Venäjä Sortavala Petroskoi Kizhin saari

Sortavala Petroskoi matkalla näemme lisäksi Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan ainutlaatuisen Kizhin saaren. Varaa Karjalan matka>

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Sortavala Petroskoi Kizhin saari

Karjalan kierto ja kansanperinnettä

Tule mukaan upealle matkalle Karjalaan! Matkamme kulkee reittiä Sortavala Petroskoi Kizhin saari, eli kolme ainutlaatisya kohdetta matkamme aikana.
Lähdemme matkaan Helsingistä ja ajamme Niiralan raja-asemalle, josta ylitämme rajan. Näemme matkalla Sortavalan ja Petroskoin kaupungit, sekä Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan ainutlaatuisen Kizhin saaren. Saamme myös nauttia upeasta Kantele-esityksestä ja poikkeamme sopivissa paikoissa myös katselemaan matkamuistoja.

Kizhin saaren puukirkot

Sortavala Petroskoi matkalla tutustumme Kizin saareen, joka on kertakaikkiaan upea ja aito Karjalan helmi. Perillä opas kertoo meille saaren menneisyydestä ja nykyisyydestä.

Sortavala Petroskoi Kizhin saari Ruskealan  marmorilouhokset

Vierailemme Gogolevin taide-ateljeessa, jonka jälkeen ajamme kohti Ruskealaa. Vierailemme Ruskealan marmorilouhoksella, jossa nautimme lounaan.

Sortavala Petroskoi Kizhin saari

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 4  pv: 725 € / hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu 70€/hlö

1. pv
Lähdemme bussilla Helsingistä, Kouvolan, Lappeenrannan ja Niiralan raja-aseman kautta Petroskoihin. Saavumme Petroskoihin illalla noin klo 19.30 aikaan. Saamme huoneet hotellistamme ja majoittaudumme Hotelli Fregatiin. Illallisen nautimme omassa hotellissamme.

2. pv
Nautimme aamiaisen hotellissa. Opas on meitä vastassa hotellilla ja lähdemme kokopäiväretkelle Kizin saarelle. Ajamme laivarantaan, josta lähdemme kantosiipialuksella Kizhin saarelle, joka on kertakaikkiaan upea ja aito Karjalan helmi. Teemme opastetun kävelykierroksen Kizin saarella. Tutustumme puukirkkoryhmään, Pokrovskaja -kirkon ikoneihin sekä talonpoikaistaloihin. Saarella on aikaa myös kuvata ja viettää vapaata aikaa. Palaamme aluksella takaisin Petroskoihin.

Illallisen nautimme ravintolassa, jossa meille tarjoillaan karjalaista perinneruokaa. Ruokailun ohella nautimme kansanmusiikkiesityksestä, jossa kuulemme ja näemme myös kansansoittimia, kansanlauluja ja kansantansseja.

Illalla on ielä mahdollisuus lähteä kaupungille kävelylle ja nauttia ihanasta iltaruskosta Äänisellä.

3. pv
Aamiaisen jälkeen opas odottaa hotellillamme ja lähdemme Petroskoin kaupunkikierrokselle, jonka aikana kuulemme Petroskoin historiasta ja näemme aheeseen liittyviä nähtävyyksiä ja muistomerkkejä. (Pietari Suuren, Petroskoin perustajan muistopatsas, Leninin aukio, myöhäisklassismin tyyliin 1700-luvulla rakennettu kuvernöörin palatsi, Tuntemattoman sotilaan hauta ja ikuinen tuli, Kirovin aukio – neljän teatterin aukio, Äänisen rantakatu, avangardi veistosten ulkomuseo.

Puolen päivän aikaan lähdemme kohti Sortavalaa. Matkan aikana nautimme lounaan Kinnermäessä, joka on aito karjalainen kylä, kylän emäntä kertoo paikan historiasta ja nykyajasta ja tarjoaa vieraille piirakoita ja teetä, jonka jälkeen jatkamme matkaa Sortavalan Kaunis hotellille, jossa saamme huoneet. Illallisen nautimme hotellissamme Sortavalassa.

4. pv
Aamiaisen jälkeen oppaamme odottaa meitä hotellilla ja teemme kiertoajelun Sortavalassa. Vierailemme Gogolevin  puutaide-ateljeessa, joka on uskomattoman ihania puutaiteenteoksia täynnään. Retkemme jatkuu kohti Ruskealaa. Vierailemme Ruskealan marmorilouhoksella, jossa nautimme lounaan. Lounaan jälkeen lähdemme kohti Suomea.


