Viro Tartto seniorimatka 21.-24.7.2022

Senioriatka on opastettu ryhmämatka, joka starttaa tampereelta, mukaan pääset myös Helsingistä. Varaa paikkasi ajoissa! Seniorimatka Tartto >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Viro Tartto seniorimatka 21.-24.7.2022

Pohjoisen Euroopan vanhin yliopistokaupunki

Tartto viehättää matkaajaa nähtävyyksillään, tutustumiskohteillaan ja vilkkaalla yöelämällään. Tarttossa on runsaasti museoita, kuten Viron kansallismuseo ja illasta aamuun jatkuva sykkivä yöelämä. Saapuessasi seniorimatkalle Tarttoon sinut ottaa raatihuoneentorilla vastaan suutelevien opiskelijoiden patsas, jonka läheltä löytyy museoita, kahviloita ja Toomemäen ympärille levittäytyvä puisto.

Tartto seniorimatka

Järjestämme seniorimatkan heinäkuussa Tartton upean Hansa Hotellin miljööseen. Matka lähtee Tampereelta, mutta mukaan pääsee myös Helsingin satamasta. Ryhmämatka on opastettu Suomesta alkaen, varaa paikkasi ajoissa!

Tartto on hyvin tiivis kaupunki, sillä suurin osa nähtävyyksistä, ravintoloista ja yöelämästä keskittyy kahden kadun varrelle. Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki ja luovan ja tieteellisen kulttuurin keskus, joten sieltä löytyy aina kiinnostavia tapahtumia teatteriesityksistä konsertteihin ja festivaaleihin.

Tartto kuuluu 2020 Sustainable Top100:n kohteisiin.

Kansainvälisen kestävän matkailun menestystarinoiden kilpailun järjestäjänä toimii Green Destinations, joka antaa tunnustuksia kohteille, jotka työskentelevät muuttaakseen kohteen vierailijakokemuksen kestävämmäksi ja arvoperusteisemmaksi. Tarton menestystarina on polkupyörien jakamispalvelu ja CNG-kaasulla kulkevien bussien käyttöönotto, minkä tuloksena keskustassa on vähentynyt autoliikenne ja liikenteen melu, mikä puolestaan parantaa ilmanlaatua. Vuoteen 2040 mennessä on Tarton kaupungilla tavoitteena vähentää autoilla tehtävien matkojen osuutta 25 % koko liikenteestä.

Tartto seniorimatka

Teemamatkat>>

Kymenmatkat Facebookissa>>

 

Matkapäivät:   21.-24.7.2022

Matkan hinta:
485 €/hlö 2-hengen huoneessa ja
560 €/hlö 1-hengen huoneessa

Hintaan sisältyy:
* Helsinki-Tallinna-Helsinki meno-paluu laivaliput kansipaikoin
21.7.2022 Helsinki/Katajanokka 10.30 – 13.00 Tallinna Viking XPRS
24.7.2022 Tallinna 15.30 – 18.00 Helsinki/Katajanokka Viking XPRS
* 3 yön majoitus, Hansa Hotel, Tartto
* Puolihoito (2 päivällistä hotellilla ja yksi Ruutikellari ravintola)
* Opastettu Peipsijärven retki
* Ryhmän matkanjohtajana toimii Tero Flinck sekä Markku Savolainen, joka on  tutustunut Tarttoon kymmenillä matkoillaan.

Lisämaksusta:
Buffet ateria laivamatkalla 26 €/hlö/suunta

Hinta edellyttää, että saamme matkalle mukaan vähintään 25 matkustajaa.

Alustava matkaohjelma:

to 21.7.
Lähtöpäivä – Viking XPRS starttaa Katjanokalta klo 10.30 ja on perillä Tallinnassa klo 13.
Ajomatka satamasta hotelliin on 186 km eli bussilla ajoa n. 2,5 tuntia.

Perillä majoitumme hotelliimme ja nautimme päivällisen hotellissamme.
Aterian jälkeen katselemme ympärillemme miltä kaupunki näyttää.

Pe 22.7.
Nautimme aamiaisen hotellissamme.
Perjantain ohjelmassa halukkaat Talent esiintyjät saavat esiintyä hotellin tiloissa (sisällä tai katetulla ulkolavalla) omilla taustanauhoilla tai säestyksellään. Tarton laulajakilpailu orkersterin säestyksellä (kappaleet ilmoitetaan myöhemmin). Päivällinen on katettuna hotellissamme.

La 23.7.
Aamiaisen jälkeen lähdemme Peipsijärven maisemiin paikallisoppaamme johdolla. Perillä meillä on ohjelmassa Pepsijärven risteily.
Ilallisen nautimme yhdessä Ravintola Ruutikellarissa.

Su 24.7.
Sunnuntaina nautimme amiaisen hotellilla ja pakkaamme tavarat bussiin. Nousemme bussiin n klo 12 ja lähdemme kohti Tallinnaa.

Laivamatka Talllinna – Helsinki ko 15.30 – 18.00.
Bussilla jatkamme matkaa Tampereelle, laivan saavuttua satamaan.

Viro Tartto Hansa Hotelli

Pieni ja viihtyisä Hansa Hotel sijaitsee vain muutaman minuutin matkan päässä Tarton keskustasta lähellä ostoskeskuksia ja Emajokea.

Lue lisää

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555