Venäjä Solovetskin luostari ryhmämatka

Unescon maailmanperintökohde, Solovetskin luostari kutsuu matkaajaa läntisellä Vienanmerellä sijaitsevilla Solovetskin saarilla, Venäjän Arkangelin alueella.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Solovetskin luostari ryhmämatka

Arkangelin helmi

Vienanmeren kainalossa sijaitsee askeetinen Solovetskin luostari, jolla on synkkä ja julma menneisyys. Tule mukaan matkalle Solovetskin saarille ja ortodoksiseen luostariin, joka sijaitsee läntisestä Vienanmerestä kohoavilla  Solovetskin saarilla. Luostarikompleksi on valittu yhdeksi Unescon maailmanperintökohteista vuodesta 1992 alkaen.

Solovetskin luostari

Solovetskin historia alkaa 1400-luvulta, jolloin munkit Savvati Solovetskilainen ja Herman Solovetskilainen perustivat luostarin Solovetskin pääsaarelle.

Ajan saatossa luostari kasvoi ja kehittyi ja se sai linnoituksen ja vankilan mekityksen. Pietari Suuren kaudella saarten sotilaallinen merkitys korostui ja Neuvostovallan aikaan luostari alkoi toimia yhtenä Neuvostoliiton ensimmäisistä pahan maineen saavuttaneista GULAG  uudelleenkasvatus- ja keskitysleiristä.

Solovetskin tunnetuin rakennus on pääsaaren veneen muotoinen Kreml linnake, jonka suojassa luostari toimii. Alueella toimii useita museoita ja skiittoja, joista luostarin museossa voi tutustua luostarin synkkään menneisyyteen. Linnakkeessa toimivat Nikolauksen kirkko ja ns. pääkirkko, joka on Pohjois-Venäjän korkein kirkkorakennus.

Sekirnaja vuori

Solovetskin korkeimmalla kohdalla eli Sekirnaja vuorella sijaitsee vuonna 1842 rakennettu skiitta eli sivukirkko. Sekirnajan huipulta aukeaa kaunis näköala Solovetskin saarelle ja Vienanmerelle.

Maitovalaat

Solovetskin saari on yksi harvoista paikoista maailmassa, jossa voit bongata Valkeita valaita suurina parvina, kun ne tulevat lisääntymään saaren lähellä sijaitsevalle Maitovalaanniemelle. Maitovalas rantautuu yöllä aivan rannan tuntumaan, jossa niitä voi seurata ja kuulla niiden puhetta ja aaltojen loisketta. Yö valasrannalla on todellinen elämysseikkailu Vienanmeren yöttömässä yössä.

Solovetskiin pääsee laivalla Kemistä tai Petroskoista lentäen. Saarella kannattaa viettää useampi päivä, koska tarjolla on laaja valikoima erilaisia retkiä saaristossa ja merellä.

Tunnelma saarella on kiireetön ja joskus tuntuu siltä, että aika tuntuu pysähtyneen.  Solovetskin rauhallinen ilmapiiri rauhoittaa mielen ja kehon – täällä viihtyisi kauemmin.

Solovetskin luostari

Venäjän Karjala>

 

Solovetskin saaret>

Matkapäivät: paras matkustusaika on kesäkuussa
Matkan hinta: 529 € / hlö

Matkaohjelmamme

1. Päivä
Lähdemme matkaan Helsingistä aamulla.
Iltapäivällä lähestymme Vartiuksen raja-asemaa ja rajamuodollisuuksien jälkeen matkamme jatkuu Kostamukseen. Kostamuksen taloista suuri osa on suomalaisten rakentamia. Kaupungin laitamilta löytyy uusia hienoja omakotitaloja sekä karjalaisia taloja. Kostamuksen malmikaivos savupiippuineen ja rakennuksineen on mahtavan näköinen. Ajamme rajalta n. 38km kauniin Koutukka-järven rannalle, majotumme Fregat Hotelliin. Fregat ympäristöineen tarjoaa sinulle unohtumattomia elämyksiä saunoineen ja uimarantoineen

2. Päivä

Aamiainen hotellissa
Kaupunkikiertoajelu Kostamuksessa.
Matkamme jatkuu kohti Vienan Kemiä, joka sijaitsee Vienanmeren rannalla. Kemissä näemme historiallisen, vuonna 1717 rakennetun puisen kirkon.
Yöpyminen Kemin Prichal hotellissa.

