Skotlanti Edinburgh, Isle of Mull, Iona ja Loch Ness

Skotlanti on historiaa ja vanhaa arkkitehtuuria, Skotlantilaisuuden ydin löytyy Ylämailta, josta ovat peräisin viski ja tartankankaat. Skotlannin matkat >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Skotlanti Edinburgh, Isle of Mull, Iona ja Loch Ness

Edinburghista Ylämaille

Skotlanti on mystinen maa, jossa vaikuttavat linnat, kiltit, viski, nummet, säkkipillit ja Loch Nessin hirviö. Englanniksi opastettu kiertomatka vie sinut maan pääkaupungista Edinburghista Ylämaille ja tutustuttaa sinut upeaan luontoon ja mielenkiintoiseen historiaan. Skotlannin matkat räätälöimme toiveidesi mukaan.

Skotlanti kiertomatka

Kelttien maasta löytyy nähtävää jokaiseen makuun. Skotlannin kuvankaunis pääkaupunki Edinburgh on täynnä historiaa ja vanhaa arkkitehtuuria, rosoisempi Glasgow täynnä urbaania kaupunkikulttuuria ja shoppailumahdollisuuksia.

Skotlantilaisuuden ydin kuitenkin löytyy Ylämailta (Highlands), josta ovat peräisin myös skotlantilaisuuteen kiinteästi kuuluvat symbolit, kuten viski ja tartankankaat.

Kansainvälinen, englanniksi opastettu bussikierros viekin sinut tänne, kumpuilevien nummien, karun kauniiden saarien ja Loch Nessin hirviön maisemiin. Kierroksella pääset tutustumaan Sisä-Hebridien saariryhmään kuuluviin Isle of Mulliin ja sen värikkääseen keskukseen, Tobermoryn kylään, jossa sijaitsee yksi Skotlannin vanhimmista viskitislaamoista. Näet myös Ionan saaren viehättävine luostareineen. Ja tietysti Loch Nessin! Suosittelemme, että otat matkalle mukavat kengät ja säänpitävät vaatteet, koska matkan aikana on monia mahdollisuuksia käydä patikoimassa.

Bussimatkan lähdöt Edinburghista sunnuntaisin toukokuusta syyskuun loppuun.
Kysy tarjousta haluamille päivillesi toimistoltamme!

Skotlanti Edinburgh, Isle of Mull, Iona ja Loch Ness

 

 

 

Kymenmatkat Instagram>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 6 pv: 1095€/hlö

Lähtöpäivät 2022.

Päivä 1:
Saapuminen Edinburghiin ja majoittuminen. Aikaa tutustua Skotlannin kauniiseen ja historiaa täynnä olevaan pääkaupunkiin omatoimisesti. Kaupunki on täynnä nähtävää, mielenkiintoisia museoita, shoppailumahdollisuuksia ja laadukkaita ravintoloita. Tutustuminen kannattaa aloitta Edinburghin vanhasta kaupungista. Alueen pääkatu, tai oikeammin monesta eri kadusta muodostuva The Royal Mile kulkee vanhalta linnoitukselta Holyroodin palatsille ja sen varrelta löytyy museoita, lukuisia kirkkoja ja ihastuttavia pikkupuoteja. Sekä tietysti kilttiasuisia säkkipillinsoittajia. Kaiken ylle kohoaa vaikuttava Edinburghin linna, jossa on esillä myös Skotlannin kruununjalokivet.

Päivä 2: 
Bussimatka alkaa. Ensin pysähdytään Glasgow:ssa, josta otetaan kyytiin lisää matkustajia ja sen jälkeen matkustetaan Loch Lomondille, Skotlannin suurimmalle järvelle. Järven ympäristössä voi bongata maakotkia, tornipöllöjä tai kuningaskalastajia. Matka jatkuu ’Rest and Be Thankful’ -näköalapaikan ohi Inverarayhin, jossa pysähdytään lyhyesti Downton Abbeysta tutulla Clan Campbellin linnalla. Ylämaille saavuttua vieraillaan Obanissa, joka on kuuluisa kalaruokaa tarjoavista ravintoloistaan. Kaupungista löytyy Obanin viskitislaamo, voit osallistua lisämaksulliselle kierrokselle, joka tutustuttaa sinut viskin saloihin tai kiivetä vaikkapa McCaig’s Towerille, jolta on upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröiville saarille. Muutaman tunnin Obanin vierailun jälkeen hypätään lautan kyytiin, joka vie sinut Craignureen, Mullin saarelle. Lyhyellä merimatkalla kannattaa olla tarkkana, sillä saatat nähdä valaita, delfiinejä tai kenties jopa haita. Isle of Mullille saavuttua matkustetaan saaren pohjoisosaan, värikkääseen Tobermoryn kalastajakylään, jonka lahdella näkyy usein merikotkia ja saukkoja.

