USA Tuulen viemää kiertomatka opastettuna

Vieraile Jonesborossa, virallisessa Tuulen Viemää –kaupungissa / Vieraile ’Road to Tara’ –museossa ja Stately Oaks –plantaasilla / Atlantan kaupunkikierros / Opastettu kävelykierros Charlestonissa / Retki Beaufordiin, jossa Forrest Gump filmattiin

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

USA Tuulen viemää kiertomatka opastettuna

Gone with the wind…
12 päivää / 11 yötä, alkaa ja päättyy Atlantaan

Vierailemme Jonesborossa, joka on virallinen Tuulen Viemää –kaupunki.  Vierailemme  ’Road to Tara’ –museossa ja Stately Oaks –plantaasilla. Tämän jälkeen teemme Atlantan kaupunkikierroksen ja opastetun kävelykierroksen Charlestonissa.  Ohjelmassamme on myös retki Beaufordiin, jossa filmattiin kaikkien tuntema Forrest Gump elokuva. Matkalle teemme myös kivan trolleybussi –kierroksen Savannahissa. Retkeemme sisältyy vielä kierros sisällissotaa edeltävässä talossa Natchezissa. Memphisissä vierailemme muun muassa Lorraine Hotellissa, joka on tunnettu Martin Luther Kingin salamurhasta. Vierailemme myös Nashvillen kuuluisissa honky tonk –baareissa.

Lisämaksusta: Vierailu Charlestonissa plantaasilla, Jazz-illallinen jokilaivalla Mississippillä, Swamp-kierros ja jazz-brunssi New Orleansissa tai vierailu Gracelandissa.

12 päivää / 11 yötä, alkaa ja päättyy Atlantaan

Hintaesimerkkimme: 2679 € / hlö
Matkan lähtöpäivät 2019: 4.5, 25.5, 8.6, 31.8, 14.9, 28.9,

1 pv Atlanta

Tervetuloa Atlantaan, Georgiaan. Sisällissodan aikana Atlanta oli eräs Etelävaltioiden merkittävimpiä kaupunkeja teollisuutensa vuoksi. Vuonna 1864 Kenraali Sherman marssi joukkoineen Atlantaan polttaen koko kaupungin. Kaupunki toipui hävityksestä ja nousi erääksi etelän dynaamisimmista kaupungeista ja merkittäväksi kulttuurin ja liike-elämän keskukseksi. Majoittumisen jälkeen tapaat matkanjohtajasi.
.
.
2 pv Atlanta
Aamu aloitetaan kaupunkikierroksella, jonka aikana opimme lisää eräästä kaupungin kuuluisimmista asukkaista, Margaret Mitchellistä. Vuonna 1936 hän julkaisi kirjansa Tuulen Viemää, joka kuvasi plantaasinomistajan tyttären elämää läpi Yhdysvaltain Sisällissodan ja uudelleenrakennuksen. Tarina sijoittuu Atlantaan ja Atlantan eteläpuolella sijaitsevaan pieneen Jonesboron kaupunkiin. Iltapäivällä vierailemme Road to Tara –museossa ja Stately Oaks plantaasilla, joka oli esikuvana Taralle. Näet muun muassa elokuvaan liittyviä esineitä, kuten päätähtien Clark Cablen ja Vivien Leigh:n käyttämiä rooliasuja. Illalla on tervetuloillallinen.

.
3 pv Atlanta-Augusta-Charleston
Aamulla lähdetään Atlantasta länteen kohti Augustaa. Augusta on Georgian toiseksi vanhin kaupunki ja siellä pelataan merkittävä Masters Golf-turnaus. Iltapäivällä vierailemme historiallisessa Charlestonissa, jossa on aikaa kuljeskella mukulakivikaduilla ja ihailla kaunista arkkitehtuuria. Illalla on mahdollisuus nauttia romanttisesta hevosajelusta tai risteilystä.

4 pv Charleston
Opastettu kiertoajelu tutustuttaa sinut Charlestoniin ja iltapäivällä voit nauttia kaupungista omatoimisesti. Kävele kauniisti entistetyissä historiallisissa kortteleissa. Luonnonmullistukset, Yhdysvaltain Vapaussota ja Sisällissota ovat vaikuttaneet tähänkin kaupunkiin, mutta siitä huolimatta se on säilynyt etelän historiallisena helmenä. Voit osallistua lisäretkelle Boone Hall Plantationille ja nähdä sen kuuluisan tammien avenuen. Rakennus on näkynyt myös valkokankaalla, muun muassa elokuvassa ’North and South’.

5 pv Charleston-Antebellum Plantation-Savannah
Tänään jatketaan kohti Savannahia. matkalla pysähdytään Port Royal Islandilla ja Beaufortissa, South Carolinan toiseksi vanhimmassa kaupungissa. Sen vaikuttavaa Sisällissotaa edeltävää arkkitehtuuria on käytetty taustana monissa elokuvissa, joista tunnetuin lienee Forrest Gump. Lounaan jälkeen jatketaan kohti Savannahia, joka aikoinaan oli maailman suurin puuvillan vientisatama- Huippuaikanaan Savannah hallitsi maailman puuvillamarkkinoita ja puuvillanhintaa Cotton Exchangelta käsin. Sisällissota tuhosi suurimman osan Georgiasta, mutta Savannah kuitenkin säästyi suurimmilta tuhoilta. Monet rakennukset ovatkin satoja vuosia vanhoja, ja monet niistä ovat myös auki yleisölle. Matkan hintaan kuuluu opastettu kierros, jossa opit lisää näiden kiinnostavien rakennusten historiasta. Joenrannan vanhat puuvillavarastot on nykyisin muutettu kaupoiksi ja pieniksi ravintoloiksi, joissa parveilevat niin paikalliset kuin turistitkin.

