sviiteissä. Kaikissa huoneissa on ilmainen WI-FI pääsy, taulu TV, hyvin valaistu työpöytä ja kahvinkeitin. Hyödynnä boutique hotellin valtavat resurssit, joihin sisältyy herkullinen, paikan päällä ruokailusta meidän Canvas ravintolassa, tyylikäs moderni baari ja lounge. Suunnitelle seuraava tapahtumasi meidän kanssa täällä Venäjällä jotta hyödyt meidän hotellin tyylikästä, valoisasta tapahtuma tiloista ja meidän upeasta suunnittelusta ja ateriapalvelusta. Täällä Renaissance Baltic hotellissa olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle eliniän verran muistoja.

Lue lisää
Venäjä Pietari Roses

Tämä keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli on vain 500 metrin päässä Moskovan asemalta ja kuuluisalta Nevski prospektilta. Saatavilla on ilmainen WiFi ja äänieristettyjä huoneita, joissa on taulu-tv.Roses-hotellin tilavissa huoneissa on kukalliset liinavaatteet, modernit huonekalut ja ortopediset patjat. Muita mukavuuksia ovat kaapeli-tv ja oma kylpyhuone, jossa on kylpytuotteita, tossut ja kylpytakit.Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin Hotel Rosesissa. Paikan päällä on myös asiakastietokone. Lähialueella on useita ravintoloita ja baareja.Nevski prospektin monet muotiliikkeet ja suuret ostoskeskukset ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä.Vosstanijan metroasema on 250 metrin päässä Rosesista. Kazanin katedraali, Eremitaaši ja monet muut nähtävyydet ovat alle 10 minuutin matkan päässä.

Lue lisää
Venäjä Pietari Rossi Spa

Hotelli Rossi on design hotelli Pietarin keskustassa. Hotelli sijaitsee Fontanka – joen varrella, Nevski prospektin läheisyydessä. Hotelli on neljän tähden hotelli. Hotelli Rossissa voit nauttia palkitun keittiömestarin ruoka-annoksia sekä käydä hotellin SPA-osastolla.

Lue lisää
Venäjä Pietari Rossija

Tämä hotelli tarjoaa aulabaarin sekä viihtyisiä huoneita ja sviittejä. Siellä on myös 24h-vastaanotto ja ilmainen Wi-Fi kaikissa tiloissa.Rossiya Hotel sijaitsee rauhallisella paikalla kahden vehreän puiston välissä. Pobedy-puiston metroasema on lähellä ja tarjoaa kätevät yhteydet Pietariin.Rossiya-hotellissa asiakkaat voivat aloittaa päivänsä ilmaisella buffetaamiaisella ja suunnitella loppupäivää rauhassa.Vastaanoton ystävällinen henkilökunta on käytettävissä vuorokauden ympäri.Pulkovon kansainvälinen lentoasema on 10 km:n päässä. Urheilu- ja konserttikompleksille on 10 minuutin kävelymatka. Moskovskiy district soveltuu erinomaisesti matkailijoille, joita kiinnostavat muistomerkit, kävelyt joenvarrella ja katedraalit.

Lue lisää
Venäjä Pietari Sokos Olympia Garden

Tämä 4 tähden hotelli sijaitsee aivan Pietarin Olympia-puistoa vastapäätä. Original Sokos Hotel Olympia Gardenissa on ilmainen WiFi ja tyylikkäitä huoneita, joissa on taulu-tv. Mezonin-kerroksessa on 14 kokoushuonetta.Original Sokos Hotel Olympia Gardenin kaikissa sisätiloissa on puulattia sekä lämminhenkinen sisustus, jossa on käytetty runsaasti värejä. Ylellisissä kylpyhuoneissa on kylpyamme, suihku ja kylpytuotteita.Original Sokos Hotel Olympia Garden tarjoaa runsaan buffetaamiaisen. Asiakkaat voivat nauttia ranskalaista tai kansainvälistä ruokaa Fransmanni-ravintolassa, jossa on tyylikäs sisustus ja kodikas takka. Sports’ Bar 84 esittää urheilulähetyksiä ja tarjoaa erilaisia ​​oluita ja hampurilaisia.Original Sokos Hotel Olympia Gardenin asiakkaat voivat treenata kuntosalilla ja rentoutua saunassa tai aulabaarissa. Hotellin 24h-vastaanotto tarjoaa matkavinkkejä ja kuljetuksen Pietarin lentoasemalle, joka on 10 km:n päässä.Original Sokos Hotel Olympia Garden tarjoaa myös maanalaisen pysäköintimahdollisuuden. Se on 5 minuutin kävelymatkan päässä Tehnologitšeski Institutin metroasemalta ja 2 pysäkin päässä Nevski Prospektilta. Moskovan asema on 25 minuutin ajomatkan päässä, ja Expoforumille on 30 minuutin ajomatka. Admiralteyskiy soveltuu erinomaisesti matkailijoille, joita kiinnostavat historia, arkkitehtuuri ja museot.

