USA Länsirannikko ja Havaiji kiertomatka opastettu

Lähde tutustumaan Yhdysvaltojen länsirannikkoon ja Havaijin saariin englanniksi opastetulla matkalla. Matkalla näet niin leppoisan ja boheemin San Franciscon, kimaltelevan Las Vegasin ja julkkisten kotiseudun Hollywoodin kuin Yosemiten kansallispuiston, vaikuttavan Grand Canyonin ja rauhaisan Mauin saarenkin.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

USA Länsirannikko ja Havaiji kiertomatka opastettu

USA Länsirannikko ja Aloha from Hawaiji!

Tällä matkalla pääset tutustumaan Yhdysvaltojen länsirannikkoon ja Havaijin saariin englanniksi opastetulla matkalla.

Matkalla näet niin leppoisan ja boheemin San Franciscon, kimaltelevan Las Vegasin ja julkkisten kotiseudun Hollywoodin kuin Yosemiten kansallispuiston, vaikuttavan Grand Canyonin ja rauhaisan Mauin saaren Havaijilla.

Hintaesimerkkimme 19 pv: 3599 € / hlö

Lähdöt 2019: 18.1, 8.2, 22.2, 8.3, 5.4, 19.4, 3.5, 31.5, 14.6, 28.6, 12.7, 26.7, 9.8, 16.8, 30.8, 6.9, 20.9, 4.10, 18.10, 22.11, 13.12

Lähdöt 2020: 10.1, 7.2, 6.3

Päivä 1: San Francisco
Saapuminen San Franciscoon ja siirtyminen hotellille. Illalla matkanjohtajan ja muiden matkalaisten tapaaminen tervetulotilaisuudessa.

Päivä 2: San Francisco
Aamulla kaupunkikierros, jonka aikana nähdään muun muassa Union Square, Civic Center ja Fisherman’s Wharf ja käydään Twin Peaksin huipulla katsomassa, miltä San Francisco näyttää ylhäältä käsin. Iltapäivällä vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin itsenäisesti, esimerkiksi ajelemalla cable car –raitiovaunuilla, katselemalla merileijonia satamassa tai tutustumalla Alcatrazin vanhaan vankilasaareen. Kannattaa myös testata paikallisia herkkuja, kuten tuoreita meren antimia ja sourdough-leipää.

Päivä 3: San Francisco
Vapaata aikaa jatkaa kaupunkiin tutustumista tai voit halutessasi osallistua lisämaksulliselle retkelle Montereyhin ja Carmeniin, jossa pääset tutustumaan muun muassa Monterey Bay Aquariumiin, joka on eräs maailman kuuluisimmista akvaarioista ja josta löytyy yli 200 eri lajia merieläimiä.

Päivä 4: San Francisco-Yosemite
Koko päivän retki Yosemiten kansallispuistoon, josta löytyy upeita vesiputouksia, teräviä kallionhuippuja ja erilaisia villieläimiä, kuten mustakarhuja, ilveksiä ja peuroja ja Yosemite onkin eräs Yhdysvaltojen suosituimmista ja tunnetuimmista kansallispuistoista. Kiertelemme puistoa linja-autolla, mutta tietysti retkellä on mahdollisuus tutustua puistoon myös jalkaisin ja nautimme siellä myös picnic-lounaan.

USA-San-Francisco-fishermans-wharf-1920

Päivä 5: Yosemite-Mojaven autiomaa-Las Vegas
Matka jatkuu Mojaven autiomaan halki kohti maailman ’viihdepääkaupunkia’ Las Vegasia, jonne saavutaan iltapäivällä. Pääset heti tutustumaan omatoimisesti kaupungin moniin huvituksiin ja matkanjohtaja auttaa sinua suunnittelemaan ohjelmasi toiveidesi mukaan.

Päivä 6: Las Vegas-Grand Canyon-Las Vegas
Aamulla lähdetään päiväretkelle Grand Canyonille. Ensin pysähdytään ihmettelemään Hooverin patoa ja Lake Meadia, ja sen jälkeen matka jatkuu kohti majesteettista Grand Canyonia, jossa voit halutessasi lisämaksusta osallistua helikopterilennolle kanjonin yllä tai lisämaksulliselle melontaretkelle Coloradojoella tai vain ihailla erästä maailman kauneimmista maisemista.

