Venäjä Solovetskin luostari ryhmämatka

Tule mukaan matkalle Solovetskin luostariin,

joka on historiallinen ortodoksisen kirkon luostari läntisellä Vienanmerellä sijaitsevilla Solovetskin saarilla, Venäjän Arkangelin alueella. Luostarikompleksi on yksi Unescon maailmanperintökohteista vuodesta 1992 alkaen.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Solovetskin luostari ryhmämatka

Tule mukaan matkalle Solovetskin luostariin,

joka on historiallinen ortodoksisen kirkon luostari läntisellä Vienanmerellä sijaitsevilla Solovetskin saarilla, Venäjän Arkangelin alueella. Luostarikompleksi on yksi Unescon maailmanperintökohteista vuodesta 1992 alkaen.

Matkapäivät: paras matkustusaika on kesäkuussa
Matkan hinta: 529 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Bussikuljetus suomalaisella tilausajobussilla
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Yöpyminen Kostamuksessa htl Fregat
* Kaupunkikiertoajelu Kostamuksessa
* Yöpyminen Kemissä htl Prichal
* Kaupunkikiertoajelu Vienan Kemissä
* Yöpyminen Solovetskissä htl Prichal
* Solovetskin luostariin tutustuminen ja lounas kahvilassa
* Käynti Sekirnaja vuorella
* Kahvitauko Jyskyjärvellä, jossa nautitaan kahvia ja lettuja
* Yöpyminen Kostamuksessa htl Fregat
* Opastukset retkikohteissa

Lisämaksusta Venäjän viisumi.

Matkaohjelmamme

1. Päivä
Lähdemme matkaan Helsingistä aamulla.
Iltapäivällä lähestymme Vartiuksen raja-asemaa ja rajamuodollisuuksien jälkeen matkamme jatkuu Kostamukseen. Kostamuksen taloista suuri osa on suomalaisten rakentamia. Kaupungin laitamilta löytyy uusia hienoja omakotitaloja sekä karjalaisia taloja. Kostamuksen malmikaivos savupiippuineen ja rakennuksineen on mahtavan näköinen. Ajamme rajalta n. 38km kauniin Koutukka-järven rannalle, majotumme Fregat Hotelliin. Fregat ympäristöineen tarjoaa sinulle unohtumattomia elämyksiä saunoineen ja uimarantoineen

2. Päivä

Aamiainen hotellissa
Kaupunkikiertoajelu Kostamuksessa.
Matkamme jatkuu kohti Vienan Kemiä, joka sijaitsee Vienanmeren rannalla. Kemissä näemme historiallisen, vuonna 1717 rakennetun puisen kirkon.
Yöpyminen Kemin Prichal hotellissa.

3. Päivä
Aamiainen hotellissa
Aamulla lähdemme bussilla lauttarantaan ja matkustamme laivalla kohti Solovetskin saaria.

Solovetskin saaret sijaitsevat Vienanmeressä eli Valkoisessa meressä.  Saarella sijaitsee vuonna 1420 rakennettu ortodoksinen Solovetskin luostari, joka oli toiminassa vuoteen 1920 saakka. Vienanmeressä voidaan nähdä myös maitovalaita. Perillä saarella majoitumme hotelliimme,
Aloitamme retken tutustumalla luostariin. Nautimme retkellä lounaan, jonka jälkeen käymme yhdessä Sekirnaja vuorella.
Illalla palaamme Solovetskin Prichal-hotelliin, jossa ruokailu.

Sekirnaja vuori ja Ylösnousemuksen kirkko
Luostarilta vie autotie pohjoiseen, 107 metriä korkealle Sekirnajavuorelle. Sen laella seisoo Ylösnousemuksen kirkko, jonka katolla loistaa majakka. Tällä paikalla sijaitsi Stalinin aikana saariston pahin kidutuspaikka. Vuorelta mereen johtavat jyrkät puuportaat – 365 askelmaa lähes kohtisuorassa. Sekirnajan huipulta aukeaa kaunis näköala Solovetskin saarelle ja Vienanmerelle.  Vierailukohteita reitin varrella: kylä, Sekirnajan skiitta, Ylösnousemuksen kirkko, majakka, Sielumessun pidon risti.

