Venäjä Valkeat valaat ja Solovetskin luostari

Solovetskin luostari ja saaristo Vienanmerellä kutsuu katselemaan ja kuuntelemaan maitovalaita, joiden synnytys- ja kuherruskuukaudet ovat kiehtovaa katsottavaa

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Valkeat valaat ja Solovetskin luostari

Vienanmeren valkeat valaat

Tule mukaan matkallemme Vienenmerestä jylhinä kohoaville karun kauniille Solovetskin saarille. Mennään yhdessä katselemaan ja kuuntelemaan maitovalaita sekä seuraamaan niiden elämää luostarisaaren lähellä sijaitsevalle  Maitovalaanniemelle. Valaiden synnytys- ja kuherruskuukaudet jatkuvat kesäkuulta elokuun lopulle Solovetskin luostari -saaren rantavesillä.

Tyynellä säällä kuuluu valaiden toistaiseksi selittämätöntä rupattelua jopa parin kilometrin päästä. Tarkkaillessa saattaa nähdä muutaman rohkean partahylkeenkin.

Solovetskin luostari

1400-luvulla perustetun luostarin elämä on elpymässä ja iltavesperin kellojen ääni kantautuu taas kauas merelle. Tämä saari on luonnon ja kulttuurin kohtauspaikka.

Saaren synkkään menneisyyeen voit tutustua alueen museoissa ja skiitoissa, joissa opas kertoo dramaattisista vaiheista ja käänteistä saaren historiassa. Luostari toimi linnoituksena ja vankilana, kunnes Neuvostovallan aikaan luostari alkoi toimia yhtenä Neuvostoliiton ensimmäisistä pahan maineen saavuttaneista GULAG  uudelleenkasvatus- ja keskitysleiristä.

Solovetskin tunnetuin rakennus on pääsaaren veneen muotoinen Kreml linnake, jonka suojassa toimivat Nikolauksen kirkko ja pääkirkko, joka on Pohjois-Venäjän korkein kirkkorakennus.

Sekirnaja vuori

Solovetskin korkeimmalta kohdalta, Sekirnaja vuoren huipulta aukeaa kaunis näköala Solovetskin saaren yli Vienanmerelle saakka. Sekirnaja vuorella sijaitsee vuonna 1842 rakennettu skiitta eli sivukirkko.

Solovetskin luostari

Venäjän Karjala>

 

Solovetskin saaret>

Matkapäivät: 23-27.6.2021
Matkan hinta: 1150 €/hlö

Yhden hengen huoneessa  1275 € /hlö

1 pv.
Klo 07:00
Lähdemme Helsingistä, Kiasman tilausajopysäkiltä, Mannerheimin aukiolta kohti Belomorskia. Bussiin voi nousta myös väliasemilta.

Ajamme ensin Helsingistä bussilla kohti Vartiusta, josta ylitämme rajan Venäjän puolelle. (Matkaeväät kannattaa varata matkalle mukaan.) Kostamukseen saavuttaessa nautimme välipalaa ja kahvia tai teetä, teemme pienen kaupunkikiertoajelun ja jatkamme matkaa edelleen Rukajärvelle.

Pysähdymme matkailijoita kiinnostavaan kohteeseen (esim. Rukajärven tie -elokuvan maisemia katsomaan). Illan hämärtyessä ajamme vielä loppumatkan Belomorskiin (Sorokkaan) ja majoitumme hotelli Htl Gandvikiin, jossa nautimme illallisen.

2. pv.
Aikainen aamiainen, jonka jälkeen lähdemme vuorolaivalla klo 08.00 Solovetskin saarelle. Matka kestää noin neljä tuntia. Meillä on klo 12.00 – 15.00 vapaata aikaa, jonka aikana nautimme lounaan, joka sisältyy matkan hintaan.  Kirjoittaudumme sisään Solo hotelliin klo 15.00, jonka jälkeen lähdemme ensimmäiselle valaidentarkkailuretkelle. Vietämme ajan  Beluzi-niemellä missä seuraamme ja kuuntelemme valaita. Illalla palaamme hotelliin ja nautimme illallisen.

3. pv.
Aamiainen. Aamupäivän vietämme tutustuen saaren munkkiluostariin. Päivällä pakkaamme eväät mukaan ja lähdemme laivalla uudelle retkelle Beluzi niemelle. Illalla palaamme hotelliimme ja illastamme.

4. pv.
Aamiainen. Lähdemme paikallisilla kalastaja-aluksilla Jänissaarille tutustumaan maailman suurimpiin jatulintarhoihin, jotka ovat tuhansia vuosia vanhoja labyrinttejä. Illallisen nautimme hotellissa ja vielä samana iltana astumme vuorolaivaan ja suuntaamme kohti Belomorskia. Saavumme myöhään hotelli Gandvikiin.

5. pv.
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti kotia, reittiä Belomorsk – Kostamus – Suomi. Jos mahdollista, teemme matkalla pikakatselmuksen Zalavrugan kalliopiirroksiin. Lounaan nautimme Kostamuksessa.

