Venäjä Sortavala – Petroskoi-Kizhi

Tule mukaan upealle matkalle Karjalaan! Lähdemme matkaan Helsingistä ja ajamme Niiralan raja-asemalle, josta ylitämme rajan. Näemme matkalla Sortavalan ja Petroskoin kaupungit, sekä Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan ainutlaatuisen Kizhin saaren. Saamme myös nauttia upeasta Kantele-esityksestä ja poikkeamme sopivissa paikoissa myös katselemaan matkamuistoja.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Sortavala – Petroskoi-Kizhi

Sortavala-Petroskoi-Kizhin saari – Ruskealan  marmorilouhokset

Tule mukaan upealle matkalle Karjalaan!
Lähdemme matkaan Helsingistä ja ajamme Niiralan raja-asemalle, josta ylitämme rajan. Näemme matkalla Sortavalan ja Petroskoin kaupungit, sekä Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan ainutlaatuisen Kizhin saaren. Saamme myös nauttia upeasta Kantele-esityksestä ja poikkeamme sopivissa paikoissa myös katselemaan matkamuistoja.

Hintaesimerkkimme 4  pv: 725 € / hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu 70€/hlö

1. pv
Lähdemme bussilla Helsingistä, Kouvolan, Lappeenrannan ja Niiralan raja-aseman kautta Petroskoihin. Saavumme Petroskoihin illalla noin klo 19.30 aikaan. Saamme huoneet hotellistamme ja majoittaudumme Hotelli Fregatiin. Illallisen nautimme omassa hotellissamme.

2. pv
Nautimme aamiaisen hotellissa. Opas on meitä vastassa hotellilla ja lähdemme kokopäiväretkelle Kizin saarelle klo 10.15. Tutustumme Kizin saareen ja opas kertoo meille saaren menneisyydestä ja nykyisyydestä. Nautimme lounaan saarella. Lähdemme takaisin kantosiipialuksella ja saavumme Petroskoihin noin klo 17.30. Nautimme illallisen hotellissa.

3. pv
Aamiaisen jälkeen opas odottaa hotellillamme ja klo 09.00  lähdemme kiertoajelulle. Näemme Petroskoin maamerkit, oppaamme kertoo meille Petroskoin historiaa ja nykypäivästä. Kaupunkikierroksen jälkeen nautimme ihastuttavasta kantele esityksestä.
Klo 12.00 lähdemme kohti Sortavalaa. Matkan aikana nautimme lounaan Kinnermäessä. Saavumme Kaunis hotellille, jossa saamme huoneet. Illallisen nautimme hotellissamme Sortavalassa.

4. pv
Aamiaisen jälkeen oppaamme odottaa meitä hotellilla ja teemme kiertoajelun Sortavalassa. Vierailemme Gogolevin taide-ateljeessa, jonka jälkeen ajamme kohti Ruskealaa.
Vierailemme Ruskealan marmorilouhoksella, jossa nautimme lounaan.
Lounaan jälkeen lähdemme kohti Suomea.

 


Venäjä Karjalan Tasavalta Petroskoi kiertoajelu

Kierroksen aikana kuulemme miten, milloin ja miksi Petroskoin kaupunki
on perustettu, samalla näemme kaupungin päänähtävyyksiä mm:
Petroskoin perustaja Pietari Suuren muistopatsaan, Leninin aukion, myöhäisklassismin tyyliin 1700-luvulla rakennetun kuvernöörin palatsin,
Tuntemattoman sotilaan haudan ja ikuisen tulen.
Kirovin aukiolla näemme neljän teatterin aukion ja Äänisen rantakadulla avangardistiveistosten ulkomuseon. Retken kesto 1,5 tuntia.

Venäjä_Karjala_Petroskoi4 Venäjä_Karjala_Petroskoi2 Venäjä_Karjala_Petroskoi1


Venäjä Karjalan Tasavalta Petroskoi Kizin saari

Kizhin saari  

on omintakeinen, kirkas ja lumoava. Äänisjärven alueen ihmeellinen luonto, rakennusten ja maisemien harvinainen sopisointu, seudun mielenkiintoinen ja varsin tapahtumarikas historia – yhteensulautuneena muodostaa Kizhin saaren kiehtovuuden.

Kizhin museosaari on puuarkkitehtuurin ulkoilmamuseo Äänisen saariryhmän keskellä, 66 km. Petroskoista. Kizhin saarella on Venäjän vanhin puukirkko, Karjalan tasavallan suurimpiin kuuluva perinteinen puutalo ja kymmeniä historiallisia rakennuksia. Kizhin saaresta muodostui jo 1400-luvulla alueellinen keskus eli pogosta.

Preobrazhenskaja (Kristuksen kirkastuksen) 22-kupolinen kesäkirkko (v. 1714) on saaren arvokkain puurakennustaiteen luomus. Pokrovskaja (Pyhän Neitsyen esirukouksen) talvikirkko (v. 1764) on toiseksi merkittävin Kizhin pogostin kirkkoryhmässä. Telttakattoisen kellotapulin torni kohoaa korkealle.

Museoalue avattiin v. 1966. Siihen mennessä saarelle oli siirretty Äänisniemen ja läheisten saarten komeimpia karjalaistaloja, aittoja ja kirkkoja kokonaissudeksi, joka toimii edelleen Karjalan tasavallan vaikuttavimpana nähtävyytenä. Vanhin niistä on Pyhän Lassaruksen kuolleista herättämisen kirkko (1400-luvulta).