3. Päivä
Aamiainen hotellissa
Aamulla lähdemme bussilla lauttarantaan ja matkustamme laivalla kohti Solovetskin saaria.

Solovetskin saaret sijaitsevat Vienanmeressä eli Valkoisessa meressä.  Saarella sijaitsee vuonna 1420 rakennettu ortodoksinen Solovetskin luostari, joka oli toiminassa vuoteen 1920 saakka. Vienanmeressä voidaan nähdä myös maitovalaita. Perillä saarella majoitumme hotelliimme,
Aloitamme retken tutustumalla luostariin. Nautimme retkellä lounaan, jonka jälkeen käymme yhdessä Sekirnaja vuorella.
Illalla palaamme Solovetskin Prichal-hotelliin, jossa ruokailu.

Sekirnaja vuori ja Ylösnousemuksen kirkko
Luostarilta vie autotie pohjoiseen, 107 metriä korkealle Sekirnajavuorelle. Sen laella seisoo Ylösnousemuksen kirkko, jonka katolla loistaa majakka. Tällä paikalla sijaitsi Stalinin aikana saariston pahin kidutuspaikka. Vuorelta mereen johtavat jyrkät puuportaat – 365 askelmaa lähes kohtisuorassa. Sekirnajan huipulta aukeaa kaunis näköala Solovetskin saarelle ja Vienanmerelle.  Vierailukohteita reitin varrella: kylä, Sekirnajan skiitta, Ylösnousemuksen kirkko, majakka, Sielumessun pidon risti.

4. Päivä
Varhaisaamiaisen jälkeen lähtö laivalla Vienan Kemiin, josta matka jatkuu Kostamukseen. Matkalla nautimme Jyskyjärvellä maukkaita lettuja hillon kera sekä kahvia/teetä.
Majoittuminen Kostamuksessa htl Fregatissa.

5. Päivä

Varhainen aamiainen hotellissamme. Keräämme tavarat laukkuun ja lähdemme kotimatkalle kohti Suomea.

Bussireitti:
Helsinki  klo 7:00
Porvoo  klo 7:50
Loviisa  klo 8:20
Kotka 9:10
Karhula  9:20
Hamina 9:30
Kouvola  10:00
Valkeala ABC asemalla kahvitauko
Ajamme joko Mikkelin tai Joensuun kautta, sen mukaan, mistä tulee lähtijöitä
Vartius Raja-asema

Venäjä Arkangelin alue Solovetsk Solovki hotelli

Solo hotelli, Solovetskin saarella sijaitsee Solovetskyn alueen keskustassa Solovetskyn luostarin edessä, lähellä laituria, lentokenttää ja retkipalvelua. Solo on yksityisomistuksessa oleva hotelli, jossa modernin mukavuuden ja perinteisen venäläisen vieraanvaraisuuden ansiosta voit tuntea mukavan kodikkaan viihtyisyyden.

Lue lisää
Venäjä Vienan Karjala Kemi Prichal

Hotelli ”Prichal” sijaitsee Rabocheostrovsk-kylässä (10 km Vienan Kemistä), Vienanmeren rannalla. Hotellin lähellä on satama, josta lähtee moottoriveneitä ja laivoja Solovetskiin, se satama sijaitsee 100 metrin päässä hotellista.

Lue lisää

Arkangel:
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero +1
Kesäaika ei ole käytössä

Hintaan sisältyy:
* Bussikuljetus suomalaisella tilausajobussilla
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Yöpyminen Kostamuksessa htl Fregat
* Kaupunkikiertoajelu Kostamuksessa
* Yöpyminen Kemissä htl Prichal
* Kaupunkikiertoajelu Vienan Kemissä
* Yöpyminen Solovetskissä htl Prichal
* Solovetskin luostariin tutustuminen ja lounas kahvilassa
* Käynti Sekirnaja vuorella
* Kahvitauko Jyskyjärvellä, jossa nautitaan kahvia ja lettuja
* Yöpyminen Kostamuksessa htl Fregat
* Opastukset retkikohteissa

Lisämaksusta:
* Venäjän viisumi

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä

Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555