Venäjä Valkeat valaat ja Solovetskin luostari 23-27.6.

Lähde katselemaan ja kuuntelemaan maitovalaita Vienanmerelle. Maitovalaita voit seurata ja kuunnella Solovetskin saarella. Valaiden synnytys- ja kuherruskuukaudet jatkuvat kesäkuulta elokuun lopulle Vienanmeren Kantalahden luostarisaaren rantavesillä. Tämä saari on luonnon ja kulttuurin kohtauspaikka. 1400-luvulla perustetun luostarin elämä on elpymässä ja iltavesperin kellojen ääni kantautuu taas kauas merelle. Tyynellä säällä kuuluu valaiden toistaiseksi selittämätöntä rupattelua jopa parin kilometrin päästä. Tarkkaillessa saattaa nähdä muutaman rohkean partahylkeenkin.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Valkeat valaat ja Solovetskin luostari 23-27.6.

Vienanmeren valkeat valaat ja Solovetskin luostarisaari

Tule mukaan matkallemme katselemaan ja kuuntelemaan maitovalaita Vienanmerelle. Maitovalaita voit seurata ja kuunnella Solovetskin saarella. Valaiden synnytys- ja kuherruskuukaudet jatkuvat kesäkuulta elokuun lopulle Vienanmeren Kantalahden luostarisaaren rantavesillä. Tämä saari on luonnon ja kulttuurin kohtauspaikka.

1400-luvulla perustetun luostarin elämä on elpymässä ja iltavesperin kellojen ääni kantautuu taas kauas merelle. Tyynellä säällä kuuluu valaiden toistaiseksi selittämätöntä rupattelua jopa parin kilometrin päästä. Tarkkaillessa saattaa nähdä muutaman rohkean partahylkeenkin.

Matkapäivät: 23-27.6.2020
Matkan hinta: 990 €/hlö

Yhden hengen huoneessa  1119€ /hlö

1 pv.
Klo 07:00
Lähdemme Helsingistä, Kiasman tilausajopysäkiltä, Mannerheimin aukiolta kohti Belomorskia. Bussiin voi nousta myös väliasemilta.

Ajamme ensin Helsingistä bussilla kohti Vartiusta, josta ylitämme rajan Venäjän puolelle. (Matkaeväät kannattaa varata matkalle mukaan.) Kostamukseen saavuttaessa nautimme välipalaa ja kahvia tai teetä, teemme pienen kaupunkikiertoajelun ja jatkamme matkaa edelleen Rukajärvelle.

Pysähdymme matkailijoita kiinnostavaan kohteeseen (esim. Rukajärven tie -elokuvan maisemia katsomaan). Illan hämärtyessä ajamme vielä loppumatkan Belomorskiin (Sorokkaan) ja majoitumme hotelli Htl Gandvikiin, jossa nautimme illallisen.

2. pv.
Aikainen aamiainen, jonka jälkeen lähdemme vuorolaivalla klo 08.00 Solovetskin saarelle. Matka kestää noin neljä tuntia. Meillä on klo 12.00 – 15.00 vapaata aikaa, jonka aikana nautimme lounaan, joka sisältyy matkan hintaan.  Kirjoittaudumme sisään Solo hotelliin klo 15.00, jonka jälkeen lähdemme ensimmäiselle valaidentarkkailuretkelle. Vietämme ajan  Beluzi-niemellä missä seuraamme ja kuuntelemme valaita. Illalla palaamme hotelliin ja nautimme illallisen.

3. pv.
Aamiainen. Aamupäivän vietämme tutustuen saaren munkkiluostariin. Päivällä pakkaamme eväät mukaan ja lähdemme laivalla uudelle retkelle Beluzi niemelle. Illalla palaamme hotelliimme ja illastamme.

4. pv.
Aamiainen. Lähdemme paikallisilla kalastaja-aluksilla Jänissaarille tutustumaan maailman suurimpiin jatulintarhoihin, jotka ovat tuhansia vuosia vanhoja labyrinttejä. Illallisen nautimme hotellissa ja vielä samana iltana astumme vuorolaivaan ja suuntaamme kohti Belomorskia. Saavumme myöhään hotelli Gandvikiin.

5. pv.
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti kotia, reittiä Belomorsk – Kostamus – Suomi. Jos mahdollista, teemme matkalla pikakatselmuksen Zalavrugan kalliopiirroksiin. Lounaan nautimme Kostamuksessa.

