USA_San Francisco_Golden Gate400x300
USA Route 66 Chicago – Los Angeles 20 pv

Olemme tehneet jokaiselle tämän haaveen helposti toteutettavaksi! Seuraa valmiiksi suunniteltua reittiä , etkä varmasti jää paitsi tärkeimmistä nähtävyyksistä matkan varrella. Yopymiset ovat varatut jo etukäteen, joten voit keskittya täysilla nauttimaan historiallisen Route 66:n tunnelmasta! ”I’m a roadrunner honey…”

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

USA Route 66 Chicago – Los Angeles 20 pv

Chicagosta Los Angelesiin omalla autolla 18 pv

Legendaarinen Route 66 ei enää jää haaveeksi – nyt toteuta unelmasi ja lähde matkaan taittamaan maileja – matkalle on varattu menopeli makusi mukaan.

Olemme tehneet jokaiselle tämän haaveen helposti toteutettavaksi! Seuraa valmiiksi suunniteltua reittiä , etkä varmasti jää paitsi tärkeimmistä nähtävyyksistä matkan varrella. Yopymiset ovat varatut jo etukäteen, joten voit keskittya täysilla nauttimaan historiallisen Route 66:n tunnelmasta!

”Well if you ever plan to motor west,  Just take my way it’s the highway that’s the best,  Get your kicks on Route 66…”

Hintaesimerkkimme 18 pv:
Kaksi matkustajaa matkalla:  2990 € / hlö
Kolme matkustajaa matkalla:  2670 € / hlö
Neljä matkustajaa matkalla:  2490 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki – Chicago // Los Angeles – Helsinki
* Lentolippuihin tulevat lentokenttäverot
* Majoitus yhden – neljän hengen huoneissa 3* hotellissa ohjelman mukaan
* Autonvuokraus Jeep Grand Cherokee 5-ovinen tai vastaava
* Autonvuokraus: nouto Chicagon lentokenttä, palautus Los Angelesin kenttä

Autonvuokraus hinta sisältää verot ja lisämaksut, täyden vakuutuksen, 2.kuljettajan ja tankillisen polttoainetta.

HUOM! Hintaan lisätään yhden suuntainen vuokrausmaksu, joka maksetaan asiakkaan luottokortilla: 660 USD

Matkanpaketin autovaihtoehdot:

Auton 1. vaihtoehto:
Standardi SUV 5-ovinen, automaatti, ilmastointi JEEP GRAND CHEROKEE tai vastaava 5 matkustajaa, 4 matkalaukkua AM/FM stereot ja CD Ajonopeuden säädin, sähköikkunat, sähköinen auton ovien lukitusjärjestelmä

Auton 2.vaihtoehto:
7-matkustajan 5- ovinen Minivan, automaatti, ilmastointi DODGE GRAND CARAVAN tai vastaava 7 matkustajaa, 4 laukkua AM/FM stereot ja CD Ajonopeuden säädin, sähköikkunat, sähköinen auton ovien lukitusjärjestelmä

Päivä 1.

Saapuminen Chicagon kentälle ja autonvuokraus kentältä. Ajo hotellille Chicagossa.  Chicago on yksi isoimmista ja mielenkiintoisimmista kaupungeista ”Great Lake’n” alueella. Sieltä löytyvät niin huippuluokan museot, tunnelmalliset ravintolat kuin viihtyisät kahvilatkin. Yöpyminen hotellissa ja valmistautuminen odotettuun Route 66:een!

Päivä 2. Chicago – Springfield, IL 301 km

Pian olette matkalla legendaarisen Route 66:n alkupäässä!  Majesteettinen matka halki Amerikan alkaa täältä jatkuen osavaltioiden läpi aina Pacific rannikolle saakka. Chicagosta jatkatte matkaanne kohti etelää, ohitatte vanhan ja kuuluisan rekkojen pysähdyspisteen Mc Leanin ja ajatte Illinoisin hiilikaivosalueen läpi ”Pontiac Trailia”, tälle osalle Route 66:ä alkuperäistä nimeä kantavaa tietä pitkin, kohti Springfieldiä, Illinoisin osavaltion pääkaupunkia. Yövytte miellyttävässä hotellissa Springfieldissä.