Lue lisää
Venäjä Pietari Sokos Vasilevsky

Solo Sokos Hotel Vasilievsky sijaitsee Vasilinsaarella 5 minuutin kävelymatkan päässä Blagoveštšenskin sillasta ja Nevan rannalta. Palatsiaukio ja Eremitaaši ovat 10 minuutin ajomatkan päässä. Neljän tähden hotellissa järjestetään säännöllisesti taidenäyttelyitä.Kaikki huoneet on sisustettu yksilöllisesti, ja niissä on LCD-TV sekä mukava oleskelualue.Ilmainen nopea WiFi on käytettävissä tämän 1800-luvun rakennuksen kaikissa tiloissa. Majoituspaikka on tyylikkäästi sisustettu ja kalustettu. Vasilievskyn englantia puhuva ystävällinen henkilökunta on asiakkaiden käytettävissä vuorokauden ympäri. Käytettävissä on myös kuntokeskus ja sauna.Repin Lounge Restaurant & Bar tarjoaa venäläisiä ja kansainvälisiä ruokia, ja 8 Liniya -pubissa voi seurata urheilulähetyksiä teräväpiirtonäytöltä ja nauttia hanaoluita ja erilaisia ​​viskejä.Solo Sokos Hotel Vasilievsky on 6,5 km:n päässä Moskovan asemalta ja 22 km:n päässä Pulkovon kansainväliseltä lentoasemalta. Vasileostrovskiy district soveltuu erinomaisesti matkailijoille, joita kiinnostavat kävelyt joenvarrella, kulttuuri ja historia.

Lue lisää
Venäjä Pietari Solo Sokos Palace Bridge

Sokos Palace Bridge on täysin uudentyyppinen kansainvälisen tason kylpylähotelli, joka kutsuu nauttimaan hemmottelevista hoidoista ja rentoutumaan rauhallisessa ympäristössä. Pietarin historiallisessa keskustassa, Vasilinsaarella sijaitseva hotelli on täydellinen paikka irrottautua kiireestä ja kaupungin melusta sekä astua ainutlaatuiseen wellness-maailmaan. Hotellin yhteydessä on Roomalaistyylinen Holiday Club Spa & Wellness-kylpylä.

Lue lisää
Venäjä Pietari Sonata

Tämä hotelli tarjoaa ilmaisen WiFi:n ja kohtuuhintaista majoitusta Pietarin sydämessä vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Eremitaašista, Nevski prospekt -kadulta ja Palatsiaukiolta.Sonata at Gorokhovayan huoneissa on klassinen sisustus ja korkeat katot. Kaikissa huoneissa on taulu-tv ja useimmissa myös ilmastointi ja työpöytä. Kylpyhuoneissa on kylpyamme tai suihku sekä ilmaisia ​​kylpytuotteita.Mannermainen aamiainen tarjoillaan joka aamu Sonata St. Petersburgissa. Käytettävissä on myös asiakaskeittiö, jossa on teen-/kahvinkeitin ja mikroaaltouuni. Ympäristössä on kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja leipomoita.Sonata at Gorokhoyava voi järjestää retkiä ja lippuja tapahtumiin. Saatavilla on edestakainen kuljetuspalvelu Pietarin rautatieasemalle ja Pulkovon lentokentälle, joka sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä.

Lue lisää
Venäjä Pietari St.Peterburg

Hotelli Pietari sijaitsee historiallisessa keskustassa, lähellä Neva Riveria ja sopii kaikille matkustajille, sekä vapaa aika että liikematkustajille.tarjoamme parhaat näkymät Pietarin nähtävyyksiin sekä Pietarin historialliseen keskustan. Kolmen tähden hotelli tarjoaa parasta laatua Pietarin historiallisesa kaupungissa. Palvelemme myös ystävällisellä ja personnallisella palvelulla. Olemme vain muutama askel kuuluisasta Aurora Battle Cruiser ja Peter ja Paul Fostres. jotka molemmat ovat nähtävissä meidän huoneista. Hotelli Pietari,nimitetty kaupunki Pietarin mukaa, tarjoaa helpon pääsyn kaikkiin nähtävyyksin kuten State Hermitage museoo, venäjän museoo, Mikhaylovsky, kesäpuutarhaa, teatteri mariinsky, ja paljon muuta. Sijaintimme ei ole vain paras turisteille vai myös liikematkustajille. Lähellä hoteliamme on paljon liike alueita, päätiet, metro, juna, ja joukkoliikenne. On helppo käyttää rakennuksiamme näyttelyä , konferenssia, yleissopimuksia vastaanottoja ja juhlia varten. Tarjoamme päivitettyä teknisiä laitteita kaikkiin tapaamisiin. Meidän maukkaat buffet aamiainen on tarjoilla nauti paikan päällä ravintolassa , nimeltä Bering. Aamiainen sisältyy huone hintaan. Voit myös nauttia juoman tai kevyen aterian meidän aula baarissa. Sieltä pitäisi löytyä kaikille jotakin.

Lue lisää
Venäjä Pietari Station Minihotellit

HOTELLI STATION KAZAN 43

Hotel Station Kazan 43 – uusi hotelli historiallisessa keskustassa, Pietarissa, joka tarjoaa vieraille puhtaat, hiljaiset, nykyaikaiset huoneet, joissa kirkas, huomaavainen palvelu. Kaikissa huoneissa on modernit huonekalut, kalusteet ja taulu-tv. Hotellissa on ilmainen nopea internetyhteys, satelliitti-tv. Yhteisistä tiloista löytyy: rehun vyöhyke, mikroaaltouuni, kahvinkeitin ja kaikki tarvittavat astiat. Juomavesi on maksutonta.Hotellissa on keskeinen ilmastointijärjestelmä, joka varmistaa mukavan lämpötilan kaikissa tiloissa.Lähin metro asema on 750 metrin päässä, hotellin vieressä on monia ravintoloita, baareja ja klubeja.