Venäjä Karjalan Tasavalta Petroskoi kiertoajelu

Kierroksen aikana kuulemme miten, milloin ja miksi Petroskoin kaupunki
on perustettu, samalla näemme kaupungin päänähtävyyksiä mm:
Petroskoin perustaja Pietari Suuren muistopatsaan, Leninin aukion, myöhäisklassismin tyyliin 1700-luvulla rakennetun kuvernöörin palatsin,
Tuntemattoman sotilaan haudan ja ikuisen tulen.
Kirovin aukiolla näemme neljän teatterin aukion ja Äänisen rantakadulla avangardistiveistosten ulkomuseon. Retken kesto 1,5 tuntia.

Venäjä_Karjala_Petroskoi4 Venäjä_Karjala_Petroskoi2 Venäjä_Karjala_Petroskoi1


Venäjä Karjalan Tasavalta Petroskoi Kizin saari

Kizhin saari  

on omintakeinen, kirkas ja lumoava. Äänisjärven alueen ihmeellinen luonto, rakennusten ja maisemien harvinainen sopisointu, seudun mielenkiintoinen ja varsin tapahtumarikas historia – yhteensulautuneena muodostaa Kizhin saaren kiehtovuuden.

Kizhin museosaari on puuarkkitehtuurin ulkoilmamuseo Äänisen saariryhmän keskellä, 66 km. Petroskoista. Kizhin saarella on Venäjän vanhin puukirkko, Karjalan tasavallan suurimpiin kuuluva perinteinen puutalo ja kymmeniä historiallisia rakennuksia. Kizhin saaresta muodostui jo 1400-luvulla alueellinen keskus eli pogosta.

Preobrazhenskaja (Kristuksen kirkastuksen) 22-kupolinen kesäkirkko (v. 1714) on saaren arvokkain puurakennustaiteen luomus. Pokrovskaja (Pyhän Neitsyen esirukouksen) talvikirkko (v. 1764) on toiseksi merkittävin Kizhin pogostin kirkkoryhmässä. Telttakattoisen kellotapulin torni kohoaa korkealle.

Museoalue avattiin v. 1966. Siihen mennessä saarelle oli siirretty Äänisniemen ja läheisten saarten komeimpia karjalaistaloja, aittoja ja kirkkoja kokonaissudeksi, joka toimii edelleen Karjalan tasavallan vaikuttavimpana nähtävyytenä. Vanhin niistä on Pyhän Lassaruksen kuolleista herättämisen kirkko (1400-luvulta).

Kizhin saarella on museon ohella kak­si kylää. Saaren itärannalla on autenttinen ja eksoottinen karjalaiskylä Jamka, jossa perinteiset ja koristeelliset karjalaistalot seuraavat rantaviivaa kuten tapana on. Muutama taloista on erityisen kookas ja komea. Vasiljevo -kylä sijaitsee saaren länsirannalla. Museoalueen ulkopuolellekin on siirretty kirkkoja. Jamkan kylän ulkopuolella on pieni kappeli, ja Vasiljevossa on rannalla Kuolonuneen nukkumisen kappeli. Saaren pohjoisosassa on Kavgoran kylästä siirretty Kolmen pyhimyksen kappeli 1600-luvulta.

Kizhiin pääsee Petroskoista kantosiipialuksella. Matka kantosiipialuksella kestää yhteen suuntaan 1 tunnin 15 min.
Retkeen kuuluu: opastettu kävelykierros saarella, tutustuminen kirkkoryhmään, Pokrovskaja -kirkon ikoneihin sekä talonpoikaistaloihin.

Saari on ainutlaatuinen historiallinen alue Euroopan Pohjolassa. Vuodesta 1990 Kizhi on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa. Tervetuloa tutustumaan kuuluisaan Kizhin puuarkkitehtuurin ulkoilmamuseoon!

Karjala_Kizi_3_400x300 KizhiKizhin saaren siluetti400x300


Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala

Sortavalan historiassa tulee esille Venäjän, Suomen ja Ruotsin historian ja politiikan käännekohtia. Vuonna 1990 Sortavala sai historiallisen kaupungin statuksen. Kiertoajelun aikana käydään  Kronid Gogolevin puuveistotaiteen galleriassa, Valkosalmen puistossa ja Nikolskaja kirkossa. Retki kestää 3 tuntia.

