Venäjä Viipuri Talikkalan markkinat 27-28.4.

Tule mukaan keväiseen Viipuriin tutustumaan Talikkalan markkinoihin, joita vietetään Viipurissa vain kerran vuodessa. Samalla retkellä käymme myös kauppakeskuksissa ja lounaalla viehättävässä Kors panimoravintolassa.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venäjä Viipuri Talikkalan markkinat 27-28.4.

Mennään Talikkalan markkinoille Viipuriin!

Tule mukaan keväiseen Viipuriin tutustumaan Talikkalan markkinoihin, joita vietetään keväisin Viipurissa. Samalla retkellä käymme myös kauppakeskuksissa ja päivällisellä viehättävässä Kors panimoravintolassa. Matkat tehdään mukavalla bussilla.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan matkalle!

Matkapäivät: 27-28.04.

Matkan hinta: 115 € / hlö
Yhden hengen huoneessa 195 € / hlö

Ilmoittautumiset ja maksut viimeistään 16.4.

”Talvella Talikkalan markkinoilla ja kesällä Tampereella, heilini soitteli saksanpolkkaa elämäni kanteleella. Sehän nyt on sama, jos on sata markkaa rahaa taikka velkaa.”

Lisämaksusta:
* Viisumi 80 €
* Vuosiviisumi 140 €
* Palvelumaksu 15 €/varaus

Lauantai:

06:20 Anjala
06.35 Myllykoski
07:05 Matkakeskus
08:00 Pyhtää, K-Market Siltis
08:15 Kotka, linja-autoasema
08:30 Karhula, linja-autoasema
08:50 Hamina, linja-autoasema
09:30 Vaalimaa
10:00 Rajamuodollisuuksien jälkeen voi vaihtaa rahaa ja pysähdymme pikkuostoksia varten Viipurin veikoissa.
12:00 Viipuri, Talikkalan markkinat
Markkinoiden jälkeen saavumme hotellille ja majoitumme hotelli Viktoriaan.

Sunnuntai:

Aamiainen nautitaan hotellissa
10:00 Kuljettaja vie ostoksille mm Cubukseen
12:00 Lounaan nautimme panimoravintola Korsissa, 7 km päässä Viipurista. (Omakustanteinen lounas)

14:30 Karuselli myymälä
15:00 Lähdemme bussilla kohti kotia
Tarvittaessa pysähdymme Tax Free ostoksille
Ajamme paluumatkalla samaa reittiä, kuin tullessa.


Venäjä Viipuri Alvar Aallon kirjastotalo

Viipurin kaupunginkirjasto on Alvar Aallon suunnittelema, ja sitä pidetään arkkitehtuurisena helmenä. Kirjaston sisälle kannattaa kurkata. Kirjaston remontti valmistui 2013. Tiloissa voi ihailla Aallon muotoilua, joka todella toimii ja mahdollistaa luonnonvalon pääsyn kaikkiin tiloihin. Arkkitehtuurin ihastelun lisäksi tiloissa voi nauttia konserteista ja taidenäyttelyistä.

Venäjä-Viipuri-Alvar-Aalto-kirjastotalo-1000 Venäjä-Viipuri-Alvar-Aalto-kirjastotalo-sisä-1000 Venäjä-Viipuri-Alvar-Aalto-kirjastotalo-sisään-1000


Venäjä Viipuri Eremitaasi

Viipurissa toimiva taidemuseo on Pietarin Eremitaasin sivutoimipiste. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä, luentoja ja koulutusta, kuten lasten kuvataidekoulu. Itse rakennuskin on näkemisen arvoinen. Sitä on verrattu Akropoliin kauniin pylväikkönsä ja sijaintinsa takia. Myös rakennuksen valkoiseksi rapatut seinät muodostavat vahvan ja näyttävän kontrastin ympäristöön. Viipurin Eremitaaši-taidemuseo avattiin vuonna 2010 suomalaisen Uno Ullbergin suunnittelemaan, vuonna 1930 valmistuneeseen kauniiseen rakennukseen.

Venäjä-Viipuri-ermitaasi-ulko Viipuri-Eremitaasi-ulko-2-1000 Viipuri-Eremitaasi-sisä-1000


Venäjä Viipuri Monrepo

Monrepos’n puistolla on mielenkiintoiset vaiheet. Se sai alkunsa 1760-luvulla, jolloin se oli englantilaisen tyylin mukainen, ja se on sen jälkeen ollut niin saksalaisessa, suomalaisessa kuin neuvostoliittolaisessa ja venäläisessä omistuksessa. Suomen aikana puisto oli suosittu nähtävyys.

Portin lisäksi siellä näkemisen arvoisia ovat Väinämöisen patsas, Ludwigsburgin hautakappeli, Neptunuksen temppeli ja muutama muu rakennelma.

Viipuri-Monrepon-puisto-1-1000Venäjä-Viipuri-Monrepo1 Venäjä-Viipuri-Monrepo3


Venäjä Viipuri Pyöreä Torni

Kauppatorilla sijaitseva Pyöreä Torni on säilynyt 1500-luvulta saakka aktiivisten asukkaiden ansiosta. Torni rakennettiin aikoinaan tykkitorniksi, mutta jo 1900-luvun alussa se muutettiin kahvilaksi, jollaisena se toimi edelleen. Ilmeikäs torni syvine ikkunaholveineen ja seinämaalauksineen on näkemisen arvoinen.