USA-grand-canyon-2-1920

Päivä 7: Las Vegas
Vapaata aikaa jatkaa Las Vegasiin tutustumista, voit vaikkapa voittaa lisää matkarahaa jollakin kaupungin lukuisista kasinoista tai tutustua Las Vegasin suuriin ostoskeskuksiin. Vaihtoehtoisesti voit osallistua lisämaksulliselle retkelle Zionin kansallispuistoon, jossa näet kauniita vesiputouksia, henkeäsalpaavia kanjoneita ja voit nähdä monia eri eläinlajeja. Kansallispuistoretkeen kuuluu picnic-lounas.

Päivä 8: Las Vegas-Palm Springs-Los Angeles
Tänään Las Vegas jää taakse ja matka jatkuu Palm Springsiin, jossa Hollywoodin tähdet viettivät ennen muinoin talvea. Nykyisin tämä aavikon keidas on täynnä mukavia kauppoja ja tasokkaita ravintoloita ja sieltä löytyy tekemistä ympäri vuoden. Illansuussa saavutaan Los Angelesin miljoonakaupunkiin.

USA-Las-Vegas-fountains-1920

Päivä 9: Los Angeles-Hollywood-Beverly Hills-Los Angeles
Tämä päivä sujuu Los Angelesiin tutustuen ja kierroksella näet elegantin Santa Monican, loisteliaan Hollywoodin ja rikkaiden kansoittaman Beverly Hillsin. Voit käydä katsomassa kuuluisan Route 66 –reitin päätepistettä, kulkea ihmettelemässä tähtiä Hollywoodin Walk of Famella tai ottaa kuvan kuuluisasta Hollywood kyltistä. Iltapäivä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin itsenäisesti tai osallistua lisämaksulliselle retkelle Universal Studios –elokuvastudioille, joissa opit kuinka kaikkien tuntemat elokuvat valmistuvat.

Päivä 10: Los Angeles
Voit joko jatkaa Los Angelesin kiertelyä omin päin tai voit osallistua lisämaksulliselle koko päivän retkelle San Diegoon. Matkalla pääset tutustumaan tähän Kalifornian toiseksi suurimpaan kaupunkiin ja pääset kierrokselle sen vanhaan kaupunkiin, Gas Lamp Districtiin ja viehättävään Seaport Villageen.

USA-Los-Angeles-santa-monica-pier-1920

Päivä 11: Los Angeles-Maui
Lento Los Angelesista Mauille ja kuljetus hotellille.

Päivät 12-15: Maui
Neljä kokonaista päivää aikaa nauttia Havaijista. Voit tutustua saariin, nauttia vesiurheilusta tai vain rentoutua rannalla, matkanjärjestäjän paikallinen edustaja on valmiina neuvomaan parhaiten toiveisiisi sopivia kohteita ja aktiviteetteja.

Päivä 16: Maui-Los Angeles
Paluu mantereelle ja majoittuminen hotelliin.

Päivä 17: kuljetus lentokentälle ja lento kotiin
Paluumatka Finnairin lennoilla Helsinkiin.

USA-hawaiian-hula-dancers-377653_1280

Amerikan yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.
Pääkaupunki: Washington D.C.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta:  Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Useimmat suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Suomen kansalaisia, jotka täyttävät Visa Waiver Program (viisumivapaus) ehdot, kehotetaan matkustamaan ilman viisumia.
Aikaero Suomeen  -7
Kesäaika: – 7
Tiedot sitoumuksetta.

 

Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa: ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa, tällä lomakkeella. Esta maksetaan luottokortilla.

Yhdysvaltojen viisumi, passi ja ESTA säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä (esim. koneenvaihto Yhdysvalloissa).

* Lennot Helsinki-San Francisco, Los Angeles-Helsinki
* Lennot Los Angeles-Maui-Los Angeles
* 16 yön majoitus
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa
* Englanniksi opastettu matka
* Ohjelmassa mainitut retket
* San Fransiscon kiertoajelu opastettuna
* Retki Yosemiten kansallispuistoon ja picnik lounas
* Retki Grand Canyon, Hooverin pato ja Lake Meadia
* Los Angeles kierros, Santa Monica, Hollywood ja Beverly Hills.
* 4 päivää Havaijilla

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555