Venäjä_Karjala_Sortavala4 Venäjä_Karjala_Sortavala2 Venäjä_Karjala_Sortavala1


Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Gogolevin puuveistosgalleria

Kronid Gogolevin taidokas puuveistosgalleria sijaitsee Sortavalassa. Kronid Gogolev syntyi vuonna 1926 Novgorodin läänin Prutskojen kylässä entisen papin perheeseen. Nuorelta mieheltä kului lähes 10 vuotta sotatantereilla ja laivastossa, ennen kuin hän palasi opintojen pariin. Saatuaan hyvät opit Leningradin taide- ja grafiikkaopettajaopistosta hän siirtyi Sortavalaan opetustöihin. Maisemia, puita, väkijoukkoja, veneitä ja laineita – näitä kaikkia kohteita löytyy venäläisen kansallistaiteilijan, Kronid Gogolevin, puureliefeistä, jotka hän veistää pääasiassa lehmuksesta.


Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Ruskealan marmorilouhos

Matkan aikana tutustumme kalliomaisemiin, paikkaan mistä 1700-luvulta alkaen hakattiin marmorilohkareita Pietarin palatsia ja kirkkoja varten. Matkalla Sortavalasta Ruskealaan (25 km) opas kertoo paikakunnan historiasta. Käymme Ruskealan puistossa, marmorijärvellä sekä näemme Ruskealan koskia.

Venäjä_Karjala_Ruskeala_marmorilouhokset4 Venäjä_Karjala_Ruskeala_marmorilouhokset3 Venäjä_Karjala_Ruskeala_marmorilouhokset1

Venäjä Karjalan Tasavalta Petroskoi Fregat hotelli

Fregat Hotel sijaitsee rauhallisella paikalla Petroskoissa luonnonkauniin Äänisjärven rannalla. Se tarjoaa ravintolan ja ilmaisen WiFin koko hotellissa. Pehmeästi valaistuissa huoneissa on lämpimät sävyt, taulu-tv ja puulattiat. Kaikissa huoneissa on oma moderni kylpyhuone, jossa on kylpytuotteita. Hotellin ravintolassa asiakkaat voivat nauttia eurooppalaisia ​​ja venäläisiä ruokia.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Kaunis

Hyvin moderni ja viihtyisä hotelli sijaitsee Laatokan lahden rannalla. Rauha ja mukavuus, herkullinen ruoka ja kauniit näkymät historialliseen osaan kaupunkia odottavat sinua

Lue lisää

Ryhmäviisumin anomista varten tarvitaan:

* viisumianomuskaavake
* passin valokopio (mustavalkoinen).
Kopion tulee olla koko passitietoaukeamasta. Kopioita ei saa suurentaa eikä pienentää.
Jos lähetät valokopion sähköisesti, sen tulee olla pdf muodossa.

Passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
Jos lähetät valokuvan sähköisesti, sen tulee olla jpeg muodossa.
* matkustajavakuutustodistus Venäjän viisumia varten

Viisumin käsittelyaika 21 pv

 

LISÄMAKSUSTA:
- kansanmusiikin konsertti Petroskoissa ja illallinen 25 €/hlö
- retki kalliopiirroksille ja Vodlajärvelle 90 €/hlö
- ryhmäviisumi Suomen kansalaisille 75 €/hlö
- matkavakuutus
- ei lapsialennuksia

Hintaan sisältyy:
* Majoitus kahdenhengen huoneissa, Petroskoissa Fregat hotelli ja Sortavalassa kaunis hotelli
* Ateriat matkaohjelman mukaan: aamiaiset hotellissa, 1 lounas ja 3 illallista
* Kuljetukset turistibussilla
* Retket paikallisoppaan johdolla ohjelman mukaan
* Kiertoajelut Petroskoissa ja Sortavalassa
* Kizin saaren retki kantosiipialuksella
* Gogolevin puutaidegalleria
* Ruskealan marmorilouhokset
* Hotellin rekisteröintimaksu

Hinta edellyttää min 10 hengen ryhmää.

Lisämaksusta:
Venäjän viisumi 75€/hlö

Nämä ovat hintaesimerkkejä ryhmämatkoistamme

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!

Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.

Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.