Aikataulu:

07.00 Helsinki, Kiasman tilausajopysäkki, Mannerheiminaukio
08.50 Kouvola, linja-autoasema
10:20 Mikkeli, linja-autoasema
11:30 Varkaus, linja-autoasema
12:30 Kuopio, linja-autoasema
14:00 Nurmes, linja-autoasema
15:40 Vartius, linja-autoasema


Venäjä Arkangelin alue Solovetski luostari

Solovetskin saaret
sijaitsee Arkangelin alueella läntisellä Vienanmerellä. Solovetskin saariryhmä muodostuu useista saarista, suurimmat niistä ovat: Iso Solovetskin saari, Hanhisaari, Pieni ja Iso Mukselma sekä Pieni ja Iso Jänissaari. Näiden lisäksi saaristoon kuuluu kymmeniä pienempiä saaria ja kallioluotoja.

Pääasiassa mäntymetsien ja soiden peittämän pääsaaren korkein kohta on 107 metriä korkea Sekirnajan vuori, ja saarilla on lukuisa määrä pieniä, ortodoksimunkkien kaivamien kanavien yhdistämiä järviä.

Solovetskin saari on aina ollut mielenkiinnon ja ihailun kohteena. Legendat kertovat miten muinaisaikoina venäläisten munkkien uskolla ja työllä luotiin kylmän Vienanmeren pienelle saaristolle ihmelinna, joka on loistokaudellaan ollut Venäjän rikkain luostari.

Saarella on myös synkkä historia, Solovetskin luostarisaarella toimi nimittäin ensimmäinen poliittisille vangeille tarkoitettu, muutaman tuhannen vangin erikoisleiri.

Solovetskin ortodoksisen kirkon luostarikokonaisuus liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1992.  Solovetskin pääsaarella toimi ortodoksinen Solovetskin luostari  vuodesta 1429 vuoteen 1920 saakka.

Kuusikymmenluvulla saarelle perustettiin museo, joka käsittää yli 170 historian ja muinaisvenäläisen arkkitehtuurin muistomerkkejä.

Saarelle matkataan laivalla Kemistöä tai Belomorskista.
n. 8.00 Laivalla Kemistä tai Belomorskista Solovetskin saarelle  + kiertoajelu.
n. 20-21.00 Saapuminen Kemiin tai Belomorskiin.

Karjala-Solovetski_3_400x300

Venäjä Arkangelin alue Belomorsk Gandvik

Hotelli Gandvik sijaitsee Belomorskissa, 250 metriä Vyg joesta. Tarjolla on ravintola ja ilmainen WiFi on saatavilla koko alueella. Klassisissa huoneissa on tv. Kylpyhuoneissa on hiusteinkuivaaja. Hotellissa on 24tuntia vastaanotto ja baari. Tarjolla on myös kokoustilat, yhteinen oleskelutila ja lippu palvelu. Belomorskin rautatieasema on 5 minuutin ajomatkan päässä hotellista.

Lue lisää
Venäjä Arkangelin alue Solovetsk Solovki hotelli

Solo hotelli, Solovetskin saarella sijaitsee Solovetskyn alueen keskustassa Solovetskyn luostarin edessä, lähellä laituria, lentokenttää ja retkipalvelua. Solo on yksityisomistuksessa oleva hotelli, jossa modernin mukavuuden ja perinteisen venäläisen vieraanvaraisuuden ansiosta voit tuntea mukavan kodikkaan viihtyisyyden.

Lue lisää

Arkangel:
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero +1
Kesäaika ei ole käytössä

Ryhmäviisumin anomista varten tarvitaan:

* viisumianomuskaavake
* passin valokopio (mustavalkoinen).
Kopion tulee olla koko passitietoaukeamasta. Kopioita ei saa suurentaa eikä pienentää.
Jos lähetät valokopion sähköisesti, sen tulee olla pdf muodossa.

Passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
Jos lähetät valokuvan sähköisesti, sen tulee olla jpeg muodossa.
* matkustajavakuutustodistus Venäjän viisumia varten

Viisumin käsittelyaika 21 pv

 

Hintaan sisältyy:
* Kuljetukset turistibussilla
* Majoitus kahden hengen huoneissa aamiaisin
* Laivamatkat Belomorsk –Solovki
*
Laivamatka Beluzi-niemelle  (matka kestaa noin 2 tuntia)
* Solovetskin luostarin historia ja arkkitehtuuri – kierros
* Suuren Jänisaaren nähtävyydet – Vanhat labyrintit – kierros.
* Puolihoito
* Oppaan palvelut Kostamuksesta alkaen ja päättyen Kostamukseen
* Hotellin rekisteröintimaksu

Lisämaksusta:
* Viisumin hankinta suomen kansalaisille 89 € / hlö (kertaviisumi)

Hinta edellyttää minimi 12 hengen ryhmää.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä

Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555