6 pv Savannah-St.Augustine-Tallahassee
Jätämme Savannahin taaksemme ja jatkamme kohti etelää. Ohitamme useita hurmaavia, historiaa täynnä olevia kaupunkeja ja iltapäivällä saavumme aurinkoiseen Floridaan. Pysähdymme St.Augustinessa, jonka espanjalaiset tutkimusmatkailijat perustivat 1565 ja joka on vanhin eurooppalaisten asuttama kaupunki USA:ssa. Illalla saavumme Floridan osavaltion pääkaupunkiin Tallahasseen. Kaupunki on yksi pienimpiä ja hiljaisimpia pääkaupunkeja, ja sitä ympäröivät kukkulat.

7 pv Tallahassee-Pensacola-Meksikonlahti-New Orleans
Matkustamme pitkin Floridan Panhandlea ja vierailemme Pensacolassa, joka on eräs Floridan tärkeimmistä lomakohteista. Pensacola perustettiin 1599 ja alue on tunnettu mailien mittaisista Meksikonlahden rannoistaan, joista monet on suojeltuja. Seuraavaksi pysähdymme Mobilessa Alabamassa. Vuonna 1702 perustettu Mobile kasvoi nopeasti ja siitä tuli eräs Meksikonlahden tärkeimmistä satamakaupungeista. Illalla saavumme New Orleansiin, joka on tunnettu Creoli-kulttuuristaan. Kaupunki on ainutkertainen sekoitus espanjalaisia, ranskalaisia, karibialaisia, afrikkalaisia ja anglosaksisia perinteitä. Tämä näkyy niin ruoassa, arkkitehtuurissa kuin musiikissakin. Koe tämän sulatusuunin rytmit illallisristeilyllä jokilaivalla Dixie-jazz bändin tahtiin.

8 pv New Orleans
Voit viettää päivän tutkiskellen New Orleansin nähtävyyksiä. Vieraile ranskalaisessa kaupunginosassa ihailemassa tyypillisiä takorautaparvekkeita, tai vieraile toiminnassa olevalla plantaasilla.

9 pv New Orleans-Baton Rouge-Natchez
Aamulla vierailemme Louisianan pääkaupungissa Baton Rougessa ja teemme lyhyen kaupunkikierroksen. Sieltä matkaamme historialllista Natchez Trace Parkwayta pitkin Natcheziin, joka on Mississippin alueen vanhin eurooppalainen siirtokunta. Ennen Sisällissotaa rikkaat plantaasinomistaja rakensivat alueelle upeita asuntoja, koska alueen uskottiin olevan turvassa tulvilta. Iltapäivällä vierailemme eräässä tällaisessa kartanossa ja opimme lisää heidän elämästään.

.
10 pv Natchez-Mississippin jokilaakso-Memphis
Natchezista matkaamme Memphisiin, Sun Recordsin kotikaupunkiin. Ennen Sisällissotaa se oli merkittävä jokisatama puuvillakaupalle ja Memphis on myös tunnettu blues-musiikin kotikaupunkina. Kaupunkikierros tutustuttaa sinut muun muassa vilkkaaseen Beale Streetiin, jossa blues ja muu musiikki kaikuu kymmenistä baareista joka ilta. Tutustumme myös Front Streetiin ja tietysti yksikään Memphisin reissu ei olisi täydellinen ilman vierailua Gracelandissa, Elviksen kodissa (lisämaksusta).

11 pv Memphis-Nashville
Matka jatkuu countrymusiikin kehtoon Nashvilleen. Kaupungin maine countrypääkaupunkina sai alkunsa WSM Barn Dance -radio-ohjelmasta, jota seurasi vieläkin tunnetumpi radio-ohjelma Grand Ole Opry. Ryman Auditorium Nashvillen keskustassa ja Opryland pitävät yhä yllä Nashvillen asemaa countrymusiikin sydämessä.

12 pv Nashville-Chattanooga-Atlanta
Jätämme Music Cityn taaksemme ja jatkamme Chattanoogaan, joka on ansainnut maanlaajuista mainetta keskustansa uudelleenrakentamisesta ja jokivarren kehittämisestä. iltapäivällä palaamme Atlantaan, jonne kierroksemme päättyy.

Amerikan yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.
Pääkaupunki: Washington D.C.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta:  Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Useimmat suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Suomen kansalaisia, jotka täyttävät Visa Waiver Program (viisumivapaus) ehdot, kehotetaan matkustamaan ilman viisumia.
Aikaero Suomeen  -7
Kesäaika: – 7
Tiedot sitoumuksetta.

 

Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa: ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa, tällä lomakkeella. Esta maksetaan luottokortilla.

Yhdysvaltojen viisumi, passi ja ESTA säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä (esim. koneenvaihto Yhdysvalloissa).

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Atlanta-Helsinki
* Lentokenttäkuljetukset
* 11 yön majoitus 2 hengen huoneessa
* Englanninkielinen opastus
* Ohjelman mukaiset vierailut ja sisäänpääsymaksut

Hintaan ei sisälly:
* Ruokailuja
* Lisämaksullisia retkiä;
* Jazz-illallinen jokilaivalla Mississippillä 79 €
* Swamp-kierros 55 €
* Jazz-brunssi 49 €
* Graceland 95 €

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555