USA_Historic route 66_Eki_400x300

Päivä 3. Springfield, IL – St. Louis, MO 187 km

Ajatte edelleen kohti etelan  St.Louisia, joka on yksi alueen merkittävimmistä kaupungeista. Matkalla ajatte monien valtatie 66:n kaupunkien kautta, jotka houkuttelevat pysähtymään hetkeksi. Ehdottomasti näkemisen arvoisia ovat kuuluisa Dixie rekkojen pysähdyspaikka, ” Our Lady of the Highway Statue”, Litchfield ja ” Paris stop cafe”. Jos mahdollista, pistäytykää ”Meramec Caverns’issa” matkalla Mississippi joelle ja älkää jättäkö väliin kuuluisaa ” Chain of Rocks siltaa”. Nyt olette Missourissa, osavaltiossa, jossa metsä kohtaa preerian ja Mississippi joki kohtaa Missourin joen. Nauttikaa lyhyestä ajomatkasta ”Lännen portille”, St. Louisiin. Tämä uskomaton kaupunki lepää mahtavan Mississippi joen rantatörmäillä ja on koko maan parhaimmistoon kuuluvan musiikin ja barbeque – elämän keskus. Yöpyminen St. Louisissa.

Päivä 4. St. Louis MO – Joplin, MO 459 km

Aikaisen herätyksen saattelemana ehditte nauttia St. Louisin aamun tunnelmista nähden St. Louisin Arch’in ja Mississippi järven ennen lähtöä tien päälle. Matka Jopliniin on maisemallisesti upea. Kumpuilevat Missourin kukkulat tekevät tästä alueesta kauniin ja hauskan alueen ajaa läpi. Tänä iltana nautitaan oleskelusta Joplinissa, kaupungissa, jota kohtasi massiivinen tornado v. 2011.

Päivä 5. Joplin, MO – Oklahoma City, OK 347 km

Joplinista jatkatte länteen Oklahoman läpi ja seuraatte maaston korkeuseroja kuin olisitte aina olleet siella.  Ajatte 100 mailia Tulsan ja Oklahoman kaupungin väliin jäävää Vanhan Lännen Intiaanimaata. Vuonna 1830 kaikki tämä maa, hyödyttömänä pidettynä, otettiin käyttöön intiaanien reservaatiksi. Tänä päivänä tätä paikkaa asuttaa laaja amerikanintiaanien väestö – ” Oklahoma ” tarkoittaa Choctaw intiaanien kielellä ”punaista miestä”.  Matkanne jatkuu edelleen länteen kohti El Renoa, ylittäen yli mailin pituisen sillan lähellä Bridgeportia jatkuen Oklahoman kaupunkiin, joka on Route 66:n sydän ja sielu! Nauttikaa illasta eloisissa ravintoloissa, baareissa ja ostoksia tehden.

Oklahoma City government building_400x300

Päivä 6. Oklahoma City, OK – Amarillo, TX  414 km

Tänä päivänä kannattaa nousta aikaisin matkalle Panhandleen, eteläisimpään osaan suuria tasankoja usein kutsuttuna ” Aitoon Texasiin”. Tämä varmasti täyttää mielikuvan siitä, miltä Texasin tulisi näyttää. Kun puhvelit ja alkuasukkaat oli ajettu pois alueelta, alkoi n. v. 1870 suurien luonnonvarojen käyttöönotto. Kaasu, erityisesti Amarillon alueella, sekä öljy ja maanviljelys toivat vaurautta alueelle, joka on tätä nykyä maailman isoimpien tilojen ”ranchien” koti. Amarillon nimi tulee espanjan kielestä tarkoittaen keltaista, joka on värinä niin luonteenomainen tälle alueelle. Tänä yönä yövytään keskustan hotelli Amarillossa. Jos haluat kokea ehdottomasti parhaan pihviravintolan Teksasissa, valintasi tulisi ehdottomasti olla ” The Big Texas Steakhouse”.

