Elämyksiä EuroDisneyssä

Elämyksiä EuroDisneyssä

Saatko jo päänsärkyä ensi kesän matkoista? Onko kotimaan teemapuistot jo kaluttu niin moneen kertaan, että osaisit unissasikin jo opastaa muita Tykkimäellä tai kertoa kaikkien Vilijonkkan tyttärien nimet? Oletko ajatellut laajentaa reviiriäsi ja käydä vaikkapa Pariisin Disneylandissä?

Orlandon Disneyhän on perinteisesti jokaisen lapsen toiveuni, mutta Pariisin Disneyland ei jää yhtään huonommaksi. Sieltäkin löytyy Walt Disney Studios, teemamaita, leffoihin liittyviä vekottimia, jotka pistävät niin isompien kuin pienempienkin päät pyörälle. Päivittäin on paraati, jossa voit nähdä Akun, Mikin ja muut klassiset Disney-hahmot, jotka myös tepastelevat puistossa asiakkaiden ilona päivittäin.

Päiväksi ei EuroDisneyyn kuitenkaan kannata mennä. Vähintään 2 päivää on retkeen syytä varata, mieluummin kolme, koska kaiken näkemiseen ja kokemiseen huolella menee aikaa. Riippuen ajankohdasta jonot voivat olla pitkätkin – kuten kotimaamme kohteissakin – joten lapsille kannattaa varata jotain mukavaa tekemistä jonotuksen ajaksi, esim. käsikonsoli tai kännykkäpeli helpottaa lasten jonottamista. Toki voi myös ostaa VIP-lipun, jolla pääsee jonon ohi.

Hotelli kannattaa ottaa huvipuiston alueelta tai lähistöltä, koska tällöin siirtymiin ei mene pahemmin aikaa. Toki lähihotelli tuo myös elämykseen lisäarvoa siinä suhteessa, että useimmat hotellit noudattavat Disney-teemaa ja ovat sinänsä jo kokemus.

Huvipuistosta löytyy tekemistä koko päiväksi ja illan kruunaa vielä show ilotulituksineen. Koska ilmojen isä ei kuitenkaan säästä Disneyworldiakaan sateilta, kannatta mukaan pakata vaatetta niin kylmän kuin sateenkin varalta.

Syötävääkin löytyy alueelta kaikkiin makuihin, mutta hinnoissa on myös Disneylisä, joten perusjuomista ja ehkä välipalakeksejä kannattaa pakata reppuun mukaan.

Ja hyvien kenkien merkitystä en voi korostaa: alueella kun tulee talsittua useampi kilometri mennen tullen. Kunto kyllä nousee hauskasti, mutta huonoilla kengillä urakan tuntee varpaissaan, päkiöissään ja kantapäissään ja seuraava päivä on täyttä tuskaa.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että EuroDisney on elämyksenä hintansa ja vaivansa väärti, joka sopii kaikenikäisille. Meilläkin tätä harkitaan ensi kesän ohjelmaksi 😉

Jonna

Pariisi_Disney_400x300