HOTELLI Z12 STATION

Hotel Z12 Station – uusi hotelli Pietarin keskustassa. Hotelli on rakennettu vuonna 2014, joissa on kaikki tarvittavat. Hotellin puhdas, hiljainen, ilmastoidut huoneet, joissa on rento ilmapiiri ja huomaavainen palvelu. Etukäteen sovittaessa vieraat voidaan tarjota pysäköinti hotellin sisäpihalla. Hotelli on varustettu keittiöllä, jossa on kaikki tarvittavat laitteet ja välineet. Se tarjoaa ilmaisen nopean internetyhteyden koko hotellissa, ilmainen pullovesi, pesula, portieeripalvelu, ja järjestys siirtoja.Sisustus on moderni, valoisa tyyli, huoneet on varustettu taulu-tv, ortopediset patjat, modernit kalusteet ja äänieristys . Hotellin vieressä on useita ravintoloita, baareja, teatteri, kaunis Bagrationovsky Square.

HOTEL G73 STATION

Hotel G73 Station – pieni hotelli historiallisessa keskustassa St. Petersburg, joka tarjoaa vieraille puhtaat, hiljaiset, nykyaikaiset huoneet jotka ovat valoisia ja niissä on rento ilmapiiri ja huomaavainen palvelu. Kaikissa huoneissa on modernit huonekalut, ja LCD-televisiot. Hotellissa on ilmainen nopea internetyhteys, satelliitti-tv. Yhteisistä tiloista löytyy: rehun vyöhyke, mikroaaltouuni, kahvinkeitin ja kaikki tarvittavat astiat.

Lue lisää
Venäjä Pietari Stony Island

Tämä hotelli sijaitsee vain 3 minuutin päässä Pietarin vilkkaalta Nevski prospektilta ja Gostiny Dvorista ja tarjoaa tyylikästä majoitusta vain lyhyen kävelymatkan päässä Eremitaašista.Grand Palace- ja Passage-ostoskeskusten lähellä sijaitsevan Stony Island Hotel at Lomonosovan sisustus heijastelee tämän ylellisen kaupunkialueen tunnelmaa.Voit rentoutua design-kalustein sisustetussa modernissa huoneessasi ja tutustua suuren LCD-TV:n ohjelmavalikoimaan. Stony Islandin mukavuuksiin lukeutuvat myös itsenäisesti säädettävä keskuslämmitys ja kylpyhuoneiden lattialämmitys.Useat muodikkaat baarit, kahvilat ja ravintolat ovat kävelyetäisyydellä hotellista.

Lue lisää
Venäjä Pietari Taleon Imperial

Taleon Imperial Hotelli, joka sijaitsee historiallisen Pietarin sydämessä, on ainoa ylellinen palatsihotelli Pietarissa , jossa Tsaarin loisto kohtaa 21 vuosiluvun palvelun. Taleon Imperial Hotelli on ihanteellinen paikka aloittaa vierailusi Venäjän vanhassa keisarillisessa pääkaupungissa. Jotkut kaupungin parhaat ostospaikat, kuten yksinomaiset vaate putiikit ja koru salongit, ovat lähellä hotellia. Kesällä vesi taksit ja huviveneet odottavat laiturilla hotellin edessä ja tarjoavat ikimuistoisen kaupunkikierroksen vedellä.

Lue lisää
Venäjä Pietari Vera

Venäläisen taiteen museo ja Kristuksen ylösnousemuksen katedraali sijaitsevat 3 kilometrin etäisyydellä. Tässä 3-tähtisessä 70-huoneisessa hotellissa on ilmainen aamiainen, ilmainen langaton internetyhteys huoneissa ja kokouskeskus. Kesäpuutarha ja Kazanin katedraali sijaitsevat myös lähellä tätä hotellia

Lue lisää
Venäjä Pietari W - hotel

Tämä 5 tähden hotelli sijaitsee Pietarin keskustassa, 3 minuutin kävelymatkan päässä Iisakinkirkolta. W St. Petersburgissa on kattoterassi, panoraamanäköalan tarjoava WOUNGE-tila ja spa.Kahdeksankerroksisen W-hotellin tilavista ja ilmastoiduista huoneista on näköala Pietariin. Kaikkien huoneiden sisustus on Antonio Citterion käsialaa, ja niissä on taulu-tv ja iPod-telakka.Eurooppalaisia ja venäläisiä ruokia voi tilata omaan huoneeseen mihin kellonaikaan tahansa.Living Room on viihtyisä takkalounge, jossa on tarjolla juomia ja maksuton WiFi. Asiakkaiden käytettävissä on kattoterassi ja Bliss Spa, jossa on sisäuima-allas ja venäläistyylinen banja (sauna).

Lue lisää

Varaamme pyynnöstänne myös ravintolaruokailut ja illanvietot.
Kauttamme saatte valitsemanne ravintolan menyn etukäteen.

