Kymenmatkat vastuullista matkailua

Kymenmatkat luottaa laatuun ja paikallisiin palveluihin

Olemme löytäneet oman polkumme läpi lama-aikojen, koronan  ja tämän viimeisimmän – sodan uhkakuvan. Sodan kavennettua toimintaympäristöämme olemme suunnitelleet uutta polkua, joka täydentyy matkaa tehdessä.

Sitoutuminen työhön ja rakkaus matkailuun vie eteenpäin ja antaa hyvän pohjan tehdä työtä matkailun parissa. Meillä on tehtävä viedä suomalaisia matkailun lähettiläinä maailman merille ja mantereille alkaen Pohjoismaista ja Euroopasta aina Aasiaan, Amerikkaan ja Oseaniaan saakka.

Matkailu, taide ja kulttuuri ovat perinteisesti olleet rauhan lähettiläitä maailmassa, olemme saaneet olla mukana tässä toiminnassa jo 28 vuotta, lisäämässä kulttuurien kohtaamisia ihmisten välillä.

Haluamme viedä tätä matkailun yhdistävää sanomaa käytännön tasolla ympäri maailman. Luomme edelleen hyviä suhteita, viemme apua kohteisiin matkailun merkeissä ja matkailun keinoin, käytämme paikallisia palveluita ja paikallisia yhteistyökumppaneita ja huolehdimme siitä, että yhteistyökumppanimme ovat
vastuullisia matkailualan toimijoita.

Tänä vuonna Kymenmatkoilla tuli täyteen 28 vuotta matkailua maalla, merellä ja ilmassa, niin kotimaassa kuin ulkomailla, voimme siis hyvillä mielin toivottaa:     Nauti elämästä – Nauti matkasta!

Tule mukaan Elämä on tässä ja nyt! Niin mekin teemme.

Odotamme yhteydenottoasi, jotta voimme palvella sinua

  • Satu, Riikka ja Luci

 

Matkatoimisto Kymenmatkat tuo ihmisiä Kotkan ja Haminan seudulle sekä järjestää matkoja ympäri maailmaa.

 

Meille laatu on yksi vastuullisen matkailun kulmakivistä. Kymenmatkat käyttää ainoastaan luotettavia kumppaneita, jotta lopputulos on asiakkaalle paras mahdollinen. Pitkien yhteystyökumppanuuksien ansiosta tunnemme kumppanimme hyvin ja tiedämme, että meillä on sama  arvomaailma ja käytäntö tuottaa matkailupalveluita.

 

Esimerkkinä voimme kertoa, että matkoilla käytetään mieluiten hotelleja, joissa ekologisuus on otettu huomioon – vaikka siten, että pyyhkeitä ei automaattisesti pestä joka päivä. Kuljetukset järjestämme mielellään yhteiskuljetuksina ja käytämme aina paikallisten tuottamiapalveluita. Koska henkilökuntamme tuntee tarjoamamme palvelut kuin omat taskumme, on meidän helppo räätälöidä matkapaketteja erilaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi esteettömiä matkapaketteja on mahdollista rakentaa Kymenmatkojen valikoimasta.

 

Vaikka matkatoimiston palveluihin kuuluvat myös ulkomaille suuntautuvat matkat, nautimme koko Kymenmatkojen väki vähintään yhtä paljon siitä, että saamme rakentaa matkapaketteja omalle seudullemme ja saamme antaa matkailijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan Kymenlaakson parhaisiin kohteisiin. Henkilökuntamme tuntee alueen ja sen palvelut vuosikymmenten kokemuksella, joten jokaisen asiakkaan tarpeisiin on helppo vastata.

 

Kymenlaakson alueelle suuntautuvilla matkoilla paikallisten yritysten tukeminen ja alueen elinvoiman kasvattaminen on Kymenmatkojen perusperiaatteita. Matkatoimiston tarkoituksena ei ole esimerkiksi tuottaa uusia palvelupaketteja, mikäli sellaisia on jo tarjolla, vaan tukea alueella jo toimivia yrityksiä ja matkailupalveluiden tuottajia. Alueelle suuntautuvalla ryhmämatkailulla onkin merkittävä työllistävä vaikutus.

 

Vaikka paljon tehdään jo vastuullisen matkailun eteen, aina voi kehittyä lisää. Tässä Kymenmatkat käyttää apuna Sustainable Travel Finland -ohjelmaa, ja matkatoimistomme onkin hyvää vauhtia matkalla kohti kestävän matkailun todentavaa Sustainable Travel Finland -merkkiä. Kehittämisprosessissa etsitään muun muassa entistä ekologisempia tapoja matkustaa. Yksi konkreettinen toimenpide on junamatkojen lisääminen matkatarjontaan, mikä onkin jo työn alla.