Tansania Kilimanjaron huiputus

Tansania Kilimanjaron huiputus Afrikan korkeimmalle vuorelle, jonka nimi tarkoittaa swahilin kielellä ”vuori, joka kimaltaa” Kysy lisätietoja>

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Tansania Kilimanjaron huiputus

Vuorikiipeilyä Uhurulla

Kilimanjaro, jonka nimi tarkoittaa swahilin kielellä ”vuori, joka kimaltaa” on Afrikan korkein vuori, jonka korkein huippu Uhuru nousee 5895 metriin. Se on yksi maailman suurimmista tulivuorista ja korkeimmista vapaasti seisovista vuorista. Tansania Kilimanjaron huiputus -matkat räätälöidään toiveidenne mukaan!

Tansania Kilimanjaron huiputus

Vielä tällä hetkellä Kilimanjaron huippua peittää pysyvä lumipeite, mutta ilmaston lämpenemisen seurauksena sen on ennustettu katoavan seuraavan 10-15 vuoden kulussa. Tällä matkalla Kilimanjaron huipulle kiivetään Marangu –reittiä, joka sopii myös aloittelijoille.

Hintaesimerkkimme 7 pv: 3200 €/hlö

Lemosho-reitti 6 päivää
Lemosho-reitti 6 päivää
Machame reitti 7 päivää
Umbwe-reitti 6 päivää
Lemoshon reitti 7-päiväinen kiipeily
Machame reitti 7 päivää
Marangu reitti 6 päivää
Lemosho-reitti 6 päivää
Machame reitti 7 päivää
Umbwe-reitti 6 päivää
Marangu reitti 6 päivää
Marangu reitti 6 päivää
Lemosho-reitti 6 päivää
Rongain reitti 6 päivää
Marangu reitti 6 päivää
Machame reitti 7 päivää

Tansania Kilimanjaron huiputus

 

Kymenmatkat FB>

 

Teemamatkat>

Päivä 1.

Saavuttuanne Kilimanjaron lentokentälle teitä vastassa on opas ja kuljetus hotellille. Majoitus Aishi Machame -hotellissa, jossa on mukavat huoneet, uima-allas ja internetyhteys. Illalla on tiedotustilaisuus, jotta varmistetaan, että olette valmiita matkaan.

Päivä 2.

Marangu Gatesta Mandara Hutiin (Nousu 1860-2700m, reitin pituus 11km, vaellusaika 5-7h)

Opas ja avustajat saapuvat aamulla hotellille ja infotilaisuuden jälkeen teidät kuljetetaan Kilimanjaron Kansallispuiston itäiselle sisäänkäynnille Marangu Gateen (1860m). Kiipeilylupien ja rekisteröinnin jälkeen aloitetaan ensimmäinen kiipeäminen 2700 metrin korkeuteen Mandara Hutiin. Kun saavutaan leiriin, avustajat rakentavat teltat ja valmistavat aterian. Marangu reitillä on myös majoja niille, jotka eivät halua nukkua teltoissa.

Ensimmäisinä päivänä vuoristossa kannattaa erityisesti huomioida seuraavat asiat:
-Vältä alkoholia ja kofeiinia
-Juo vähintään neljä litraa pullovettä päivässä (pieninä annoksina pitkin päivää)
-Käytä lääkitystä vuoristotaudin oireita vastaan. Saatat tuntea pientä epämukavuutta, kun vartalosi tottuu ohuempaan vuoristoilmaan. Vuoristotauti on hapenpuutteesta johtuva vakava tila, joka aiheutuu nesteen kertymisestä keuhkoihin ja aivokudokseen ja sen tavallisimpia oireita ovet päänsärky, pahoinvointi, sekavuus, oksentelu, tasapainohäiriöt ja hengenahdistus. Jos havaitset näitä oireita, kerro välittömästi oppaalle.

Päivä 3.