Halutessasi voit osallistua seuramatkojen retkillemme,
jotka voit katsoa tästä>>>

Varaa retkesi Pietarissa tästä>>>
Pietarin esittely ja Pietari pähkinänkuoressa>>>

Pietari Pähkinänkuoressa

Pietari on yksi kauneimmista kaupungeista maailmassa. Siellä on loisteliaita palatseja, katedraaleja ja monumentteja, erinomaiset museot, vilkas taide-elämä, hyviä liiketoiminta mahdollisuuksia ja ystävällisiä ihmisiä.

Aikaero: Talvikaudella 1 tunti edellä Suomea, kesäkaudella 2 tuntia edellä
Asukkaat: Noin 5 miljoonaa asukasta
Hätänumero: Ulkomaalaisia palvelevan paikallismiliisin numero Pietarissa on +7812 278 3014 Palokunnan numero 01 ja ambulanssin 03
Juomavesi: vesi ei ole juomakelpoista ja juomavettä kannattaa ostaa pullotettuna kaupoista
Passi: passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen Puhelut Suomeen: +358 ja suuntanumero (ilman nollaa) ja vastaanottajan numero tai +358 ja matkapuhelinnumero (ilman ensimmäistä nollaa)
Rokotukset: Tarkasta rokotustarve terveyskeskuksesta.
Suomen konsulaatti Pietarissa: Generalnoje konsulstvo Finljandii Preobrazhenskaja pl. 4, 191028 St. Petersburg D-194
Sähkö: Sähkövirta 220 V, litteät suomalaiset pistokkeet käyvät yleensä.
Valuutta: Rupla. 1 euro on noin 40 ruplaa.
Viisumi: Venäjälle tarvitaan viisumi. Kysy lisätiedot toimistostamme.
Viisumin rekisteröinti: Hotelli hoitaa viisumin rekisteröinnin

Nähtävyydet: mm. Iisakin kirkko, Eremitaasi, Pietari-Paavalin linnoitus, pääkatu Nevskiy Prospekt, Mariinskyn teatteri, Verikirkko, Jusupovin palatsi, Aleksanteri Nevskin Luostari ja hautausmaa, Katariinan palatsi ja Pietarhovin puisto.

Ravintolat: Kuuluisa Nevski Prospekt katu on lähistöineen paras paikka löytää hyvä ravintola, alueella on paljon kansainvälisiä ravintoloita erityisesti italialaiset ja kiinalaiset ravintolat ovat suosittuja. Myös paikalliset pikaruokaketjut ovat oiva tapa syödä venäläistä ruokaa, esimerkiksi blinejä, salaatteja ja keittoja.

Ravintoloita ja kahviloita: Cafe Zoom, Os: Gorokhovaya Ulitsa 22 Literaturnoe Cafe, Os: Nevsky Prospekt 18 Buharin Dvor, Os: Nevski Prospekt 22 Evrasia, Os: Nevskiy Prospekt 88 L’Europe Restaurant, Os: Mikhailovskaya Ul.1 Kalinka-Malinka, Os: Italianskaya Ulitsa 5 Patio Pizza, Os: Nevskiy Prospekt 30

Ostospaikat: Nevski Prospekt pääkatu on reilun viiden kilometrin pituinen ostoskatu, mikä on pullollaan erilaisia kauppoja. Nevski Prospekt kadun liikkeet ovat myös poikkeuksellisesti avoinna sunnuntaisin.

Ostoskeskuksia : DLT, Os: 21/23 Bolshaya Konyushennaya Ul. Gostiny Dvor, Os: Nevsky Prospekt 35 D-137 Galleria, Os: 90/92 Nevsky Prospekt Passazh-tavaratalo, Os: Nevsky Prospekt 48 Planeta Neptun, Os: Marata Ulitsa 86 Prisma, Os: Ul. Aleksandra Nevskogo 2 Stockmann, Os: Nevsky Prospekt 25 Maxidom, Os: Moskovskiy Prospekt 131

Liikkuminen: Mikäli kaupungissa mielii nähdä paljon, kannattaa askelia säästellä ja käyttää mahdollisimman paljon metroa. Pietarissa on myös paljon johdinautoja, linja-autoja ja marshrutka-minibusseja, jotka kuskaavat ihmisiä noin 50-60 sentin maksua vastaan ympäri kaupunkia.

Teatterit: Eremitazhin teatteri sijaitsee suuren Eremitaasin vieressä. Os: Dvortsovaja nab. 34. Mariinsky –teatteri on historiallinen baletti – ja opperateatteri Pietarissa. Os: Teatralnaja ploshad. Mihalovsky musorgski -teatteri on Pietarin toiseksi suurin oopperatalo. Os: Ploshad Iskusstv. Nikolain palatsi on kuuluisa ”Feel yourself Russian” folkshowsta. Os: Truda aukio.