Päivä 3:
Aamulla matkataan koko saaren halki, upeita maisemia ihaillen Fionnphortiin, jossa noustaan lautalle ja matkustetaan piskuiselle Ionan saarelle. Voit vierailla vaikkapa Ionan luostarissa, jonka St.Columba perusti vuonna 563 ja sen museossa, joka esittelee kelttien perinteitä ja historiaa. Luostari oli suuressa roolissa kristinuskon rantautumisessa Skotlantiin ja se on vielä nykyisin merkittävä pyhiinvaelluskohde. Vaihtoehtoisesti voit myös tutkailla saaren kauniita maisemia ja rantoja kävellen. Ionalta löytyy myös kaksi taidegalleriaa. Myöhemmin palataan Isle of Mullille, jossa voit omatoimisesti tutustua Tobermoryn pubeihin ja ravintoloihin.

Päivä 4:
Aamulla matka jatkuu lautalla Fishnishiltä Lochalineen. Lauttamatkan aikana voit nähdä Ardtornishin linnanrauniot. Matka kulkee syrjäisen Glen Gealin kautta, ohi Loch Sunartin ja Loch Linhen Ardgourin satamaan, josta on lyhyt lauttamatka Corraniin. Matkalla ohitetaan Ballachulish, jonka maisemat ovat eräät Skotlannin upeimmista. Vierailulla Glen Coessa pääset tutustumaan vuonna 1692 tapahtuneeseen Glen Coen verilöylyyn ja sen tapahtumapaikkaan, sekä näet Ison-Britannian korkeimman huipun, Ben Nevisin. Matka jatkuu Fort Williamiin ja sen jälkeen kuljetaan Glenfinnanin viaduktin ohi, jonka monet saattavat tunnistaa joko Harry Potter elokuvista tai TV-sarjasta The Crown. Pieni pysähdys Loch Shielillä, jonka jälkeen saavutaan Loch Nessille.

Päivä 5:
Aamiaisen jälkeen pääset tutustumaan rauhalliseen ja mystiseen Loch Nessin järveen. Voit lähteä lisämaksulliselle laivamatkalle etsimään Loch Nessin hirviötä ja vierailemaan Urquhartin linnalla tai voit yrittää bongaila Nessietä järvenrannalta käsin. Loch Ness on tilavuudeltaan Ison Britannian suurin järvi; siinä on enemmän vettä kuin kaikissa Englannin ja Walesin järvissä yhteensä. Syvimmillään se on 230 metriä, joten siellä on monia paikkoja, joissa Nessie voisi piileskellä! Myöhemmin iltapäivällä matka jatkuu Invernessin halki kohti Cullodenia, jossa pääset tutustumaan Cullodenin taistelun historiaan ja sen vaikutuksia nykypäivän Skotlantiin. Taistelu jakobiittikapinallisten ja Ison-Britannian hallituksen joukkojen välillä käytiin 1746 ja se päättyi brittihallituksen voittoon ja Ylämaiden klaanijärjestelmän lakkauttamiseen ja esimerkiksi tartankankaiden ja säkkipillien kieltämiseen. Tämän jälkeen vieraillaan vielä viskitislaamossa, jossa voit osallistua lisämaksulliselle kierrokselle ja oppia lisää Skotlannin erään tunnetuimman vientituotteen valmistuksesta. Illan suussa saavutaan takaisin Edinburghiin ja bussimatka on ohi.

Päivä 6:
Vapaata aikaa Edinburghissa tehdä vielä viimeiset tuliaisostokset ennen lentoa takaisin kotimaahan. Kaupungin uuden puolen, The New Townin, pääkatu Princes Street on yksi Britannian upeimpia ostoskatuja ja pikkukatujen varsilta löytyy omaperäisiä pikkupuoteja, joista löytyy taatusti mielenkiintoisia matkamuistoja. Kotiin viemisiksi Skotlannista kannattaa ostaa paikallisia, laadukkaita villatuotteita, viskiä tai vaikkapa maukkaita Highland Shortbread keksejä.

 

Skotlanti Edinburgh Cairn Hotel

Cairn Hotel sijaitsee rauhallisella paikalla Edinburghin keskustassa Calton Hillin tuntumassa, lähellä Playhouse teatteria.

Lue lisää
Edinburgh KM Central Hotel

Moderni hotelli Edinburghin vanhassa kaupungissa vain lyhyen kävelymatkan päässä Princes Streetiltä.

Lue lisää

Skotlanti/Yhdistynyt kuningaskunta tunnetaan etenkin linnoistaan joita sieltä löytyykin runsain määrin. Unohtamatta tietenkää viskitislaamoja joihin kannattaa ehdottomasti tehdä tutustumisretki.
Pääkaupunki: Lontoo/Edinburg (Skotlanti)
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta: Englannin punta
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaesimerkkimme 6 pv: 1095€/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Kahden yön majoitus Edinburghissa aamiaisella
* Ohjelman mukainen kuljetus, majoitukset aamiaisella
* Englanninkielinen opastus bussimatkalla

Huomioi, että rajallisesta majoituskapasiteetista johtuen majoitus bussimatkan kohteissa saattaa olla aamiaismajoituksessa (Bed&Breakfast) hotellin sijaan.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555