Mandara Hutista Horombo Hutiin (Nousu 2700-3720m, reitin pituus 10km, vaellusaika 5-6h)

Aamiaisen jälkeen lähdetään Mandara Hutista kohtalaiselle nousulle kohti seuraavaa leiriä Horombo Hutia. Leiriltä on näkymä sekä Kibon että Mawenzin tulivuorille. Lounaan jälkeen on 1-2 tunnin mittainen ilmanalaan sopeuttava vaellus kohti Kibo Hutia, jonka jälkeen palataan leiriin ja nautitaan illallinen.

Huomio: Ilmanalaan sopeuttavat vaellukset ovat helppoja reittejä joissa noustaan muutamia satoja metrejä, jotta sopeutuminen ohuempaan ilmaan sujuisi nopeammin. Nämä ovat erittäin tärkeitä vaelluksia, jotka parantavat mahdollisuuksiasi saavuttaa Kilimanjaron huippu ja estävät vuoristotautia.

Päivä 4.

Horombo Hutista Kibo Hutiin (Nousu 3720-4700m, reitin pituus 10km, vaellusaika 4-8h)

Aamiaisen jälkeen aloitetaan vaellus kohti 4700 metrin korkeudessa sijaitsevaa Kibo Hutia. Reitti ei ole kovinkaan vaativa, mutta tarkkaile omaa jaksamistasi. Leiriin saapumisen jälkeen tarjoillaan lounasta ja sen jälkeen suosittelemme ryhmälle päivätorkkuja ja rentoutumista, jotta sinulla olisi reilusti energiaa seuraavaan nousuun.

Päivä 5.

Nousu Uhurulle ja laskeutuminen Horombo Hutiin (Nousu 4700-5895m, laskeutuminen 5895-3720m, reitin pituus 16km, vaellusaika 9-12h)

Yöllä lähdetään kohti Kilimanjaron huippua Uhurua (5895m). Fyysisesti reitti on kohtalainen mutta korkea ilmanala saattaa aiheuttaa ongelmia ja vaelluksen tällä osuudella onkin yksi opas kahta kiipeilijää kohden, jotka pitävät silmällä jaksamistanne. Kun saavutatte Kilimanjaron huipun, teillä on mahdollisuus laskeutua lähimmälle jäätikölle. Paluumatkalla levähdetään Kibo Hutissa ja jatketaan Horombo Hutiin.

Päivä 6.

Laskeutuminen Horombo Hutista Marangu Gatelle (Laskeutuminen 3720-1860m, reitin pituus 18km, vaellusaika 5-6h)

Aamupalan jälkeen laskeudutaan takaisin Kilimanjaron Kansallispuiston portille, vaeltajille annetaan todistus Kilimanjaron huiputtamisesta ja ryhmä kuljetetaan takaisin tuttuun Aishi Machame -hotelliin.

Päivä 7.

Kuljetus lentokentälle paluulentoa varten.

Tansania,  virallisesti Tansanian yhdistynyt tasavalta on noin 40 miljoonan asukkaan valtio Itä-Afrikassa.
Pääkaupunki: Dodoma
Virallinen kieli: Swahilin kieli, Englannin kieli
Valuutta: Tansanian šillinki
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Tansaniaan viisumi.
Aikaero Suomeen +1
Kesäaika ei ole käytössä

Tiedot sitoumuksetta.

* Lennot
* Lentokenttäkuljetukset
* Majoitus kahden hengen huoneessa
* Kuljetukset puistossa, luvat
* Teltat
* Kolme päivittäistä ateriaa
* Happilaitteet ja ensiapuvälineet
* Kaikki oppaat ja avustajat ovat ammattilaisia, joilla on vähintään 7 vuoden kiipeilykokemus.
* Jokainen matkustaja saa oman kantajan, joka voi kuljettaa max.15kg matkatavaroita.

Hinta ei sisällä Tansanian viisumia, vuorikiipeilyvakuutusta eikä kantajille ja avustajille maksettavia juomarahoja (n.200-250USD/hlö). Varausvaiheessa saatte listan suositelluista varusteista.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555