Venäläisiä sanoja/sanontoja:

Kiitos =спасибо (spasibo) Anteeksi =извините (izvinite) Tervehdys (sinuttelu) = привет (priviet) Olkaa hyvä = пожалуйста (pozaljusta) Hyvää huomenta =доброе утро (dobroje utro) Hyvää päivää (teitittely) = здравствуйте (zdravstvujte) Hyvää iltaa = добрый вечер (dóbryj véčer) Hyvää Yötä = спокойной ночи (spokójnoj nóči) Mitä tämä maksaa = сколько стоить (skolko stoit)

Numerot: 1=один (adin) 2=два (dva) 3=три (tri) 4=четыре (tsitiri) 5=пять (pjat) 6=шесть (sest) 7=семь (sem) 8=восемь (vosim) 9=девять (devit) 10=десять (decit)

Kymenmatkojen toimisto Kymi Travel palvelee teitä Pietarissa seuraavasti: avoinna ma-pe klo 10-18 Venäjän aikaa. Toimisto viettää Venäläiset juhlapyhät. Puh: +7 812 3368 189

Pietari – Pohjolan Venetsia

 

Tämä suurkaupunkien helmi, on monikasvoinen kaupunki, joka tarjoaa alati uusia elämyksiä niin ensi kertaa kaupunkiin tutustuville kuin kaupungissa jo käyneille matkaajille.

Pietari on myös yksi kauneimmista kaupungeista maailmassa. Siellä on loisteliaita palatseja, katedraaleja ja monumentteja, erinomaiset museot, vilkas taide-elämä, hyviä liiketoiminta mahdollisuuksia ja ystävällisiä ihmisiä. Pietarissa on noin 5 miljoonaa asukasta

 

Matkalle lähtö

Noin viikko ennen matkalle lähtöä saat postitse matkadokumenttisi. Näissä on tärkeää tietoa muun muassa lennon/junan lähtöajasta ja -paikasta, varaamastasi hotellista ja muista varaamistasi matkapalveluista. Ota dokumentit matkalle mukaan.

Tarkasta aikataulu vahvistuksestasi/matkalipustasi.

Nähtävyydet ja retket

Pietarin tähtikohteet löydät esittelyssä nettisivuillamme. Pietarissa on useita tähtikohteita, joissa voi nauttia kulttuurin antimista, arkkitehtuurista, keisarillisesta loistosta, taiteista ja iloisesta elämän asenteesta.

Iisakin kirkko, Eremitaasi,  Verikirkko, Jusupovin palatsi, Aleksanteri Nevskin Luostari ja hautausmaa, Katariinan palatsi.

Kesäisin  matkaaja voi tutustua kaupunkiin kanava- tai jokiristeilyllä ja ihailla Pietaria hieman eri perspektiivistä.

Matkailijan kannattaa tutustua myös kuuluisaan Pietari- Paavalin linnoitukseen ja sen synkkään historiaan. Kesäisin on mahdollisuus kokea todellinen keisarin mahdin symboli, Pietarhovin puisto ja sen kullatut patsaat sekä monet suihkulähteet.

Metroasemat ovat sinänsä jo nähtävyyksiä.

Pietari tarjoaa nähtävää myös lapsiperheille. Pietarin delfinaariossa voi ihailla vauhdikasta esitystä uteliaiden delfiinien näytellessä pääosaa. Pietarin sirkuksessa voi nauttia iloisesta esityksestä ja lelumuseossa on nähtävillä venäjän kansallisia leluja sekä uniikkeja leluja menneeltä vuosituhannelta.

Pietarin pääkatu, Nevski Prospekt on täynnä elämää.

Eikä tietenkään pidä sivuuttaa Mariinski-teatterin ooppera ja balettinäyttämöä.

Teatterit: Eremitazhin teatteri sijaitsee suuren Eremitaasin vieressä. Os: Dvortsovaja nab. 34.
Mariinsky –teatteri on historiallinen baletti – ja opperateatteri Pietarissa. Os: Teatralnaja ploshad.
Mihalovsky musorgski -teatteri on Pietarin toiseksi suurin oopperatalo. Os: Ploshad Iskusstv.
Nikolain palatsi on kuuluisa ”Feel yourself Russian” folkshowsta. Os: Truda aukio.

Pietari on metropoli, joka tarjoaa kiistatta valtavasti nähtävää. Kaupunkiin pääsee helposti ja vaivattomasti Kymenmatkojen mukana hyvillä turistibusseilla, asiantuntevien oppaiden johdolla.

Tule siis kokemaan ainutlaatuinen Pietari kanssamme!

 

Pietarin sivumme>>>                       

 

Kymenmatkojen Karttalinkki>>>

 

Ostokset

Vaatteet, urheiluvälineet ja yleensä merkkitavara ovat Pietarissa suurin piirtein saman hintaisia kuin Suomessa. Sen sijaan Venäjältä kannattaa hankkia kristallia, posliinia, pellavaa, tauluja, puuesineitä kuten leluja, taidekirjoja, astioita, piirustusvälineitä ja itämaisia mattoja. Myös käsityöt, kuten neuleet, ovat edullisempia kuin Suomessa.

Nevski Prospekt pääkatu on reilun viiden kilometrin pituinen ostoskatu, mikä on pullollaan erilaisia kauppoja. Nevski Prospekt kadun liikkeet ovat myös avoinna sunnuntaisin.

Edullisinta on esim ostoskeskun Galerejassa. Edullisia ovat myös kioskit, joita on etenkin maanalaisten yhteydessä. Ostosmatkaajan ehdoton kohde, ehkä myös hintatasoltaan korkeampi on Gostinyi Dvor, keskustan kauppakeskus.  Pietarin hintataso poikkeaa kotimaan hintatasosta siten, että elintarvikkeet, alkoholi ja tupakkatuotteet ovat paljon edullisempia kuin Suomessa, ja myös kirjat ja normaalit kulutushyödykkeet ovat  edullisempia kuin kotimaassa.

