Venäjä Valamo ja Sortavala opastettuna

Valamon saari on luonnonkaunis nähtävyys, sen vaikuttava luonto, Laatokka järvi ja luostarin rakennukset saavat matkaajankin aistimaan saaren tunnelman.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Valamo ja Sortavala opastettuna

Laatokan maisemat ja Valamon luostarisaari sopivat luonnonkauneudesta ja hiljentymisestä kiinnostuneille matkaajille.

Valamon saari on luonnonkaunis nähtävyys, sen vaikuttava luonto, Laatokka järvi ja luostarin rakennukset saavat matkaajankin aistimaan saaren tunnelman.  Joka puolelta veden ympäröimänä, kaukana maailman huolista, se on kuin luotu hiljaista, mietiskelevää munkkielämää varten.
Valamon saari sijaitsee keskellä Pohjois-Laatokkaa noin 40 kilometriä Sortavalasta etelään, se muodostaa Sortavalan piiriin kuuluvan Valamon asutushallintoalueen Karjalan tasavallassa.

 

Matkan hinta: 629 €/hlö

Matkan kesto: 4 pv/3 yötä

Hintaan sisältyy:
* Junamatkat Helsinki – Viipuri – Helsinki
* Kuljetukset Viipuri – Sortavala – Viipuri
* Ohjelman mukaiset ruokailut ja retket (suomenkielinen opastus)
* Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
* Hotellin rekisteröintimaksu

Hinta edellyttää minimi 2 hengen ryhmää.

Lisämaksusta:
* Pääsyliput Kronid Gogolevin museoon 15 € / hlö
* Opastettu retki Ruskealan kivipuistossa 20 € / hlö

Matkapäivät:

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Matkaohjelma ja aikataulu:

1 pv.
Junamatka Helsingistä Viipuriin, kuljetus Viipurista Sortavalaan ja majoittautuminen Sortavalassa, hotelli Piipun Piha. Illallinen.

2 pv.
Aamiainen.
Matka kantosiipialuksella Valamoon (matkatavarat mukaan).
Opastettu kierros Pääluostarin alueella. Valamon luostarin keskus on 43 metriä korkea pääkirkko, jonka kellotapuli on 71 metrinen. Valamon Pääkirkko koostuu ylä- ja alakirkosta. Pääkirkon yläkerta on korkea ja avara, kauniisti kaartuva temppeli. Matala alakirkko on Valamon luostarin elävin ja tunnelmallisin rukoushuone, ja se on täysin kunnostettu ja jatkuvasti käytössä. Hienoksi kunnostetun luostarin portin yläpuolella on Valamon ikonimuseo.

Lounas, jonka jälkeen siirtyminen Niikkananlahden puolelle.

Opastettu kierros Getsemanen ja Jerusalemin skiitalle ja käynti Öljymaellä. Kiertokävelyn reitti kulkee seudulla, joka sai 1900-luvulla nimen Uusi Jerusalem. Sen keskus on korkealla Laatokan rannalla sijaitseva Uuden Jerusalemin skiitta, jonka alakirkon takaosassa on Jerusalemin pyhän haudan esikuvan mukainen Kristuksen hautaluola.
Uuden Jerusalemin skiitalta vie metsätie kohti Getsemanen istutettua puutarhaa, jossa eteläisten lehtipuulajikkeiden ja luonnonkauniiden syreenipensaiden keskellä sijaitsee pieni ja kodikas Getsemanen skiitta ja sen puinen Neitsyt Mari­an kuolonuneen nukkumisen kirkko.
Retki päättyy Öljymäelle, missä Herran Taivaaseen astumisen kappelin luota avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle.

Majoittauminen hotelli Igumenskajassa ja illallinen luostarin trapesassa.

3 pv.
Aamiainen.
Matka kantosiipialuksella Sortavalaan. Sortavalan kaupunkikierros. Sortavalan historiassa tulee esille Venäjän, Suomen ja Ruotsin historian ja politiikan käännekohtia. Vuonna 1990 Sortavala sai historiallisen kaupungin statuksen.

Lounas, jonka jälkeen majoittautuminen hotelli Piipun pihaan.

4 pv.
Aamiainen.
Kuljetus Sortavalasta Viipuriin, jonka jälkeen junamatka Viipurista Helsinkiin.

Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Piipun piha

Hotel Piipun Piha sijaitsee Sortavalassa ja tarjoaa ravintolan. Ilmainen Wi-Fi-yhteys on käytettävissä.Kaikkiin huoneisiin kuuluu tv ja terassi. Omissa kylpyhuoneissa on suihku, hiustenkuivaaja ja bidee. Kaapelikanavat kuuluvat lisämukavuuksiin.Hotel Piipun Pihassa on 24h-vastaanotto, terassi ja baari. Asiakkaiden käytettävissä ovat myös kokous-, lippu- ja retkipalvelut.Sortavalan rautatieasema on 2,5 km:n päässä majoituspaikasta.

Lue lisää
Venäjä Valamo, Igumenskaja

Luostarin hotelli Igumenskaja sijaitsee Valamossa luostarin pääkompleksin toisessa ja kolmannessa kerroksessa 1850-luvulla rakennetussa rakennuksessa. Peruskorjattu v. 2003

Lue lisää

Venäjä / Karjala
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikavyöhyke +1 Pietari +2 Moskova Kesäaika ei ole käytössä
Tiedot sitoumuksetta.

Ryhmäviisumia varten tarvitaan:
* viisumianomuskaavake
* kopio passin kuvasivusta
* passivalokuva (35 x 45 mm)
* matkustajavakuutustodistus

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja. Lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön/junayhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa. Hinnat eivät ole voimassa messu- ja erikoistapahtumien aikana. Joulun, uudenvuoden, talviloman ja pääsiäisen aikaan erikoishinnat! Myös muita matka- ja hotellivaihtoehtoja! Kysy lisää toimistostamme.