Venäjä Siperia seikkailu mystisessä maassa

Siperia seikkailu mystisessä maassa, lähde elämäsi seikkailulle ja osallistu opastetulle retkelle kokemaan Siperian ihmeellinen kulttuuri, luonto ja maisemat.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Siperia seikkailu mystisessä maassa

Siperia opettaa

Siperia, siellähän on kylmää ja karhuja!

Onko siellä teitäkään? Monien mielikuvissa Siperia on mystinen ja ehkä hieman pelottavakin paikka, jonne on hankala matkustaa. Vaikka Siperia on todellakin kaukana, niin nyt voit lähteä elämäsi seikkailulle ja osallistua kansainväliselle, englanniksi opastetulle bussiretkelle kokemaan Siperian ihmeellisen kulttuurin, luonnon ja ainutlaatuiset matkakohteet.

Siperia seikkailu mystisessä maassa

Matka alkaa yhdestä Siperian suurimmasta kaupungista Krasnojarskista ja sen aikana tutustutaan Jenisei -jokeen, museoihin, paikallisten asukkaiden elämään, nukutaan jurtassa sekä opitaan lisää shamanismista ja alueen kansanperinteistä. Matkan alussa vietät ylimääräisen päivän Krasnojarskissa, jonka jälkeen lähdet muun ryhmän mukana seikkailemaan Siperiaan.

 

Siperia seikkailu mystisessä maassa

Kymenmatkat Instagram>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 11 pv: 2859€/hlö

Lähtöpäivät 2022: tulossa

Päivä 1:
Lento Helsingistä Krasnojarskiin, kuljetus hotellille ja majoittuminen. Myöhemmin päivällä englanniksi opastettu kävelykierros paikallisen oppaan johdolla. (Aamiainen)