Aikataulu:

07.00 Helsinki, Kiasman tilausajopysäkki, Mannerheiminaukio
08.50 Kouvola, linja-autoasema
10:20 Mikkeli, linja-autoasema
11:30 Varkaus, linja-autoasema
12:30 Kuopio, linja-autoasema
14:00 Nurmes, linja-autoasema
15:40 Vartius, linja-autoasema


Venäjä Arkangelin alue Solovetski luostari

Solovetskin luostari on aina ollut mielenkiinnon ja ihailun kohteena. Legendat kertovat miten muinaisaikoina venäläisten munkkien usko ja uratyö loivat kylmän Vienanmeren pienelle saaristolle ihmelinna, joka on loistokaudellaan ollut Venäjän rikkain luostari. V. 1967 saarelle perustettiin museo, joka käsittää yli 170 historian ja muinaisvenäläisen arkkitehtuurin muistomerkkejä (mm. Spaso-Preobrazhenskin kirkko 1558-1566, Nikolskajan kirkko 1577, luostsarin asuin- ja talousrakennuksia).
n. 8.00 Laivalla Kemistä tai Belomorskista Solovetskin saarelle  + kiertoajelu.
n. 20-21.00 Saapuminen Kemiin tai Belomorskiin.

Venäjä_Karjala_Solovetski_luostari Karjala-Solovetski_3_400x300 Karjala_Solovetski_400x300

Venäjä Arkangelin alue Belomorsk Gandvik

Hotelli Gandvik sijaitsee Belomorskissa, 250 metriä Vyg joesta. Tarjolla on ravintola ja ilmainen WiFi on saatavilla koko alueella. Klassisissa huoneissa on tv. Kylpyhuoneissa on hiusteinkuivaaja. Hotellissa on 24tuntia vastaanotto ja baari. Tarjolla on myös kokoustilat, yhteinen oleskelutila ja lippu palvelu. Belomorskin rautatieasema on 5 minuutin ajomatkan päässä hotellista.

Lue lisää
Venäjä Arkangelin alue Solovetsk Solo hotelli

Solo hotelli, Solovetskin saarella sijaitsee Solovetskyn alueen keskustassa Solovetskyn luostarin edessä, lähellä laituria, lentokenttää ja retkipalvelua. Solo on yksityisomistuksessa oleva hotelli, jossa modernin mukavuuden ja perinteisen venäläisen vieraanvaraisuuden ansiosta voit tuntea mukavan kodikkaan viihtyisyyden.

Lue lisää

Arkangel:
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero +1
Kesäaika ei ole käytössä

Ryhmäviisumin anomista varten tarvitaan:

* viisumianomuskaavake
* passin valokopio (mustavalkoinen).
Kopion tulee olla koko passitietoaukeamasta. Kopioita ei saa suurentaa eikä pienentää.
Jos lähetät valokopion sähköisesti, sen tulee olla pdf muodossa.

Passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
Jos lähetät valokuvan sähköisesti, sen tulee olla jpeg muodossa.
* matkustajavakuutustodistus Venäjän viisumia varten

Viisumin käsittelyaika 21 pv

 

Hintaan sisältyy:
* Kuljetukset turistibussilla
* Majoitus kahden hengen huoneissa seuraavasti:
25.-26.06.19  htl Gandvik (Belomorsk)
26.-28.6.19  htl Solo (Solovki)
28.-29.6.19  htl Gandvik (Belomorsk)
* Laivamatkat Belomorsk –Solovki
*
Laivamatka Beluzi-niemelle  (matka kestaa noin 2 tuntia)
* Solovetskin luostarin historia ja arkkitehtuuri – kierros
* Suuren Jänisaaren nähtävyydet – Vanhat labyrintit – kierros.
* Puolihoito
* Oppaan palvelut Kostamuksesta alkaen ja päättyen Kostamukseen
* Hotellin rekisteröintimaksu

Lisämaksusta:
* Viisumin hankinta suomen kansalaisille 75 € / hlö

Hinta edellyttää minimi 12 hengen ryhmää.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuudenalainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Passi, viisumi, matkaterveys ja matkavakuutus

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla >> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Oma sijaintini
Hae ajo-ohjeet