Ostoskeskuksia:
DLT, Os: 21/23 Bolshaya Konyushennaya Ul.
Gostiny Dvor, Os: Nevsky Prospekt 35 D-137
Galleria, Os: 90/92 Nevsky Prospekt
Passazh-tavaratalo, Os: Nevsky Prospekt 48
Planeta Neptun, Os: Marata Ulitsa 86
Prisma, Os: Ul. Aleksandra Nevskogo 2
Stockmann, Os: Nevsky Prospekt 25
Maxidom, Os: Moskovskiy Prospekt 131

Hintataso ja ateriat
Matkaajan ei kannata unohtaa myöskään Pietarin ravintolatarjontaa, mikä on laadukasta ja monipuolista. Perinteisten venäläisten makujen lisäksi voi herkutella maailman suosikeilla.

Pietarin yöelämä on vilkasta ja menopaikkoja löytyy jokaiseen makuun kotoisista pubeista suuriin yökerhoihin. Lounaan hinta paikallisissa hyvätasoisissa ravintoloissa on noin 13-20 € ja illallinen noin 25-30€. Juomiin ja välipaloihin kannattaa varata noin 10€/pvä. Mikäli ostat tuliaisia, rahaa kuluu toki enemmän.

Ravintolat:
Kuuluisa Nevski Prospekt katu on lähistöineen paras paikka löytää hyvä ravintola, alueella on paljon kansainvälisiä ravintoloita erityisesti italialaiset ja kiinalaiset ravintolat ovat suosittuja. Myös paikalliset pikaruokaketjut ovat oiva tapa syödä venäläistä ruokaa, esimerkiksi blinejä, salaatteja ja keittoja.

Ravintoloita ja kahviloita:
Cafe Zoom, Os: Gorokhovaya Ulitsa 22
Literaturnoe Cafe, Os: Nevsky Prospekt 18
Buharin Dvor, Os: Nevski Prospekt 22
Evrasia, Os: Nevskiy Prospekt 88
L’Europe Restaurant, Os: Mikhailovskaya Ul.1
Kalinka-Malinka, Os: Italianskaya Ulitsa 5
Patio Pizza, Os: Nevskiy Prospekt 30

Venäläinen keittiö on monipuolinen. Venäläinen alkupalapöytä sakuska on kuuluisa runsaudestaan ja monipuolisuudestaan. Alkuruoat asetellaan valmiiksi vadeille keskelle pöytää. Lautasilla on suolattuja ja marinoituja sieniä ja kasviksia, piirakoita, täytettyjä kananmunanpuolikkaita, kaviaaria, juustoja, lihaa ja kalaa sekä monenlaista leipää.

Sakuskan jälkeen tarjoillaan keitto tai lihaliemi ja pikkupiirakat. Sen jälkeen seuraa lämmin ruoka, joka voi olla esimerkiksi kiovankotlettia, saslikkia eli lihavartaita tai stroganovia.

Jälkiruokana maistuvat kansallismarjat, karpalot, kinuskin kera tai kiisselinä. Päivällinen huipentuu vielä samovaarilla valmistettuun teehen hillon kera tai kahviin, makeaan piirakkaan, kakkuun, suklaakonvehteihin ja hedelmiin.

Piirakoita Venäjällä on runsaasti ja monenlaisilla täytteillä, esimerkiksi vihanneksilla, sienillä, kalalla, lihalla tai riisillä.

Blinit eli letut, joita saa makealla tai suolaisella täytteellä.

Borssikeitto  valmistetaan yleensä lihasta, punajuuresta, perunasta, porkkanasta, kaalista ja muista vihanneksista.

Pelmeni on Venäjällä laajasti tunnettu ja alun perin Kiinasta kotoisin oleva raviolia muistuttava ruokalaji, joka valmistetaan käärimällä yleensä jauhelihasta valmistettu täyte ohuen vehnäjauhoista valmistetun taikinan sisään

Stroganov on suikaloidusta lihasta valmistettu höystö, jonka lisäkkeenä tarjotaan smetanaa ja suolakurkkuja.

Tee valmistetaan perinteisesti samovaarilla. Teevesi kuumennetaan samovaarissa ja kaadetaan teelehtien päälle kannuihin. Tee juodaan usein juomalasista ja sen kanssa nautitaan erilaisia hilloja ja leivonnaisia.

Ilmasto

Pietarissa ilmasto on suurin piirtein vastaava, kuin Suomessa. Talvet voivat olla kylmiä, vaikka leutoja ja loskaisia talvia on usein. Kesäkausi kesäkuusta elokuuhun on vaihtelevaa, aurinkoista tai sateista ja lämpötila voi vaihdella 15-30 asteen välillä. Tarkista matkakohteesi paikkakuntakohtainen sää ennen matkalle lähtöä internetistä, esimerkiksi osoitteesta: www.foreca.fi.

 

Juomavesi

Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Pullovettä on Pietarissa kaupan kaikkialla edulliseen hintaan.