Päivä 2: (n.80km)
Aamulla tapaat muun ryhmän ja oppaan, joka vie koko porukan kaupunkikierrokselle, jonka aikana nähdään Krasnojarskin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Paraskeva Pyatnitsan kappeli, monumentteja ja päivän aikana vieraillaan myös Etnograafisessa museossa, joka on yksi alueen parhaimpia museoita. Lounaan jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua retkelle Stolbyn luonnonpuistoon. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 3: (n.620km)
Aamiaisen jälkeen lähdetään seikkailemaan! Bussi suuntaa kohti etelää ja matkalla nähdään muun muassa yksi maailman suurimmista patorakennelmista ennen kuin saavutaan Khakassian tasavallan pääkaupunkiin Abakaniin, jossa nautitaan lounas. Illalla majottaudutaan Shushenskoyen museokylän ihastuttaviin mökkeihin. Kylässä pidetään yllä vanhoja siperialaisia perinteitä ja tapoja ja pääset nauttimaan perinteisestä maalaisruoasta ja viettämään aikaa paikallisten asukkaiden seurassa. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 4: (n.350km)
Aamulla tutustutaan tarkemmin Shushenskoyen etnograafiseen museokylään ja alueen historiaan, johon kuuluu merkittävänä osana Lenin, joka vietti vuodet 1897-1900 maanpaossa Shusenskoyessa. Museon alueella on paljon nähtävää: maatiloja, yli 200 puurakennusta, vanha tyrmä ja taverna. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Tuvan aluetta, halki läntisen Sayanin vuoriston. Matkalla kannattaa olla tarkkana; voit nimittäin nähdä vuorten muodoissa nukkuvan Sayanin soturin. Paikallinen tarina kertoo, että eräänä päivänä khakassianilainen soturi nukahti alueelle ja vielä tänäkin päivänä hänet voi nähdä vuoristossa nukkumassa kädet rinnan päällä. Alkuillasta saavutaan Tuvaan ja heti kun Krasnoyarskin aluepiiri jää taakse, maisema muuttuu aivan täydellisesti. Suurin osa Tuvan alueesta on asumatonta vuoristoylänköä ja arot ja vuoret jatkuvat silmänkantamattomiin. Tänä iltana majoitut jurtassa ja osallistut perinteiseen tuvalaiseen teeseremoniaan. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 5: (n.70km)
Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on Tuvan tasavallan pääkaupunki Kyzyl, jossa sijaitsee Aasian maantieteellinen keskipiste. Päivän ohjelmaan kuuluu myös tutustuminen buddhalaiseen temppeliin ja Tuvan kansallismuseoon sekä vierailu shamaaniyhteisössä, jossa voit pyytää konsultaatiota terveydestäsi ja tulevaisuudestasi. Jurttaleiriin palattua nautitaan paikallisista perinneruoista koostuva illallinen ja illallisen jälkeen kuunnellaan perinteikästä kurkkulaulua ja sinulla on lisämaksusta mahdollisuus osallistua taianomaiseen shamaanien Kamlaniye -rituaaliin, joka sisältää tulta, tanssia ja rummutusta. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 6: (n.440km)
Tänään seurataan  muinaisten paimentolaisten reittejä läpi vuoristoisen solan. Matkalla nähdään muun muassa Ustuu-Khuree -temppeli, joka oli aikoinaan alueen buddhalaisuuden keskus. Temppeli tuhottiin 1937, mutta se päätettiin uudelleenrakentaa 90-luvun lopussa ja uusi temppeli aukesi yleisölle 2012. Matkalla nautitaan picnic -lounas ja iltapäivällä saavutaan Khakassiaan, jossa majoitutaan Camp Snow Leopardiin, Stoktysh -joen varrelle. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 7:
Tänään rentoudutaan taigalla. Matkan ajankohdasta riippuen voit käydä poimimassa marjoja tai sieniä, tai voit maistella setripuun siemeniä. Sinulla on myös mahdollisuus nauttia venäläisestä saunasta eli banjasta ja rohkeimmat voivat kastautua kylmässä vuoristopurossa. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 8: (n.242km)
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu. Aluksi pysähdytään Khurtuyakh tas -muistomerkillä, jonne paikalliset naiset tuovat lahjoja, kun he toivovat saavansa lapsen. Iltapäivällä saavutaan Kyugin laaksoon, joka on täynnä monien eri kulttuurien arkeologisia jäänteitä. Retki Kazanovkan luonnonpuistoon, jossa näet 3000-5000 vuotta vanhoja luolamaalauksia. Majoittuminen jurtissa ja illallisen jälkeen on paikallisen khakassianilaisen kansanperinneryhmän esitys. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 9: (n.160km)
Vierailu Khakassia Kazanovkan kansallismuseossa, joka laaja ulkoilmamuseo, josta löytyy yli 2000 arkeologista monumenttiä tai esinettä. Näet muinaisten shamaanien pyhiä paikkoja ja mystisen Akh-tasin kiven, jolla sanotaan olevan parantavia voimia. Lounan jälkeen matka jatkuu Abakaniin, jossa on kaupunkikierros ja museovierailu. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 10: (n.450km)
Aamiaisen jälkeen lähdetään Kuninkaiden Laaksoon, josta löytyy 30 erillistä hautauspaikkaa, jotka on ajoitettu 3-4:lle vuosisadalle ennen ajanlaskun alkua. Picnic-lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Krasnojarskia, jossa majoittuminen. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 11:
Kuljetus lentokentälle. (Aamiainen)

Venäjä Hotel Krasnoyarsk

Krasnojarskin keskustassa, 3 kilometrin päässä rautatieasemalta sijaitseva moderni hotelli, jonka huoneissa on taulutelevisiota, ilmastointi, pieni jääkaappi ja työpöytä.

Lue lisää

Siperia (ven. Сиби́рь, Sibir) on pääosin Venäjällä sijaitseva suuri maantieteellinen alue, joka käsittää lähes koko Aasian pohjoisosan. Siperian sisämaan ilmasto on tunnettu erittäin ankarista talvistaan ja vaikka kesät ovat usein lämpimät, maa pysyy erityisesti Keski-Siperian ylängöllä ikiroudassa. Alueen merkittävimpiin alkuperäiskansoihin kuuluvat burjaatit, tuvat ja sahat eli jakuutit.
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Lentokenttäkuljetus kohteessa
* Majoittuminen kahden hengen huoneessa (huom. jurtassa ei ole omaa kylpyhuonetta/WC:tä)
* Ohjelman mukaiset kuljetukset, retket, sisäänpääsymaksut ja ateriat
* Englanninkielinen opastus kohteessa

Hintaan ei sisälly:
* Shamaanien konsultointi
* Kamlaniye -esitys

Lisämaksusta:
* Venäjän viisumi – kysy hinnat ja vaihtoehdot toimistoltamme!

 

 

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä

Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555