Viipuri_Pyöreä Torni_kesä_800x600 Viipuri-Pyöreä-torni-sisä-1-1000 Viipuri_5_800x600


Venäjä Viipuri Viipurin linna

Viipurin linna on peräisin jo 1200-luvulta. Pienellä saarella sijaitseva ruotsalaisten rakantama keskiaikainen ritarilinna on ainutlaatuoinen historiallinen nähtävyys. Linnassa järjestetään paljon keskiaikaisia festivaaleja ja turnauksia. Linnassa toimii museo, jossa voi tutustua tarkemmin linnan historiaan. Linnassa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä. Pyhän Olavin torni on suosittu paikka mennä katselemaan kaupunkia yläilmoista.

Viipuri_Viipurinlinna_3-1000 Vebäjä-Viuipuri-Viipurinlinna2 Viipuri_Panoraama-1000


Venäjä Viipuri Viipurin vanha kaupunki

Viipurin vanhakaupunki on pieni mutta tutustumisen arvoinen alue kauppatorin ja linnalle johtavan sillan välissä. Siellä on edelleen tallella vanhoja kaupunginmuurien osia, kuten esimerkiksi Vanha kellotorni.

Vanhankaupungin merkittävimpiin rakennuksiin kuuluu myös Kauppiaan talo, joka on Viipurin vanhin talo. Hienoimpia ja jonkin aikaa sitten entisöityjä paikkoja on Krepostnajan alussa sijaitseva Vanha raatihuone ja sen edessä oleva Torkkeli Knuutinpojan patsas.  Täällä kannattaa myös katsella muita kauniita rakennuksia, kuten Weckströmin taloa.

Viipurin matkustajasatama on kaupungin keskustassa ja siltä lähtevä Linnansilta johtaa kohti Viipurin linnaa.Viipurin linnoitus sijaitsee Viipurin linnan viereisellä niemenkärjellä. Vanhassa kaupungissa on upeita jugendkerrostaloja ja 1600-luvulta peräisin olevia taloja. Osa taloista on entisöity, mutta valtaosa on päässyt rappeutumaan.

 

Viipuri-vallit-1-1000 Viipuri-turnajaiset-1-1000 Viipuri-asema-1-500x333

Venäjä Viipuri, Victoria

Viktoria hotelli Sijainti: Keskustassa, Kauppatorin laidalla v. 2009 avattu uusi hotelli. 7 kerrosta ja 3 hissiä.
Osoite: Rynochnaja ploshad 1.
Tel: +7 81378 78 52 800

Lue lisää

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova
Viipuri on vanha ruotsalainen, venäläinen, suomalainen, neuvostoliittolainen, ja nyt venäläinen kaupunki. Linnan rakensivat ruotsalaiset, päätorni on saanut nimensä norjalaisen pyhimyksen Pyhän Olavin mukaan, mutta linnaa muistelevat suomalaiset – niin kuin kaupunkiakin. Viipuri on historiassaan ollut idän ja lännen portti ja kauppakaupunki.
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikavyöhyke +1
Kesäaika ei ole käytössä

Ryhmäviisumin anomista varten tarvitaan:

* viisumianomuskaavake
* passin valokopio (mustavalkoinen). Kopion tulee olla koko passitietoaukeamasta. Kopioita ei saa suurentaa eikä pienentää.
Passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
* värillinen passivalokuva (35 x 45 mm). Ei saa olla 6kk vanhempi.
* matkustajavakuutustodistus

Viisumin hakuaika n 3 viikkoa

Hintaan sisältyy:
*
Bussimatkat Kouvolasta ja Kotkasta Viipuriin
* Majoitus hotelli Viktoriassa, kahden hengen huoneissa
* Aamiainen hotellissa
* Hotellin rekisteröintimaksu

Jos varaa matkan yksin, ilman matkakumppania, täytyy maksaa yhden hengen huoneen lisämaksu.

Venäjä tunnetaan vanhastaan Tsaareista ja Tsaarien hovista. Suurista palatseista ja kullan loistosta. Nykyään se tunnetaan kasvavana talousmahtina.
Pääkaupunki: Moskova
Pietari on noin viiden miljoonan asukkaan suurkaupunki. Se on rakennettu suomalaisheimojen ikivanhan kauppapaikan Nevanlinnan päälle
Virallinen kieli: Venäjä
Valuutta:  Rupla
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan Venäjälle viisumi. Lisätiedot toimistoltamme.
Aikaero Suomeen: +1
Kesäaika ei ole käytössä

Yksityisviisumia varten tarvitaan:
* viisumianomuskaavake
* passi
* passivalokuva (35 x 45 mm).
* matkustajavakuutustodistus

 

Service Center palvelee Pietarin asemalla Lähtiessäsi Pietarista Allegrolla kohti Suomea, voit käyttää odotusaikasi hyödyllisesti juna-asemalla sijaitsevassa Service Centerissä. Käytössäsi ovat niin ilmastoidut odotus- kuin kokoustilat, langaton verkko, virvokkeita sekä päivän lehtiä. Keskus auttaa mm. juna- ja lentolippujen, hotellin ja jatkokuljetusten kanssa sekä toimittaa kuriirilähetyksiä. Service Center palvelee matkustajia päivittäin klo 8:00-20:00. Palvelut alkaen 201 ruplaa/ tunti.