Venäjä Valamo ja Sortavala opastettuna

Valamon saari on luonnonkaunis nähtävyys, sen vaikuttava luonto, Laatokka järvi ja luostarin rakennukset saavat matkaajankin aistimaan saaren tunnelman.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Valamo ja Sortavala opastettuna

Laatokan maisemat ja Valamon luostarisaari sopivat luonnonkauneudesta ja hiljentymisestä kiinnostuneille matkaajille.

Valamon saari on luonnonkaunis nähtävyys, sen vaikuttava luonto, Laatokka järvi ja luostarin rakennukset saavat matkaajankin aistimaan saaren tunnelman.  Joka puolelta veden ympäröimänä, kaukana maailman huolista, se on kuin luotu hiljaista, mietiskelevää munkkielämää varten.
Valamon saari sijaitsee keskellä Pohjois-Laatokkaa noin 40 kilometriä Sortavalasta etelään, se muodostaa Sortavalan piiriin kuuluvan Valamon asutushallintoalueen Karjalan tasavallassa.

 

Matkan hinta: 629 €/hlö

Matkan kesto: 4 pv/3 yötä

Hintaan sisältyy:
* Junamatkat Helsinki – Viipuri – Helsinki
* Kuljetukset Viipuri – Sortavala – Viipuri
* Ohjelman mukaiset ruokailut ja retket (suomenkielinen opastus)
* Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
* Hotellin rekisteröintimaksu

Hinta edellyttää minimi 2 hengen ryhmää.

Lisämaksusta:
* Pääsyliput Kronid Gogolevin museoon 15 € / hlö
* Opastettu retki Ruskealan kivipuistossa 20 € / hlö

Matkapäivät: 19-22.05.20, 15-18.06.20, 17-20.06.20,  01-04.07.20, 18-21.08.20, 25-28.08.20

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Matkaohjelma ja aikataulu:

1 pv.
Junamatka Helsingistä Viipuriin, kuljetus Viipurista Sortavalaan ja majoittautuminen Sortavalassa, hotelli Piipun Piha. Illallinen.

2 pv.
Aamiainen.
Matka kantosiipialuksella Valamoon (matkatavarat mukaan).
Opastettu kierros Pääluostarin alueella. Valamon luostarin keskus on 43 metriä korkea pääkirkko, jonka kellotapuli on 71 metrinen. Valamon Pääkirkko koostuu ylä- ja alakirkosta. Pääkirkon yläkerta on korkea ja avara, kauniisti kaartuva temppeli. Matala alakirkko on Valamon luostarin elävin ja tunnelmallisin rukoushuone, ja se on täysin kunnostettu ja jatkuvasti käytössä. Hienoksi kunnostetun luostarin portin yläpuolella on Valamon ikonimuseo.

Lounas, jonka jälkeen siirtyminen Niikkananlahden puolelle.

Opastettu kierros Getsemanen ja Jerusalemin skiitalle ja käynti Öljymaellä. Kiertokävelyn reitti kulkee seudulla, joka sai 1900-luvulla nimen Uusi Jerusalem. Sen keskus on korkealla Laatokan rannalla sijaitseva Uuden Jerusalemin skiitta, jonka alakirkon takaosassa on Jerusalemin pyhän haudan esikuvan mukainen Kristuksen hautaluola.
Uuden Jerusalemin skiitalta vie metsätie kohti Getsemanen istutettua puutarhaa, jossa eteläisten lehtipuulajikkeiden ja luonnonkauniiden syreenipensaiden keskellä sijaitsee pieni ja kodikas Getsemanen skiitta ja sen puinen Neitsyt Mari­an kuolonuneen nukkumisen kirkko.
Retki päättyy Öljymäelle, missä Herran Taivaaseen astumisen kappelin luota avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle.

Majoittauminen hotelli Igumenskajassa ja illallinen luostarin trapesassa.

3 pv.
Aamiainen.
Matka kantosiipialuksella Sortavalaan. Sortavalan kaupunkikierros. Sortavalan historiassa tulee esille Venäjän, Suomen ja Ruotsin historian ja politiikan käännekohtia. Vuonna 1990 Sortavala sai historiallisen kaupungin statuksen.

Lounas, jonka jälkeen majoittautuminen hotelli Piipun pihaan.

4 pv.
Aamiainen.
Kuljetus Sortavalasta Viipuriin, jonka jälkeen junamatka Viipurista Helsinkiin.

Venäjä Karjalan Tasavalta Sortavala Piipun piha

Hotel Piipun Piha sijaitsee Sortavalassa ja tarjoaa ravintolan. Ilmainen Wi-Fi-yhteys on käytettävissä.Kaikkiin huoneisiin kuuluu tv ja terassi. Omissa kylpyhuoneissa on suihku, hiustenkuivaaja ja bidee. Kaapelikanavat kuuluvat lisämukavuuksiin.Hotel Piipun Pihassa on 24h-vastaanotto, terassi ja baari. Asiakkaiden käytettävissä ovat myös kokous-, lippu- ja retkipalvelut.Sortavalan rautatieasema on 2,5 km:n päässä majoituspaikasta.

Lue lisää
Venäjä Valamo, Igumenskaja

Luostarin hotelli Igumenskaja sijaitsee Valamossa luostarin pääkompleksin toisessa ja kolmannessa kerroksessa 1850-luvulla rakennetussa rakennuksessa. Peruskorjattu v. 2003

Lue lisää

Matkaehdot ja Vakuudenalainen matkapaketti

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuudenalainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Passi, viisumi, matkaterveys ja matkavakuutus

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla >> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555