Päivä 7. Amarillo, TX – Santa Fe, NM 448 km

Tänään jätätte Teksasin taaksenne ja olette matkalla elämysten maahan, Uuteen Meksikoon – ajaen läpi maailman kuullun Cadillac Ranchin. Miltä kuulostaa kummituskaupunkina tunnettu Glen Rio, jossa voit seistä yksi jalka Meksikon ja toinen Texasin puolella? Viisi osavaltiota takananne ja vielä kolme edessänne matkaatte läpi Comanche Intiaanien maan Tucumcariin, isoimpaan kaupunkiin Albuquerquen ja Amarillon välissä. Saavutte korkeille tasangoille ja Santa Fe’n korkeudelle keskelle New Mexicoa. Santa Fe on yksi amerikan vanhimpia ja kauneimpia kaupunkeja ja se tulee olemaan tukikohtanne seuraavat kaksi yötä.  Aikaa nauttia Santa Fe’n tunnelmasta ja historiasta.

USA_Route66_With the arrows recently restored, plans were underway to renovate the Twin Arrows cafe and gas station_400x300

Päivä 8. Santa Fe, NM O km

Tänään levätään ja nautitaan lähes 400-vuotisen kaupungin vivahteista. Kulttuurien kirjo ja etelälännen arkkitehtuuri kohtaavat täällä sulassa sovussa New Mexicon pääkaupungin kanssa. Ehkä haluaisit vierailla De Las Golondrinasen ranchilla, Etelälännen suositussa kansallismuseossa tai yrittää lentokalastusta yksityisen oppaan kanssa.

Päivä 9. Santa Fe, NM – Gallup, NM 322 km

Tänä aamuna suuntaatte etelään, Albuquerqueen, New Mexicon laajimpaan kaupunkiin, jossa asuu kolmasosa osavaltion väestöstä. Albuquerque sijaitsee New Mexicon sydämessä, missä merkittävin itä-länsi valtatie ja rautatiet molemmat ylittävät Rio Granden sekä vanhan maantien Mexicoon. Ylitätte Rio Granden ja suuntaatte länteen avoimen maaseudun rauhaan ja Navajon erämaahan. Ajo läpi Grantsin ja myötäillen Cibola Kansallis Metsiä kohti kuuluisaa Route 66:n kaupunkia, Galluppia, joka on vanha rautatiekaupunki ja nykyisin intiaanien omistuksessa. Yöpyminen Gallupissa.

USA_Historic route 66_400x300

Päivä 10. Gallup, NM – Grand Canyon, AZ 433 km

Gallupista on vain noin puolen tunnin matka Arizonan rajalle – saavutte Arizonaan ja voitte nauttia maisemallisesti rikkaasta ajosta Petrifiedin alueen läpi, fossiilisoituneen esihistoriallisen metsän, jossa valtavat puut  ovat erosion muovailemia. Vain tusinan mailia länteen saavutte Holbrookiin ja Winslowiin – kahteen Route 66 kaupunkiin, joita pitkän linjan rekkakuskit suosivat. Kun useimmat pysähtyvät Flagstaffiin tai Williamsiin, Arizonaan, me suosittelemme matkaamaan eteenpäin yöpyäksenne aivan Grand Canyonin eteläkärjessä! Tänä iltana istutte kylmän juoman kera ihastellen auringonlaskua yli eteläisen Grand Canyonin reunan. Unelma toteutuu….