Kansalliset vapaapäivät

1.-8.1. Venäjän uudenvuoden lomat

7.1. Venäjän joulu

23.2. isänmaan puolustajien päivä

8.3. naistenpäivä

1.5. vappu

9.5. voitonpäivä

12.6. Venäjän kansallispäivä

4.11. kansallisen yhtenäisyyden päivä

 

Liikenne ja liikkuminen kohteessa:

Liikenne Pietarissa on hyvin vilkas ja ajoittain ruuhkainen. Liikenteessä on syytä olla tarkkana ja varsinkin jalankulkijoiden katujen ylityksissä. Aina kun mahdollista, kannattaa käyttää alikulkukäytäviä. Ylinopeus on tavallista eikä liikennesääntöjä aina noudateta. On kuitenkin mainittava, että nykyään myös huomaavaisuus liikenteessä on lisääntynyt, vilkunkäyttö ja tienanto ovat yleistyneet.

Julkisten kulkuneuvojen verkosto on hyvin tiheä ja niiden käyttö on edullista ja suhteellisen luotettavaa, joskin ruuhka-aikoina aikaa vievää ja epämukavaa. Lippuja voi ostaa etukäteen lippukioskeista, joita on esimerkiksi metroasemien lähettyvillä.

Metro

Metro on nopein tapa matkustaa Pietarissa ruuhka-aikoina. Lippuja voi ostaa metroaseman sisäpuolella olevilta lipunmyyntikassoilta. Metro ei sovellu liikuntaesteisille eikä lastenvaunuille, sillä siellä ei ole hissiä.

Taksit

Pietarissa toimii monia hyviä taksifirmoja, joilta voi tilata soittamalla, netin kautta tai puhelinsovelluksen avulla taksin. Virallisista takseista saa pyytämällä kuitin. Taksin voi tilata myös rautatieasemalle tai lentokentälle vastaan.

Lentokentät

Kansainväliset lennot lennetään Pietarissa  Pulkovon lentoasemalta, joka sijaitsee 16 kilometriä Pietarin keskustasta etelään

Kentälle siirtymiseen tulee erityisesti ruuhka-aikaan varata runsaasti aikaa. Automatka kestää tavallisesti tunnista kahteen tuntiin. Myös taksi on syytä varata hyvissä ajoin.

Majoitus

Pietari keskustan hotellit ovat hinnakkaita kesäaikaan, mutta turistikauden ulkopuolella hintataso on edullisempi kuin Suomessa..

Matkavakuutus

Varmista ennen matkaa, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkatavaravakuutus. Suosittelemme peruutusturvan liittämistä matkavakuutukseen. Tämä on lisäturvaa esim. silloin, jos joudut sairauden vuoksi peruuttamaan matkan. Jos sinulla on sairaus, olet raskaana, matkasi suuntautuu vaarallisille alueille tai harrastat riskialttiita lajeja, tarkista vakuutuksen kattavuus ja voimassaolo omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Paikallisia tapoja, kieli ja yleisiä sanontoja:

Venäläinen kulttuuri poikkeaa monella tapaa suomalaisesta kulttuurista. Eroavaisuuksia on mm kättelyssä, sillä tuntemattomat miehet ja naiset eivät kättele toisiaan. Venäläiset saattavat olla erittäin kohteliaita mutta varautuneita tuntemattomia kohtaan. Tuntemattomille hymyileminen ei kuulu venäläiseen kulttuuriin, esimerkiksi kaupoissa ei kannata odottaa kassatyöntekijöiden hymyilevän asiakkaille. Perinteinen kohteliaisuus naisia kohtaan on arkipäivää ja miehet avaavat ovet ja avustavat naisia portaissa ja tietenkin maksavat ravintolalaskun. Venäjällä puhutaan venäjää, ja sinne matkatessa on syytä opetella edes kohteliaisuussanat venäjäksi. Englannilla pärjää Pietarissa, mutta tapaaminen on hyvä aloittaa esimerkiksi tervehtimällä venäjäksi. Kirkoissa naiset peittävät päänsä, olkapäänsä ja polvet. Liikuntaesteisiä ei Venäjällä ole huomioitu samassa määrin kuin esimerkiksi Suomessa.

 

Venäläisiä sanoja/sanontoja:

Kiitos =спасибо (spasibo)
Anteeksi =извините (izvinite)
Tervehdys (sinuttelu) = привет (priviet)
Olkaa hyvä = пожалуйста (pozaljusta)
Hyvää huomenta =доброе утро (dobroje utro)
Hyvää päivää (teitittely) = здравствуйте (zdravstvujte)
Hyvää iltaa = добрый вечер (dóbryj véčer)
Hyvää Yötä = спокойной ночи (spokójnoj nóči)
Mitä tämä maksaa = сколько стоить (skolko stoit)

Numerot: 1=один (adin) 2=два (dva) 3=три (tri) 4=четыре (tsitiri) 5=пять (pjat) 6=шесть (sest) 7=семь (sem) 8=восемь (vosim) 9=девять (devit) 10=десять (decit)

 

Palveluraha
Ruokaravintoloissa on tapana jättää juomarahaa noin 10 prosenttia laskun loppusummasta.

Parturi-kampaamot
Parturi-kampaamoja on runsaasti. Hintataso on edullinen Suomeen verrattuna.  Aika kannattaa varata etukäteen ja pyytää englanninkielistä palvelua tarvittaessa.