4. Päivä
Varhaisaamiaisen jälkeen lähtö laivalla Vienan Kemiin, josta matka jatkuu Kostamukseen. Matkalla nautimme Jyskyjärvellä maukkaita lettuja hillon kera sekä kahvia/teetä.
Majoittuminen Kostamuksessa htl Fregatissa.

5. Päivä

Varhainen aamiainen hotellissamme. Keräämme tavarat laukkuun ja lähdemme kotimatkalle kohti Suomea.

Bussireitti:
Helsinki  klo 7:00
Porvoo  klo 7:50
Loviisa  klo 8:20
Kotka 9:10
Karhula  9:20
Hamina 9:30
Kouvola  10:00
Valkeala ABC asemalla kahvitauko
Ajamme joko Mikkelin tai Joensuun kautta, sen mukaan, mistä tulee lähtijöitä
Vartius Raja-asema

12.-13.6 Fregat hotelli Kostamus
13.-14.6 Prichal hotelli Kemi
14.-15.6 Prichal hotelli Solovetski
15.-16.6 Fregat hotelli Kemi

Kostamus - Fregat hotelli

Sijainti: Kostamuksen kaupungin laidalla 4 km päässä keskustasta ja 1,5 km päässa rautatieasemalta.
Osoite: Kostamus, Prigranichnoje shosse, 13
Tel: +7 814 594 2810
Huoneita: Fregat-camping. Sen alueella on hotellirakennus (16 paikkaa) ja 18 lomamökkiä (85 paikkaa). Hotellissa on 8 kahdenhengen huonetta.
Huonevarustus: Jokaisessa huoneessa on televisio, WC ja suihku.
Hotellin palvelut: Ensimmäisessä kerroksessa on Fregat-baari, johon mahtuu 100 henkeä.
Kostamus_Fregat_ulko

Kemi - Prichal hotelli

Sijainti: Vienanmeren rannalla.
Osoite: Rabocheostrovsk, ul. Naberezhnaja, 1
Tel: +7 814 585 6060
Huoneita: Hotellilla on seitsemän 2-kerroksista lomamökkiä. Hotellissa 140 paikkaa. Hotellissa on myös eri tasojen huoneita:
3 yhdenhengen huonetta (mukavuudet huoneessa)
34 kahdenhengen huonetta (mukavuudet huoneessa)
3 kahdenhengen huonetta (2 huonetta, mukavuudet huoneessa)
2 lomamökkiä (toinen lomamökki on tarkoitettu 14 hengelle, toinen – 12 hengelle, mukavuudet ovat kummassakin huoneessa)
Huonevarustus: Hotelli tarjoaa myös yhteisyöpymisspaikkoja, joissa WC ja suihku ovat yhteisiä kaikille yöpyville.
Hotellin palvelut: ravintola 80 henkilölle ja baari 40 henkilölle, pysäköintialue ja sauna.

Kemi_Prichal_ulko

Solovetsk - Prichal hotelli

Hotelli Prichal Solovki sijaitsee Solovetskin saarella kahden kilometrin päässä luostarista ja 1,5 km satamasta, johon laivat saapuvat.
Se on yksinkertainen hotelli pienen järven rannalla.
Hotellilla on kolme 2-kerroksista lomamökkiä, joissa on kaiken kaikkiaan 86 paikkaa, huoneissa on wc ja suihku.
Hotellissa on vain 5 huonetta, jotka ovat ilman mukavuuksia.
Hotellissa on myös sauna ja ravintola.