USA_Grand_Canyon_400x300

Päivä 11. Grand Canyon, AZ – Laughlin, NV 328 km

Heille, jotka unelmoivat näkevänsä Grand Canyonin ”lintujen silmin” on järjestettävissä lisämaksusta helikopteri ajelu etelaisen reunaman ympärillä. Myöhemmin on hyvää aikaa ajella alueella ja nähdä erittäin upeita näkymiä ja saada täydellisiä kuvia. Grand Canyonin jäädessä taakse suuntaatte Route 66 pitkin Williamsiin, Arizonaan ja sieltä kuuluisiin Route 66 kaupunkeihin Seligmaniin, Peach Springsiin, Hackberyyn, Kingmaniin ja tietenkin, Vanhan Lännen kummituskaupunkiin Oatmaniin, Arizonassa. Tänä iltana matkataan Colorado Joen vartta ja yövytään Laughlinin mielenkiintoisessa kaupungissa.

Päivät 12 – 13. Laughlin, NV – Las Vegas, NV 157 km

Tänä päivänä ajatte vain lyhyen matkan nähdäksenne ja kuullaksenne Las Vegasin! Majoittuminen yhteen ” Strip’in” ( pääkadun ) ensiluokkaisista hotelleista. Yhdestä asiasta voitte olla varmoja: vaikka oleskelunne Las Vegasissa olisi lyhyt, kaksi yötä, se on varmasti miellyttävä!

Päivä 14. Las Vegas, NV – Victorville, CA  293 km

Tänään lähdette kohti Kaliforniaa, viimeiseen osavaltioon Route 66:n matkalla. Ylitätte ” Devil’s Playgroundin” ja ajatte Mojave autiomaata pitkin, joka tarjoaa dramaattisimmat näkymät etelä-Kaliforniassa..pyöreiden pensaiden vieriessä pitkin vulkaanisen maaperän muodostelmia ohittaen siellä täällä näkyviä Joshua puita. Autiomaasta ajatte suoraan viileän San Gabriel vuoriston suojiin. Jatkatte Victorvilleen, joka on tukikohtanne tänä iltana.

Las Vegas Nevada with fireworks in background. Horizontally framed shot_400x300

Päivät 15. – 18. ( 3 yötä ) Victorville, CA – Los Angeles, CA 136 km

Tänään matkaatte legendaarisen amerikkalaisen valtatie 66:n lopulliseen määränpäähän: Los Angelesiin. Ajatte Santa Monicaan, johon historiallinen Route 66 virallisesti päättyy. Santa Monica on Los Angelesin vanhin ja suurin asuinalue – aikoinaan villin elamantyylin omaava ranta-alue, tänä päivänä hyvin liberaali ja turvallinen paikka asua ja vierailla. Viettäkää iltapäivää Santa Monican ranta-alueella ja ottakaa kuvat ” End of the Trail ” kyltistä Santa Monican lauttarannassa. Seuraavien päivien aikana nauttikaa kaikesta siitä, mitä Los Angelesissa on tarjottavanaan: kiertoajeluista, Hollywoodista kuuluisan kiinalaisen teatterin myötä, Beverly Hills’istä, Rodeo Drivesta ja monista muista kohteista.

Päivä 18. Los Angeles, CA – lähtö Los Angelesin kenttä 16 km

Tänään tämä uskomattoman hieno kiertomatka saa päätöksen. Mielessä tyytyväisyys ja ilo siitä, että on päässyt kokemaan jotain historiallista Route 66:lla, joka on monen unelma. Ja haikeutta siitä, että matka on päätöksessä. Toivomme, että teillä oli unohtumaton matka ja että tulette uudelleen tutustumaan upeaan ja mielenkiintoiseen Amerikkaan!

Amerikan yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.
Pääkaupunki: Washington D.C.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta:  Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Useimmat suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Suomen kansalaisia, jotka täyttävät Visa Waiver Program (viisumivapaus) ehdot, kehotetaan matkustamaan ilman viisumia.
Aikaero Suomeen  -7
Kesäaika: – 7
Tiedot sitoumuksetta.

 

Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa: ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa, tällä lomakkeella. Esta maksetaan luottokortilla.

Yhdysvaltojen viisumi, passi ja ESTA säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä (esim. koneenvaihto Yhdysvalloissa).

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.