Passi ja viisumi

Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja 6 kuukautta matkan jälkeen. Suomalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan Venäjälle. Poikkeuksena on kuitenkin kansainväliset risteilyt, joilla voi matkustaa viisumivapaasti Venäjälle, kunhan maassa oleskelee alle 72 tuntia.

 

Puhelin ja Internet

Suomalaisen matkapuhelinliittymän ja netin käyttäminen Pietarissa on kallista. Venäjän kansainvälinen suuntanumero on 7. Pietarin suuntanumero on 812. Kun soitat Venäjällä venäläiseen gsm-numeroon kännykällä, valitse eteen joko +7 ja numero tai 8 ja numero – ilman plussaa, esimerkiksi: +7 916 123 4567 tai 8 916 123 4567.

 

Suomen Pietarin pääkonsulaatti

Käyntiosoite:

Preobrazhenskaja pl. 4
191028 ST.PETERSBURG D-194
RUSSIAN FEDERATION
Vaihde +7 812 331 7600

Sähköpostiosoite:  sanomat.PIE@formin.fi

 

Päivystys:

Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti paivystys.um@formin.fi.

 

Suomen Ulkoministeriön matkustustiedote:

https://um.fi/matkustustiedote/-/c/RU

 

Sähkövirta

Jännite on Pietarissa yleensä 220 V. Sähköjännitteessä saattaa ilmetä epätasaisuuksia, joiden vuoksi kannattaa ylijännitesuojalla suojata matkalla mukana olevat sähkölaitteet. Pistorasiat voivat olla erilaisia, jolloin välikappaleena on käytettävä adapteria.

Terveydenhuolto ja hygienia

Erikoislääkärien palveluja tarjoavat American Medical Center sekä European Medical Centre.

Euromed Clinic, Suvorovsky pr 60 puh: +7812 274 93 20.
AMC Clinic: http://amclinic.ru/ Puh. +7 812 740 2090.

Myös MedFlight Finland päivystysnumerosta saa apua hätätapauksissa (hoito-ohjeet, lähimpään asianmukaiseen hoitopaikkaan ohjaus, kotiinpaluun järjestelyt, potilassiirrot jne). Päivystysnumero 24 h  +358 400 463 875

Julkisia käymälöitä on paljon ja ne ovat siistejä. Myös kahviloissa, halvoissakin ravintoloissa ja baareissa on WC:t ja ne pidetään jatkuvasti siisteinä.

Maakohtaiset suositukset ja ajankohtaista tietoa rokotuksiin ja mahdollisiin tauteihin liittyvissä asioissa saat terveyskeskuksesta ja osoitteesta www.rokote.fi sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi. Sivustolla on myös matkailijan terveysopas

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ”Matkailijan terveysopas”

https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas

Maailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/

Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu

Tuonti- ja vientirajoitukset

Tuonti- ja vientirajoitukset tulee tarkastaa suoraan Venäjän tullin omilta sivuilta.

Turvallisuus
Pietari on turvallinen matkailukaupunki, eikä siellä ole normaalia varovaisuutta noudattavalle matkailijalle sen vaarallisempaa kuin muissakaan Euroopan suurkaupungeissa.

Venäjän poliittista tilaa on myös hyvä seurata, tiedotusvälineiden lisäksi seurantaa harjoittaa myös Suomen ulkoministeriö matkustustiedotteineen.

Pietarin keskustassa järjestetään ajoittain mielenosoituksia. Mielenosoitusten lähistöltä on syytä poistua, jotta ei väentungoksessa joudu osalliseksi niihin tai niiden seurauksiin. Katurikolliset ja taskuvarkaat toimivat yleisimmin turistien suosimilla alueilla ja kaupungin keskustassa, yleensä alueilla, joilla on ruuhkaista ja on paljon turisteja liikkeellä.  Jos tulet ryöstetyksi metrossa, kannattaa palata asemalle takaisin kysymään vartijalta, onko passia tai lompakkoa tuotu heille.

Suurin turvallisuusriski Pietarissa on liikenne. Ole varovainen ylittäessäsi katua, vaikka käytätkin suojatietä.

Valokuvaaminen

Valokuvaaminen on kielletty paikoissa, joissa yleensäkin kielletään kuvaaminen, kuten museot, konsertit, baletti- ja oopperaesitykset.

 

Valuutta ja luottokortit:

Valuuttaa saa tuoda maahan rajoituksetta 10 000 dollariin saakka. Suuremmat summat on ilmoitettava tullissa. Alle 3 000 dollarin suuruisia summia ei maasta vietäessä tarvitse ilmoittaa tullissa.

Maksuvälineenä Venäjällä toimii rupla, ja kaikki hinnat ilmoitetaan ruplamääräisinä.

Valuuttaa voi vapaasti vaihtaa rupliksi valuutanvaihtopisteissä. Junalla matkustettaessa on Kouvolan ja Vainikkalan välissä mahdollisuus vaihtaa ruplia (junassa voi vaihtaa vain käteistä rahaa). Pietarissa on suhteellisen tiiviisti valuutanvaihtopaikkoja, joissa vaihdetaan sekä euroja että dollareita. Kurssit vaihtelevat hieman paikan sijainnista riippuen.

Ruplan kurssi löytyy keskuspankin verkkosivulta.

Venäjän keskuspankki  (http://www.cbr.ru/eng/)