Kizhin saarella on museon ohella kak­si kylää. Saaren itärannalla on autenttinen ja eksoottinen karjalaiskylä Jamka, jossa perinteiset ja koristeelliset karjalaistalot seuraavat rantaviivaa kuten tapana on. Muutama taloista on erityisen kookas ja komea. Vasiljevo -kylä sijaitsee saaren länsirannalla. Museoalueen ulkopuolellekin on siirretty kirkkoja. Jamkan kylän ulkopuolella on pieni kappeli, ja Vasiljevossa on rannalla Kuolonuneen nukkumisen kappeli. Saaren pohjoisosassa on Kavgoran kylästä siirretty Kolmen pyhimyksen kappeli 1600-luvulta.

Kizhiin pääsee Petroskoista kantosiipialuksella. Matka kantosiipialuksella kestää yhteen suuntaan 1 tunnin 15 min.
Retkeen kuuluu: opastettu kävelykierros saarella, tutustuminen kirkkoryhmään, Pokrovskaja -kirkon ikoneihin sekä talonpoikaistaloihin.

Saari on ainutlaatuinen historiallinen alue Euroopan Pohjolassa. Vuodesta 1990 Kizhi on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa. Tervetuloa tutustumaan kuuluisaan Kizhin puuarkkitehtuurin ulkoilmamuseoon!

Karjala_Kizi_3_400x300 KizhiKizhin saaren siluetti400x300


Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala

Sortavalan historiassa tulee esille Venäjän, Suomen ja Ruotsin historian ja politiikan käännekohtia. Vuonna 1990 Sortavala sai historiallisen kaupungin statuksen. Kiertoajelun aikana käydään  Kronid Gogolevin puuveistotaiteen galleriassa, Valkosalmen puistossa ja Nikolskaja kirkossa. Retki kestää 3 tuntia.

Venäjä_Karjala_Sortavala4 Venäjä_Karjala_Sortavala2 Venäjä_Karjala_Sortavala1


Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Gogolevin puuveistosgalleria

Kronid Gogolevin taidokas puuveistosgalleria sijaitsee Sortavalassa. Kronid Gogolev syntyi vuonna 1926 Novgorodin läänin Prutskojen kylässä entisen papin perheeseen. Nuorelta mieheltä kului lähes 10 vuotta sotatantereilla ja laivastossa, ennen kuin hän palasi opintojen pariin. Saatuaan hyvät opit Leningradin taide- ja grafiikkaopettajaopistosta hän siirtyi Sortavalaan opetustöihin. Maisemia, puita, väkijoukkoja, veneitä ja laineita – näitä kaikkia kohteita löytyy venäläisen kansallistaiteilijan, Kronid Gogolevin, puureliefeistä, jotka hän veistää pääasiassa lehmuksesta.


Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Ruskealan marmorilouhos

Matkan aikana tutustumme kalliomaisemiin, paikkaan mistä 1700-luvulta alkaen hakattiin marmorilohkareita Pietarin palatsia ja kirkkoja varten. Matkalla Sortavalasta Ruskealaan (25 km) opas kertoo paikakunnan historiasta. Käymme Ruskealan puistossa, marmorijärvellä sekä näemme Ruskealan koskia.

Venäjä_Karjala_Ruskeala_marmorilouhokset4 Venäjä_Karjala_Ruskeala_marmorilouhokset3 Venäjä_Karjala_Ruskeala_marmorilouhokset1

Venäjä Karjalan Tasavalta Petroskoi Fregat hotelli

Fregat Hotel sijaitsee rauhallisella paikalla Petroskoissa luonnonkauniin Äänisjärven rannalla. Se tarjoaa ravintolan ja ilmaisen WiFin koko hotellissa. Pehmeästi valaistuissa huoneissa on lämpimät sävyt, taulu-tv ja puulattiat. Kaikissa huoneissa on oma moderni kylpyhuone, jossa on kylpytuotteita. Hotellin ravintolassa asiakkaat voivat nauttia eurooppalaisia ​​ja venäläisiä ruokia.

Lue lisää
Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Kaunis

Hyvin moderni ja viihtyisä hotelli sijaitsee Laatokan lahden rannalla. Rauha ja mukavuus, herkullinen ruoka ja kauniit näkymät historialliseen osaan kaupunkia odottavat sinua

Lue lisää

Ryhmäviisumin anomista varten tarvitaan:

* viisumianomuskaavake
* passin valokopio (mustavalkoinen).
Kopion tulee olla koko passitietoaukeamasta. Kopioita ei saa suurentaa eikä pienentää.
Jos lähetät valokopion sähköisesti, sen tulee olla pdf muodossa.

Passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
Jos lähetät valokuvan sähköisesti, sen tulee olla jpeg muodossa.
* matkustajavakuutustodistus Venäjän viisumia varten

Viisumin käsittelyaika 21 pv

 

Hintaan sisältyy:
* Majoitus kahdenhengen huoneissa, Petroskoissa Fregat hotelli ja Sortavalassa kaunis hotelli
* Ateriat matkaohjelman mukaan: aamiaiset hotellissa, 1 lounas ja 3 illallista
* Kuljetukset turistibussilla
* Retket paikallisoppaan johdolla ohjelman mukaan
* Kiertoajelut Petroskoissa ja Sortavalassa
* Kizin saaren retki kantosiipialuksella
* Gogolevin puutaidegalleria
* Ruskealan marmorilouhokset
* Hotellin rekisteröintimaksu

Hinta edellyttää min 10 hengen ryhmää.

Lisämaksusta:
Venäjän viisumi 75€/hlö

Matkaehdot ja Vakuudenalainen matkapaketti

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuudenalainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Passi, viisumi, matkaterveys ja matkavakuutus

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla >> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555