Solovetsk_Prichal hotelli_400x300

 

Lisämaksusta:
* Ryhmäviisumi 75€
* Yhden hengen huone 105 €
* Puolihoitolisä 59 €

Karjala-Solovetski_3_400x300

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova Moskovan asukasluku on noin 11,5 miljoonaa, ja se kuuluu Euroopan väkirikkaimpiin suurkaupunkialueisiin. Moskova on myös Venäjän tärkein teollisuuskaupunki ja liikenteen solmukohta.
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikavyöhyke +1 Pietari +2 Moskova
Kesäaika ei ole käytössä

Yksityisviisumia varten tarvitaan:
* viisumianomuskaavake
* passi
* passivalokuva (35 x 45 mm).
* matkustajavakuutustodistus

 

Solovetskin saaret

Solovetskin eli Solokan saaret (ven. Solovetskije ostrova) sijaitsevat Vienanmeressä Luoteis-Venäjällä. Vienanmerellä sijaitsevaan Solovetskin saarikokonaisuuteen kuuluu kuusi isoa saarta sekä lukuisia pieniä saaria. Solovetskin pääsaarelle 1400-luvulla munkit Savvati Solovetskilainen ja Herman Solovetskilainen perustivat luostarin.

Savvatin kuoltua Herman jatkoi luostarin rakentamista Sosima-nimisen munkin kanssa. He asettuivat asumaan saarelle. Vähitellen väkeä kerääntyi lisää ja saarelle rakennettiin Kristuksen kirkastumisen muistolle pyhitetty kirkko.

Neuvostoaikana luostarielämä katkesi ja luostarista tuli yksi Neuvostoliiton ensimmäisistä pahan maineen saavuttaneista pakkoleirikeskuksista, osana ns. GULAG-järjestelmää. Sittemmin Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen luostarin toimintaa on ryhdytty elvyttämään.

Saaren tunnetuin rakennus on pääsaaren muurien suojaama massiivinen Kreml linnake, jonka suojissa luostari toimii. Alueella on myos luostarin museo, jossa voi tutustua luostarin dramaattiseen historiaan. Alueella on myös Nikolauksen kirkko ja ns. pääkirkko, joka on Pohjois-Venäjän korkein kirkkorakennus. Solovetskin korkeimmalla kohdalla eli Sekirnajan vuorella sijaitsee vuonna 1842 rakennettu skiitta eli sivukirkko. Skiitta on myös surullisen kuuluisa karhukoppi, jossa vankeja kidutettiin. Sekirnajan huipulta aukeaa kaunis näköala Solovetskin saarelle ja Vienanmerelle.

Solovetskin saari on yksi harvoista paikoista maailmassa, johon maitovalas tulee lisääntymään suurina parvina. Saaren lähellä Maitovalaanniemellä voi tutustua tämän hienon eläimen maailmaan Vienanmeren yöttömässä yössä. Kyseessä on ainoa ihmisiin tottunut valaslaji, joka rantautuu yöllä aivan rannan tuntumaan vaikka alueella olisi ihmisiä. Yö valasrannalla on todellinen seikkailu, vain tuuli humisee puissa, aallot lyövät rantakiviin sekä mereltä kantautuu valaiden kliksahtelu ja vihellys...

Solovetskin luostari on nykyään jälleen toiminnassa, vaikka se samalla on myös historiallinen ja kulttuurinen museo. Luostarissa toimii pieni veljestö, joka ylläpitää ja uudelleen rakentaa luostaria alueella, joka nykyään kuuluu myös UNESCOn maailmanperintökohteitten listalle.

Solovetskiin pääsee laivalla Kemistä tai lentäen Petroskoista. Saaristossa tarjoamme laajaa valikoimaa mielenkiintoisia kierroksia, joten yhtä päivää saarella ei tavallisesti vieraille riitä. Meiltä saa myös muutaman päivän paketteja, Valmismatkoja Suomesta ja majoitusta saaren hotelleissa.

Tunnelma saarella on epätodellinen. Jos jossain, niin täällä aika tuntuu pysähtyneen. Kenelläkään ei ole kiire minnekään – paitsi turisteilla, joiden täytyy usein liian nopeasti lähteä paluumatkalle. Solovetski rauhoittaa. Täällä viihtyisi pitempään..

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja. Lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön/junayhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa. Hinnat eivät ole voimassa messu- ja erikoistapahtumien aikana. Joulun, uudenvuoden, talviloman ja pääsiäisen aikaan erikoishinnat! Myös muita matka- ja hotellivaihtoehtoja! Kysy lisää toimistostamme.